BezpiecznaCiaza112023

Kwietniowe mamusie 2011 come back

13 lata 11 miesiąc temu #446920 przez Gosia_Krupa
Witajcie dziewczynki!

Andziu,u nas klaps czasem skutkuje. Raczej tego nie robimy,staramy się rozmawiać i tłumaczyć,ale jak nic nie pomaga i nerwy puszczają to się zdarza. I Miśko raczej sobie coś z tego robi ;) ale później nam mówi,że jest smutny bo mama czy tata dali mu klapsa,a przecież nie można nikogo bić. Podniesiony głos(w szczególności męża)też przynosi efekty,bo nastaje spokój i przynajmniej można coś mu powiedzieć. Przytulanie tak jak stosuje Baby nie działa :( Próbowałam wiele razy,ale przynosiło to odwrotne efekty,jeszcze bardziej się nakręcał i wpadał w większą złość,dlatego generalnie to zostawiamy go i czekamy aż się uspokoi i wtedy rozmawiamy,tyle że czasem trwa to dłuuugo i nie wiem czy taka rozmowa przynosi wtedy oczekiwany skutek.

Hania na szczęście nie odstawia mi scen,zdarzyło się ze dwa razy jak jej kozioł w dupę wszedł,ale tak generalnie to pod tym względem jest ekstra :) Tylko mały akrobata z niej i po prostu czasem nie mam do niej sił,bo nie mogę jej zostawić na sekundę,nic zrobić... wchodzi dosłownie wszędzie,zawsze znajdzie jakiś spokój i potrafi w chwilę wywrócić dom do góry nogami :( Wystarczy,że ściągnie z półek swoje i Miśka książeczki...

A tak poza tym Misiek poszedł dzisiaj do przedszkola,Hańka śpi więc mam chwilę na ogarnięcie pokoju,małe pranie,segregację ubrań(trzeba odłożyć letnie,które być może jeszcze będą dobre),zerknięcie tutaj i muszę się wziąć za kartkę na ślub. Może mi Hania na to pozwoli :)

I muszę poszperać jeszcze w necie,bo dziecię chce na Halloween być przebrane za nietoperza. To jego pierwszy bal przebierańców,więc postaram się spełnić jego prośbę,choć inne stroje są bardziej dostępne czy łatwiejsze do zrobienia. Męża wysłałam w piątek,żeby poszukał wypożyczalni,ale nie znalazł :( wyślę może jeszcze szwagierkę,może ona sobie poradzi z tym zadaniem :)

A tymczasem miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #448131 przez ulcia85
hej ziewczyny,Baby gratulacje i podziwiam jak dajesz rade :kiss: :kiss: :kiss:
moja Julia ma 11 zebow i reszta wylazi,strasznie jest ruchliwa,najgorsze,ze staje na krawedzi łóżka i wola nas i patrzy czy ktos przyjdzie i skacze ;)

13 lata 11 miesiąc temu #448525 przez baby_55
cześć dziewczyny :)

u nas całkiem, całkiem :) jakoś dajemy radę mimo, że Krzysiek od poniedziałku w pracy
Adi jest dość spokojny jak jesteśmy sami więc jest ok, czasem ma jakieś odpały ale ogólnie ok, da się go szybko uspokoić i potem już luzik :)

młoda całkiem ładnie śpi i w dzień i w nocy, więc nie narzekam :)
mleczka nie brak, a nawet czasem jest go w nadmiarze nie zapeszając ;) co przy Adim było niespotykane :)

Adi dzisiaj miał humory przy śniadaniu, najpierw chciał zjeśc parówkę a potem co drugim kawałkiem pluł naokoło B) do tego młoda miała akurat ochotę być na rączkach i marudziła więc jadłam śniadanie zbierając co chwilę kawałki parówki z podłogi i nie tylko i trzymając młodą na rekach... grrrr w połowie miałam juz dość jedzenia :S

Gosiu u nas w salonie wiecznie jest "kosmos" - wszystkie autka, drobne zabawki z pudełek i książeczki walają sie po podłodze, często wymieszane z puzzlami piankowymi, bo ilekroć je ułożę, to lądują znowu na podłodze :silly: więc sprzątm dopiero jak Adi śpi, wcześniej nie ma sensu :laugh:

13 lata 11 miesiąc temu #450128 przez Gosia_Krupa
Strasznie tu cicho :( Nikt prawie nie zagląda :(

Wątek umiera :( Szkoda,bo przecież tak o niego walczyłyśmy :(

A żeby nie było,że weszłam tylko pomarudzić to powiem,że u nas jest piękna pogoda :) Hania śpi,a ja się zabieram za robienie kartki na wesele :) Najwyższy czas,bo to za tydzień.

Miłego dnia!

13 lata 11 miesiąc temu #450198 przez baby_55
Gosiu chętnie wybrałabym się na jakieś weselicho :) a tu nic się nie szykuje...
pochwal się karteczką jak bedzie gotowa :)
zanosi sie u nas na deszcz więc jakbym nie dotarła dzisiaj do lidla to jutro pójdę i dam Ci znać odnośnie nietoperza :)

fakt cisza na tym naszym wątku...

Dave co u ciebie? jak remoncik i przenosiny? ogarnęłaś się już?

nie pamiętam czy pisałam albo czy Asz_ka się chwaliła, że Franio już jest po tej stronie brzuszka :) pisała na październiku a tutaj chyba nie pochwaliła się jeszcze :)

dzisiaj wpadła do nas położna, zadzwoniła czy moze byc za 5 min bo ma chwilę a jest w pobliżu, więc sie zgodziłam no i okazało się, ze młoda przybrała 560g w dwa tygodnie :) bardzo ładnie zwłaszcza że tylko na cycu jest :) bardzo się cieszę :)

ach i zobaczyłam dzisiaj przy myciu zębów Adiego, że dolna lewa czwóreczka sie przebija i prawa też juz bliziutko, więc lada dzień będziemy mieć 12 ząbków :)

13 lata 11 miesiąc temu #450199 przez PM
Oj umiera śmiercią naturalną i ja się też do tego przyczyniam. Czytam a nie piszę :( U nas jeszcze dwa dni temu królował kaszel (zresztą od miesiąca ) ale już zaczyna się wyciszać. Niestety dopiero jak dostała Hania steryd wziewny. Pogoda piękna i zastanawiam się czy by w weekend nie zorganizować wypadu do arboretum w Rogowie. W końcu kaszel to nie powód do siedzenia w domu.
No i na koniec stan uzębienia 9 sztuk i trzy 4 w natarciu.
Żłobek pewnie dopiero w listopadzie. Na razie młodzież siedzi u babci :)
Buziaczki wysyłamy :) :) :)

13 lata 11 miesiąc temu #450425 przez Gosia_Krupa
Baby,ok :) Ja dzisiaj obskoczyłam wszystko co się da,włącznie z lumpem i nic :(
Myślę,że jak nie dasz rady to jeszcze się wstrzymam ten tydzień(myślę,że mogą być w Tesco)i jak nie wypali to pasmanteria i igły i maszyna w ruch. Już zapowiedziałam mamie,że ma szybko zdrowieć bo potrzebna mi może być jej ręka :blink:

Dave,to ja widuję na kwietniówkach 2013,a nam nawet dzień dobry nie powie :(

PM,chociaż się odhacz jak już wpadasz :)

Ząbki widzę już u większości bliżej końca :) U nas nadal 11.

A karteczką... pochwalę się jak już skończę :) Taka prosta ma być :) Niestety Hania dzisiaj krótko spała i zdołałam tylko wydrukować część,ale do konkretów nie przeszłam :(

13 lata 11 miesiąc temu #450673 przez andzia2490
Hej laseczki a ja mam dzisiaj wolne, mąż stwierdził,że dziś posiedzi sam w sklepie :side:
Mały mi właśnie zasnął pogoda jest śliczna więc wystawiłam go na balkon a sama się biorę za obiad i mycie podłóg, starszy na turnieju piłkarskim więc mam okazję ogarnąć ;)
Wczoraj mieliśmy dzień lekarzy - rano byłam porobić sobie badania bo stwierdziłam,że od porodu porządnie sie nie przebadałam więc wzięłam sobie skierowanie na dosłownie wszystko krew , cukier ,Magnez, żelazo, mocz i tp. nawet prześwietlenie płuc i ekg. 30 stka minęła to trzeba profilaktycznie się przebadać :blink: , Pózniej pojechałam ze starszym zrobić mu magnez i potas bo ostatnio oglądałam program,że jak dzieci są nadpobudliwe to mogą mieć ich niedobór, a że on panicznie boi się pobierania krwi to urządził mi scenę na całą przychodnie, 7 lat a taka histeria że masakra :ohmy: :lol: :ohmy: . Po południu zadzwonili do mnie ze szkoły że Kacper biegał po korytarzu szkolnym i zderzył sie z kolegą tak,że tamten wbił mu zęby w czoło i musieli mu tamować krew i żebym po niego przyjechała :ohmy: a na koniec dnia zauważyłam po kąpieli,że Bartuś ma kleszcza koło pachwinki więc wylądowaliśmy w szpitalu bo sama wolałam tego nie grzebać co by potem jakiejś boleriozy nie miał, więc taki mieliśmy zwariowany wczoraj dzionek :blush:

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #451608 przez Gosia_Krupa
Cześć dziewczyny!

Andziu,no to miałaś medyczny dzień :( oby jak najmniej takich!

My wczoraj byliśmy w lesie. Hania pierwszy raz :) ale jej się podobało :) Co rusz szukała czegoś w liściach,a potem biegła krzycząć:"tatuś,tekaj,dyb",co w naszym tłumaczeniu znaczyło"tatuś zaczekaj,grzyb" :) Misiek czuł się jak na podwórku(chociaż w sumie Hania też),ale to nie był jego pierwszy wypad,bo zabieraliśmy go od małego na ogniska,chociaż ostatnie było na jakieś 2-3 tyg. przed urodzeniem Hani. Szukali grzybów,kolorów jesieni,wspinali się pod górę(wiecie,teren polodowcowy to mnóstwo pagórków),Hania z uśmiechem i słowami na ustach "ńmogę"(nie mogę)dzielnie maszerowała i w sumie tylko trochę ją nieśliśmy,przede wszystkim tam gdzie było bardzo nierówno,mokro no i musieliśmy przejść przez strumyk.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wy też macie niewyraźne zdjęcia? Nie wiem dlaczego :(

Misiek nie za bardzo chciał pozować,a dzisiaj ma w przedszkolu zdjęcia. Mam nadzieję,że się spisze i zdjęcia będą ok :)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #456321 przez baby_55
Gosiu śliczne foteczki :)

Andziu ciężki dzień widzę, a niby wolne... buziaki dla Was :kiss:

dziewczyny jak przygotowania do halloween? my mamy juz okna poubierane :) zrobiłam z Adim z papieru kolorowego dynie małe i duże, duszki małe i duze, i nietoperze :) jeszcze pajączek z pajęczyną czeka na przyklejenie ;)
za to moje dziecko postanowiło samo dodatkowo przystroić okna i podłogi i rysuje gdzie popadnie kredkami woskowymi :silly: :laugh: na niego zawsze mozna liczyć :lol: dobrze, ze łatwo to schodzi ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #456342 przez PM
Gosiu Ja robię mnóstwo zdjęć i jak wrzucam na kompa to się okazuje, że połowa zamazana, ale winę zwalam na Hankę. Wiecznie się rusza :P U Was jakoś nie widzę żeby były niewyraźne. Są śliczne :)

Baby jak tak patrzę na zdjęcia to aż tęskno za taką drobinką i tymi minami z języczkiem jak kotek malutki :) No nic w moim przypadku jeszcze czas na drugie. Teraz trzeba odpracować poprzednia przerwę. Chociaż za moment pewnie będę musiała iść na zwolnienie i pracodawca będzie musiał to jakoś zmęczyć. Mała nadal chora. Już minął miesiąc. Teraz mamy nawrot i podejrzenie zapalenia płuc, antybiotyk, sterydy wziewne. Moja mama siedziała z Haneczką ale chyba najwyższy czas wziąć L4.

Buziaczki w ten "piękny" zaśnieżony poranek :)

13 lata 10 miesiąc temu #456361 przez baby_55
PM te zamazane fotki to na kompie zostają :D heheheh
zdrówka dla Hańci i buziaki :kiss:

wiecie jak sie patrzy na samego półtoraroczniaka to się wydaje taki mały a jak pojawia się taka kruszynka to wydaje się być taki wieeelki chłopak z niego :woohoo:

13 lata 10 miesiąc temu #456434 przez Gosia_Krupa
Baby,foty super :) Nikola podobna jest do Adiego,ale też do Ciebie,a Adi z kolei wydaje mi się,że jednak jest bardziej podobny do taty :) No,mieszankę macie ;) Słodziaki kochane :)
Bardzo mi się podoba to zdjęcie co leżą obok siebie zwróceni buźkami,a nóżki w przeciwne strony :) Po prostu rewelacja :D I zdaje mi się,że bodziak jest z Lidla ;)

Ja skończyłam przed chwilą kartkę,Boże jak się nawkurzałam na sibie,że taka niezdarna jestem. Co rusz mi się bukiet rozsypywał :( W końcu jakoś się udało,chociaz nie jestem zadowolona. Grunt,że mężowi się podoba-w końcu to jego kumpel ;)

Ok,uciekam do kumpeli,ma mi włoski nakrecić :)

Paula,postaraj się tu zaglądać częściej. Wiem,że to trudne przy dwójce,wiem coś o tym,ale... smutno mi tu samej :(

13 lata 10 miesiąc temu #456613 przez baby_55
czekam na fote karteczki i Twoją w kreacji weselnej :)

bodziak z lidla :) tutaj też były :)
a zdjęcie podpatrzone gdzieś ;) hehehe

13 lata 10 miesiąc temu #456633 przez PM
Gosiu masz ci los "SAMEJ", ale to zabrzmiało. Pewnie więcej nas jest tylko takie jakieś nieśmiałe te kobitki ;)A ja na czele :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka