BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 11 miesiąc temu #639378 przez ewela86
joasia wszyscy wiedzą że najlepsze lekarstwo na kłótnie to seks:) także działaj, działaj :laugh:

Kiniaczek Ty to masz mocne nerwy i dużo cierpliwości. Hugo chyba Cię sprawdza... :silly:

Karloka85 trzymam mocno kciuki żeby pomogło!!!

w rossmanie promocja: przy zakupie proszku lub mleczka do prania Lovela 1,8 kg płyn do płukania za 11,49.

ja zaraz zmykam na szkołe rodzenia :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #639379 przez aleksandraludw
postanowiłam się troszkę poruszać celem przyspieszenia poródu i tym sposobem posprzątałam sobie mieszkanie, zmieniłam firanki i Wytarlam podłogi na kolanach! Ciekawe czy coś to da..

12 lata 11 miesiąc temu #639387 przez demoniqe
Ola na pewno! Ja planuję prać dywany na kolanach w 38 tygodniu jak nie urodzę :)

ja kuupiłam dziś lampkę do pokoju małego nocną i taką lampkę co się w nocy do gniazdka wsadza żeby na korytarzu światła nie zapalać.
Pani ekspedientka od razu mnie zapytała czy się szykuję na nocne wstawanie do dziecka :)

musze jeszcze kupić sobie okulary jakieś większe, bo na ogół chodzę w soczewkach, ale na noc je wyjmuję i w nocy może być problem przy wstawaniu do małego.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #639396 przez Kiniaczek
Dziewczyny wcale to przyjemne nie jest ;) Właśnie idę poodkurzać ,zobaczymy jak tam mój organizm na to zareaguje :P

Jutro wizyta, zobaczymy o co chodzi z tymi skurczami i dlaczego tak mój organizm ze mną pogrywa :S :P

Wszystko pieknie fajnie tylko jak mnie tak będą boląco mękolić codziennie to jest szansa że się n ie zorientuje że rodzę :P no chyba że chlusną wody:)

12 lata 11 miesiąc temu #639417 przez aleksandraludw
dziewczyny był dzisiaj u mnie mój siostrzeniec i okazuje się że ma ospę! Czy to jest groźne dla mnie i dla małej jeśli już przechodziłam ospę w dzieciństwie?

12 lata 11 miesiąc temu #639420 przez munnecabrava
Po wizycie Pan doktor pogłaskał moje dziecko po główce :P Poowiedział że mała mocno naciska na kanał rodny i będzie w terminie. Coraz bardziej się boję ...

12 lata 11 miesiąc temu #639422 przez Karolka85
Oj, Kiniaczek faktycznie umęczą Cię te skurcze... może faktycznie jutrzejsza wizyta i badanie poruszy u Ciebie wszystko już na tyle mocno że skurcze rozkręcą się na dobre i wszystko wtedy pójdzie już szybko :) w każdym razie trzymam kciuki aby tak było.

Oglądam ten program na TVN Style i szczerze mówiąc... dla mnie to jakaś kompletna abstrakcja. Wiele jestem w stanie zrozumieć, ale karmienie piersią 8-letniego dziecka, a już nie daj Boże własnego męża :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Dla mnie to chore...

12 lata 11 miesiąc temu #639423 przez KarinaM
munnecabrava napisał:

Po wizycie Pan doktor pogłaskał moje dziecko po główce :P Poowiedział że mała mocno naciska na kanał rodny i będzie w terminie. Coraz bardziej się boję ...

A ile maleństwo waży?

Igorek

Irina

12 lata 11 miesiąc temu #639437 przez Alex_87
Ale jestem padnięta, ale zadowolona, bo kupiliśmy swój własny nowiuśki wózek :D Zuzia też chyba zadowolona, bo fika cały czas, a najbardziej się rozbrykała jak babka w sklepie pokazała nam calutki różowy wózek. No ale mam nadzieje, że kolor szary też jej się spodoba :D
Zdecydowaliśmy się na firmę Camarelo www.camarelo.pl/img/sevilla/se-14as.jpg i do tego fotelik Maxi Cosi. Może zamawiając przez neta wyszło by nas taniej, ale babka powiedziała, że nawet chcąc inny kolor to musimy czekać 3 tyg, a ja za 3 tyg to mam termin :) więc wybraliśmy taki szary neutralny bo był na miejscu, będzie na przyszłość też dla chłopca :)
Mieliśmy w sumie wziąć Tutka Grandera, ale akurat w Kauflandzie na zakupach spotkaliśmy małżeństwo z tym wózkiem i powiedzieli, że nigdy w życiu więcej by tutka nie kupili, bo synek wyrósł po 3 miesiącach z gondoli. Więc chyba rozmiar gondoli przeważył, bo w tym naszym jest długości 85 cm. Poza tym naprawdę wózki trzeba oglądać na żywo, dotknąć, pojeździć trochę. W sumie to nie znam tej firmy, ale tak mi się fajnie go prowadziło, że wiedziałam, że to jest ten :) Jak się mała urodzi to dopiero ocenię obiektywnie czy kupno tego wózka to był dobry ruch :)

M-brava Twój czas też już się zbliża :) najgorsze to czekanie, jak się wie, że lada chwila i dzidziuś będzie z Tobą.
A ja wizyta dopiero za 2,5 tyg, ciekawe czy coś tam już się zmienia, czy nadal szczelnie pozamykane :S

12 lata 11 miesiąc temu #639445 przez KarinaM
Alex_87 wózek super. Ciekawe co powiedzą teraz Ci którzy mieli podarować Wam wózek.

Igorek

Irina

12 lata 11 miesiąc temu #639450 przez Sevilla
munnecabrava, gdzie ty tą malutką chowasz???

Ja dziś od rana na nogach, teraz się położyłam i odpoczywam :) Przeczytałam wszystkie posty i nie wiem, co napisać ...

12 lata 11 miesiąc temu #639462 przez munnecabrava
Karina nie robił mi Usg jedynie ginekologicznie mnie zbadał :) troche byłam zawiedziona ale z drugiej strony na wszystkich usg był mój luby dzisiaj nie mógł więc moze to i lepiej ze bez :) nie bedzie mu przykro :)

12 lata 11 miesiąc temu #639472 przez Alex_87
KarinaM napisał:

Alex_87 wózek super. Ciekawe co powiedzą teraz Ci którzy mieli podarować Wam wózek.

Też się zastanawiam :cheer: tym bardziej, że jestem chrzestną ich synka, to jeszcze głupsza sytuacja. Ale mamy już swój, jak coś się z nim stanie to nie będzie mi głupio, że komuś zepsułam wózek ;)

Joasia jak zawsze uśmiechnięta i rozpromieniona. No aż miło patrzeć :D

echh chyba dziś już będę leżała brzuchem do góry, nawet nie myślałam, że w 9 miesiącu ciąży będę miała tyle energii i wytrzymam cały dzień latania po sklepach. a jeszcze obiad trzeba zrobić.

12 lata 11 miesiąc temu #639481 przez lili91
Alex tak jak mowilam poczulas ze to ten wlasciwy.
:) :) .
Wozeczek sliczny. A to sama gondola czy jest tez spacerowka?

12 lata 11 miesiąc temu #639492 przez Alex_87
lili91 napisał:

Alex tak jak mowilam poczulas ze to ten wlasciwy.
:) :) .
Wozeczek sliczny. A to sama gondola czy jest tez spacerowka?

Gondola i spacerówka, dokupiliśmy też adaptery do fotelika Maxi Cosi. Na wyjazdy za miasto i tak pewnie dokupimy jakąś zwinną i małą spacerówkę na przyszły rok.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka