- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pochwalę Kubusia dziś ma majteczki i co ok godz. chodzimy do kibelka na siusiu

U nas zmienione przed wszystkimi świętymi P. zawsze tą pora zmienia bysmy bezpiecznie jechali
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja też od poniedziałku muszę podjąć jakieś kroki w nauce nocnika

U mnie świadkiem było moja siostra

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kuba bawi sie w łózku i zaraz drzemka a ja smażę pieczarki bo zaplanowałam mielone z farszem pieczarkowym

Agusiak oby poszło Wam gładko

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja sobotę spędzam w domu. Wieczór najprawdopodobniej filmowy z mężem. Tylko ciekawa czy dzieciaki pozwolą. Ale są szanse

Ja dzisiaj pomalowałam z Michem kalendarz adwentowy,ale mama taka mądra,że zawaliła sprawę. Szybko zaczęłam nowy,jestem trochę do tyłu,ale dzisiaj skończę,jutro pomalujemy i ozdobimy

I koniecznie muszę zrobić tablicę motywacyjną,bo Michu mnie po prostu załamuje swoim zachowaniem

A,i kupiliśmy Hani prezent pod choinkę

Z tym bierzmowaniem to rzeczywiście przesada. Ja się w sumie nie spotkałam w najbliższym otoczeniu z imprezami,ale wierzę,że tak jest,bo ludzie teraz na każdy sposób chcą się pokazać. Ja nie miałam nawet przyjęcia. Rodzice i rodzeństwo byli w kościele(śpiewałam psalm,więc dla niektórych to była jeszcze motywacja żeby pójść,bo nie każdy chętnie do kościoła chodzi),a potem tylko kawa herbata. Świadkiem była moja siostra

Sylka,super,że Kuba już na dobre załapał

Ja chciałam Hanię wczoraj posadzić na nocnik to w taką histerię mi wpadła. Sama poszła,usiadła,pytam się czy chce,ona że tak to jej zaczęłam rajstopki ściągać,a ta w ryk. U nas jeszcze to potrwa

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś przed drzemką zapytałam Kubę jaką zabawkę weźmie do łózeczka by sie pobawić przed drzenką. Wladował skprzynke pocztową. Poszłam Do kuchni robić mielone a on szalał tak z godz. Przychodze do pokoju bo słyszaąłm że juz spi. Wchodze słysze chrapie a moje oczy ujrzały taki widok
Widziałam wczoraj ten mikser bardzo fajny swietne pioseneczki

Moze spróbuj HAnie podadzić na nakładce. U nas nocnik do dziś tak sobie dziaął, bo Kuba na nim nigdy nic prócz czasem kupy nie zrobił. A na nakładce jak pierwszy raz siku zrobił to był taki zadowolony i spodobało się . Zawsze po siku w nagrodę właczam mu na tel. piosenkę

Z tablica dla MIśka to dobra sprawa. Powinna pomóc nauczy sie że jak czegoś nie zrobi to nie otrzyma pochwały i nagrody. Zmotywuje go do działania.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Tablica motywacyjna super sprawa . Sama takiej nie stosowałam , ale znajoma zrobiła i mówi , ze jej dzieciaki zaczęły się prześcigać które szybciej posprząta , będzie grzeczniejsze czy bardziej pomocne

Oj powodzenia z kalendarzem

Sylka , ale Kuba jest świetny

My pojeździliśmy po sklepach ... zakupy zrobione , a prezentów nadal brak

Męzus pojechał już do kościoła , wiec pomału idziemy się ubierać . Odbębnimy to szybko i do domku

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Już nie miałam sił dzisiaj do tego mojego urwisa,więc mu wydrukowałam czarnego kota i powiesiłam nad łóżkiem. Oj,ale był płacz,nie podobał mu się w ogóle. No,ale starał się do końca dnia być grzeczny,bo dzisiaj był strasznie nie usłuchany. Po kąpieli zapytał czy może już zdjąć. Z wielką radością to zrobił i powiesił małą uśmiechniętą buźkę(na większą nie zasłużył). Muszę się spiąć i zrobić tą tablicę,tylko nie mam pomysłu jaki podkład,bo nie mam ani taśmy magnetycznej ani tablicy korkowej. Chyba prowizorycznie zrobię na tekturze i będziemy przyklejać na taśmę dwustronną,taką co trzyma,ale też łatwo odkleić.
Sylka,Kuba wymiata

Hania jak przewidziałam,nie do zniesienia bez drzemki. Już pomysły nam się kończyły. Było wesołe miasteczko,safari i polowanie na antylopy,wyprawa do lasu i uciekanie przed lisem. Bawiliśmy się też w chowanego. Szukałyśmy Michałka. Zaglądałyśmy w różne miejsca mówiąc "a kuku" lub "a,tu jesteś". A potem "nie,tu go nie ma". Jak znalazłyśmy Hania wołała jeeeś i przytulała się do Micha z rozczulającym "tocha." Potem bawiliśmy się wszyscy w pociąg. Stanęliśmy,że niby na stacji,a Hana pobiegła,zajrzała za drzwi i mówi "tu nie ma". Słodkie to było

Ja porobiłam okienka w kalendarzu i teraz tylko trzeba wykończyć,no i powkładać jakieś pierdołki. Macie jakieś pomysły,co by to mogło być? Bo nie wiem czy chciałabym,żeby to były same słodycze... Muszę się szybko zastanowić.
A teraz uciekam na seans z mężem.
A,też bym już chciała obejrzeć ostatnią część "Zmierzchu"...
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosiu czyli jednak na Michała zaczęły działać "buźki" motywacyjne

A Hania to jak dla mnie jest bombowa , nawet jak marudna

A w okienka można jakies małe zabwaweczki włożyć

My jednak z Amą nie pojechałyśmy na imprezę

Spokojnego wieczorku

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosia super ten sorter ale cena też niczego sobie

Kalendarz adwentowy na pewno jest rewelacyjny, znając Twoje zdolności musi wyglądać super

Sylka Kubuś jest superowy i jaką ma extra koszulę

agi udanej imprezki

My już po imieninach, niestety nie było Adasia bo panuje u nich jakieś przeziębienie ale przyjechała ciocia z wujkiem (siostra teścia z mężem) i wzięli ze sobą córkę kuzynki a potem przyjechał kuzyn z córką i dziewczynki świetnie się bawiły

Liwia ma 5 lat a tak pięknie się z Linką bawiła że mnie to aż się oczy zaszkliły. Wszytko jej pokazywała, pięknie tłumaczyła, rozmawiała z nią tak jakby faktycznie rozumiała co Linka tam ciamka. No byłam na prawdę wzruszona. Potem jak przyjechała Wiktoria (2 latka i 2 miesiące) to razem śpiewały i pięknie się bawiły, no ale trzeba było się już zbierać.
Ale muszę przyznać że młoda to najbardziej łobuzowała z całej trójki. Nie wiem co w nią wstąpiło, z Adasiem zawsze tak grzecznie się bawi, a tu zaczęła zabierać zabawki, wydzierać się jak czegoś jej Liwia nie chciała dać i na prawdę momentami to musiałam stanowczo zareagować. No ale może to przez zmęczenie bo już późno było.
Objadłam się jak zawsze u teściowej bo u niej każda impreza to jak Wigilia

Udanego wieczorku

edit:
agi doczytałam że nie pojechałyście ale w pełni popieram Twoją decyzję. Tylko byście się umęczyły a Ami w nocy mogłaby gorzej spać.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przyznam , ze Liwii żadnej nie znam ...oryginalne imie .
I zazdroszczę tego objadania

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jeszcze też nie miałam sytuacji ,żeby Amę upominać , bo zazwyczaj jest grzeczna i każdy ją chwali , ale zdaję sobie sprawę z tego,ze nastąpi taki dzień .
A ja jestem wkurzona , bo Męza nadal nie ma . Dzwonił i mówił , ze teraz dopiero zwinęła się rodzina szwagierki , a ta prosiła , żeby jeszcze został , bo chce sobie posiedzieć z nim . No cholera ... a ja to mogę sobie sama spędzać sobotę . Szlag mnie trafia i tyle . Nawrzeszczałam na Męża .
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie dziwię Ci się że jesteś wkurzona. W sumie już jest późno i jak na bierzmowanie to wystarczy, a szwagierka może Was zawsze odwiedzić jak jej mało

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A Szwagierka to taka cholera wredna ..wsza taka . Pańcia dupna . Ja tam z nią nie mam o czym rozmawiać . Bardzo się zmieniła ,kiedyś normalnie rozmawiałyśmy , odwiedzałyśmy się ,a teraz trochę jej odbiło. Chyba nie chce się pogodzić z upływem czasu . Zaczęła rzęsy przedłużać , do spa jeździć , kosmetyczka raz w tygodniu i zakupy , zakupy i jeszcze raz zakupy . Butami to by Nas tu wszystkie zabiła , ciuchami , kosmetykami itp... taka pusta się zrobiła . Zadziera nosa okropnie .
Oj Mąż usłyszy ode mnie jeszcze jak przyjedzie ...albo się nie bede odzywała wcale ...ooo .
Normalnie hormony mi strzeliły na łeb i wkurzyłam się na maxa .
W tygodniu nie mamy czasu dla siebie , to jeszcze w sobotę będzie tak jak głupek siedział

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-