BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 7 miesiąc temu #429905 przez vernix
Andzia tak, "Prenalen" jest bez recepty.Ma w składzie naturalne przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne składniki. Moja ciocia, (5 lat starsza), gdy była przeziębiona podczas swoich 3 ciąż zawsze ten syrop zażywała i pomagał.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #429915 przez andzia_zg
No na studiach musiałam sie wiele rzeczy uczyć. Miałam m. in. immunologie, mikrobiologię, genetykę, chemie, biochemie (do egzaminu musialam sie nauczyc ksiazki, ktora ma ponad 1000stron - hardcore) wiec czasem na niektóre tematy moge zarzucic ciekawostkami :silly:

uff... po męczarniach spodnie wyprane :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #429917 przez vernix
male-sklo napisał:

witam wszystkie mamusie

[/i]

A my witamy w naszym gronie nową mamusię, cześć male-sklo :)

12 lata 7 miesiąc temu #429922 przez Lafi
Rano u mnie słoneczko, przyjemnie, teraz sie zachmurzyło, wiatr sie zerwał, pada

12 lata 7 miesiąc temu #429926 przez andzia_zg
Teraz z ta pogodą będzie coraz gorzej :dry: Bedzie coraz zimniej, ciemniej... taka jesienna szaruga, deszcz, przeszywający wiatr.... brrr...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #429930 przez Lafi
Musze skonstruować jakiś obiad:) ogarnąć ciutke domek.
pozdrawiam

12 lata 7 miesiąc temu #429931 przez mamcia2013
Andzia gratuluję wypranych spodni hahah :D

pogoda coraz bardziej paskudna ale ja się pocieszam tym że jeszcze troszkę i święta :)

12 lata 7 miesiąc temu #429932 przez aksa
dziewczyny a możecie polecić jakąś dobrą książkę o pierwszych miesiącach życia dziecka?o opiece nad nim itd? bo szczerze to ja się kompletnie na dzieciach nie znam i powinnam się dokształcić ;P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #429940 przez mamcia2013
Aksa szczerze to ja nie wiem jaką książkę można by było poczytać, może na początek wypróbuj gazetki typu "m jak mama" itp. jest też wiele ciekawych rzeczy w niej.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #429941 przez andzia_zg
Lafi No właśnie trzeba zrobić obiadek - mam buraki więc chcę zrobić barszcz czerwony. Jeszcze nie robiłam. Mam nadzieję, że wyjdzie. Musze poszukać w internecie jakiegoś przepisu.

mamcia2013 faktycznie jeszcze trochę i święta, szybko zleci :-) ale na świeta będziemy miec brzuchy hihi :silly: nie trzeba będzie sie ograniczać z jedzeniem przy stole, bo nie będzie pretekstu, że trzeba dbać o linię :silly:

Może nie dziś, bo mam zbyt pechowy dzień ale jutro chyba powyciągam na wierzch w szafie golfy, bo w taką pogodę to już za zimno na sweterki.

aksa mam to samo. ja zaczęłam od tego miesiąca kupować gazetki dzieciowe typu "m jak mama" "mam dziecko" itp.
Wczoraj przeglądałam sobie w internecie butelki i powiem Wam szczerze, że naprawdę nie mam pojęcia ile ich kupić, jakie, jak dobrać smoczek itp. chcialabym karmic piersia ale nigdy nie wiadomo czy bedzie pokarm itp. Aż sobie pomyślałam, że chyba jestem jakiś tępak. Czasem właśnie pojawiają się takie schizy, że sobie nie dam rady. Zastanawiam sie jak myc bobaska, czym po kąpieli nacierac- czy oliwki, czy kremy, jak dbac o wloski, jak klasc noworodka, od kiedy mozna np posadzic pollezaco na sobie dzidziusia itp. Normalnie schiza na maksa. Mam wrazenie ze nic nie wiem. Aksa nie jestes sama

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #429944 przez mamcia2013
Andzia ale czujesz jaki to będzie piękny widok świąteczny? Śnieżek, choinka, mężowie i my z naszymi brzuszkami :) ehh nie mogę się doczekać.

A ja mam obiad z głowy, z powodu remontu śmigamy na obiad do mojej kuzynki i mojego Tomka brata. Więc mam luz :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #429945 przez vernix
aksa napisał:

dziewczyny a możecie polecić jakąś dobrą książkę o pierwszych miesiącach życia dziecka?o opiece nad nim itd? bo szczerze to ja się kompletnie na dzieciach nie znam i powinnam się dokształcić ;P

[/i]

Polecam Ci Aksa ksiażkę pt."Mamo, tato co ty na to?" Pawła Zawitkowskiego. Jest tam dołączona płyta CD. Mnie się bardzo podoba, dowiedziałam się wielu interesujących informacji nt. pielęgnacji, kąpania, przewijania, dotykania-masowania, karmienia, noszenia (prawidłowego), fizjologii dzieciątka. A życie je zweryfikuje:)

Mamcia ma rację. Gazety typu: "Dziecko", "Mam dziecko", "Twoje dziecko"-to super źródło wiadomości na początek. Też czytam :)

12 lata 7 miesiąc temu #429947 przez mamcia2013
Andzia mnie tak samo spotykają obawy. Bardzo chcieliśmy dzidzię, ale teraz się zastanawiam czy będę dobrą mamą czy sobie poradzę itp. :) chyba każda z nas tak ma.

12 lata 7 miesiąc temu #429952 przez vernix
mamcia2013 napisał:

Andzia mnie tak samo spotykają obawy. Bardzo chcieliśmy dzidzię, ale teraz się zastanawiam czy będę dobrą mamą czy sobie poradzę itp. :) chyba każda z nas tak ma.

[/i]

Dziewczyny, chyba każda z nas ma takie lęki. Ja też...ale liczę na swój instynkt macierzyński, on ponoć potrafi zdziałać cuda. Intuicyjnie kobieta wie jak się zajmować maleństwem, ale zawsze warto się dokształcać i poczytać. Ja po prostu czuję się pewniej, gdy mam jakąś wiedzę na dany temat, a temat mojego dziecka jest najważniejszy i ...najcudniejszy :laugh:

Będzie dobrze!

12 lata 7 miesiąc temu #429953 przez mamcia2013
Musi być dobrze :) nie ma innej opcji.

Vernix na kiedy masz termin? Bo widzę po suwaczku że nasze szkraby mają tyle samo tygodni.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka