BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #928001 przez MlecznaMama
Witajcie Kochane
u mnie natomiast wszystko super, czuje się dobrze tylko samotnie bo męża ciągle nie ma :(
Dziewczyny na zgagę najlepsze jest Rennie!! brałam całą zeszłą ciążę bo mi oczy na wierzch wychodziły z tego ognia w przełyku
Bujanka słusznie buraki są niesamowicie zdrowe i mają mnóstwo żelaza...
Saga co się stało??? nie martw się!!!!głowa do góry!
Aniołeczek !!!! Synusie są cudowne!!! gratuluję!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #928075 przez Aneczka84
Witam wszystkie Mamusie :)
Wczoraj miałam wizytę i w sumie wszystko ok, jedynie TSH mam w górnej granicy i to trochę martwi lekarza, Od wczoraj mam straszne bóle jelit ,,, ale u mnie to dość często się zdarza. Miałam tak przed ciążą. Muszę chyba znowu dietę zmienić, ale to trudne jak ma się gości (narzeczony i jego ojciec) i w sumie dostosowuję się do nich, a to mi nie służy.
A no i zamiast przytyć to mam 0.7 kg mniej ... ale to stres związany z przeprowadzką, mam nadzieję że od października będzie już lepiej :)
A narzekanie to akurat norma ... musimy gdzieś ponarzekać :)

10 lata 8 miesiąc temu #928103 przez Karlinka
Dobry Mamusie :)
Aneczka a jaki masz wynik tsh? Nie wysłał Cię do edokrynologa?

Dzisiaj przyjeżdża nowa komoda do jadalni także czeka mnie dużo pracy- najpierw ją umyć a potem poprzynosić cały nas ślubny serwis obiadowy z piwnicy do tej komody, pomyć, poukładać .... Ale w sumie to się cieszę bo nie lubie bezczynnych dni a przynajmniej trochę się pozmienia w domu :)

10 lata 8 miesiąc temu #928108 przez lalka
witam...ja dzisiaj odebralam wyniki........

Aneczka a jaki masz wynik ja mam napisane,ze w normie...ale krew mnie martwi,bo mam wszystkiego za dużo!!!!a i toxo ujemne

10 lata 8 miesiąc temu #928116 przez bujanka
Lalka a konsultowałaś się już z lekarzem? Nie martw się na zapas, czasem te normy napisane z boku nie są adekwatne dla kobiet w ciąży. W necie kiedyś widziałam odpowiedniki dla ciężarówek. A co tam masz za dużo? Dobrze że toxo ujemne, to robiłaś je już drugi raz?
Karlinka fajnie że masz zajęcie, tylko nie przedźwigaj się za bardzo :* Kurcze troche Ci zazdroszczę, też już mam taki bałagan w szafce, ale co zrobić nie pozostaj mi nic innego jak tylko leżeć....
Aniołeczek, gratuluje synka!!!! :)
Mleczna łączę się w tęsknocie, mojego męża też nie ma i jeszcze nie będzie przez miesiąc :(

10 lata 8 miesiąc temu #928120 przez Ada2424
Zgodze się z Aneczką, komuś trzeba ponarzekać a komu innemu jak nie Wam będących też w ciąży B) tym bardziej dziewczyny będące pierwszy raz w ciąży tak jak ja- dla nich to jest nowość więc ja tam Was doskonale rozumiem i wcale mi to nie przeszkadza, że chcecie się wyżalić także narzekajcie śmiało nie ma się co krępować :)

Karlinka zrób później foteczke komody :)

Lalka tokso ujemnym się nie martw ja tez mam ujemne, po prostu nie jedz surowego mięsa, jak robisz coś w ziemi to w rękawiczkach no i myj po kilka razy owoce i warzywa a będzie git :) dzięki za porady na fb o poduszce, zamówiłam taka jak Twoja :)

Aneczka nie przejmuj się tak małym spadkiem wagi ;) ja od początku ciąży schudłam 4 kg i nie moge póki co tego nadrobić. Jak wyniki są ok to nie ma strachu ;)

A ja dziś już lepiej psychicznie się czuje, wczoraj wylałam morze łez i dziś już lepiej :) choć rano wisiałam nad kibelkiem bo mnie ciągło, ale teraz mi ulżyło tak jakbym wymiotowała. W nocy jak się przebudziłam to czułam gilgoty po całym brzuchu, zaczęłam się śmiać aż Męża obudziłam :P

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #928121 przez Anabelle
A to dla odmiany mój mąż przez cały ten tydzień wraca do domu. Zazwyczaj miedzy 20-23, ale wczoraj o 15 był w domu :O
Dzisiaj pękła mu opona na autostradzie wiec szybko nie wróci

Aniołeczek fajnie, synek pierwszy dobra sprawa, bedzie pilnował młodszej pociechy :P

Ja też mam toxo ujemne - jeszcze ryby surowe w rękawiczkach.

10 lata 8 miesiąc temu #928129 przez karola1322
hejka dziewczyny... Aniołeczek gratulacje syna mnie dziś w nocy skurcz złapał okropny ze noga boli na dodatek jakieś banki mi pękają w brzuchu jak siedzę i lezę i jakieś kłucie od czasu Karlinka fajnie masz jakieś zajęcie ja dopiero jakiś czas po ślubie będę mieć zajęcie sypialnie cza będzie kupić w mojej szafie przyszły mąż się nie zmieści

10 lata 8 miesiąc temu #928136 przez Ada2424
O właśnie zapomniałam o surowych rybach :)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #928160 przez ewawawa
a ja mam taką straszną ochotę na sushi, ale jak nie można to nie można, nie będę szkodzić fasolowi.

Mi jeśli chodzi o zgagę to Reni czy Manti nie pomagają, dobrze zrobiłam zamawiając mieszankę ziołową z baby and mama med, bo faktycznie mi pomaga i na zgagę i na mdłości i na zaparcia, bynajmniej mi to pomaga ale każdy reaguje inaczej

10 lata 8 miesiąc temu #928195 przez Karlinka
Ufff komoda ogarnięta :) trochę się narobiłam ,więc teraz zasłużony odpoczynek :D potem podwieczorek i trzeba drugiego kolczyka dorobić , bo w jednym na wesele nie pójdę ;p

10 lata 8 miesiąc temu #928199 przez kristi*
Aniołeczek ja również gratuluję syna..., mi na zgagę pomógł rumianek i na mdłości po trochu też, nie ma to jak ziółka.
Byłam u gina dzisiaj, mam jednak tą infekcje, jak to doktor powiedział: "jakieś grzybki" :P, dostałam Clotrimazolum na dwa tygodnie, a na bóle (kłucia) brzucha mam brać rozkurczowe. No i od zeszłego wtorku przytyłam aż 1,2kg. Chyba po prostu za szybko panikuje, ale po dwóch poronieniach tak już mam.

Odwiedziłam jeszcze moją starszą siostre w pracy i mi humor poprawiła. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #928206 przez Karlinka
Gdzieś przeoczyłam - Aniołeczek ja również gratuluję synka :)
To jak narazie mamy dwóch chłopców ,tak?
Kristi przynajmniej wiesz co Ci jest i jesteś spokojniejsza a to zawsze lepsze dla Ciebie i Maleństwa :)

10 lata 8 miesiąc temu #928210 przez kristi*
A takie książki dostałam od siostry do poczytania, jak mi się spodobają to może kupie ;)

Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #928211 przez anioleczek208
Dziekuje Kochane za gratulacje ;) juz tez bym chciala Wam gratulowac ;) ciekawe ilu bedzie chlopcow a ile dziewczynek ;) a ktora bedzie jeszcze miala synka bo kurde chyba to gdzies przeoczylam ;/
teraz jak juz wiem jaka plec to mam ochote szalec z zakupami aczkolwiek jeszcze nie bede poczekam na potwierdzenie jeszcze ;) bo jeszcze wczesna ta moja ciaza ;) ale ja czuje ze ten synek juz zostanie ;) jeju kochane wspolczuje Wam z tymi mdlosciami i zlym samopoczuciem <przytul>

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia