- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Ale dziś paskudny dzień. Pochmurno i masakrycznie leje deszcz. mialam iść do piekarni ale na razie nie ma szans wyjść z domu.
vernix Lafi spore już macie domki maluszków

Pisałyście też o porodzie tzn o cesarce. Słyszałam, że podobno jak już kobieta raz urodzi cesarką, to kolejne porody też muszą być przez cesarskie cięcie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katarzyna1702
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Jestem zadowolona z tego swojego gina ale mógłby powiedzieć niby podejrzał ale stwierdził że na następnej już powie na pewno . Dłużej mam niespodziankę płciową

- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Wczoraj sobie czytałam moja gazetke ciążową i tam akurat było napisane:
"18tydzień ciąży: prawdopodobnie dokuczają Ci bole pleców. spowodowane jest to przegięciem kręgosłupa, które równoważy ciężar brzucha. Delikatne ćwiczenia i odpoczynek w pozycji leżącej powinny pomóc"
Od razu dałam to mężowi do przeczytania i w koncu przestał marudzic, że nie wierzy, że mogą bolec mnie juz plecy.
- sylwia2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Też słyszałam, że ból jest silnie odczuwalny przy partych i przy nich nie ma co za bardzo krzyczeć tzn. drzeć się

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mnie od kilku dni boli-bardzo rozciąga i rośnie w górę, tak mówi mężol

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Czy tylko ja mam takie maleństwo?

Mnie też od wczoraj rozciąga. Swędzi mnie brzuch, jestem cała napięta, czuję, że naciągają się wiązadła bo też mnie ciągnie w pachwinach no i to tego te mocne bóle kręgosłupa, które mam cały dzień. Chyba dopiero teraz tak naprawdę zaczną nam się powiększać nasze brzuchole
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
"Podczas ataku bólu ogrzewaj obolałe miejsce kocem lub termoforem. Jeśli to możliwe – weź ciepłą (ale nie gorącą!) kąpiel, która pomoże rozluźnić napięte mięśnie przykręgosłupowe".
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wiecie co... ostatnio bardzo boli mnie kręgosłup. Nie mogę ani siedzieć ani chodzić. Mój mąż mówił, że to niemożliwe aby w 4 miesiącu ciąży bolał kręgosłup. Nawet mu mówiłam, że mam wrażenie, że jestem jakas przekrzywiona, że wczesniej jak stałam przy lustrze to miałam raczej prosta linie plecow od barków do tyłka a teraz wyraźnie mam zaznaczona tą część lędźwiową. Nawet robiłam mu rysunki - ale się ze mnie smiał.
Wczoraj sobie czytałam moja gazetke ciążową i tam akurat było napisane:
"18tydzień ciąży: prawdopodobnie dokuczają Ci bole pleców. spowodowane jest to przegięciem kręgosłupa, które równoważy ciężar brzucha. Delikatne ćwiczenia i odpoczynek w pozycji leżącej powinny pomóc"
Od razu dałam to mężowi do przeczytania i w koncu przestał marudzic, że nie wierzy, że mogą bolec mnie juz plecy.
andzia powiedz mężowi że jesteś w 5 m-cu

- Lafi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mnie też kręgol boli, zamówiłam dzis tego rogala, zobaczymy, dziś spałam z kołdrą pozwijaną, ale budziłam się często. w pierwszej ciąży żaden kręgosłup mnie nie bolał, brzuch miałam troche większy niż teraz, ale w 9 miesiącu! termofor też gdzieś mam.
Zmykam na zakupy, i po młodego do prrzedszkola, a tak mi sie nie chce.
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
vernix mnie parte nie bolały juz, tylko te cholerne skurcze porodowe były bardzo silne pod koniec , słuchać położnej to przede wszystkim i jakoś później w kuńcu każda z nas prędzej czy później urodzi

- sylwia2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Na zdjęciu jest duży a w rzeczywistości jak spotkam koleżanki na mieście to twierdza ze coś tam widać ale jak bym przytyła, a nie ciąża. Mnie od 3 dni boli lewa strona tzn lewy pośladek aż do kolana od tyłu, w środku, podejrzewam ze to od spania na lewym boku bo staram się przyzwyczajać spać na lewej stronie, zawsze spałam na prawej albo na brzuchy a teraz budzę się w nocy i przekładam na lewa stronę. Moja szwagierka przez to ze trzeba spać na lewej stronie miała całą lewą łydkę w żylakach. A swędzenie brzucha tez mi już doskwiera.