BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

15 lata 10 miesiąc temu #31570 przez zlotoweczkavip
miskiewicz88 na razie nie mam problemu z soczewkami i mam nadzieję, że tak zostanie do końca, bo inaczej będę prawie ślepa w okularach- mam zbyt dużą różnicę między jednym okiem a 2 i mózg się nie chce dostosować do okularów- planuję je mieć tylko na poród. No ale zobaczymy jak to będzie...

Co do odklejenia siatkówki, to nie jest fajne- potem nie można przez rok prawie nic nosić, bo przyklejana jest laserem;/ Nic przyjemnego i na pewno żadna z nas by sobie tego nie życzyła... szczególnie kiedy powinnyśmy się opiekować naszymi małymi skarbami...JA też się trochę obawiam, ale może nie będzie tak źle- grunt żeby trafic do okulisty który wcześniej porobi wszystkie konieczne badania.

A jaką Ty masz wadę?? Bo z tą siatkówką to jest tak, że im większa wada tym siatkówka cieńsza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 10 miesiąc temu #31643 przez sunflower
Halo dziewczyny. Ja też mam problemy z okularami, ale do okulisty wybiorę się juz jak będzię bliżej porodu.

A teraz z innej beczki. Nie wiem czy, słyszałyście o książce: " Język niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau. Jest to ponoć bardzo fajna książka. Ja właśnie zaczełam ją czytać i jak na razie bardzo mi się podoba. A że mam tą książkę na kompie, a nie w realu to pomyślałam, ze może, któraś z was będzie zainteresowana, jak tak podajcie maila to prześlę.

Myślę, że to odpowiedni czas na taką książkę, gdy maleństw jeszcze z nami nie ma, a większość z nas to pierworódki więc rodzicielstwo to jedna wielka nieposdzianka :)

15 lata 10 miesiąc temu #31648 przez martela89
Ja co prawda mam już córcię przy sobie ale chętnie poczytam w wolnych chwilach :)
To mój mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Z góry dziękuję :)

15 lata 10 miesiąc temu #31660 przez Kasiekk
sunflower Wrzuć na jakiś serwer i podaj link :)

15 lata 10 miesiąc temu #31674 przez sunflower
Kasiekk , też o tym myslałam tylko niestety nie mam zielonego pojęcia jak coś takiego się robi :unsure: Prosze o instrukcje obsługi to tak zrobię :laugh:

15 lata 10 miesiąc temu #31675 przez gosia_ann
Bardzo chętnie bym poczytała o języku niemowląt ;) z góry dziękuję za przesłanie na maila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

15 lata 10 miesiąc temu #31754 przez pustulkaag
ja tez poprosze Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

15 lata 10 miesiąc temu #31764 przez Kasiekk
No dziewczyny jak tam wasze bąble? Idziemy coraz dalej :) Ja rozpoznaje raczej kiedy Karolek jest zadowolony a kiedy sie buntuje. Wiem np że nie lubi jak siedzę :P musi być pozycja pół leżąca wtedy pełne zadowolenie. W nocy np jak śpię i mam już pęcherz pełny to mnie kopniakami budzi żebym poszła się wysiusiać :D po wysiusianiu pełen luz i śpi :) No taki mały bo ma ok 700g a juz ma swoje humorki :D

15 lata 10 miesiąc temu #31769 przez gosia_ann
Mój bąbelek coraz częściej, dłużej i mocniej się wierci :) Staram się wyłapywać jego każdą aktywność, ale to nie takie łatwe. Może gdybym zaczęła sobie zapisywać o jakiej porze się wierci, to pewnie okazałoby się, że jest aktywny o stałych porach. Dzidziuś chyba też nie lubi kiedy zbyt długo siedzę, bo robi się niecierpliwy i kopie. Daje mi w kość również wtedy, gdy mam pełen pęcherz ;) Choć waży ok 500g to bardzo dobrze czuję jego kopniaczki :)

15 lata 10 miesiąc temu #31775 przez aslani
Kasiekk, mój maluch też w nocy jak śpię i mam już pęcherz pełny to mnie kopniakami budzi, żebym poszła się wysiusiać :lol: A potem często mam problem, żeby zasnąć...Na ostatnim usg okazało się, że dzidzia miała 753g, czyli jeśli rośnie nadal w takim tempie to już noszę ok 950g bobasa :laugh:

15 lata 10 miesiąc temu #31800 przez Kasiekk
gosia_ann cos mi się jednak wydaje że większy ten Twój bąbel zważywszy na to że mamy ten sam termin ;) a Karol już jakiś czas temu ważył ponad 630g, więc podejrzewam że teraz ok 700g może nawet ponad :D Choćby dlatego że własnie teraz jest czas na przybieraniu na wadze ponieważ większość narządów jest już w pełni rozwiniętych.

15 lata 10 miesiąc temu - 15 lata 10 miesiąc temu #31810 przez gosia_ann
Kasiekk na najbliższym usg zapytam o wagę mojego bąbelka, na razie posługuję się jedynie orientacyjną wiedzą książkową. Pewnie masz rację i dzidziuś jest już dużo cięższy niż mi się wydaje. Usg mam 23.09. wtedy się dowiem jaki bąbelek jest duży :)

Aslani ja również mam problemy żeby zasnąć w środku nocy, poza tym przez to że często wstaję siusiu rano bywam niewyspana. Rano zaczelam się nawet budzić wcześniej niż zwykle i o zaśnięciu też nie ma mowy.

15 lata 10 miesiąc temu #31832 przez Kasiekk
Mnie na zaśnięcie pomaga rada mojej mamy :) Pościel lub poduszka między nogami i pod brzuchem tak żeby był równo i nie ciągnął :D Dzis mój mąż mówi że przebudził sie w nocy i wziął rękę na mój brzuch a Karol ponoć zaczął tak sie kręcić że z wrażenia nie mógł zasnąć :D dopiero jak małemu sie znudziło to tatus poszedł spać.

A jak z Waszymi pokojami lub kącikami dla maluchów ? Mąż dziś pomalował pokój bo to ostatni dzwonek do otwartych okien dla farby i własnoręcznie narysowaliśmyh księżyc i gwiazdki super zabawa :D Karol chyba wyczuł dobra imprezkę bo nawet kiedy sie poruszałam to on sie wiercił :D

15 lata 10 miesiąc temu #31840 przez aslani
Mój mąż jest trochę zawiedziony, bo jak tylko przyłoży rękę do brzuch to Maluch przestaje się wiercić i kopać. Śmiejemy się, że już teraz czuje respekt przed tatusiem. Pewnie niedługo ruchy będą mocniejsze, częściej i wtedy łatwiej będzie go "przyłapać".
Dzisiaj przeglądaliśmy w necie łóżeczka i postanowiliśmy jutro pojechać do sklepu i obejrzeć w realu kilka modeli. Wiemy już jakie ustawienie będzie w sypialni, ale musimy zdecydować ostatecznie jaki rozmiar. Chcę w październiku zacząć kupować akcesoria do łóżeczka. Mam już coraz więcej ciuszków, ale nic poza tym.

15 lata 10 miesiąc temu #31868 przez gosia_ann
Kompletowanie wyprawki dla maluszka to bardzo fajna sprawa :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka