BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #485699 przez Agusiak
agi-p napisał:

A laleczka dla Amelki bardzo fajna :) Na pewno się jej spodoba . I na bank przyjdzie do mikołajek . W końcu to jeszcze 6 dni ;)

Agusiu chodziło mi że jeśli Amelcia nie przyjedzie do nas na Mikołaja to lalkę dostanie młoda, no chyba że jakoś zgadamy się wcześniej na inny termin, a lala może będzie już dziś :)

A z tym kakao to u nas jest identycznie, tyle samo o mniej więcej w tym samym odstępie czasowym wypija co u Was :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #485820 przez Agusiak
Rany młoda jeszcze nie śpi tylko mi się tu szwenda a jak chcę żeby już poszła spać :angry:

.....dobra śpi wreszcie :)

12 lata 5 miesiąc temu #485867 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

U nas też szarawo,a jeszcze godzinę temu przebijało się błękitne niebo. Ale przynajmniej nie pada,bo wczoraj to lało cały dzień.

No a ja,nie spojrzawszy za okno zapisałam Hańkę do lekarza,bo mi się ten kaszel nie podobał. Więc do autobusu szłam z wózkiem pod jedną pachą(co bym nie musiała składać na ostatnią chwilę)i Hanulą pod drugą. To mi mięśnie znowu urosły :( Potem szurałam przez sporą część miasta do przychodni,więc jak przyszłam to miałam całe spodnie mokre(i moja Kluseczka nie mogła na "nosi"). Ale przynajmniej Hania zdrowa,tzn.osłuchowo czysta. Standardowo inhalacje i jakieś krople wykrztuśne,wstrętne jak nie wiem co,ale na łyżeczce z czekolada Hana jeszcze zażyje,bo z miodem to już niekoniecznie :(

Wieczorem mąż zawiózł mnie na zumbę,a tu zonk. Zumby brak jest Slim Fit. No kurcze,się zdenerwowałam nieco. Pewnie wypadło coś w ostatniej chwili,a zapisywałam się dzień wcześniej i nie mówiły o zmianach. No i dzisiaj mam nieco zakwasów,pewnie część od dźwigania Hani z bagażem,ale część na pewno po wczorajszym fitnessie. Kurcze,po ćwiczeniach wkurzona byłam z kuzynką jak nie wiem co. Zrezygnowałyśmy z ABFu dla zumby,a tu... No,ale nic tam. Jak wróciłam byłam tak zmęczona,że spałam na stojąco,a mąż do mnie,"nie kładź się,bo jak Ty śpisz to mi się źle gra" no i się zlitowałam,przez co poszłam spać przed północą a dziś pokutuję okropnym bólem głowy :(

Agusiak,ja bym sobie odpuściła tą pracę i zgadzam się w 100% z dziewczynami.
Lala bardzo ładna,taka właśnie magicznie zimowa :)
Hańka dzisiaj też ciężko zasypiała :(

Agi,gratuluję Majci :) I na pewno będzie czarnookim,długowłosym aniołkiem :D

A ja znowu czekam na rodziców. Ostatnio nie przyjechali bo się okazało,że mama ma złe wyniki i musiała jeszcze iść raz na wizytę. Dzisiaj już chyba raczej przyjadą.

Sylka,Kubuśko to jest super chłopczyk :)

Dziewczyny,już ostatnie dni,więc głosujcie x3 :) akademia-super-przedszkolaka.pl/voting/s...9B&type=kindergarten

12 lata 5 miesiąc temu #485897 przez Agusiak
Gosia oj biedna Ty, to się nadźwigałaś, ale najważniejsze że Hania osłuchowo w porządku. Tez raz miałam taki maraton do przychodni na szczepienie. Nie miał nas kto podrzucić a że jeszcze nigdy nie jechałam z młoda komunikacją miejską to stwierdziłam ze pójdziemy na nogach a kawałek jest, kilka przystanków tramwajem. A co gorsza za nim się zsynchronizowałam z posiłkami młodej bo to dawno było i jeszcze mleko co 3 godziny piła to leciałam na wariata żeby zdążyć zanim lekarka wyjdzie. Udało się ale byłam cała mokra i zdyszana i długo nie mogłam uspokoić oddechu :P :P

Z tą zumbą też nie fajnie, nie dziwię się że byłyście wkurzone, ja też bym była bo nie lubię jak ktoś zmienia plany a ja o tym wcześniej nie wiem. No ale widocznie to była jakaś nagła sytuacja.

Gosiu głosujemy, pamiętamy, ja to nawet czasami próbuję 4x ale mi wyskakuje że przekroczyłam limit :P :P

12 lata 5 miesiąc temu #485914 przez Gosia_Krupa
Agusiak,cieszę się!

Gdyby nie ten deszcz to było by ok,bo Hania by sobie szła,a tak jak lało to wolałam ją nieść,co by mnie potem w autobusie błotem nie ubrudziła.
Też się bidula umęczyła,bo zwykle chodzi spać ok.11,a my o 11.07 miałyśmy autobus,wizyta na 12,a że był poślizg to weszłyśmy o 13,potem do apteki i w sumie Hania mi usnęła w wózku o godzinie,o której mniej więcej już wstaje,ale się zdrzemnęła godzinkę i dzięki temu jakoś funkcjonowała do końca dnia :)

12 lata 5 miesiąc temu #485922 przez sylka
ja na chwile pozniej Was poczytam :)

od wczoraj znow wznowilam nauke czystosci i mamy sukcesy Kuba chetniechodzi na kibelek i zawsze cos robi. Czasem popusci w pampka ale sam mnie prowadzi albo zapytany czy chce. wczoraj pierwszy raz siku zrobil bo tak nigdy nie robil tylko zaraz w majtki albo pampka. ladnie mu idzie oby tak dalej i bedzie pozegnanie z pieluszka :D Dumna jeste z tego ze sie przelamal. na nocniku nie zrobi a na kibelku tak

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #485952 przez Agusiak
Sylka super!!!! Gratulacje dla Kuby no i dla Ciebie :)

Mnie się jakoś nie chce za to specjalnie zabierać ale może jednak już najwyższy czas :blush: :S

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #486000 przez megi23
witamy juz we 3 dopchalam siie do kompa bo moj lapek padl :( my od wtorku u S nie wytrzymal kazal pakowac najpotrzebniejsze rzeczy i przyjechal po nas :silly: sprzatam od 3 dni ja mam tylko 20 m kwadratowych pokoju a tak zapuszczony no masakra nie mowiac co zrobil po przemeblowaniu mialam jego spodnie ze swoimi bluzkami :P no ale juz ok w miare ;) my dzis na szczepieniu bylismy ostatnim i maly wazy 13 kg i ma 88 cm obecnie odpoczywa :)
wkurzyl mnei szef S bo nie dosc ze dzis konczy mu sie umowa to w poniedzialek wyplata am ial ostatniego zawsze i gdybysmy nie mieli pieniedzy odlozonych to nie wiem zeby w sciane :angry: oni maja w ciul kasy to im lotto :angry: :angry: no nic jutro i tak jade na zakupy ja jeszcze nie mam prezentu dla malego i nie mam pomyslu szwagierki corci kupilismy
allegro.pl/kuchnia-dla-malej-gosposi-swi...aja-i2800311549.html
dzis przyszla chrzesniak chce klocki i cos do malowania a najstarszy gre planszowa ...ale ja nie wiem co moj Syn chce kupie mu jakis sorter bo on lubi wkladac klocki i nie mam pomyslu co moze S cos jutro wymysli .. musze buty na zime sobie kupic moje nie zdazyly do szewca pojsc i zostaly u mamy i mam tylko adidasy ktore tez sie rozwalaja ..jutro pol dnia bede lazic a ja jestem chyba jedyna kobieta co nie znosi zakupow planowanych :dry: wole spontaniczne :silly:
to tak w skrocie co u nas hehe aaaa robimy malemu kacik po nowym roku regal i krzeselko i stolik a krzeselko do karmenia bedzie czekac na druga dzidzie .. no wlasnie tesciowa lazi za mna zebysmy sie juz starali :angry: ....niech sobie sama 4 zrobi :lol:

apropo bo nie moge doczytac
Agi wiesz juz jaka plec dzidzia bedzie miec ?? :)

12 lata 5 miesiąc temu #486008 przez sylka
Megi dobrze powiedziane o T :) PRzyjdzie czas i na Was. Tymek ładnie już waży :)

Gosia to miałaś akcje i z zumba i wyprawą do lekarza, ale najważniejsze że HAnia osłuchowo czysta :)

Kuba póki co nawet na zęby nie smarka co zawsze miało miejsce. Nie wiem czy to zasługa tranu który pije czy przypadek. Niedawno byłam podziębiona i tez nie złapał. Oby tak dalej.

Kuba też już śpi, tzn. niedawno zasnał

Agusiak kurcze :( to chyba przed sezonem ziomowym co?

12 lata 5 miesiąc temu #486012 przez megi23
gratki za Majcie niech rosnie zdrowo :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #486017 przez megi23
a to na to ze smerfami czy to 1 glosowac bo poki na kompie to zaglosuje?

12 lata 5 miesiąc temu #486019 przez sylka
Megi sa 2 prace i na któąś z nich oddajesz głosy lun na obie. Masz do wykorzystania max 3 głosy

12 lata 5 miesiąc temu #486020 przez megi23
sylka napisał:

Widzicie ja składałm na koniec listopada i mam już decyzję a Wy czekacie do grudnia!!! szok.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

My pomimo deszczu o którym Wam pisałam pospacerowaliśmy. Nie odchodzilismy daleko domu ale dobrze było tak pochodzić :) Kuba grzecznie szedł za rączkę a ja mu ciagle opowiadałąm co widzimy. Pewnie dla innych wyglądam jak nawiedzona tak trajkocząc do dziecka ;) ale co mi tam przecież musio poznać jakoś ten świat

ta ja tak caly czas mu wszystko opowiadam i tez sie dziwnie patrza dzis u lekarza ltumaczylam mu ze musimy poczekac bo ktos jest u doktora przylozyl ucho i sluchal i byl bardzo grzeczny :)

12 lata 5 miesiąc temu #486038 przez Agusiak
megi super że już jesteście wszyscy razem, a Tymuś to duży chłopczyk :)

dziewczyny czytałyście, ma być sroga zima w Polsce, ciekawe czy się sprawdzi :P :P

polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/...darach-a,1868867,217

12 lata 5 miesiąc temu #486089 przez agi-p
Gosiu ... dobrze, ze Hanulka czyściutka osłuchowo :) Szkoda tylko,ze Ty przy tej wyprawie tak się nanosiłaś . I jeszcze odwołana zumba :( Ale tak czy siak poruszałaś się troszkę , wiec ogromnie zazdroszczę :)

Oj , zeby sie sprawdziło z tą ciemnooką i długowłosą Majeczką :) Bardzo bym chciała :)

Megi super , ze już jesteście sobie razem. Troszkę sprzatania , a nawet nadmiar , jak to zwykle bywa jak Mężczyzna zostaje sam w domku :P
A waga Tymka imponująca :)
Dzięki za gratki :)

Sylka faktycznie jeszcze troszkę i nastąpi pożegnanie z pampersem :) Super , ze tak szybko to idzie . Jeszcze niedawno pisałaś , ze nie bardzo chce na nocniku siedziec , a tu już na toaletę siada :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaraz poczytam o tej zimie :( Sroga ??? brrr nie chcę :P

My z Amą pospałysmy 3 godziny :P Teraz odrobić się nie mogę :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka