BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 6 dni temu #638583 przez Alex_87
Dzięki laski za opinie :) oczywiście, wiem że fotelik to obowiązek tylko ciekawa byłam czy lepiej kupić go od razu w zestawie. No ale z tego co słyszałam od znajomych to później i tak lepiej dokupić lekką spacerówkę, bo te w tych wózkach wielofunkcyjnych są ciężkie i większe. Więc pewnie kupimy taki 3w1, muszę się rozejrzeć u siebie w mieście. Bo na wyprawę do Warszawy do chyba nie mam siły, niby tylko 40 km, ale zejdzie się cały dzień takie chodzenie po sklepach.

Joasia ja tam też nie zawsze rozpoznaje to stawianie się brzuszka, nie wiem czy to mała się wypycha, czy to twardnieje brzuch. Ale doszłam do wniosku, że jeżeli nie jest to regularne to nie będę zwracała uwagi. Chociaż ostatnio zwróciłam uwagę czy przy tych bólach miesiączkowych mam twardy brzuch - czasem mam a czasem nie mam. Hmm w poniedziałek idę na KTG więc może coś tam nowego się dowiem :D

Kiniaczek chyba trochę męczące są takie skurcze, bo niby regularne i już masz nadzieje, że coś się będzie działo, a tu po iluś godzinach cisza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #638593 przez ewela86
Alex ja jakbym kupowała to też 3w1 tyle tylko że potem dokupiłabym chyba jakąś lekką spacerówkę-parasolkę, bo są niezastąpione w podróży! może najpierw poszukaj sobie jakiegoś modelu w internecie a potem zobaczysz jak wygląda na żywo...chociaż też niewiadomo czy będą mieli taki w ofercie :huh:

Kiniaczek coś czuję że będziesz następna:):):) chociaż różnie to bywa...

lalka Prezśliczna dziewczynka z tej JAGUSI!!!!!

ja tez mam to twardnienie brzucha tyle tylko że raczej niebolesne, jedynie brzuch jest bardzo napięty i twardy. bóle a'la miesiączkowe też miewam czasami...

12 lata 6 dni temu #638597 przez JoannaL
Witajcie.

Wczoraj miałam kiepski dzień, pokłóciłam się z M. Mówiłam żeby sprężył się z tym remontem bo coraz mniej czasu zostało, on stwierdził że jest chory, że zobaczy jak będzie się czuł i wtedy zdecyduje czy będzie malował czy nie... Zirytował mnie, jak do malowania pokoju jest chory, ale żeby pójść do roboty w sobotę (wcale nie musiał iść) to już nie. Popłakałam się przez niego, ale chyba to go ruszyło... Wrócił z pracy i od razu wziął się za pokój. Dziś też działał. Suma sumaru pokój jest już pomalowany na właściwe kolory, trzeba tylko jeszcze jedną warstwę farby położyć żeby dobrze wszystko się pokryło i będzie można zamawiać wykładzinę :)

Wózek mam głęboki (można z niego zrobić spacerówkę) odkupiona, używana. Od ciotki mojego M dostaliśmy spacerówkę (parasolkę) po jej córce, a fotelik mamy oddzielny

Lalka, Jagusia śliczna dziewczynka

12 lata 6 dni temu #638611 przez tweety
Sevilla napisał:

joasia10015 opiszę Ci, jak to wygląda u mnie ... zaczyna się jakby brzuch lekko robił się twardy, do tego dochodzi ból jak na miesiączkę i uczucie napierania w dół i brzuch staje się mocno twardy i puszcza wszystko ... czasami mam kilka razy na godzinę i spokój...

ja mam to samo ale bez boli, wiec zakladam ze u mnie to jeszcze potrwa. ale dosyc czesto mam to napinanie dzisiaj.

12 lata 6 dni temu #638612 przez tweety
A mamy wiesci od Anabelle?

12 lata 6 dni temu #638613 przez Olga60
U mnie osobno występuje twardnienie brzucha (zazwyczaj na wieczor) i osobno lekkie bole jak na @ - rzadko.

12 lata 6 dni temu #638615 przez demoniqe
nas położna zaprosiła dziś z mężem na porodówkę na zwiedzanie :)\

pokazała nam sale porodowe, salę do cesarek, salę poporodową, powiedziała mężowi co będzie robił itp. było super!!

ja mam skurcze zawsze wieczorem, a dziś także od rana z przerwami. Szykuję się na ten piątek żeby urodzi, od wczoraj biorę wiesiołka i masuję krocze. Ae skurcze są takie jak przy miesiączce więc się nie stresuję, mijają po godzince jak zmieniam pozycję.

Mały ma ok 3 kg więc można rodzić :)

ja wózek kupiłam 3 w jednym żeby potem się nie zastanawiać co kupić. Kupiłam przez allegro x-landera za 1800 zł z fotelikiem i spacerówką x-landera

12 lata 6 dni temu #638624 przez lania
lalka, piękna ta twoja Jagusia :kiss: :kiss: :kiss:

Po wczorajszej wizycie od wieczora odchodzi mi czop, pewnie bym sie przestraszyła, bo przy Oliwii nie miałam nic takiego, ale gin mówił, że po badaniu mogę plamić...a to taki krwawy sluz :P
e
A propo tego wczorajszego porodu tvn style to ja sie dowiedzialam czegos czego nie wiedzialam :blush: o tym, ze worki owodniowe (ten pecherz plodowy)to ma dwie warstwy...jedna gdzie jest ok 2 szklanek plynu i druga wlasciwa z dwoma litrami :blush: :blush: :blush: ja nie wiedzialam :blush: :blush:

12 lata 6 dni temu #638626 przez Kiniaczek
Ja wiesiołka zażywam mniej więcej od miesiąca, masowanie krocza też staram się robić regularnie ale odkąd mam skurcze to stało się to mało przyjemne...:) We wtorek wizyta, podejrzewam że pewnie po badaniu tak się ruszy że na weekend majowy mój Syn wyskoczy:) chooć różnie może być:) Póki co chyba mu tam dobrze bo nie zdecydował się jeszcze na wyjscie:) Niech dojrzewa do wyjścia coby potem się nie stresował niepotrzebnie!!!

12 lata 6 dni temu #638633 przez moniaaak
Hej dziewczynki :)

Byliśmy wczoraj u teściów i w końcu wymarzona kiełbaska z grilla mi się dostała ;).

Teściowa stwierdziła, że wg niej brzuch mi się opuścił- czyli coś w tym jest i to nie do końca moja schiza :).

Karolka współczuję sytuacji, trzymam kciuki, żeby samo się cofnęło:).

Lalka córcia jak malowana. Straaaaasznie fajna:). Jak samopoczucie. I kiedy wychodzicie ze szpitala? Bo albo nie pisałaś, albo przegapiłam:).

Alex tak jak dziewczyny piszą- ciężko kupić samą gondolę- chociaż używaną na pewno gdzieś znajdziesz. Z opinii matek, które jakiś czas temu urodziły słyszałam, że ta spacerówka z 3w1 jest mało używana, bo całość ciężka i niewygodna. Wiele osób i tak kupuje później samą spacerówkę.

Kiniaczek chyba już blisko, coraz bliżej. Fajnie :)

12 lata 6 dni temu #638635 przez Sevilla
Fakt lania, tego akurat nie wiedziałam o płynie owodniowym :) i, że jest go tak naprawdę w sumie 2,5l a nie tak jak non stop mi mówili, że 1 litr. Co jest dość pocieszającym faktem, że około 7,5kg waży nasz brzuszek (2,5 - wody, ok 3kg - maluszek, 1kg- łożysko, 1kg - macica)

12 lata 6 dni temu #638637 przez MoNiaaa
lalka sliczna corcia!!!chyba duza byla przy porodzie?
a to nie twoja pociecha miala miec na imie Wanda??

http

]

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #638638 przez aleksiaa88
Sevilla napisał:

joasia10015 opiszę Ci, jak to wygląda u mnie ... zaczyna się jakby brzuch lekko robił się twardy, do tego dochodzi ból jak na miesiączkę i uczucie napierania w dół i brzuch staje się mocno twardy i puszcza wszystko ... czasami mam kilka razy na godzinę i spokój...

Czytając wychodzi na to, że też mam takie coś nie muszę go dotykać ale czuję że zaczyna się robić twardy co raz bardziej aż dochodzi do takiego momentu, że czuje jakby mi miało skórę rozerwać potrzyma chwilę i przechodzi tylko z tą różnicą że nie mam bóli w plecach ani w dole brzucha jak na okres. Póki co tylko takie coś mi występuje. Kiedyś to miałam kilka razy na dzień, a potem zdarzało się, że mnie tak łapało parę razy w ciągu godziny wiec teraz biorę magnez więc nie jest tak często ale jest i nie ważne czy siedzę czy leże czy chodzę. Mogę leżeć plackiem nie ruchomo i tak mnie złapie

12 lata 6 dni temu #638660 przez demoniqe
moniaaak napisał:

Byliśmy wczoraj u teściów i w końcu wymarzona kiełbaska z grilla mi się dostała ;).

Moniaak ja też wczoraj wpałaszowałam 2 kiełbaski z grilla :))))) mniam!!! trzeba korzystać póki można jeść kiełbasę :)

12 lata 6 dni temu #638662 przez Sevilla
Ja wczoraj też wciągnęłam kiełbaskę i karkówkę z grilla. Mniam ...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka