- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Hmm nie wiem czy mi nie robili przypadkiem w szpitalu teraz tego. Ale głowy sobie nie dam uciąćAda2424 napisał: Dziewczyny czy któraś z Was zamierza robic badanie HPA? do 20tc jest za darmo...ja pytałam u nas ale mam kawał drogi gdzie takie badanie wykonuja bo ok 100km w jedną strone i nie wiem sama już...

Ja mam AB + a mąż B +
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 7

Anabell już pisałyśmy że nie ma związku grupa krwi, to zupełnie co innego niż konflikt ten popularny z krwi. Ja w sumie też za bardzo nie wiem o co w tym chodzi, ale dopóki złego wyniku nie będę mieć nie będę się doczytywała...
- nesQa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
badanie. 30 zł bodajże, ale prywatnie robiłam, to chyba dlatego. W ogóle mi w przychodni powiedzieli,ze jak gin prywatnie to mimo tego, że jestem ubezpieczona i zapisana u siebie w przychodni to wszystkie badania muszę robić odpłatnie.
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Aneczka84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

TSH mam 3,9, a w ciąży powinien być do 2... Na razie powiedział, że poczekamy i jak będę w Polsce w październiku to zrobię dokładny panel tarczycowy. Wtedy będziemy decydować czy iść do endokrynologa. Ja mam teraz utrudnione wszystko,bo wolę chodzić do specjalistów tu niż we Włoszech ... różnica w cenach jest znacząca. Jak będę mieć wyniki to dzwonię do mojego ginekologa i on na szybko umawia mnie z endokrynologiem z którym pracuje w szpitalu. Staram się nie panikować

.
- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Patrzyłam w karte ciąży i nie miałam tej krwi badanej, ale z Antkiem w ciąży i przy porodzie nie było problemów wiec sobie odpuszczę

Aneczka bo tarczyca w ciąży lubi szaleć a po ciąży często się uspokaja. Dziwne jednak dla mnie podejście gina, przecież sam mógł ci dać nawet najmniejszą dawkę eutyroxu bo własnie im ciąża młodsza tym dziecko bardziej potrzebuje uregulowanej tarczycy bo samo jeszcze nie ma w pełni rozwiniętej gospodarki hormonalnej, a przy wyniku blisko 4 to ciążowa niedoczynność tarczycy. No ale każdy robi jak uważa.
Zjedliśmy z Antkiem śniadanie, teraz mi się marzy herbata i milki way

W środę mam wizytę, dobrze że dzisiaj mąż ma być wcześniej i zostaje cały weekend w domu to nie bede o tym myśleć, a od poniedziałku będę sikać po majtach

- Aneczka84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dzień lenia mam dzisiaj od rana.....
- Agula89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Czy jak poszłas/pójdziesz do tego labolatorium Alablabolatorium to tak jak do instytutu hematlologi drukujesz zaświadzczenie do programu i oni kumają o co chodzi ?? Pytam bo czasem bywa zamieszanie z takimi rzeczami... i potem zanim sie im to wszystko wytłumaczy to człowiek nerowy jest

U mnie nie ma Alablobolatoria ale jest te Vitlabo, musiałabym przedzwonić najwyzej i zapytac czy to u nich działa.
Jeszcze jedno do was pytanko Co do Konfliktu serologicznego. Ja mam grupe A Rh- mąż B + to czy ja musze wykonać jakies dodatkowe badania?? bo mi gin nic nie zlecił....

- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Może i warto w twoim przypadku zrobić to badanie, przynajmniej będziesz wiedzieć, ale jak piszą nie jest to groźne tylko przy pierwszej ciąży.
www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...ologiczny_35339.html
Wczoraj na wieczór wcisnęłam se tą tabletke ( Clotrimazolum), dosłownie po chwili zaczyna się rozpuszczać i strasznie szczypać, potem mnie zaczął boleć brzuch, i rano jeszcze bolał. Jedyny plus jest taki, że w końcu znalazłam sobie odpowiednią pozycje do spania, i udało mi się przespać całą noc.
- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
z tego co na stronie piszą idziesz z deklaracjami, powinni wszystko wiedzieć skoro dołączyli do tego programu. A co do tego laboratorium w twoim mieście to myślę , że wwcale nie chodzi o to że współpacują tylko jeśli wpisałaś w wyszukiwarce "miasto, alab, laboratorium" to wyszukało ci nabliższe hasło czyli to twoje laboratorium . Sprawdz sobie na stronie co ci wyżej podałam. Allbo zadzwoń do swojego laboratorium i poprostu sie zapytaj
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

U Was też taka paskudna pogoda dziś? Lenia mam takiego jak nie wiem, a musze dziś za sprzątanie się wziąć bo jutro gości będziemy mieć. Żałuje, że wcześniej nie kupiłam tej poduszki, kurcze wstałam z bólem pleców, w nocy wierciłam się bo ciągle mi było niewygodnie, mam nadzieje, że ta poduszka mi podpasuje

Agula ja też mam grupe minusową a mąż plusową. Zawsze gdy kobieta ma minus a mężczyzna plus może wystąpić konflikt serologiczny. w pierwszej ciąży niby nie ma zagrożenia tylko w kolejnych, ale mimo to mi sprawdzają czy nie wytwarzają się przeciwciała. Miałam raz sprawdzane i jeszcze dwa razy będę miała.
- bujanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ada ciężka sprawa, no jak Ci się nie uda to trudno, ni na to nie poradzisz.... Z jednej strony to rzeczywiście straszna nowość, kiedyś przecież tego nie było, teraz to rzeczywiiście trochę wymyślają, ale z drugiej strony czytałam na testach owu, że temu maluszkowi cały czas płytki spadają