BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #533203 przez Lenucha217
Obawiam sie tych kolek .. ale jak juz beda jakos musze dac rade .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #533204 przez Lenucha217
aksa moja siostra uzywala bujaczka od 4 tyg

12 lata 3 miesiąc temu #533208 przez andzia_zg
Waszka kolejna śliczna sówka :lol:

aksa to niech mąż leży w łóżku i leczy grypsko. Tylko w żadnytm wypadku niech nie bierze gripex'u. Mój wujek 2 dni temu przez gripex by umarł... Stan już był krytyczny ale go odratowali. Wział gripex bo brało go przeziębienie i w nocy zabrało go pogotowie. Leżał pod respiratorem.
Z kolei miesiac temu mojego męża kuzynka tez bylas chora i tez wziela gripex i tez by sie wykonczyła, bo serducho nie wyrabiało.

Gripex poprostu silnie zweża naczynia krwionośne i skutki moga byc tragiczne.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #533209 przez patrycja85
hej, nadrobię was potem
na wizycie ok
maly waży 2kg i trochę-mieści się w normie;) lekarz powiedział ze jak dla mnie to akurat:) w sensie za taka chuda jestem:)
poza tym wszystkie wymiary ok, brzuszek trochę mniejszy ale miesci się w normie.
wózek zamówiony
daszki na ptaszka kupione-prześliczne są:)
odezwę się jutro bo ruszamy dziś jeszcze do rodzicow
buziaki

12 lata 3 miesiąc temu #533212 przez aksa
ja to się boję właśnie, że małemu coś będzie a ja nie będę wiedziała co się dzieje, nie będę potrafiła mu pomóc...tyle razy słyszałam od dziewczyn, że to okropna taka niemoc dziecko płacze - matka płacze ehh ale kobiety to silne bestie, na pewno nie będzie momentami kolorowo ale jakoś damy radę..

lenusia że też ci się chce po galeriach chodzić ja to zauważyłam, że nie mam cierpliwości do tłoku, jak ktoś na mnie wpada..a teraz to ja wpadam na różne rzeczy to już w ogóle :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #533213 przez AniaCzajka
aksa napisał:

my już po wizycie u lekarza - m magrype oczywiście, ma leżeć leki przepisane wykupione ehh i lekarz kazał się mu trzymac z daleka ode mnie - ciekawe jak :cheer: :dry:

ale wcinam właśnie mandarynki z biedronki matkooo jakie dobre :lol:

no właśnie od kiedy na te nieszczęsne kolki można coś podawać dziecku?

AniaCzajka fajowy bujaczek! też chce kupić młodemu,ale nie od kiedy maluch może w takim być? może kupie później......
rany jakie ty pyszności robisz!!! to powinno być zakazanee!! :cheer:

ja mam +10 :dry:

młody dziś się tak rozpycha,że momentami mnie boli...

nie wiem od kiedy można używać bujaczka ale się dowiem:) a kupiłam go teraz bo trafiła się okazja na allegro więc jak coś to poczeka :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533236 przez Paulina 77
Wyschła mi juz czesc ubranek wypranych w platkach mydlanych i bez plynu do plukania tkanin. Wirowalam na 800 obrotów, podwojne plukanie. Uwazam ze nie sa zbyt szorstkie - takie w sam raz. Jestem milo zaskoczona.

AniaCzajka mnie tez sie podoba Twoj bujaczek :)

Patrycja kolejna dobra wizyta za Toba :) mam nadzieje ze wszystkie jakos dotrwamy do wlasciwego terminu porodu, w zdrowiu swoim i maluszków :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533255 przez vernix
Dusia dzięki za informacje nt szpitala. 01 lutego idę na wizytę i lekarz ma zadecydować, gdzie mam/mogę rodzić: czy w Ustce, czy w Lęborku.
Mam jeszcze pytanie: jak w Lęborku wygląda oddział neonatologii? jest dobry?
Chciałabym rodzić w Twoim mieście, bo standard opieki jest na pewno lepszy niż w Ustce, ale wiem też, że neonatologia jest świetna w Ustce.

AniaCzajka bujaczek fajny, mam podobny po chrześniaku. A przepis -też zapisałam, znaczy skopiowałam:) Dzięki!

Patrycja przynosisz nam dobre wieści o Ignasiu.Ponad 2 kg, ładnie, przynajmniej masz gwarancję, że nie będzie miał 4, 5 gdy się urodzi.
Życzę Wam dobrego wieczoru u rodziców.
PS Co to jest daszek na ptaszka? brzmi osobliwie :lol:

Aksa ja też ostatnio zastanawiam się czy intuicja pomoże mi na tyle, aby wiedzieć-zgadnąć co maleństwu dolega itd. Mam chyba jakieś lęki i obawy, ale ja odganiam:)
A codziennie rano zdaje sobie sprawę z tego, że nie tak dawno byłam w 6 tygodniu ciąży, a teraz zostało 6 do porodu...aaaa!

12 lata 3 miesiąc temu #533267 przez wiewiorka
co bierzecie dla siebie do mycia w szpitalu?Normalny żel, mydło do mycia czy dla bobasów?

12 lata 3 miesiąc temu #533272 przez andzia_zg
wiewiórka ja wezme zel pod prysznic a do mycia rąk na sali wezme normalne mydło

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #533290 przez Dusia
Jejku dopchac sie tu do laptopa,graniczy z cudem!!!Niedawno było to to takie malutkie a teraz juz 13 lat i pysujeeeee!!!!!

Ceny z allegro pospisywałam,zobaczymy co to z tego bedzie.
Co do opieki neonatologicznej to podobno też jest bardzo dobra,dbaja o dzidziusie,badają z kazdej strony bardzo szczegółowo,więc zle chyba nie jest.

AniaCzajka- bujaczek rewelacja!!!Też na taki zapoluje :laugh: A o tym Twoim cieście to nie moge przestac mysleć !!!

Patrycja-2kg w 33tc,tak?Ja teraz wizytę mam akurat w 33tyg,ciekawe ile bedzie wazyła moja kruszynka.Ale najważniejsze że wszystko dobrze!!!

Mną tez targają czarne myśli,czy dam rade,po 13 latach zrobiłam sie strasznie wygodna i tyle sie pozmieniało w wychowaniu dzieci.Jakos nie moge sobie wyobraziać takiego małego brzdąca w domu,a tu tylko 2 miesiące do porodu !!!!AAAAAAAAA

Jeżeli chodzi o kg......Ja juz mam 16 na plusiku !!!!A co tam,cale życie jestem na diecie,wiec powiedziałam ze w ciąży nie będę sobie żałować,po porodzie i tak znowu dietka,więc wcinam na co mi przyjdzie ochota,a co ;)

12 lata 3 miesiąc temu #533300 przez sylwka727
Coś to forum ostatnio szaleje i mnie złości :angry:

rzadko bywam też dlatego że mój kręgosłup a dokładnie łopatka jest w opłakanym stanie i jakbym chciała was czytać na bieżąco to się buntuje i czuje jakby pękał :dry:

Nie mam czasu nawet pisać co albo po lekarzach z mężem jeżdżę albo na zakupy i całymi dniami nas nie ma :blink:

Dziś wreszcie stary zdał prawo jazdy :lol: jestem z niego dumna bo męczące się staje jeżdżenie w dłuższe trasy :dry:

Patrycja super że na wizycie ok :kiss:

Mój mały tak dziś szaleje że wydaje mi się że liczy ile mam żeber :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #533306 przez Paulina 77
wiewiorka napisał:

co bierzecie dla siebie do mycia w szpitalu?Normalny żel, mydło do mycia czy dla bobasów?

płyn do mycia niemowląt z hippa z pompką+szampon

12 lata 3 miesiąc temu #533327 przez wiewiorka
Dusia napisał:

Jejku dopchac sie tu do laptopa,graniczy z cudem!!!Niedawno było to to takie malutkie a teraz juz 13 lat i pysujeeeee!!!!!

Ceny z allegro pospisywałam,zobaczymy co to z tego bedzie.
Co do opieki neonatologicznej to podobno też jest bardzo dobra,dbaja o dzidziusie,badają z kazdej strony bardzo szczegółowo,więc zle chyba nie jest.

AniaCzajka- bujaczek rewelacja!!!Też na taki zapoluje :laugh: A o tym Twoim cieście to nie moge przestac mysleć !!!

Patrycja-2kg w 33tc,tak?Ja teraz wizytę mam akurat w 33tyg,ciekawe ile bedzie wazyła moja kruszynka.Ale najważniejsze że wszystko dobrze!!!

Mną tez targają czarne myśli,czy dam rade,po 13 latach zrobiłam sie strasznie wygodna i tyle sie pozmieniało w wychowaniu dzieci.Jakos nie moge sobie wyobraziać takiego małego brzdąca w domu,a tu tylko 2 miesiące do porodu !!!!AAAAAAAAA

Jeżeli chodzi o kg......Ja juz mam 16 na plusiku !!!!A co tam,cale życie jestem na diecie,wiec powiedziałam ze w ciąży nie będę sobie żałować,po porodzie i tak znowu dietka,więc wcinam na co mi przyjdzie ochota,a co ;)

a w poprzednej ciąży duzo przytylas? I ile Ci zeszlo za raz po porodzie?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #533329 przez andzia_zg
Czyli wracajac do tematu herbatki koperkowej... kiedy dokładnie ją podawać dziecku?

Taka bedzie dobra? hipp.dodomku.pl/salon_hipp/produkt/18874...kopru_wloskiego.html

a te herbatki na laktację Hipp natal pije sie tylko gdy jest mało pokarmu?

hipp.dodomku.pl/salon_hipp/produkt/24109...biet_karmiacych.html

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka