BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 9 miesiąc temu #907534 przez Stokrotka34
Dziewczyny. czy wy w ciazy tez tak dlugo spicie, w nocy 12 godzin w sobote bylam na weselu wrocilam kolo 1 i dwa dni odsypiam:-) to chyba juz starosc:-) fakt ze mam mozliwosc do spania bo od 10 czerwca siedze na zwolnieniu, a w domu tez nie mam za wiele obowiazkow z moim cudnym psiakiem moge wyjsc nawet okolo 10 bo ona kocha tez spac:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #907539 przez kasiah06
studentka gratulacje synka :) ja też będę mieć chłopaczka na 100% i też już go dokładnie widzieliśmy na usg ;) i była u mnie ta sama sytuacja co u Ciebie ja obstawiałam córeczkę a mąż od samego początku synka :) Macie już wybrane imię?

A u mnie straszna duchota i nie wygląda na to żeby się cokolwiek miało zmienić, jest koszmarnie nawet teraz wieczorem :(

stokrotka ja też mogłabym spać ale niestety mamy ekipę remontową w bloku obok i pobudka o 7 gwarantowana niestety :( ale też mam psiaka, który kocha spać i czasem nawet o 10 wychodzi z bólem bo to dla niego za wcześnie ;) zastanawiałaś się jak piesek przyjmnie maleństwo? bo mój to taka nasza maskotka kochaniutka i czasem zastanawiam się jak to będzie jak przyjdzie maluszek :)
Podziękowania: studentkaae

10 lata 9 miesiąc temu #907545 przez martadiana
Ninoeczka te witaminy sa islandzkie wiec napewno nigdzie takich nie znajdzie to nawet nazwa ci nic nie da..
Studentkaae gratuluje synka :) mowilam ze wszystkie bedziemy mialy synow :D
Maja001 dzieki za odpowiedz :) ja mam tak samo jak ty nie spieszzy mi sie do plci bo w glebi duszy chcem coreczke a cos czuje ze bedzie syn hehe kazdy mi to mowi..
Stokrotka ja mam tak samo ze spaniem moge spac i spac jak kiedys mi 6 godzin wystarczalo to teraz spie 12 i do tego 2 w dzien masakra jakas sie rozlenilam jak glupia! a tez mam pieska ktory uwielbia spac wiec nie mam z nim problemu :)
Podziękowania: studentkaae

10 lata 9 miesiąc temu #907564 przez Stokrotka34
kasiah ja tez sie martwie my mamy maltanczyka i tez jest przez nas mocno kochana:-) ale ogolnie to lubi dzieci, wiec moze sie uda:-) na razie walcze z jej szczekaniem na dzwonek:-) i zastanawiam sie czy bedzie grzecznie chodzic przy wozku.:-)
to porzadne te nasze. psiaki z tym spaniem:-) :-) :-)
wspolczuje Ci tej ekipy remontowej

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 9 miesiąc temu #907569 przez kasiah06
mój to shih tzu-więc podobne wielkością mamy :) ogólnie to straszna przytulanka i leniuszek z niego i tez bardzo lgnie do dzieci:) mój też szczeka na dzwonek i na psiaki z osiedla kiedy wyleguje się na balkonie- też staram się z tym walczyć ale na razie z marnym skutkiem niestety ;) ale wierzę , że będzie dobrze i nasze kudłate słodziaki pokochają maluszki a nam uda się wszystko pogodzić :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #907582 przez Monika_1985
Cześć :) Mam nadzieję, że można się do Was dołączyć. Termin jest na 25.01. Stan: jedno dzieciątko, płeć jeszcze nieznana :)

My mamy w domu labradora i kota brytyjskiego. Jestem pełna pozytywnych myśli. Muszę tylko oduczyć kota miaukolenia o 5:30 rano o jedzenie ;)

Co do witamin to od niedawna gin polecił mi ladee vit.

10 lata 9 miesiąc temu #907598 przez agat
Hej, mnie już mega senność przeszła, albo organizm po prostu przyzwyczaił się, że przy Adasiu wstającym o 7 nie dam rady spać tyle ile spałam w pierwszej ciąży ;)

Co do zwierzaków to my mamy kota, trochę się obawiałam jak zareaguje na dziecko, ale ani razu nic złego nie próbowała mu zrobić. Za to Adaś teraz ją maltretuje :P Najlepsze było to, że kotka przez pierwszy tydzień, dwa po moim powrocie ze szpitala z Adasiem była na mnie obrażona :P W ogóle do mnie nie podchodziłą, omijała mnie szerokim łukiem, akceptowała mnie jedynie, gdy dawałam jej jeść :P

10 lata 9 miesiąc temu #907619 przez chasiami
Monika Witamy Cię! :) Napisz coś więcej o sobie :) skąd jestes? i kogo przeczuwasz w brzuszku? masz już jakieś dzieciaczki w domu?

Co do zwierzątek to my nie mamy, ale Alicja bardzo lubiła pieska Yorka teściowej - Czarka :) praktycznie sie z nim wychowywała, bo ja poszłam do pracy jak ona miała 3 miesiące a tesciowa sie nią zajmowała :)

agat ja mam podobnie z tym spanie, tylko tyle szczęscia ze Ala wstaje o 8 a popołudniu jeszcze śpi 3 godzinki i jak rzeczywiście czuje sie słabo to czasem sie z nią położe, ale to już nie jest tak często :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #907667 przez Monika_1985
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. Na ostatnim usg otrzymałam niezbyt pewną bo aż 60 % informację, że będzie chłopak ;) Niestety muszę poczekać do następnej wizyty w połowie sierpnia, o ile ładnie się ułożymy w brzuchu i nic nie będzie zasłaniać. Staram się nie nastawiać.

10 lata 9 miesiąc temu #907679 przez kasiah06
Witaj monia :) Ja też miałam najpierw chłopaczka na 60% i moja gin też kazała się nie nastawiać, ale to tak chyba nie da rady- jak już człowiek coś usłyszy to gdzieś podświadomość i tak robi swoje :) ciekawe jak będzie u Ciebie u mnie na ostatniej wizycie potwierdziła synusia już na 100% :)

agat kociaki są słodkie, moi rodzice mają kotkę i też potrafiła się na nich nie raz tak obrażać jak Twoja :)

No właśnie my sobie możemy poleniuchować ale Wam dziewczyny, które macie już dzieciątka na pewno jest trudniej

10 lata 9 miesiąc temu #907732 przez anna90
A Kasia chyba Ciebie przeoczylam tez juz masz na 100 % pewnego synka gratulacje.
To juz dwoch chlopczykow mamy i w obu przypadkach tatusiowie sie nie pomylili. Mi tez sie marzy chlopczyk i moj maz obsatwia ze bedzie synek no okaze sie za 3 tygodnie.

Stokrotka ja w nocy spie 10-11 godzin, jak spie mniej to w dzien musze sobie drzemke zrobic :P

Monika witaj :)
Ja tez mam pieska i niestety on jest bardzo zazdrosny, tez sie bardzo boje jak zareaguje na dzidzie , w ogole mojego psa sie dzieci boja bo on ciagle chrumka, bo to jest buldog francuski.
Ula jak tam ? Dawno Cie nie bylo.

Moja kochana coreczka :*

Podziękowania: ulka1983, kasiah06

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #907740 przez studentkaae
dzięki Kochane :)

z tych wczorajszych emocji spać wczoraj nie mogłam, tak tego mojego synusia przeżywałam - jakoś do mnie to jeszcze nie dociera chyba, hehe :)
obudziłam się po 2 i prawie do 5 się kręciłam z boku na bok. każdej nocy i tak budzę sie przynajmniej raz na siku, ale potem zasypiam, ale nie wczoraj :)

co do imionka to mamy pewien typ, ale może jeszcze nam się coś innego spodoba, zobaczymy.

a my ze zwierzątek to mamy... chomika, którego mój mąż dostał w prezencie urodzinowym w zeszłym roku od znajomych... takiego mu psikusa sprawili i kupili mu chomika dżungarskiego, haha. ale było śmiechu. ale już moja siostra zapowiedziała, że jak się Mały urodzi to ona chomika weźmie do siebie, także ten temat mamy rozwiązany.

Monika - witaj :) rozgość się!

10 lata 9 miesiąc temu #907755 przez Monika_1985
Kasia ja też tak mówię że się nie nastawiam a potem mówię o dziecku jako o chłopcu. Wszystko przez męża bo mu tak bardzo zależy na chłopaku, a ja nie lubię robić przykrości mężowi, więc nie ma innej opcji :laugh:

Aniu nie zamartwiaj się na zapas. Co innego dziecko w domu a co innego na spacerach :). Poza tym w razie awarii jest tyle trenerów i behawiorystów, którzy na pewno Wam pomogą. :)

Tak piszecie o tym spaniu i czuję się pocieszona, że nie tylko ja jestem teraz takim śpiochem. Ale z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej. Początki były najgorsze. Raz zdarzyło mi się przespać prawie 24 h :blink:

Studentka gratuluję synka. :)

10 lata 9 miesiąc temu #907764 przez anna90
Monika ja tez o moim dziecku mowie jak o chlopcu choc nawet przypuszczalnie lekarz nic o plci jeszcze nie mowil. Ale mysle ze to przez mojego meza bo on zawsze marzyl ze pierwszy bedzie chlopak i teraz od poczatku ciazy mowi ze to synek

Moja kochana coreczka :*

10 lata 9 miesiąc temu #907765 przez agat
Mój mąż od początku pierwszej ciąży mówił, że będzie synek i nawet, gdy dr zobaczył dziewczynkę to ten upierał się przy swoim ;) No i miał rację, bo w końcu urodziłam chłopaka :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia