- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Agat - kurka fajne te rzeczy będą. Ale ja oczywiście nie zdążę się wybrać, jak znam życie

Mój Mati też dziś, przy cycu i na rękach usypia a jak go odłożę, to ryk.
Paluska - ja już odszukałam mate, zabaweczki i powoli się wkręcamy

Ja chcę kupić Espumisan.
A na spacerku, to wszystko od temperatury zależy. Jak jest ciepełko to jasne, chociaż ja to póki co szaleję w obrembie domu i jak co to mykam do domku, bo cycusie jeszcze "świeże" i nie chcę żeby mi je zawiało. Ale z czasem - jasne że karmić i pokazywać świat

Kaikai - ja wędruję z Małym na rękach

My się właśnie karmimy i klikam z Wami, obiadek już prawe ready. Mąż składa ostatnią półeczkę Majce

A Maja spała dziś w swoim łóżku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

kurczę pochmurnie dziś u nas a ja chciałam na spacer z Małym wyjść,ubiorę go cieplej i będzie git

Dave zazdroszczę,że masz wszystko ogarnięte

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Kropelek żadnych nie podaję.
kaikai nie zdarzyło mi sie wyjmowac Mikusia z wózka na spacerze, chybabym sie bała, ze go podwieje

Dave, no prawdziwe Klejnoty Rodowe

A jakie książki Ty recenzujesz? Juz miałam ze dwa razy spytac

Z tym nielubieniem foteliku to będzie kłopot, bo w lipcu wybieramy sie nad morze, 6 godzin podróży to minimum

Poszlabym do tej Biedrony, ale jak....? Rodzina najwcześniej o 16tej zacznie sie pojawiać na horyzoncie, a z Małym nie chce, mam awersję do zakupów w takich sklepach z noworodkiem, zawsze sie dziwilam jak widziałam ludzi z takimi maleństwami w sklepach, a jeszcze jak kiedyś poczytałam raport sanepidu jaki syf tam sie znajduje, np.bakterie kałowe na wózkach sklepowych to juz całkiem sie zniechęcilam do zabierania w takie miejsca maleństwa

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Nasz szkrab bardzo lubi jeździć samochodem w foteliku, wczoraj byliśmy też na mieście na obiedzie i 2h spał w foteliku, ale staram się jak najkrócej go w nim trzymać, bo pozycja w jakiej śpi średnio dla niego zdrowa.
Co do kropelek to mamy Bobotic, na opakowaniu piszą by podawać 4xdziennie po 8 kropelek, ja podaję raz dziennie (max 2), czasami w ogóle. Boję się, że mały organizm się przyzwyczai i za jakiś czas bez kropelek nie będzie umiał bąka puścić.
Chłopy moje śpią sobie, ale młodszy już na rezerwie, niedługo na pewno się obudzi na głodzie

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Pauluśka, my też się zabawiamy z Leosiem raczej pieszczotami, "rozmówkami", noszeniem, kładzeniem na brzuszku, śpiewaniem itd Na spacerze z wózka go nie wyciągamy, bo rzeczywiście mogłoby coś podwiać

Mam w domu kropelki Sab Simplex i już ich używałam - nie wiem czy słusznie, bo ciężko wyczuć ten brzuszek, na bank nie miał kolek i zatwardzenia, ale może gazy...... Profilaktycznie jednak nie stosuję, bo po tamtych dwóch "akcjach" na razie spokój.
Mam pytanie: czy Wasze maluszki zasypiają z cycką w buzi? Leoś robi to nagminnie. Ja tą cyckę wyciągam, ale jak jeszcze mocno nie śpi to się rozbudza i troszeczkę złości. Czytałam gdzieś, że dzieci nie powinny tak spać, bo nawet podczas delikatnego ssania wypływa mleko i mogą się zakrztusić

Do Biedronki zamierzam męża wysłać jak będzie wracał z pracy, może coś fajnego upoluje

Dave, super dzieciaczki

Czy plamki na ubraniach po kupkach moczycie w czymś czy pierzecie bezpośrednio w pralce. Wyczytałam gdzieś, że można wodą utlenioną polać, więc robię tak i schodzą, ale uciążliwe to jest i szczerze to wolałabym wrzucić prosto do pralki i spokój, tylko nie wiem czy się wtedy bardziej jeszcze nie utrwalą????

Z pieluszek testowaliśmy Babydream, Pampers i Dadę - wszystkie zdały egzamin, a w ogóle to zmieniam Leosiowi pieluszkę za każdym razem, nawet jak jest tylko jedno siku, więc idą jak woda, na razie trzymamy się Babydream bo chyba najtaniej wychodzi rozmiar 1.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ostatnio leżymy już z mężem w łóżku,cisza prawie śpimy a tu nagle "prut" mąż się pyta czy to ja a to Tomek sobie przez sen prutnął

sorki za szczegóły

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agat, kupiłaś 10 pak pieluch tetrowych !!???!!!???dżizas

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Madzia - i jaki dumny tata

Mój Mateusz dziś jest nie najedzony, ciągle by sobie pociągał cycoszka.
Ja mam Dady 2 od początku.
Wertuję właśnie allegro za majtami wyszczuplającymi

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Akcja- błysk, po prostu, wsiadłam w mój prezent

Byłam w biedronie

I, kupiłam Mikulcowi bodziaki, kocyk, pieluchy tetrowe 10 szt ( Agat miałaś na myśli DZIESIĘCIOPAK zapewne

a nie 10 paczek,no nie?) , ręczniczek z kapturkiem, podstawkę i nakładkę na kibelek

A miałam stresy, bo od godz 9 mój Misiaczek cosik cierpiał na bezsenność i posypiał z łaski po 30-40min,
ze spaceru biegłam niemalże tak sie zadzierał w wózku ( nie wyjelam terrorysty

Agat, slodziak z tego Twojego Adaśka! Jaką ma ładną skórkę

Dave Ty czytasz poprzednie posty? Bo ja Cię czasem o coś pytam a tu ....odp brak

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
IgzakliI, kupiłam Mikulcowi bodziaki, kocyk, pieluchy tetrowe 10 szt ( Agat miałaś na myśli DZIESIĘCIOPAK zapewne
![]()
a nie 10 paczek,no nie?) , ręczniczek z kapturkiem, podstawkę i nakładkę na kibelek![]()

Suzi napisał:
No tak nie do końca. Ma przesuszoną skórę na czole, aż mu się łuszczy (myślałam, że to może ciemieniucha, ale we włoskach mu się nie łuszczy). Kupiłam dziś kremik Oilatum na suchą skóre dzieci i posmaruję mu to czółko ze dwa razy.Agat, slodziak z tego Twojego Adaśka! Jaką ma ładną skórkę
no ślicznota po prostu
całus od ciotki
Byliśmy u księdza, chrzciny robimy prawdopodobnie 7.07

Niuniek dziś w miarę grzeczny (oprócz porannego wiszenia na cycu i budzenia się co 10 min). Ciekawe jak nocka... Trza być dobrej myśli, podobno najtrudniejsze są pierwsze 3 miesiące

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Moj Maly od rana do 14 nie chcial spac w ogol tylko przy cysiu,a co sie podnioslam to i Jasiek oczy w piec zlotychi koniec spania, ale jak usnal po 14 to spal do 18 rozbudzil sie na cysia i dalej spi