BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #661060 przez Gusia
Kinia gratulacje :))))) dolaczylas do tych szczęśliwych mamus co maja swoje pociechy przy sobie :)

Munnecabrava, współczuje Ci bardzo, nie dość ze zle sie czujesz to jeszcze tesciowka potrafi w takiej chwili wkurzyc, nie przejmuj sie, gdyby było to niebezpieczne dla dziecka, to napewno w szpitalu nie zgodzili by sie na obecność małej przy Tobie .
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i jeszcze szybszy do domku !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #661100 przez KarinaM
Kinia gratulacje.

M-brava współczuję i też uważam że gdyby to było niebezpieczne to nie pozwoliliby Madzi być z Tobą.

Gusia ja mam zgłosić się w piątek i chyba zrobią mi cesarkę tego dnia bo będzie mój gin.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #661146 przez lili91
Gratuluje kolejnym rozpakowanym.

Powodzenia dla reszty.

Kurcze dziewczynki tak mi sie juz teskni za domem i moim K. Malo sie widzimy bo on dlugo pracuje ,n4e ma jak wziac wolnego i jest u nas tylko okolo godziny albo i mniej bo odwiedziny tylko do 18 :( Tak mi sie smutno zrobilo ze az sie poryczalam. Ale do soboty niedlugo i do domku a narazie Majeczka urozmaica mi dzien i noc tez.

11 lata 11 miesiąc temu #661156 przez moniaaak
Karina mnie dół brzucha przy siusianiu dość często boli. Wg mnie to nic nie znaczy, prócz tego, że dziecko na coś naciska.

Gusia- określenie paralityk pasuje też idealnie do mnie. Pachwiny to mnie tak naparzają, że szok:). My z Joasią obie mamy mieć cc w poniedziałek, więc możliwe, że obie będziemy ostatnie:).

munnecabrava a co lekarze mówią? Dlaczego nadal nie zrobili Ci zabiegu? A teściową się nie przejmuj. Malutka teraz potrzebuje przede wszystkim Ciebie:).

Kinia gratulacje:)

11 lata 11 miesiąc temu #661160 przez moniaaak
Ja zamierzam od jutra zacząć sprzątać w mieszkaniu, chociaż trochę to robota głupiego, bo pod blokiem układają płytki i kurzy się jak cholera... nie wiadomo jak okno otworzyć, a przy zamkniętych się nie da.
A ja bym teraz tak chciała, żeby wszędzie było czyściutko i ładniutko,a tu lipa:(.

11 lata 11 miesiąc temu #661174 przez joasia10015
ejjjj dziewczyny a co z marynarką chyba sie dawno nie odzywała :unsure: czy mi sie wydaje? Ona urodziła??? chyba nieeee :unsure: :unsure: :unsure:

m-brava nie przejmuj sie teściową-fakt że lekarze pozwalają na to by córa była z toba to powinno zamknąc jej usta ;)
Kinia GRATULACJE

moniaaak ale w poniedziałek będzie 27 do konca miesiąca jeszcze będą 4 dni ...a tysiiiakowi coś sie też nie szykuje co??? Z resztą pożyjemy,zobaczymy ...

11 lata 11 miesiąc temu #661179 przez joasia10015
Uppsss chodziło mi że nie spieszy sie twetty a nie tysiakowi...;-) Tysiak już z Kubusiem przy cycusiu ;-P

11 lata 11 miesiąc temu #661229 przez szósteczka
M-brava najważniejsze że jesteś z dzidziusiem i zgadzam się z moimi przedmówczyniami jesteś bardzo dzielna trzymaj się ciepło i dochodz do siebie.
Ja mysle że będę ostatnia bo moja gin bedzie niewiadomo ile czekać zanim zdecyduje się na wywołanie o ile nie zostawi tego lekarzom z ip w szpitalu, ona najchętniej to chciałaby żebym położyła sie plackiem i czekała aż się kiedyś rozwiąże a ja już fiola dostaje pozatym jak tu lerzec w domu z moimi bablami, dlatego jade na weekend do teściowej do wa-wy i mam gdzieś jej zalecenia by przyjść w piątek na mierzenie ciśnienia ktore przecierz moge zmierzyć sobie sama w domu zwłaszcza że w domu mam niskie a w przychodni mi skacze do górnej granicy normy chyba ze stresu że nie mogę się z nią dogadać. Uf wypaplalam się, juz się zamykam, dobrej nocy.

11 lata 11 miesiąc temu #661241 przez moniaaak
joasia10015 napisał:

Uppsss chodziło mi że nie spieszy sie twetty a nie tysiakowi...;-) Tysiak już z Kubusiem przy cycusiu ;-P

Tak, ale tweety już po terminie, a jak dziś porządnie zmolestuje męża to kto wie co to będzie.
Mój za to poszedł spać... i tyle z molestowania :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #661244 przez maja001
Witajcie
GRATULUJE wszystkim nowym mamą.
Pozwólcie, ze znów się wtrącę, bo widzę ze jest zainteresowanie olejem rycynowym u was na forum w celu wywołania porodu.Nie wiem czy już wam pisałam wcześniej, ale ja wypróbowałam tą metodę 3.01 rano kopiłam olej w aptece, wypiłam 2 stołowe łyżki, później kolejną wieczorem a o 00.05 odeszły mi wody i myślę ze właśnie olej zadziałał. Oczywiście podczas skurczy już w szpitalu świetnie mnie przeczyściło, co spowodowało że już nawet bez lewatywy by się obeszło. Myślę ze olej nie jest żadnym zagrożeniem dla dziecka, jeśli już jest termin do porodu.Poza tym słyszałam opinie, że kiedyś podawano olej rycynowy kobieta w szpitalu by szybciej urodziły.Ale to oczywiście moje zdanie, że olej jest skutecznym środkiem pomagającym wywołać poród.

11 lata 11 miesiąc temu #661253 przez szósteczka
maja-a w ktorym byłaś tygodniu

11 lata 11 miesiąc temu #661261 przez maja001
początek 39 tc

11 lata 11 miesiąc temu #661276 przez Ewelinczok
Nie wiem co mi lekarz zrobil ale czop mi odchodzi wiec koniec juz blisko. Moze dzis bedzie po wszystkim. Skurcze sa nieregularne i z tego wszystkiego spac nie moge :(

11 lata 11 miesiąc temu #661279 przez moniaaak
Ewelinczok napisał:

Nie wiem co mi lekarz zrobil ale czop mi odchodzi wiec koniec juz blisko. Moze dzis bedzie po wszystkim. Skurcze sa nieregularne i z tego wszystkiego spac nie moge :(

Lekarze podobno mają swoje sposoby :) .
Powodzenia :)

11 lata 11 miesiąc temu #661283 przez munnecabrava
Od północy nie mam juz temperatury ;) więc albo mnie dzisiaj wyczuszcza albo wypuszcza ;) przynajmniej taka mam nadzieję. Pokarm niestety jak biedny był.tak.biedny jest narazie nie dokarmiam bo małą średnio akceptuje bebilony. Dopiero jak będzie bardzo płakać to zaczniemy dokarmianid. Tak to dostaje ok 70 ml ba raz to aż tak mało chyba nie jest ? Wcześniej.zjadala ok 100 ale to zachlanyy paszczurek więc może jadła na sile i dużo zwracała później.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka