BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

11 lata 5 miesiąc temu #945413 przez Agula89
Hejo :)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
Laski pytanie :) szkola rodzenia zaczyna kolejny cykl spotkan od grudnia i zastanawiam sie czy zapisac sie teraz ? Czy poczekac na kolejny? Ogolnie jest 10 spotkan czyli półtorej miesiaca to trwa.Wiec pewnie bedzie w polowie stycznia/luty bo swieta i te sprawy :) Nie wiem czy to juz za pozno nie bedzie :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #945414 przez Agula89

11 lata 5 miesiąc temu #945415 przez Agula89

11 lata 5 miesiąc temu #945417 przez Agula89
No patrz !....

11 lata 5 miesiąc temu #945419 przez Karolincia
Monique - NIE dziękuję żeby nie zapeszyć !!! :) :) Gratuluję zaczętego III trymestru już ostatniego :) Ostatnie 2 miesiące ciązy przed Tobą :)

Agula - Nie dziekuje żeby nie zapeszyć!!! :) Teraz się zapisz, żebyś na spokojnie zdązyła skończyć ten cykl :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #945422 przez Ada2424
Dzień Dobry :)

No to dzisiaj się wyspałam, padłam wczoraj ze zmęczenia nawet nie wiem kiedy usnęłam, nawet kopniaki małej mnie nie obudziły :) wczoraj powiedziałam Mężowi, że wybór między Julitą a Oliwią należy do niego, dzisiaj rano wstaje i mówi do mnie Julitka śpi? Zobaczymy czy tak już zostanie czy coś się odwidzi ;) łydki mnie bolą i mięśni brzucha po wczorajszych km zakupowych.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Lalka będzie wszystko dobrze, wierze w to :kiss:

Monique u mnie też szykuje się duże zamówienie w gemini, ale to już w grudniu :) powiem Ci, że patrzyłam wczoraj na niektóre rzeczy w tesco takie same jak w gemini i jest spora różnica cenowa.

Teraz pozostaje nam wybór wózka z tych dwóch modeli upatrzonych i zdecydować się na fotelik, w następnym tygodniu zamawiamy wózek i łóżeczko z całym asortymentem :) wzięłam się ostro za wyprawke bo jak pomyślałam, że już grudzień za chwile to strach mnie ogarnął, że się nie wyrobie.

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #945425 przez Karolincia
Kochane Mamuśki :*

Idę się do końca ogarnąć i jade na usg !! Cała jestem zestresowana, mam nadzieje, że pokaże co między nóżkami Mój Słodki Bąbelek !!! :)

Trzymajcie mocno kciuuukiiii !!!!!! :)

Do później !! :)
Miłego popołudnia :*

11 lata 5 miesiąc temu #945426 przez bujanka
Dziewczynki gratuluje wszystkim udanych wizyt i tych z potwierdzoną płcią na 100 % :)
Ada hehe a jednak córcia ;) ale Was mieszali ale cieszę się że już potwierdzili na 100 %, bo ile można być w niepewności. U mnie mama szaleje i już mamy parę sukieneczek różowych, chociaż krzyczę że przecież jeszcze płeć może się zmienić, chociaż oby nie bo juz baardzo przyzwyczaiłam się do myśli o córci :lol:

Karolincia współczuje śmierci dziadka :( to smutne, ale niestety tak już jest z tą starością :(

Lalka współczuje Ci, domyślam się jak się czujesz i że ten szpital to ostatnie miejsce w którym chcesz być. Ale uważam że powinnaś zrobic to echo dla własnego spokoju. Pamiętaj że musisz być teraz silna dla tej istotki z brzuszka, trzymaj się i nie denerwuj :kiss:

Agula lepiej teraz się zapisz, bo potem możesz już nie mieć tak siły...

Monique 7 miesiąc, ale Ci zazdroszczę..... Już 7 się wydaje taki bezpieczniejszy, u nas jeszcze miesiąc B)

Karlinka, Karola pisałyście coś o kłuciach, ciągnieciach. U mnie dziś na szczeście lepiej, ale ogólnie od jakiś dwóch dni jakaś obolała chodzę. Myślę że mała chyba właśnie teraz rośnie, bo kręgosłup boli i czasem zakuje w boku brzucha, ale mała się rusza to chyba nic złego się nie dzieje?

11 lata 5 miesiąc temu #945428 przez Alesandra
cześć dziewczynki ja już po . Moja mała po raz kolejny okazała się córeczką na 100%
Pani ginekolog powiedziała,że waży za mało jak na 26 tydzień i mam cały czas leżeć. kolejną wizytę mam na 10 grudnia by sprawdzić czy mała przybrała na wadze bo jak znów mało będzie to dostanę skierowanie na badania do szpitala wojewódzkiego.
poza tym serduszko i inne narządy w porządku się rozwijają a mała uparcie jest główką do góry
Boję się o moją malutką... :( :(

11 lata 5 miesiąc temu #945434 przez Ada2424
Bujanka no kamień z serca, że wczoraj tak pięknie się pokazywała :) ale powiem Ci, że jechałam bez nadziei, że się pokaże a tu ledwo głowica przyłożona i już widać co tam ma :) mam nadzieje, że tak już zostanie i nie będzie pomyłki przy porodzie, w sumie to pipke widać było beż żadnych wątpliwości, i gin też zapewniał, że na 1000% ale różnie to jest stresowałam się jak nie wiem jak zaczął wszystko sprawdzać pod kontem genetycznym, a jak już powiedział, że córcia w pełni zdrowiutka i nie ma się do czego przyczepić to łzy poleciały jak grochy :) ja też się wczoraj skusiłam na kilka ciuszków dla dziewczynki choć boje się wszystko takie typowe kupować i reszte wzięłam uniwersalnych ;)

Alesandra a ile waży?

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #945436 przez Alesandra
ada 617g

11 lata 5 miesiąc temu #945439 przez Ada2424
Alesandra to mało? Moja wczoraj ważyła niecałe 600g i gin mówił, że waga większa jak na ten tydz jest.

[/url] [/url]

11 lata 5 miesiąc temu #945441 przez Alesandra
ada ale je jestem 26 tydzień powinna kolo 800 ważyć

11 lata 5 miesiąc temu #945442 przez MlecznaMama
Ada gratuluję córeczki :) czyli udało mi się zgadnąć na samym początku :) a może wrzucisz zdjęcia rzeczy jakie kupiliście! pochwal się! Julita ładnie, bardziej mi się podoba niż Oliwia.
Kaolincia współczuje..... kochana.. oby dzisiaj Ci sie rozjaśniał humor choć trochę i obyś poznała płeć
Lalka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alesanda, mi też powiedział lekarz ostatnio że córcia jest mniejsza o 1 tydzień.....w sumie jakby termin był z OM to byłabym teraz w 26 tygodniu//// u mnie to już w ogóle nie wiadomo..
a z synem miałam podobnie jak Ty tylko już miesiąc przed porodem, okazało się że waga jest dość niska i kazał mi przychodzić na KTG, wszystko było ok. Syn urodził się z wagą 2900
ehhhh ruchy czuję dużo mniej i rzadziej niż z synem... co to znaczy?

11 lata 5 miesiąc temu #945446 przez Alesandra
mlecznamama poza tym wszystko jest ok wiec jestem dobrej myśli. mi gin powiedziała, że po prostu może się mniejsza urodzić.
to,że słabiej odczuwasz ruchy to może znaczyć że masz łożysko przodujące. albo taki tydzień ciąży masz akurat. mi gin powiedziała że czasami dziecko długo śpi. moja za to jest bardzo ruchliwa bo ma dużo miejsca jak narazie

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia