- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- moonisiaaa2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Ale tu gwarno ,a wydawałoby się że przez weekend cisza będzie

Heri faktycznie masz skomplikowaną sytuację z mieszkaniem . I tak Cię podziwiam , ze zdecydowałaś się na wpakowanie takiej kwoty w remont .
My mieszkamy w małym domku , a obok jest duży dom teściów . Teściu chce abyśmy się zamienili . Duży zostałby dla Nas i młodszego brata mojego Męża . Spokojnie byśmy się podzielili i zupełnie osobne mieszkania by były . Ale Mąż ma jeszcze 2 braci i powiedziałam , ze nie zamienimy się i nie wsadzimy tam ani złotówki , dopóki prawnie nie będzie to na Nas . Ja już byłam świadkiem tego jak rodzina potrafi się kłócić i szarpać o spadek , a niby wcześniej wszystko pienie ustalane było .
Mam nadzieje , ze Wam uda się wszystko załatwić polubownie .
Agat witaj ponownie

Super,że z Maleństwem wszystko ok

Dave rób miejsce na ciuszki dla Mateuszka

Kasiu Kochana powodzenia na wizycie . czekamy na wieści

Roksana całe szczęście , ze spokojna jesteś . Mnie plamienie wytrąciło by całkiem z równowagi

Moniasia na tym etapie ciąży jeszcze normalnie , że ruchy dzidzi nie są regularne i mozna jej nie wyczuć przez jakiś czas . Jeszcze jest mała i ma za dużo miejsca . Niebawem sie to zmieni

A ja martwiłam się brakiem ruchów mojego Babysia , a tu w moje urodziny zaczął dawać wyraźne kopniaczki

Miłego poranka

- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Asiu spokojnie, ja dopiero w połowie 18-go tygodnia poczułam jak się dzidzia ruszała. I nie są to jakieś mocne, częste i regularne kopniaczki. Dzieciaczki są jeszcze stosunkowo małe a w brzuszku mają jeszcze dużo miejsca. Podejrzewam, że tak pod koniec roku to już wszystkie będziemy dokładnie czuły nasze maleństwa i że wówczas co troszkę będą o sobie dawały znać.
Mój Mateuszek był w ciąży aktywny szczególnie w nocy i chyba do dzisiaj mu tak zostało

Monisia tak jak piszę, ja też nie mam regularnych ruchów maluszka. Często się rozpycha jak jestem w skulonej pozycji (z podkurczonymi nogami) albo jak siedzę schylona. Wówczas daje znać, że mało mu miejsca i że mam się wyprostować.
Heri tak jak piszą dziewczyny, szkoda wkładać kasę w coś co nie jest uregulowane prawnie.
Ja pewien czas temu (zanim jeszcze poznałam mojego męża) byłam z chłopakiem, którego rodzice budowali dom. Z jego rodzicami żyłam w świetnych stosunkach, momentami lepszych niż z moimi, a że mieliśmy wspólne plany z tym chłopakiem to zdecydowaliśmy się wspólnie z rodzicami budować. Włożyłam tam kupę swoich oszczędności, mój tata bardzo tam pomagał przy robotach (za darmo).
A po pewnym czasie się rozeszliśmy niestety z jego winy, ja zostałam na lodzie i z powrotem nie otrzymałam ani złotówki

Dlatego uważam, że nie warto tym bardziej, że jak już sobie coś pięknie zrobisz to komuś się przypomni i będzie chciał swoją dolę.
A ja mam problem z moim Mateuszkiem. Od jakiegoś czasu ma problemy z załatwianiem się. Robił kupki, ale bardzo się przy tym męczył, zdarzało się, że nawet krewka mu leciała po oddaniu stolca. Dziś już 4 dzień jak nie robi kupy. Woła co chwilę, że chce ale nie umie się załatwić. Płacze, że go boli. Chodzi trzymając papier przy pupci

W nocy płakał że go brzuszek bolał

Może znacie jakieś sposoby, żeby mu pomóc zrobić kupkę??
- HERI
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A ja już siedzę pod gabinetem i czekam

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

U mnie wczoraj piękna pogoda ale nie wykorzystałam ja bo byłam u dziadków na rocznicy ślubu ich.
A dziś tyle planów i leje........
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dziś nie dam rady, poza tym na pewno po weekendzie dużo chorych dzieci w poradni, ale może jutro się wybiorę do pediatry.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czym podmywać krocze po porodzie po szyciu??? Tamtum Rosa rywanolem nadmangiane potasu czy smarować bephantenem??? A majtki jednorazowe stosowałyście???
Ile forum tyle wersji.
A co na sutki bolące i co myślicie o nakładkach formujących brodawki???
Kurcze wiem że do kwietnia daleko ale te pytania nurtują mnie.
- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Majtek jednorazowych nie stosowałam również bo od takich sztucznych rzeczy dostaję uczulenia i na szczęście w szpitalu nie wymagali jednorazowych majtek.
Jeśli chodzi o brodawki to smarowałam oliwką, tą którą smarowałam Mateuszka. Oczywiście należy pamiętać, że przed karmieniem trzeba przemyć pierś jeśli się coś stosowało do smarowania.
Nie stosowałam tych nakładek na sutki bo w ciąży wydawało mi się, że są ok. Jednak po znieczuleniu i c.c. zrobiły się zupełnie wklęsłe. Mąż kupił mi w aptece takie nakładki do karmienia, żeby Matuś mógł sobie łatwiej chwycić, a w domu kilka dni się przemęczyłam a później już było ok.
Jeśli masz wątpliwości co do sutek to można sobie samemu podczas kąpieli zrobić taki masaż sutków połączony z ich wyciąganiem i nie trzeba inwestować kasy w ten sprzęt do naciągania.
Mi o tym mówiła ciotka, której właśnie ginekolog doradzała wyciąganie sutków podczas kąpieli czy prysznicu.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja np. nie musiałam brać ubranek do szpitala dla dziecka, bo zapewniali ale np. musiałam mieć pampersy bo szpital zapewniał 5 sztuk na dzień. Przy wyjściu ze szpitala z kolei (nie wymagali, ale prosili) zostawiliśmy komplet śpioszki+kaftanik i pieluszki tetrowe.
- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do reszty to dowiem się na szkole rodzenia.
Ale dziękuję za odp