BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 7 miesiąc temu #429957 przez andzia_zg
Damy radę :-) kto jak nie my :lol: Fajne kobitki z nas wiec czemu miałybyśmy sobie nie dac rady :lol: a poza tym zawsze jest to forum i zawsze możemy się zapytać :lol:
Ja tam na pewno po porodzie będe miala kompa włączonego, bo podejrzewam, że bede miala full pytań :silly:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #429958 przez vernix
mamcia2013 napisał:

Musi być dobrze :) nie ma innej opcji.

Vernix na kiedy masz termin? Bo widzę po suwaczku że nasze szkraby mają tyle samo tygodni.

[/i]

Hahaha Mamcia też to zauważyłam. Ja to mam różne terminy wg usg, ale trzymam się tego według OM- na dzień kobiet 2013:)A Ty?

12 lata 7 miesiąc temu #429961 przez vernix
andzia_zg napisał:

Damy radę :-) kto jak nie my :lol: Fajne kobitki z nas wiec czemu miałybyśmy sobie nie dac rady :lol: a poza tym zawsze jest to forum i zawsze możemy się zapytać :lol:
Ja tam na pewno po porodzie będe miala kompa włączonego, bo podejrzewam, że bede miala full pytań :silly:

[/i]

Andzia będziemy miały włączonego wszystkie skypa i będziemy kąpać, karmić, przewijać równocześnie :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #429964 przez mamcia2013
Vernix trzymam się według OM czyli na 9 marca. Ale mam nadzieję że urodzi się w moje urodziny czyli 5 marca :D

12 lata 7 miesiąc temu #429965 przez vernix
mamcia2013 napisał:

Vernix trzymam się według OM czyli na 9 marca. Ale mam nadzieję że urodzi się w moje urodziny czyli 5 marca :D

[/i]

Byłby to najwspanialszy prezent w życiu:)

12 lata 7 miesiąc temu #429966 przez aksa
dziewczyny to mnie pocieszyłyście, że nie jestem w tym sama, posłucham Was i na początek gazetki:)

ja właśnie czasem mam takie schizy, że jak ja sobie dam radę skoro niemowlę na rękach miałam może 3x w życiu;/ tak mówią że instynkt działa cuda ale dla własnego spokoju ducha chce się przygotować do tego jak najlepiej,
a już te wszystkie akcesoria butelki buteleczki smoczki kaftaniki pajacyki wózki takie inne i różne rózniste, łóżeczo czy kołyska czy łóżeczko z funkcją kołyski?? :side: :side:
nie ogarniam :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #429980 przez mamcia2013
a właśnie jeśli chodzi o wózki to kiedy kupujecie? macie już jakieś wybrane?

12 lata 7 miesiąc temu #429987 przez aksa
mamcia ja myśle, że kupimy wózek tak w styczniu ale jaki...to bladego pojęcia nie mam

12 lata 7 miesiąc temu #429991 przez mamcia2013
Aksa ja myślałam żeby nawet w lutym kupić :) a podoba mi się coś takiego, mały, zgrabny : allegro.pl/komeko-s-line-nowosc-w-promoc...nie-i2612529749.html

12 lata 7 miesiąc temu #429993 przez kika1985
andzia_zg napisał:

Lafi No właśnie trzeba zrobić obiadek - mam buraki więc chcę zrobić barszcz czerwony. Jeszcze nie robiłam. Mam nadzieję, że wyjdzie. Musze poszukać w internecie jakiegoś przepisu.

mamcia2013 faktycznie jeszcze trochę i święta, szybko zleci :-) ale na świeta będziemy miec brzuchy hihi :silly: nie trzeba będzie sie ograniczać z jedzeniem przy stole, bo nie będzie pretekstu, że trzeba dbać o linię :silly:

Może nie dziś, bo mam zbyt pechowy dzień ale jutro chyba powyciągam na wierzch w szafie golfy, bo w taką pogodę to już za zimno na sweterki.

aksa mam to samo. ja zaczęłam od tego miesiąca kupować gazetki dzieciowe typu "m jak mama" "mam dziecko" itp.
Wczoraj przeglądałam sobie w internecie butelki i powiem Wam szczerze, że naprawdę nie mam pojęcia ile ich kupić, jakie, jak dobrać smoczek itp. chcialabym karmic piersia ale nigdy nie wiadomo czy bedzie pokarm itp. Aż sobie pomyślałam, że chyba jestem jakiś tępak. Czasem właśnie pojawiają się takie schizy, że sobie nie dam rady. Zastanawiam sie jak myc bobaska, czym po kąpieli nacierac- czy oliwki, czy kremy, jak dbac o wloski, jak klasc noworodka, od kiedy mozna np posadzic pollezaco na sobie dzidziusia itp. Normalnie schiza na maksa. Mam wrazenie ze nic nie wiem. Aksa nie jestes sama

andzia dasz rade, nie bój się , butelek na poczatek wystarczy myslę że dwie, jeśli będziesz miała pokarm to nawet jedna :) na wodę dla maluszka, a potem wszystko wyjdzie w praniu:)

12 lata 7 miesiąc temu #429995 przez aksa
mamcia powiem ci że śliczny ten wózek, i nawet tani jak na taki komplet!

12 lata 7 miesiąc temu #429996 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

Andzia mnie tak samo spotykają obawy. Bardzo chcieliśmy dzidzię, ale teraz się zastanawiam czy będę dobrą mamą czy sobie poradzę itp. :) chyba każda z nas tak ma.

DZIEWCZYNY wszystkie będziemy dobrymi mamami, najlepszymi :) jak dziecko się urodzi same będziecie wiedziały co robić :P a jak nie to po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać :)

12 lata 7 miesiąc temu #429999 przez andzia_zg
vernix skype - dobra rzecz hihi :-)

aksaja wózek kupuję tak w listopadzie. chcę kupić wózek używany. wybrałam Tako Jumper X lub jego ulepszony nastepca Taco Mohican Captiva (wolalabym ten drugi). Kilka moich znajomych ma właśnie te wózki i X landery i o wiele bardziej polecają Taco. Poza tym jest dobry dostęp do częsci.X landery wydawały mi sie mniej stabilne i kanciaste, dlatego z nich zrezygnowalam. Jeśli nie dostane uzywanego wózka w dobrym stanie to kupię nowego Taco Jumper X (u mnie w sklepie 1200zł 3w1, dla porównaia Mohican Captiwa 1500zł ale 2w1 i trzeba dokupic fotelik))
Co prawda podobają mi się też wózki Mutsy, ale niestety sa drogie.

A dletego chce kupic wozek juz w listopadzie bo w grudniu, bede przywozila od rodzicow ciuszki, łożeczko itp i z brzucholem nie bede juz latała za wózkami. A tak kupie wózek i go złoże w piwnicy. Styczen to juz bedzie poswięcony praniu i prasowaniu ciuszkow, wiec sobie tak to jakos rozplanowalam. A w lutem to moze i nawet wyladuje na porodowce. Roznie to bywa. Czasem sa wczesniaki - ale wolalabym urodzic normalnie w marcu.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430000 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

a właśnie jeśli chodzi o wózki to kiedy kupujecie? macie już jakieś wybrane?

mamcia ja szukam, ale kupie gdzies po nowym roku, nie mam gdzie tego trzymać :P

12 lata 7 miesiąc temu #430002 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

Aksa ja myślałam żeby nawet w lutym kupić :) a podoba mi się coś takiego, mały, zgrabny : allegro.pl/komeko-s-line-nowosc-w-promoc...nie-i2612529749.html

super ten wózek :p też szukałaś coś w tym stylu , zaraz lukne i wrzucę parę linków

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka