BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 11 miesiąc temu #423188 przez Agusiak
dobry wieczór :)

dzięki agi za podanie menu Amelkowego :laugh:
Ale dziewczynki Wy dajecie maluchom parówki? Kurcze ja to chyba bym się nie odważyła. Ostatnio oglądałam jakiś program chyba Wiem Co Jem i tam mówili żeby nawet tych pseudo "dla dzieci" parówek dzieciom nie podawać bo nie jest to super produkt. To mnie trochę zraziło do parówek, sporo tam mówili o nich i ogólnie są ble :silly:

agi masz rację dokładnie pamiętam jak szukałam butelek o pojemności 330 ml a teraz to 180 spokojnie wystarcza :)Ale nie wykluczone że z czasem znowu jej się odmieni. Na razie pożegnaliśmy wszystkie smoczki od butelek i mleko także Linka pije przez ustniki niekapka :)

agi a co to za Kubuś do wyciskania?

Sylka autka super i fajnie, że udało Ci się je upolować :)
Dużo zdrówka dla Kubusia, mam nadzieję, że się nie przeziębił.

Spotkanie z koleżanką bardzo udane i nagadałyśmy się tak że aż mnie gardło teraz boli :)

agi odpoczywaj ile się da i na pewno nie miej z tego powodu żadnych wyrzutów :) :lol:

Spokojnej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #423200 przez sylka
Agusiak od czasu do czas daję. Czytam zawsze skład najczęsciej kupuje sokoliki bo mają wg mnie najlepszy skład i naturalne przyprawy lb parówki z szynki tyle że są słonsze. www.sosrodzice.pl/parowki-dla-dzieci-dawac-czy-nie-dawac/ pieniadze.fakt.pl/Wielki-ranking-parowek...ykuly,175104,1.htmlU mnie nie w każdym sklepie są dostępne.
Teraz wiecej chemii jest w wędninach ogólnie wiec jeśli dziecko je wędlinę sklepową (w niej wiecej chemii bo w nią producentom opłaca się bardziej inwestować niż w parówki) to jak czasem zje lepszą parówkę nic mu nie bedzie :)Najgardzije gorszą mnie parówki z atestami IMiDz a tam MOM w składzie albo cała tablica Mendelejewa!!! Wiec nie patrzę na wszelkie atesty bo im nie ufam a na skład na etykiecie. Często parówki dla dzieci i inne produkty tylko z nazwy są dla dzieci bo jak przeczytam skałd to dla psa bym chyba tylko dała i to zastanowiła się czy mu nie zaszkodzi :ohmy: :lol:

13 lata 11 miesiąc temu #423207 przez Agusiak
wędlin sklepowych też nie podaję, jako takich tylko jak tata sam robi lub dostaniemy od kogoś kto także sam robi.
A ja bym chciała kupić coś takiego ale też nigdzie nie ma
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #423211 przez sylka
Z gerbera w życiu bym ich nie podała. BYła afera że produkty Gerber MOM zawierają.

13 lata 11 miesiąc temu #423212 przez Agusiak
pierwsze słyszę, nie słyszałam o takiej aferze

13 lata 11 miesiąc temu #423213 przez sylka
MAło mięsa mają a słoiczek ok 6 zł kosztuje www.gerber.pl/produkty/posilki-doremi/ct...6/productid/369.aspx

13 lata 11 miesiąc temu #423216 przez sylka
Agusiak napisał:

pierwsze słyszę, nie słyszałam o takiej aferze

Była z 1 czy 2 temu nawet moja lekarka mi o ty mówiła.

13 lata 11 miesiąc temu #423219 przez Agusiak
poczytałam o tym w necie, stara sprawa. Po tej aferze zmienili receptury mięsnych dań już bez MOM.
Tych parówek i tak nie kupię bo ich zwyczajnie nigdzie u nas nie ma, ale żadnych innych też póki co młodej nie dam :P :P
Obejdzie się bez parówek :blink:

13 lata 11 miesiąc temu #423220 przez sylka
U mnie są :P Póki co podaję raz na jakis czas tamte o których pisałam. Nie zaszkodzą mu.

13 lata 11 miesiąc temu #423227 przez Agusiak
pewnie że nie zaszkodzą, w końcu kiedyś i tak tylko takie będą jeść :)
Kurcze aż mnie naszła ochota na parówki a zakupy dopiero jutro :ohmy: :P

13 lata 11 miesiąc temu #423235 przez sylka
hahaha wytrzymasz? :D

13 lata 11 miesiąc temu #423277 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka jak Kuba po nocy ? Gorączka się utrzymywała ?

Agusiaczku ja tez podobnie jak Sylka czytam skład i właśnie te sokoliki podaję . Nie zaszkodza co jakiś czas przecież . Jakbym miała się sugerować co podają w tych programach i kupowac tylko to , to musiałabym przejść na jakąś eko żywność i wydac fortunę . We wszystkich produktach znajdzie sie coś nie dobrego . Słodycze też z zasady sa złe i niedobre , a też czasem sie Amisi coś dostanie . Nie dajmy sie ześwirować :)

Ten Kubuś do wyciskania Amelka uwielbia . U Nas sa dostępne 3 smaki i wszystkie jej pasują :) Pisze , ze to 100% musu z owoców i marchwi . Bardzo smaczny . dodomku.pl/produkt/35677/5901067400848/K...ow_banan_jablko.html
Amcia owoców samych w sobie jeśc nie chce , wiec musze kombinować . Słoiczkowe tez juz jej zbrzydły , bo przeciez już duża jest i sama chce jeść :P

Dzisiaj od rana kropi i brzydko na polu . Szwagier dopiero na 18-stą wszystkich na urodziny zaprosił ! Późno jak cholera i zla jestem . Musze spróbowac Ami uspać popołudniu,zeby dłużej wytrzymała , ale i tak nie posiedzimy nie wiadomo ile . Do 19:45 max .

Miłego poranka :)

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #423294 przez sylka
Kuba wczoraj od obiadu nie miał apetytu i był markotny. wieczorem zagorączkował i na noc podałam mu przeciwgorączkowy. Nad ranem o 4 miał 38 ale go nie budziłam i nic nie dawałam. Wstał o 7 i miał 39. Sniadania nie zjadł, wypił tylko herbatę z cytryną. Trochę markotny, ale poza tym nic nie ma żadnego kataru. Nocka cała przespana.

Musu nie próbowałam dawać Kubie, zobacze może na zakupach i wypróbujemy :)
Z rodzinami szwagier troche nie pomyślał. Ja bym posiedziała trochę i zwineła się by dziecko poszło o swojej godz. spać :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #423321 przez Agusiak
dzień dobry ja tylko na chwilkę bo uciekamy na zakupy i Sylka może uda mi się kupić parówka dla siebie :silly:

Kochana mam nadzieję, że Kubusiowi się poprawi albo niestety trzeba będzie odwiedzić lekarza.
O rajuśku Sylka może Ty też w ciąży jesteś???? :lol: :lol: Ale by było fajnie :laugh: :laugh:

agi muszę kupić ten mus chociaż Paulinka wcina bez problemu wszystkie owoce, ale będzie dobry na jakieś wyjścia czy na plac zabaw :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.
A z tym jedzonkiem faktycznie nie można dać się zwariować no ale na niektóre rzeczy przyjdzie jeszcze czas i lepiej podać je nieco później :)

U nas padało o 5 a teraz jest piękne słoneczko :)

Miłego dnia :) :)

13 lata 11 miesiąc temu #423360 przez agi-p
Sylka to pewnie znowu jakies zęby u Kubusia :( Ale az się wierzyć nie chce , bo On juz ma cała buźkę ząbków :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aguś udanych zakupów :)

Co do tego musu , to musicie uważać , bo Amisia jak ma całe opakowanie , to kilka razy tak mocno je ścisła , ze zawartość połowy opakowania była na niej i na podłodze :P Ja zawsze podaję jej sama , a jak już troszkę upije , to może samodzielnie jesć :P

No szwagier , jak i cała rodzina mojego Mężusia mało domyślny jest , a raczej mają to w d...
Ale jak posiedzimy chwilę i będziemy sie zbierac , to oburzeni wszyscy będa i zaczną protestować i mówic , ze jak zwykle przesadzam . Ale ja jak to Ja ...nie zamierzam sienimi przejmować i tyle :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka