- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Joasia ja tam też nie zawsze rozpoznaje to stawianie się brzuszka, nie wiem czy to mała się wypycha, czy to twardnieje brzuch. Ale doszłam do wniosku, że jeżeli nie jest to regularne to nie będę zwracała uwagi. Chociaż ostatnio zwróciłam uwagę czy przy tych bólach miesiączkowych mam twardy brzuch - czasem mam a czasem nie mam. Hmm w poniedziałek idę na KTG więc może coś tam nowego się dowiem

Kiniaczek chyba trochę męczące są takie skurcze, bo niby regularne i już masz nadzieje, że coś się będzie działo, a tu po iluś godzinach cisza.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Kiniaczek coś czuję że będziesz następna:)

lalka Prezśliczna dziewczynka z tej JAGUSI!!!!!
ja tez mam to twardnienie brzucha tyle tylko że raczej niebolesne, jedynie brzuch jest bardzo napięty i twardy. bóle a'la miesiączkowe też miewam czasami...
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wczoraj miałam kiepski dzień, pokłóciłam się z M. Mówiłam żeby sprężył się z tym remontem bo coraz mniej czasu zostało, on stwierdził że jest chory, że zobaczy jak będzie się czuł i wtedy zdecyduje czy będzie malował czy nie... Zirytował mnie, jak do malowania pokoju jest chory, ale żeby pójść do roboty w sobotę (wcale nie musiał iść) to już nie. Popłakałam się przez niego, ale chyba to go ruszyło... Wrócił z pracy i od razu wziął się za pokój. Dziś też działał. Suma sumaru pokój jest już pomalowany na właściwe kolory, trzeba tylko jeszcze jedną warstwę farby położyć żeby dobrze wszystko się pokryło i będzie można zamawiać wykładzinę

Wózek mam głęboki (można z niego zrobić spacerówkę) odkupiona, używana. Od ciotki mojego M dostaliśmy spacerówkę (parasolkę) po jej córce, a fotelik mamy oddzielny
Lalka, Jagusia śliczna dziewczynka
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
joasia10015 opiszę Ci, jak to wygląda u mnie ... zaczyna się jakby brzuch lekko robił się twardy, do tego dochodzi ból jak na miesiączkę i uczucie napierania w dół i brzuch staje się mocno twardy i puszcza wszystko ... czasami mam kilka razy na godzinę i spokój...
ja mam to samo ale bez boli, wiec zakladam ze u mnie to jeszcze potrwa. ale dosyc czesto mam to napinanie dzisiaj.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

pokazała nam sale porodowe, salę do cesarek, salę poporodową, powiedziała mężowi co będzie robił itp. było super!!
ja mam skurcze zawsze wieczorem, a dziś także od rana z przerwami. Szykuję się na ten piątek żeby urodzi, od wczoraj biorę wiesiołka i masuję krocze. Ae skurcze są takie jak przy miesiączce więc się nie stresuję, mijają po godzince jak zmieniam pozycję.
Mały ma ok 3 kg więc można rodzić

ja wózek kupiłam 3 w jednym żeby potem się nie zastanawiać co kupić. Kupiłam przez allegro x-landera za 1800 zł z fotelikiem i spacerówką x-landera
- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Po wczorajszej wizycie od wieczora odchodzi mi czop, pewnie bym sie przestraszyła, bo przy Oliwii nie miałam nic takiego, ale gin mówił, że po badaniu mogę plamić...a to taki krwawy sluz

e
A propo tego wczorajszego porodu tvn style to ja sie dowiedzialam czegos czego nie wiedzialam

- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Byliśmy wczoraj u teściów i w końcu wymarzona kiełbaska z grilla mi się dostała

Teściowa stwierdziła, że wg niej brzuch mi się opuścił- czyli coś w tym jest i to nie do końca moja schiza

Karolka współczuję sytuacji, trzymam kciuki, żeby samo się cofnęło:).
Lalka córcia jak malowana. Straaaaasznie fajna:). Jak samopoczucie. I kiedy wychodzicie ze szpitala? Bo albo nie pisałaś, albo przegapiłam:).
Alex tak jak dziewczyny piszą- ciężko kupić samą gondolę- chociaż używaną na pewno gdzieś znajdziesz. Z opinii matek, które jakiś czas temu urodziły słyszałam, że ta spacerówka z 3w1 jest mało używana, bo całość ciężka i niewygodna. Wiele osób i tak kupuje później samą spacerówkę.
Kiniaczek chyba już blisko, coraz bliżej. Fajnie

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a to nie twoja pociecha miala miec na imie Wanda??
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
joasia10015 opiszę Ci, jak to wygląda u mnie ... zaczyna się jakby brzuch lekko robił się twardy, do tego dochodzi ból jak na miesiączkę i uczucie napierania w dół i brzuch staje się mocno twardy i puszcza wszystko ... czasami mam kilka razy na godzinę i spokój...
Czytając wychodzi na to, że też mam takie coś nie muszę go dotykać ale czuję że zaczyna się robić twardy co raz bardziej aż dochodzi do takiego momentu, że czuje jakby mi miało skórę rozerwać potrzyma chwilę i przechodzi tylko z tą różnicą że nie mam bóli w plecach ani w dole brzucha jak na okres. Póki co tylko takie coś mi występuje. Kiedyś to miałam kilka razy na dzień, a potem zdarzało się, że mnie tak łapało parę razy w ciągu godziny wiec teraz biorę magnez więc nie jest tak często ale jest i nie ważne czy siedzę czy leże czy chodzę. Mogę leżeć plackiem nie ruchomo i tak mnie złapie
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Byliśmy wczoraj u teściów i w końcu wymarzona kiełbaska z grilla mi się dostała.
Moniaak ja też wczoraj wpałaszowałam 2 kiełbaski z grilla

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36