BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 8 miesiąc temu #429324 przez kika1985
patrycja ja dziś będe korzystać :p po pracy muszę iść z synkiem zbierać kasztany, żołędzie i szyszki do przedszkola :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #429327 przez andzia_zg
Patrycja a gdzie Twój suwaczek? :)

kika1985 ale fajnie,że będziesz miała 3D, moja gin niestety nie ma 3D a ostatnio jak oglądałam zdjęcia z usg u nas na marcówkach, to kasia123m dała akurat zdjęcie w 3D i normalnie byłam zauroczona. Tyle osób mi odradzało takie usg, że to strata kasy ale po zdjęciu Kasi zmienilam zdanie i żałuję, że nie mogę mieć usg w 3D :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 8 miesiąc temu #429343 przez Gosia27
Dziewczyny jestem po kolejnym USG...z rozpaczy nie wiem co mam napisać...badanie się potwierdziło. Maluszek ma poważną wadę serca, która jest na 80% niewyleczalna. MA nieprawidłowe przepływy, serduszko źle się wykształciło...jest po prawej stronie,żołądek też się źle ułożył....w czwartek jadę do Rudy Śląskiej na biopsję kosmówki. Lekarz jest pewien, że jego rozpoznanie się potwierdzi. Wg niego, to nie wada genetyczna, i raczej nie powinno wykazać podczas tego czwartkowego badania wad wrodzonych, ale to tylko jego przypuszczenia. szanse na zdrowe urodzenie są 0, donoszenie ciąży do samego końca też...lada chwila może się zdarzyć, że maleństwo samo obumrze. Jego serduszko bardzo słabo bije, jest mało reaktywne...

I wszystko prysnęło jak bańka mydlana...serce mi pęka z bólu

Powodzenia

12 lata 8 miesiąc temu #429351 przez andzia_zg
Gosia27 przytulam Cię najmocniej jak się da. To co teraz przeżywacie z mężem to jest poprostu coś strasznego :-( Nawet nie wiem jakbym mogła Ci pomóc. Zatkało mnie i chce mi się ryczeć :-(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 8 miesiąc temu #429353 przez aksa
Gosiu żadne słowa tu nie pomogą, jest mi bardzo przykro, to straszne co Ciebie spotyka, współczuje Wam, będę się modlić o siłę dla Ciebie i Męża..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 8 miesiąc temu #429355 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Patrycja a gdzie Twój suwaczek? :)

kika1985 ale fajnie,że będziesz miała 3D, moja gin niestety nie ma 3D a ostatnio jak oglądałam zdjęcia z usg u nas na marcówkach, to kasia123m dała akurat zdjęcie w 3D i normalnie byłam zauroczona. Tyle osób mi odradzało takie usg, że to strata kasy ale po zdjęciu Kasi zmienilam zdanie i żałuję, że nie mogę mieć usg w 3D :dry:

andzia też się wahałam , też czytałam ze to strata kasy ale dla mnie bylo warto:) lekarz nawet 4d w trakcie przełączył i bylo super widac dzidzię, także ja polecam:)

12 lata 8 miesiąc temu #429357 przez kika1985
gosia nie wiem co ci napisać :( to bardzo smutne, trzymajcie sie

12 lata 8 miesiąc temu #429367 przez patrycja85
Andzia zg-próbowałam ustawić ten suwaczek na początku ale nie wyszło i dałam sobie spokój)
co do usg w 3d to ja na pewno zrobię-tak sobie na pamiątkę. ale jeszcze nie teraz. poki co zastanawiam się czy iść na usg żeby sprawdzic czy widać już wacka:) czy poczekać do tego połowkowego. połowkowe można robić się już od 18 tyg więc chyba poczekam bo i tak nie ma gwarancji ze dzidzia się dobrze ułoży:)
póki co walczę z tym uczuleniem-to chyba faktycznie ta oliwka johnson wiec zdecydowanie odradzam.

Gosia27-trzymaj się! może to się wszystko jeszcze ułoży...pamiętaj ze mozesz tu się wyzalić wykrzyczeć itd...

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #429372 przez andzia_zg
Patrycja jak edytujesz sobie suwaczek to na końcu pokażą Ci się linki. Kopiujesz pierwszy link od góry, wchodzisz na swój profil i tam na samym dole masz takie okienko "podpis" W to okienko musisz wkleić kod suwaczka :-)

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #429373 przez AniaCzajka
Gosiu jestem z Tobą trzeba wierzyć że zdarzy się cud i wszystko będzie dobrze

12 lata 8 miesiąc temu #429375 przez mamcia2013
Gosia smutna jest Wasza sytuacja. Ale nie poddawajcie się! Jejku nie wiem co napisać ... :(

Aksa o maluszka staraliśmy się rok, dla mnie to była wieczność. Na szczęście się udało :)

Kika ja mam jeszcze w języku ale na razie go trzymam :) a właśnie nie wiem jak to jest przy porodzie.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #429378 przez andzia_zg
A tak z innej beczki... zamawiacie może jakieś darmowe próbki z internetu? Ja zamówiłam sobie na stronie Johnson's Baby próbki 4 kosmetyków dla niemowląt. www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
Zawsze na takich próbkach mozna przetestować czy coś nie uczula dziecka

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #429380 przez mamcia2013
Ty Andzia a za przesyłkę się płaci ? Ja nawet nie wpadłam na to :D jak masz coś jeszcze to podaj stronki :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #429382 przez andzia_zg
To jest za darmo. Taki zestaw od Johnson'a możesz zamówić sobie raz na rok.

Ja np zarejestrowalam się na kilku stronach i oni też daja gratisy. Na kilku innych stronach zarejestruje sie dopiero po porodzie, bo trzeba podac wiek dziecka (wysylaja probki kaszek, mleka itp)

teraz jestem jeszcze zarejestrowana na stronie Bebilon www.bebilon.pl/rejestracja?page=1

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 8 miesiąc temu #429383 przez mamcia2013
Aha, czyli tam zamawiasz i oni Ci przysyłają? Ile się czeka na przesyłkę?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka