BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 6 miesiąc temu #776184 przez Azja
Dave Mati super chlopczyk, a jakiego ma fajnego loczka na glowie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #776187 przez Dave
Azja - zapomniałam go uczesać do zdjęcia, ale robiłam na mega szybiora :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #776203 przez Suzi
Dave, superMateo i super fryz :blink:

pauluska, a ktora szczepionka konkretnie jest niebezpieczna dla dzieci nietolerujących bialek mleka krowiego? Co do kaszki Holle - robię na mleku czasem podaję butlą, jak Miki bardziej zmęczony, to wtedy bez owoców, jak łyżeczką to z owocami

creMoniu, ja niczego fanatycznie i bezkrytycznie nie przyjmuję, za staram :silly: , poza tym to trzeba systematyczności i źelaznej konsekwencji, na którą nie zawsze mnie stać :silly:
U mnie to zalezy od poziomu nastroju i zmęczenia, jak jestem padnięta to zazwyczaj dla tzw" świętego spokoju" odpuszczam co najczęsciej wali caly plan, ale cóż... :P
Z grubsza stosuję te zasady, np dzialalo dzisiaj to, ze czas aktywności powinien byc nie mniejszy niż 2.5 godz a przed spaniem nocnym nawet 4. Mikuś z ostatniej drzemki obudzil się koło 17, dotrzymalam go do 20.15, wykapany i nakarmiony zasnal o 20.50 :cheer: :cheer: :cheer: , bez cyrkow i marudzenia, bez wietnamu, sajgonu i piły mechanicznej :silly: :lol:
Więc nieźle jest, ciekawe jak tam noc i do ktorej dospi....?
Też jestem za łagodnym wprowadzaniem dziecka w świat, ale jak przesadza, chcąc zasypiac ompolnocy, to się temu sprzeciwiam i już :)

I coś jeszcze mialam napisac, alem taka padnięta, ze forgot :blush:
DobraDługanoc 4 everyone :side:

Aaaaaa, przypomniałam sobie, ZĘBA drugiego mamy :lol: , tak niepostrzeżenie wyjrzala druga dolna jedyneczka :lol: :woohoo: :lol:
Teraz Miko to już ZĄBI na całego ;) :woohoo: :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #776207 przez Dave
juz pora na dolaczenie do dzieciakow.

dobranoc:-)

12 lata 6 miesiąc temu #776219 przez Dave
siuzi-gratulacje:-) kasownik pelna gębą:-)

a my właśnie mamy pobudke. opon obudzil i mlody zamiast spac to gadulcuje. no szlak mnie trafi!!!

12 lata 6 miesiąc temu #776238 przez Azja
witam

u nas nocka super, chyba Jasiek odsypia te wczorajsze krotkie drzemki, jak usnal po 18, pierwsza pobudka 4.30 :), co prawda rozbudzilo go przebieranie bo gdzies mu bokiem siuski wyszly, ale lezal sobie grzecznie 30 minut i poszedl spac dalej do 7.20 wow jestem mega wyspana :)

pogoda u nas do d... pada deszcz, licze ze sie troche poprawi :S

12 lata 6 miesiąc temu #776244 przez pauluska
Szczepionka po pierwszym roku przeciwko odrze śwince bodajże jak zajrzę w kalendarz szczepień to dam znać czy oby na pewno o tą chodziło. Ogólnie nietolerancja białek mleka krowiego przechodzi do 1 r ż ale jak nie przejdzie przed tą szczepionką trzeba zastosować leczenie ale nie pytałam konkretnie o jakie leczenie chodzi bo tak czy siak po pierwszym roku mamy zrobić Ige na mleko aby się upewnić :)

12 lata 6 miesiąc temu #776327 przez ilonah
Dzień dobry

Jasiu najmłodszy nasz półroczniaczku buziaki lecą do Ciebie :kiss:

Emisia znowu zafundowała nam pobódkę o 5:30 ale wzięłam ją do naszego łóżka i pospaliśmy jeszcze do 7:01 :blink: U mnie też pada :( i zimno, czeka nas siedzenie w domu, jak ja tak nie lubię :(

12 lata 6 miesiąc temu #776353 przez agat
Jasieńku łap buziaczki nasz Ty juniorze :***************

Dave Mati jest słodziutki, lok ma zawodowy :) Jest proporcjonalny, kawał zdrowego chłopa, żaden ulany tłuścioszek :)

U nas nocka z serii tych do wypomnienia synowi za 15 lat :P
Zasnął szybciutko, ale upodobał sobie spanie na brzuchu (czego NIGDY nie robi) i co go przekręciłam to on na brzuch. Póki spał było ok, ale nie umiał się uwolnić z tej pozycji, więc co jakieś 40 min serwował mi pobudkę z płaczem. Przekręcałam, dawałam smoka, było ok. Później zaczęły się jakieś cyrki, nie chciał zasypiać, nie wiadomo czy głodny czy co, no ale jakoś udawało mi się go ululać. Aż do 4, gdy obudził się, trochę zjadł, potem wpadł w mega płacz, chodziłam z nim po domu, by się uspokoił, poleżał z pół godz gadając z pozytywką, znowu marudzenie i płacz, z cyckiem nie za dobrze mu się współpracowało, więc dostał butlę przed 6 (po niemal 2h od pobudki :/ ) i zasnął. Pospał do... 7 :/ Na szczęście mąż go wziął do drugiego pokoju, bym mogła choć trochę dospać.
No i teraz pierwsza drzemka jest grana.

Biję się z myślami co zrobić z obiadkiem. Spróbuję może zaserwować w porze kaszki, dodam też trochę kaszy, tej jego ulubionej, no zobaczymy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #776403 przez ilonah
A zapomniałam wcześniej napisać Mati fajowy chłopczyk, ładny i super loczek :blink: nie masz się co stresować Dave
My jakieś rozbite dziś jesteśmy z Emilką, jeszcze u nas drzemki nie było. Wsadziłam Emilkę teraz do łóżeczka bo niby śpiąca, ziewa co chwilę ale się przewala tylko po łóżeczku.

Ooo zasypia :)

12 lata 6 miesiąc temu #776417 przez Dave
U nas były podchody do drzemki, ale niestety siostra Młodemu nie pozwala. Wić nie wiem kiedy będzie spanie, póki co się nie zanosi. Te 3 minuty mu wystarczyły.

Jasiu buziaki i całuski :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #776420 przez creatura
Dzień dobry :)

Jasiu buziaczki lecą do Ciebie półroczniaczku :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Azja, 5h spania zdarza się czasem, a zazwyczaj (oprócz weekendów, kiedy Leosia odwiedzają dziadkowie, szczególnie babcia :silly: ) tak 3, w porywach do 4 godzin. Najbardziej lubię jak jest godzinka przed południem, a potem 2- 2,5 po obiadku na spacerze. No, ale bywa i tak, że są 3-4 drzemki po 45 min i wtedy jest najgorzej, bo Leoś jest marudny i włącza swoją mantrę "mmm-mmm-mmm" :silly:

Dave, wymiękam z tego loczka u Matiego :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: I co Ty się martwisz, super dzidziuś z niego, żadna kluseczka (może ma dużą masę mięśniową, stąd ta waga :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: )

Suzi, nic a nic się nie boję o to, że Cię jakieś "eksperty" zmanipulują i będziesz musztrować Mikulca, bo Ty zaprawiony w macierzyńskim boju żołnierz jesteś :blink: :woohoo: Kolejne piękne ząbkowanie - gratki :lol:

Pauluska, niektórzy lekarze......szkoda słów.... z taką artylerią leków do niemowlaka, bez 100% diagnozy...... Na każdym kroku trzeba być czujnym.....

Jakieś militarne porównania się mnie dziś trzymają :S

Agat, chwała Panu za męża, bo po takiej nocy kiepsko Cię widzę :blink: A może za dużo tych nie-mlecznych posiłków dla Adasia i dlatego gardzi obiadkiem - z tego co zrozumiałam macie już 3 posiłki nie piersiowo-butelkowe?

Ilonka, jaka precyzja - 7:01 :woohoo: :woohoo: :laugh: :laugh: :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #776440 przez kaikai
Hej

Buziaczki dla Wszystkich polroczniaczkow :) i gratuluje nowych ząbkow :)

Nie pisalam bo mam duzo zajec i maly tez mi nie daje jak juz mam chwilke.

Dawid caly czas jeszcze bez ząbkow, juz sobie dalam spokoj z tym wypatruwaniem i zwalaniem gorszego humorku na zabki,kiedy beda to beda ;)

Z jedzeniem jest u nas bardzo dobrze, maly slicznie zjada zupki az przyjemnie i slicznie buzke otwiera maly glodomorek.
W ogole do jedzenia zrobil sie bardzo wyrywny,jak tylko widzi ze ktos cos je to buzke otwiera i trzeba dac mu polizac.

Spanie w dzien mamy juz super wyregulowane 2 razy po poltorej godziny. W nocy tez spi ladnie od 20 do 6 z tym ze steka od polowy nocy i biore go do siebie :( ide na latwizne i martwie sie ze wejdzie yo u niego w nawyk i tak specjalnie bedzie juz zawsze stekal.

Co by tu jeszcze napisac? Juz nie pamietam a maly juz zaczyna sie denerwowac

a Dawid zaczyna na czworaka stac i buja pupa, ach i bylam u lekarza i wsio ok z jego piastkami

wlasnie qpe zmajstrowal...

12 lata 6 miesiąc temu #776467 przez agat
creatura napisał:

Agat, chwała Panu za męża, bo po takiej nocy kiepsko Cię widzę :blink: A może za dużo tych nie-mlecznych posiłków dla Adasia i dlatego gardzi obiadkiem - z tego co zrozumiałam macie już 3 posiłki nie piersiowo-butelkowe?

Ok 10 wcina kaszkę łyżeczką, gdzieśtam po południu powinna być zupka i czasami deserek owocowy. Chociaż zupki akurat nie liczę ostatnio do posiłków :P Podejście z zupką z dodatkiem kaszy i podanej w porze kaszy - niezaliczone :/ Szeroko otworzył buzię, bo myślał, że będzie kaszka, ale po pierwszym kęsie zamknął na kłódkę i tyle było zupki :/ Wjechała kaszka i zjadł całą miseczkę.

12 lata 6 miesiąc temu #776472 przez ilonah
Super wieści Kaikai :) i zazdroszczę tych przespanych nocy :) ale wiem, że i na Emilkę kiedyś przyjdzie pora, że prześpi całą nocke :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka