BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #652820 przez Dave
My już po obiadku, Mati dziś jest raczej śpioszek.

Jak się obudzi i też sobie zje, to uciekamy na dwór :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #653098 przez Dave
Cisza, wszyscy na słoneczku. Ja dopiero do domu weszłam.
Mati dziś prawie cały dzień śpi, mam nadzieję, że w nocy nie zmieni zdania.

Lecę obrobić chatę, potem dzieciaki :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #653169 przez Dave
Nom, dzieciaki śpią, mąż ćwiczy, ja wykąpana, nabalsamowana wcinam jogurcika z musli :blink: :)
Można zacząć wieczór. Wczoraj zasnęłam przy Małym, obudziłam się w środku nocy w ubraniu :cheer: zaliczyłam zonka. A dziś już wszystko ogarnięte :lol: :lol:

Aaa... jutro wpada netopera :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #653328 przez agat
Dave napisał:

Aaa... jutro wpada netopera :dry:

Czyżby teścióweczka? :P
Moja o dziwo mnie nie nawiedza, a myślałam, ze będzie częstym gościem po porodzie...

Nasz maluch też już śpi, choć łóżeczko parzy, więc śpi na łóżku, zaraz go spróbuję przetransportować. Mam nadzieję, ze noc będzie znośna. Obyyyyyyy :)

11 lata 11 miesiąc temu #653333 przez Suzi
Dave netopera :unsure: teściowa?
My juz tez wykąpani, karmienie w toku :blink: zaliczylismy 2 spacerki

Dziewczyny, co ile czasu Wasze dzieci wołają o cycusia?tak mniej więcej...? I ile czasu posysają?
Mam wrażenie ze zostałam mianowania nadwornym smoczkiem mojego królewicza, uwielbia drzemać wisząc na cycu :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #653336 przez Dave
agat-zgadza sie. jutro nalot.

dobrej nocki:-)

11 lata 11 miesiąc temu #653442 przez Magdalena9t
Spacerek zaliczony, nawet ładnie się dziś wyrobiłam z obiadkiem :)
Mały śpi :blink:
Suzi u nas średnio co 2-3 godziny karmienie , czasem nawet częściej, za to wieczorem po kąpieli i karmieniu mały śpi nawet do 7 godzin :blink: także mąż jest happy :laugh:
ja się trochę martwiłam ale położna mnie uspokoiła :blink: :blink:

lecę spać :) dobranoc :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #653509 przez Dave
Dzień dobry,

Ja znowu skoro świt :cheer:

Madzia
- pięknie możesz w nocy pospać :lol:

Suzi - u mnie różnie, i jakoś szczerze nie zerkam na zegarek uparcie. Ale w dzień co 2 godzinki, i częściej też się zdarza. A w nocy do 3, chyba że jakaś "awaria" jest.
A ssie, ja wiem po 10-15 min. Ale czasem lubi sobie powisieć i pociamkać. Ale jak pisałam wcześniej, jak przysypia to się z cycusiem ulatniam. Czasem sobie pociągnie, przyśnie a za 15 minut powtórka na dokładkę i dopiero potem pioch. Oj loteria z tym jedzeniem.

Ja dziś nie pospałam, Młody coś się budził i o 3 zrobił sobie przerwę na oglądanie budzącego się dnia i słuchał ptaszków. No i pobudka już wcześnie. Ale co zrobić, tak to jest przy szkrabach.

Idę sobie już mięsko przygotować na obiad, pomyślę nad jego koncepcją. Mati sobie z bujaka patrzy co się dzieje.

Trzeba ogarnąć chatę przed wizytacją nietopery, no i położna też dziś nas odwiedza.

Mmiłego dnia.

p.s. piękne słonko już nas wita :lol: :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #653535 przez Suzi
Dzień dobry :)

Nocka z gatunku tych które lubie :) , pobudka o 2 , cycus i lulu do 6.15, cycus i dalej w kimonko :) nie było dziś czkawek i innych przeszkadzaczy :silly:

Mikołaj tez co 2 godz średnio w dzień jada więc jak widze,standard. Bywa ze i częściej jeśli go dopadnie zły humor lub po prostu chce pić, bo gorąco. Grunt ze ma te dłuższe przerwy nocne, dzień zniose, jaki by nie byl :blink:

W sumie to nie wiem czy jeszcze dosypiac czy juz powitać dzien :woohoo:
W każdym bądź razie dzień zapowiada sie piękny, słonko świeci, mam nadzieje ze spacerek nam sie uda :side:
To narazie, pa :)

Dave, trzymaj sie i nie daj sie! :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #653566 przez agat
U nas dziś nocka też w porządku :) Zasnął w miarę ok po kąpieli, pobudka o 23.30, o 3 i o 6 - no żyć nie umierać :) W dodatku bez żadnych kropelek na wieczór w nocy puszczał dorodne bąki :P Za to po 6 brzuszek mu dokuczał, męczył się biedny, kropelki poszły w ruch. Już mu lepiej, ale nie śpi nadal.
A co do częstotliwości to w nocy co 2-3 godziny, w dzień mniej więcej co 2 godziny, choć czasami co pól godziny nawet... Zależy od nastroju królewicza :P

U nas też śliczne słonko, uskutecznimy na pewno spacer, albo i dwa :)

Miłego dnia mamuśki :*

11 lata 11 miesiąc temu #653628 przez pauluska
Witam :) dzisiaj za nami noc ciężka noc Igunia po kapieli usnęła przed 1 pobudka na jedzonko i później sen niespokojny co chwila pobudka z płaczem domaganie się jedzenia a butelki też przecież za często nie można. Teraz też nie śpi marudzi co chwila płacze i chce żeby ją nosić odłoże ją i za chwilę wybudza się i znowu płacz. Nie potrafi sama usnąć jak ją odłoże a jak to u Was jest ? Może coś doradzicie ?

11 lata 11 miesiąc temu #653645 przez agat
Pauluska nie wiem co doradzić. Jednak plus cyca jest taki, że można dać i co 20 min i dziecko się uspokoi i wyciszy. Może córeczka po prostu potrzebowała bliskości i tulenia?

Mój Adaś również niedawno stracił umiejętność samodzielnego zasypiania :/ Trzeba utulić, polulać, lubi zasypiać leżąc na brzuszku na mnie. Sam raczej nie zaśnie.

11 lata 11 miesiąc temu #653739 przez kaikai
U mnie dzis ciezka noc, nie wiem co malemu jest. W nocy budzil sie co dwie godziny i chcial jesc. Zjadal strasznie lapczywie potem ulewalo mu sie i tak w kolko. Nie spalam cala noc od rana ta sama historia. Chec jesc co dwie godziny a powinien co trzy. Daje mu bo sie drze strasznie. Slyszalam ze przy tym skoku rozwojowym dziecko chce czesto jesc i domaga sie piersi nawet co godzina ale mojje mm wiec nie wiem co myslec.

11 lata 11 miesiąc temu #653747 przez kaikai
Pauluska a ile twoja coreczka ma tygodni?

11 lata 11 miesiąc temu #653766 przez pauluska
w niedzielę 3 tygodnie skończyła i znowu wstała, płacz i domaganie się butli a czasami zastanawiam się czy z brzuszkiem ok co prawda pruka cały dzień ale często napina się przy prukaniu mocno aż czerwona się robi, kupa raz dziennie ale mam wrażenie jakby na tą kupę zbierała się co najmniej ze dwie godz bo się pręży ale zatwardzenia raczej nie ma bo normalna jeszcze na domiar złego od noszenia Iguni zaczął mnie brzuch boleć dość mocno ale jak tu nie nosić ehh i chyba znowu baby blues mnie dopadło :(
Kaikai a ile robisz mieszanki synkowi ? Ja Iguli 120 i zjada 90-120 7 razy dziennie ale teraz to by chciała jeść co chwile i też nie wiem jak rozwiązać problem :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka