BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #486677 przez sylka
U mnie chrzestna była świadkiem bierzmowania :) bo był wymóg by to rodzice chrzestni byli.

Pochwalę Kubusia dziś ma majteczki i co ok godz. chodzimy do kibelka na siusiu :)

U nas zmienione przed wszystkimi świętymi P. zawsze tą pora zmienia bysmy bezpiecznie jechali

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #486692 przez Agusiak
Sylka super, gratulacje dla Kubusia. Mądry chłopczyk :)
Ja też od poniedziałku muszę podjąć jakieś kroki w nauce nocnika :)

U mnie świadkiem było moja siostra :)

12 lata 5 miesiąc temu #486699 przez sylka
To tez fajne jak siostra :)

Kuba bawi sie w łózku i zaraz drzemka a ja smażę pieczarki bo zaplanowałam mielone z farszem pieczarkowym :)

Agusiak oby poszło Wam gładko :)

12 lata 5 miesiąc temu #486735 przez Gosia_Krupa
Witajcie!

A ja sobotę spędzam w domu. Wieczór najprawdopodobniej filmowy z mężem. Tylko ciekawa czy dzieciaki pozwolą. Ale są szanse :) Hania nie spała w dzień,bo jak tyko przymknęła oko to nasz "wspaniały" sąsiad,co to wiecznie coś remontuje zaczął wiercić i Hania się wystraszyła :( Musiałam przy niej siedzieć i trzymać ręce na jej policzkach,a ta próbowała chwycić jeszcze trochę snu,ale jak tylko się wyciszała to ten znowu zaczynał. No i na dobre wstała. Teraz je zupkę z mężem.

Ja dzisiaj pomalowałam z Michem kalendarz adwentowy,ale mama taka mądra,że zawaliła sprawę. Szybko zaczęłam nowy,jestem trochę do tyłu,ale dzisiaj skończę,jutro pomalujemy i ozdobimy :) No i pierwsze okienko będzie mógł otworzyć :)
I koniecznie muszę zrobić tablicę motywacyjną,bo Michu mnie po prostu załamuje swoim zachowaniem :( Może pomoże?!

A,i kupiliśmy Hani prezent pod choinkę:) allegro.pl/mikser-do-klockow-i-owocow-vt...12m-i2780538183.html Mąż widział na żywo i bardzo mu się podobał :) Więc zdałam się na niego :) A że sorter Hani wynieśliśmy do piwnicy,bo zaczynał służyć jako drabina to taki mały może być :)

Z tym bierzmowaniem to rzeczywiście przesada. Ja się w sumie nie spotkałam w najbliższym otoczeniu z imprezami,ale wierzę,że tak jest,bo ludzie teraz na każdy sposób chcą się pokazać. Ja nie miałam nawet przyjęcia. Rodzice i rodzeństwo byli w kościele(śpiewałam psalm,więc dla niektórych to była jeszcze motywacja żeby pójść,bo nie każdy chętnie do kościoła chodzi),a potem tylko kawa herbata. Świadkiem była moja siostra :)

Sylka,super,że Kuba już na dobre załapał :)

Ja chciałam Hanię wczoraj posadzić na nocnik to w taką histerię mi wpadła. Sama poszła,usiadła,pytam się czy chce,ona że tak to jej zaczęłam rajstopki ściągać,a ta w ryk. U nas jeszcze to potrwa :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #486745 przez sylka
Gosiu my wczoraj obejrzeliśmy sobie oststnią cześc Sagi Zmierzch- Przed Świtem. BArdzo fajnie zrobiona :)

Dziś przed drzemką zapytałam Kubę jaką zabawkę weźmie do łózeczka by sie pobawić przed drzenką. Wladował skprzynke pocztową. Poszłam Do kuchni robić mielone a on szalał tak z godz. Przychodze do pokoju bo słyszaąłm że juz spi. Wchodze słysze chrapie a moje oczy ujrzały taki widok

Widziałam wczoraj ten mikser bardzo fajny swietne pioseneczki :), Kubie się podobał. Mamy 2 sortery to starczy tego :)

Moze spróbuj HAnie podadzić na nakładce. U nas nocnik do dziś tak sobie dziaął, bo Kuba na nim nigdy nic prócz czasem kupy nie zrobił. A na nakładce jak pierwszy raz siku zrobił to był taki zadowolony i spodobało się . Zawsze po siku w nagrodę właczam mu na tel. piosenkę :) Sam juz jak zrobi to dopomina sie nagrody :)

Z tablica dla MIśka to dobra sprawa. Powinna pomóc nauczy sie że jak czegoś nie zrobi to nie otrzyma pochwały i nagrody. Zmotywuje go do działania.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #486813 przez agi-p
Gosiu super ten mikser :) Ale cena woow ...no , ale firma porządna :)
Tablica motywacyjna super sprawa . Sama takiej nie stosowałam , ale znajoma zrobiła i mówi , ze jej dzieciaki zaczęły się prześcigać które szybciej posprząta , będzie grzeczniejsze czy bardziej pomocne :P
Oj powodzenia z kalendarzem :)

Sylka , ale Kuba jest świetny :) Nie mógł się zdecydować na jedną rzecz , to zabrał więcej ...w razie "W" :P

My pojeździliśmy po sklepach ... zakupy zrobione , a prezentów nadal brak :P
Męzus pojechał już do kościoła , wiec pomału idziemy się ubierać . Odbębnimy to szybko i do domku :P

12 lata 5 miesiąc temu #486901 przez Gosia_Krupa
Agi,my daliśmy za mikser 80zł.

Już nie miałam sił dzisiaj do tego mojego urwisa,więc mu wydrukowałam czarnego kota i powiesiłam nad łóżkiem. Oj,ale był płacz,nie podobał mu się w ogóle. No,ale starał się do końca dnia być grzeczny,bo dzisiaj był strasznie nie usłuchany. Po kąpieli zapytał czy może już zdjąć. Z wielką radością to zrobił i powiesił małą uśmiechniętą buźkę(na większą nie zasłużył). Muszę się spiąć i zrobić tą tablicę,tylko nie mam pomysłu jaki podkład,bo nie mam ani taśmy magnetycznej ani tablicy korkowej. Chyba prowizorycznie zrobię na tekturze i będziemy przyklejać na taśmę dwustronną,taką co trzyma,ale też łatwo odkleić.

Sylka,Kuba wymiata :) Niezdecydowany chłopak,albo może tak bardzo kocha swoje zabawki :)

Hania jak przewidziałam,nie do zniesienia bez drzemki. Już pomysły nam się kończyły. Było wesołe miasteczko,safari i polowanie na antylopy,wyprawa do lasu i uciekanie przed lisem. Bawiliśmy się też w chowanego. Szukałyśmy Michałka. Zaglądałyśmy w różne miejsca mówiąc "a kuku" lub "a,tu jesteś". A potem "nie,tu go nie ma". Jak znalazłyśmy Hania wołała jeeeś i przytulała się do Micha z rozczulającym "tocha." Potem bawiliśmy się wszyscy w pociąg. Stanęliśmy,że niby na stacji,a Hana pobiegła,zajrzała za drzwi i mówi "tu nie ma". Słodkie to było :woohoo: W końcu nadeszła wyczekana 19 i Kluska poszła się kąpać,potem zjadła i w sekundę usnęła.

Ja porobiłam okienka w kalendarzu i teraz tylko trzeba wykończyć,no i powkładać jakieś pierdołki. Macie jakieś pomysły,co by to mogło być? Bo nie wiem czy chciałabym,żeby to były same słodycze... Muszę się szybko zastanowić.

A teraz uciekam na seans z mężem.

A,też bym już chciała obejrzeć ostatnią część "Zmierzchu"...

12 lata 5 miesiąc temu #486910 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Gosiu czyli jednak na Michała zaczęły działać "buźki" motywacyjne :) Super :) Z każdym dniem będzie lepiej , chociaż i gorsze chwile na pewno nadejdą .

A Hania to jak dla mnie jest bombowa , nawet jak marudna :) Jej "tocha" to nie powaliło całkiem :) Rozkoszna z niej dziewczynka :)

A w okienka można jakies małe zabwaweczki włożyć :) Szkoda , ze nie zaczęłaś wcześniej zbierac np z jajek niespodzianek .

My jednak z Amą nie pojechałyśmy na imprezę :P W kościele wszystko dopiero o 19-stej się skończyło . Mężuś po Nas przyjechał,ale stwierdziłam , ze to nie ma sensu . Późno,zimno i wcale mi się am jechac nie chciało . Musiałabym Amelce namieszać , spac by poszła inaczej,ludzi tam pełno,gwarno i potem w nocy by wszystko przeżywała . Już mi wystarczy ,ze nie śpi przez zęby . Napisałam do szwagierki i Mężus sam pojechał .

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #486912 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Gosia super ten sorter ale cena też niczego sobie :P
Kalendarz adwentowy na pewno jest rewelacyjny, znając Twoje zdolności musi wyglądać super :)

Sylka Kubuś jest superowy i jaką ma extra koszulę :) Buziak dla niego :kiss:

agi udanej imprezki :)

My już po imieninach, niestety nie było Adasia bo panuje u nich jakieś przeziębienie ale przyjechała ciocia z wujkiem (siostra teścia z mężem) i wzięli ze sobą córkę kuzynki a potem przyjechał kuzyn z córką i dziewczynki świetnie się bawiły :)
Liwia ma 5 lat a tak pięknie się z Linką bawiła że mnie to aż się oczy zaszkliły. Wszytko jej pokazywała, pięknie tłumaczyła, rozmawiała z nią tak jakby faktycznie rozumiała co Linka tam ciamka. No byłam na prawdę wzruszona. Potem jak przyjechała Wiktoria (2 latka i 2 miesiące) to razem śpiewały i pięknie się bawiły, no ale trzeba było się już zbierać.
Ale muszę przyznać że młoda to najbardziej łobuzowała z całej trójki. Nie wiem co w nią wstąpiło, z Adasiem zawsze tak grzecznie się bawi, a tu zaczęła zabierać zabawki, wydzierać się jak czegoś jej Liwia nie chciała dać i na prawdę momentami to musiałam stanowczo zareagować. No ale może to przez zmęczenie bo już późno było.

Objadłam się jak zawsze u teściowej bo u niej każda impreza to jak Wigilia :P i padam.

Udanego wieczorku :)

edit:

agi doczytałam że nie pojechałyście ale w pełni popieram Twoją decyzję. Tylko byście się umęczyły a Ami w nocy mogłaby gorzej spać.

12 lata 5 miesiąc temu #486921 przez agi-p
Aguś fajnie , ze miło spędziliście czas . No i że dziewczynki tak fajnie się bawiły :) Linka najmłodsza , to musiała się przebić i pewnie temu trochę "rządziła" :P
Przyznam , ze Liwii żadnej nie znam ...oryginalne imie .
I zazdroszczę tego objadania :) Ja mam mega apetyt i chętni bym ta tą "wigilię" poszła :P

12 lata 5 miesiąc temu #486967 przez Agusiak
powiem Ci że pierwszy raz byłam w takie sytuacji że inne dzieci są grzeczne ale młoda łobuzuje :dry: Strasznie dziwnie się czułam bo wcześniej nie musiałam jej aż tak upominać :huh:

12 lata 5 miesiąc temu #486988 przez agi-p
Oj Aguś ,Linka pewnie troszkę przytłoczona była . Czasami dzieciaczki sa łobuzami i nic na to nie poradzimy . Widocznie miała taki dzień . Może chciała zwrócić na siebie uwagę . Zapewne był to jednorazowy incydent i kolejnym razem znowu grzeczniusia będzie .
Ja jeszcze też nie miałam sytuacji ,żeby Amę upominać , bo zazwyczaj jest grzeczna i każdy ją chwali , ale zdaję sobie sprawę z tego,ze nastąpi taki dzień .

A ja jestem wkurzona , bo Męza nadal nie ma . Dzwonił i mówił , ze teraz dopiero zwinęła się rodzina szwagierki , a ta prosiła , żeby jeszcze został , bo chce sobie posiedzieć z nim . No cholera ... a ja to mogę sobie sama spędzać sobotę . Szlag mnie trafia i tyle . Nawrzeszczałam na Męża .

12 lata 5 miesiąc temu #487006 przez Agusiak
agi też tak myślę że to było jednorazowe :)

Nie dziwię Ci się że jesteś wkurzona. W sumie już jest późno i jak na bierzmowanie to wystarczy, a szwagierka może Was zawsze odwiedzić jak jej mało :S A Wy same siedzicie w sobotę :angry:

12 lata 5 miesiąc temu #487010 przez agi-p
Dokładnie :) Przecież Lineczka to kochana dziewczynka :kiss:

A Szwagierka to taka cholera wredna ..wsza taka . Pańcia dupna . Ja tam z nią nie mam o czym rozmawiać . Bardzo się zmieniła ,kiedyś normalnie rozmawiałyśmy , odwiedzałyśmy się ,a teraz trochę jej odbiło. Chyba nie chce się pogodzić z upływem czasu . Zaczęła rzęsy przedłużać , do spa jeździć , kosmetyczka raz w tygodniu i zakupy , zakupy i jeszcze raz zakupy . Butami to by Nas tu wszystkie zabiła , ciuchami , kosmetykami itp... taka pusta się zrobiła . Zadziera nosa okropnie .

Oj Mąż usłyszy ode mnie jeszcze jak przyjedzie ...albo się nie bede odzywała wcale ...ooo .
Normalnie hormony mi strzeliły na łeb i wkurzyłam się na maxa .
W tygodniu nie mamy czasu dla siebie , to jeszcze w sobotę będzie tak jak głupek siedział :P

12 lata 5 miesiąc temu #487012 przez Agusiak
tylko się Kochana nie denerwuj. Puść sobie jakiś ulubiony film żeby się odprężyć a jak się nie będziesz do męża odzywać to nic mu nie będzie jak się troszkę pozastanawia :P :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka