BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #928213 przez Karlinka
Aniołeczek Dżasta ma mieć jeszcze chłopca :)
mam nadzieję, że za 1,5tyg i ja się dowiem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #928250 przez Ada2424
Dziewczyny czy któraś z Was zamierza robic badanie HPA? do 20tc jest za darmo...ja pytałam u nas ale mam kawał drogi gdzie takie badanie wykonuja bo ok 100km w jedną strone i nie wiem sama już...

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928252 przez bujanka
Ada ja mam zamiar to zrobić tym bardziej, że się okazuje, że u mnie w mieście to robią przez alablaboratoria.
Wejdź sobie na stronę: www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/konfliktplytkowy
po prawej stronie masz punkty pobrań.
Szczerze powiedziawszy to kiedyś zwróciłam uwagę na wielki plakat w instytucie hematologii w warszawie (gdzie się leczę) właśnie o hpa, a ostatnio z nudów podczytuje wątek z testami owulacyjnymi ;) i po tym jak ten dzidziuś zachorował :( , a ja mam problemy z tą krzepliwością krwi to postanowiłam, że to zrobię, chyba w poniedziałek się przejdę.

10 lata 7 miesiąc temu #928260 przez Ada2424
Bujanka już mi jedna dziewczyna z testów właśnie ta strone pokazała, niestety w moim województwie robią to badanie tylko w dwóch miastach i kuźwa do obu mam po ok 100km :( popytam jeszcze w laboratorium gdzie robie wyniki może robią gdzieś w pobliżu mnie a w wykazie tej miejscowości nie ma bo ja od dużych miast jak Wrocław czy Warszawa oddalona o mase km jestem :unsure: mieszkam na wsi w pobliżu małych miasteczek. Jutro zadzwonie do laboratorium i zapytam może się uda że robią gdzieś w moich okolicach.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928266 przez Dżasta86
Ja na szczescie nie muszę robic żadnego testu serologicznego, obydwoje mamy grupę krwi minusową :)

Chociaz tfuu patrzac sie na ksiazeczke ciązową faktycznie mam zrobione przeciwciała i nawet mam skierowanie na kolejne badanie :)

czyli jednak to sie robi :P

10 lata 7 miesiąc temu #928271 przez Ada2424
Dżasta to badanie hpa robi się bez względu na to jaką ma się krupe krwi.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #928272 przez Dżasta86
A nie robi sie wtedy kiedy ojciec ma plus a matka minus ?

10 lata 7 miesiąc temu #928274 przez Ada2424

Dżasta86 napisał: A nie robi sie wtedy kiedy ojciec ma plus a matka minus ?

To jest inny rodzaj konfliktu. Jak matka ma minus a ojciec plus to robi się odczyn coombsa i sprawdza przeciwciała. A badanie hpa dotyczy innego rodzaju konfliktu, nie ma nic wspólnego z konfliktem serologicznym. Bujanka wstawiła link niedawno tam pisze o tym badaniu.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #928276 przez anioleczek208
ja wlasnie dostalam teraz skierowanie na badanie i to wlasnie ten konflikt serologiczny to jest to hpa wlasnie???
ja wiem jaka mam grupe bo kiedys oddawalam honorowo krew i mam.ksiazeczke ale moj maz nie wie i nie ma nigdzie zapisane bedzie musial zrobic sobie badanie jaka ma grupe??

10 lata 7 miesiąc temu #928278 przez Dżasta86
Dzieks Ada juz sobie doczytałam :)

Aniołeczek moim zdaniem warto wiedzieć, poczytaj na necie :)

10 lata 7 miesiąc temu #928284 przez karola1322
Ja mam plus a moj to niewiadomo ale tych badan nie byda robic .. Ja kiedys miala traswuzie kwi bo byl.konflikt przy kwi 0+i 2ab

10 lata 7 miesiąc temu #928291 przez Karlinka
W mojej karcie ciąży jest miejsce na wpisanie grupy krwi ojca. Zawsze lepiej jak panowie zrobią w końcu warto wiedzieć jaką się ma grupę krwi. Mój oddawał krew więc ma w książeczkę wpisane i mamy tę samą ;)
Już kiedyś o tym teście czytałam i się zastanawiałam, później jakoś o tym zapomniałam i teraz temat powrócił. Sama w sumie nie wiem...

10 lata 7 miesiąc temu #928293 przez nesQa
Ja robiłam na ten konflikt i wyszlo, ze konfliktu nie ma.

Kristi, a ile płaciłas za te tabletki na infekcję? Długo je trzeba brać?

10 lata 7 miesiąc temu #928294 przez kristi*
nesQa Tabletki na recepte, po 10,50zł za opak. 6tbl, - ja dostałam dwa opak. na 12 dni, po jednej tabletce na noc.

10 lata 7 miesiąc temu #928296 przez bujanka
Tak dziewczyny to sie robi bez względu na to jaką się ma grupę krwi, tak jak Ada pisała.
Ada noo tak 100 km kawał drogi, ja jak bym musiała specjalnie do wawy jechać to bym się zastanawiała, ale sama w szoku byłam że u mnie też są robione, bo w sumie mała miejscowość. Ale to chodzi o to że ten alab laboratoria przyłączył się do tego programu i to mnie ratuje bo u mnie to laboratorium od niedawna jest. A u Ciebie on nie funkcjonuje?
Nesqa dobrze,że u Ciebie wyszło ok. Ja tez mam taka nadzieję, ale jak za darmo to warto zrobić.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia