BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

13 lata 9 miesiąc temu #429430 przez vernix
Gosia27 przytulam Cię w myślach, trzymam za rękę...Mój Boże, jaki w tym jest plan??...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #429432 przez vernix
mamcia2013 napisał:
Dziewczyny do porodu trzeba wyciągać wszystkie kolczyki itp z ciała ?[/quote]

O kolczykach, zamykaniu oczu podczas parcia nie słyszałam, to ważne informacje, ale wiem na 100% że do porodu trzeba zmyć lakier na paznokciach u rąk i nóg. To wymóg po to, aby lekarz, położna widzieli, gdy dzieje się coś złego z krążeniem mogli zerknąć na paznokcie, bo na nich widoczne są szybko wszelkie anomalie.

13 lata 9 miesiąc temu #429435 przez sylwka727
Vernix widzę że tak samo było u Ciebie i propozycja ta sama jesteśmy na etapie rozmów chociaż ciężko coś ustalić bo zaraz mi się zmienia. Tak myślę że jak nie będzie przeciwwskazań to bym pojechała nawet na miesiąc uwielbiam nowe miejsca poznawanie nowych ludzi chociaż teraz w ciaży trochę się boję bo wiadomo dzidziuś najważniejszy

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

13 lata 9 miesiąc temu #429439 przez vernix
sylwka727 napisał:

Vernix widzę że tak samo było u Ciebie i propozycja ta sama jesteśmy na etapie rozmów chociaż ciężko coś ustalić bo zaraz mi się zmienia. Tak myślę że jak nie będzie przeciwwskazań to bym pojechała nawet na miesiąc uwielbiam nowe miejsca poznawanie nowych ludzi chociaż teraz w ciaży trochę się boję bo wiadomo dzidziuś najważniejszy

[/i]

Jeśli tylko czujesz się na siłach, nie będzie przeciwwskazań lekarskich to pewnie, że jedź!Zawsze będziecie obok siebie, a nie na odległość.Świat należy do odważnych:)
My w przyszłym roku planujemy wyjechać już z kilkumiesięcznym maleństwem. Zobaczymy co przyniesie los.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #429444 przez Beata 26
Dziewczyny najpierw zdam Wam relację, a po obiedzie dołączę do pozostałych tematów.

Okazało się, że mamy synka! aż łezka popłynęła.. a tak byłam nastawiona na dziewczynkę, że teraz chyba reset mózgu muszę zrobić :woohoo: . ale najważniejsze, że synuś zdrowy. serduszko dobrze pompuje krew,widziałam nawet aortę, ma 10 paluszków, mózg i główka ok, nosek jest, kości nóg i rąk ok (stopka ma 1,5 cm :) przy porodzie będzie miała 8 cm), nerki dwie i pracują dobrze. Lekarz świetny, nie dziwie się, że takie kolejki do niego, wszystko pięknie wyjaśnił, ma serce do swojego fachu. Powiedział mi,że malusieńka szansa, żeby przy połówkowym coś nie tak się okazało..
Adhd to synuś na pewno ma, bo tak się nam ruszał, skakał i fikał i połowę badania sobie skierowany w dół leżał i ciężko było go podglądać, ale wszystko co najważniejsze zobaczyliśmy.. mam 26 zdjęć na płytce, wstawię za chwilkę kilka
Mój Igor zachwycony i przeszczęsliwy.. na imię pomysłów zero, bo przecież miała być dziewczynka, ale teraz to naprawdę maluśki problem, coś się wymyśli, czasu jeszcze sporo.
A stresowałam się gorzej jak przed klasówką.. przesyłam Wam dużo pozytywnej energii!! :*

ps. termin znowu na 17marca, 14+2

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #429449 przez Beata 26
tu w całej okazałości :)
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #429450 przez Beata 26
a tu dowód na to, że synuś to synuś :silly:
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #429451 przez Beata 26
andzia_zg napisał:

Już wymyśliłam wierszyk dla kolezanki z pracy na pożegnanie. Niektórych tekstów możecie nie rozumieć, bo czasem w pracy nieźle się wygłupiałyśmy :silly:

Oto on:

Niestety nadszedł czas pożegnania
Stąd w wierszyku parę wydarzeń do powspominania :-)
Przez 2 lata wiele się zdarzyło
Czasem nerwowo lub smutno, ale w większości wesoło było
Przetrwałaś testy z Hipp’a, Bambino
Wypiłaś z dziewczynami niejedno wino
Przeżyłaś z nami : „kierownik z Krakowa”
Ale jest jedna wada – słaba w piciu Twa głowa :-)
W Wojanowie „Penisa” poznałaś
Ale się wtedy nawygłupiałaś :-)
Michałowi nie raz rogi przyprawiłaś
I piękne zdjęcie w body w prezencie mu sprawiłaś
Często na ploty się do Majki wymykałaś
Gdy ktoś był smutny, to go rozbawiałaś
Barwienie Grama szło Ci rewelacyjnie
Nam niestety - niezbyt perfekcyjnie :silly:
Spędziliśmy razem 2 lata – trochę za mało
Więc będzie nam Ciebie bardzo brakowało
Życzymy więc, by Ci się w życiu wszystko ułożyło
Byś była szczęśliwa, by dobrze Ci było
Byś w końcu poznała faceta dobrego
Bogatego, mądrego i wyśnionego
Byś o nas zawsze pamiętała
Byś czasy IMKI miło wspominała
By spełniły się Twe najskrytsze marzenia
Marlena – życzymy Ci powodzenia !!!

Utalentowana bestia!

13 lata 9 miesiąc temu #429453 przez Beata 26
katarzyna1702 napisał:

Ja to czuje że to będzie chłopak ;D celowaliśmy w owulację dokładnie pamiętam kiedy a po za tym cera tak mi się poprawiła że krostki nie znajdę na twarzy to musi być chłopak ;)) chyba wszystkie Nasze dzieciaczki powstały w euro mecze takie nudne ;) mój Maż śmieję się że Polacy kiepsko strzelali to on strzelił jednego ale jakiego porządnego gola ;)

Katarzyna - ja mam krostki i okazało się, że chłopak. I mam humorki, a wtedy też ponoć dziewczynki :)
hihi to będzie na pewno sportowiec

13 lata 9 miesiąc temu #429454 przez Beata 26
Gosia27 napisał:

Dziewczyny jestem po kolejnym USG...z rozpaczy nie wiem co mam napisać...badanie się potwierdziło. Maluszek ma poważną wadę serca, która jest na 80% niewyleczalna. MA nieprawidłowe przepływy, serduszko źle się wykształciło...jest po prawej stronie,żołądek też się źle ułożył....w czwartek jadę do Rudy Śląskiej na biopsję kosmówki. Lekarz jest pewien, że jego rozpoznanie się potwierdzi. Wg niego, to nie wada genetyczna, i raczej nie powinno wykazać podczas tego czwartkowego badania wad wrodzonych, ale to tylko jego przypuszczenia. szanse na zdrowe urodzenie są 0, donoszenie ciąży do samego końca też...lada chwila może się zdarzyć, że maleństwo samo obumrze. Jego serduszko bardzo słabo bije, jest mało reaktywne...

I wszystko prysnęło jak bańka mydlana...serce mi pęka z bólu

Powodzenia

Gosiu.. tak mi bardzo przykro.. serducho się kraja... badźcie silni.. chociaż wiem, że łatwo się nam mówi, bo nie jesteśmy w Waszej sytuacji,, ale z całego serca jesteśmy z Wami.

13 lata 9 miesiąc temu #429455 przez Beata 26
sylwka727 napisał:

Hej dziewczyny ale mnie dawno nie było sorki za to ale dopiero dziś kolega ma przyjść lapka naprawić a tak to braciak na swoim kompie cały czas przesiaduje a jak nie on to mama albo tata więc rzadko bywam.

Gosiu współczuję Ci wiem co przeżywasz bo mój świat też się zawalił jak urodziłam dzieci u 6 miesiącu bo to było dla nich praktycznie jak wyrok śmierci...

Muszę się was poradzić nie wiem co mam zrobić kilka dni temu dzwonił kolega męża który wyjechał do Anglii, że ma pracę dla męża i może w każdej chwili przyjechać w pierwszej chwili wiadomo micha się cieszy bo kasa się przyda ale potem przyszły wątpliwości wiem że nie dałabym rady wytrzymać bez niego ponad 2 miesiące a poza tym nie chce się z nim rozstawać jesteśmy dopiero niecały rok po ślubie poza tym wiecie same jak to jest nieraz słyszałam jak facet wyjechał i sobie tam kogoś znalazł a żonę i dzieciaki zostawiał więc wykombinowałam że pojadę z nim nawet ja bym mogła pracować w sumie to wymyśliłam że pojadę i będę też pracować ale z drugiej strony mnie po 3 godzinach już zaczyna kręgosłup boleć więc jak wystoję 12 i już sama nie wiem poza tym co z lekarzem a język to bardzo lubiłam się uczyć angielskiego ale teraz nie mam z nim styczności tyle co bratu pomogę z zadaniami ale dogadać sądzę że bym się dogadała myślę też nad taką opcją żeby pojechać i nie pracować poza tym jest też kwestia dojazdu bo wątpię żebym autokarem jechała tyle godzin a samolotem też się trochę boję i nie wiem czy nie trzeba jakiegoś zaświadczenia jak się jest w ciąży? Nie wiem już sama doradźcie

Sylwka - jeśli chcesz mojej rady - to nie jechałabym na Twoim miejscu nigdzie, a jeśli masz jakiekolwiek obawy to samotnego pobytu Twojego męża tam, to go tam nie wysyłaj. 2 miesiące to nie jest dużo, więc generalnie ja swojego bym wysłała. Ale musicie sami o tym porozmawiać i podjąc decyzję.. powodzenia :*

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #429489 przez andzia_zg
Beata jakie cudne zdjęcia :lol: chyba lekarz ma bardzo dobry sprzęt bo zdjęcia bardzo wyraźne :lol: Gratuluję synka :lol: dopisz płeć do listy porodów :)

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 9 miesiąc temu #429529 przez kika1985
beata synek śliczny ;) i klejnoty są bardzo widoczne nie smuć się macie czas na dziewczynkę :) i imię też wymyślicie jeszcze tyle czasu

13 lata 9 miesiąc temu #429532 przez katarzyna1702
Beatko śliczny facet Wam rośnie super :laugh: ja mam wizytę za tydzień zobaczymy co Maleństwo pokaże oby zdrowe ;) jak ja lubię ten stan po wizycie radość nie ma granic ;)
Dziś oglądałam na tym forum zdjęcia brzuszków dziewczyn i niektóre miały już takie widoczne a My nic :dry: prawie nic bo mi to wypsnęło narazie tylko sadełko do przodu he jak leże to płaściutko oj płaściutko :lol:

13 lata 9 miesiąc temu #429533 przez katarzyna1702
Beatko i musisz teraz zmienić zdjęcie profilowe na inne buciki jakieś tramposzki lub małe pantofelki chłopięce ;p

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka