- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gratulacje dla swiezo upiczonych mamusiek!
Malunia spi, jak wstanie to wybieramy sie na spacerek
Karmienie jak narazie bez zmian, za malo mam pokarmu i musze dokarmiac...
malutka w 2 tyg przybrała 0,5kg
Moja malutka w 1,5 tyg przytyla 400g. Mi z cycow nawet tryska, ale niestety zaczęłam karmic sztucznym, bo to co wypila z cyca zaraz ulała, po czym znowu szukała, płacz, cyc, ulanie itp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43

Tweety - nie dołuj się tak bardzo. Ja teraz siedziałam w szpitalu i robili co mogli, nic się nie ruszyło. Masowali szyjkę, kazali masować sutki, zaliczyłam 3 kroplówki z oxytocyny i totalnie zero. Nic nie działało. Nawet po oxy skurczy nie było. w końcu skończyło się cc (i dobrze bo mały miał 4200g i bałam się rodzić naturalnie).
Lekarz stwierdził,że jeszcze po prostu było za wcześnie. Mówili, że data z pierwszego usg jest najbliższa prawdzie. Sprawdź sobie.
A przy pierwszym dziecku, piłam olejek rycynowy (bo też skończyło się na wywoływaniu) i za przeproszeniem nawet nie
Cierpliwości kochane 2paki

Kwietniówka 2011 i 2013

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
tweety nie smutaj sie maly najlepiej wie kiedy wyjsc widocznie jeszcze nie jego pora
a co z joasia?dawno sie chyba nie odzywala albo ja przegapilam?urodzila juz ?
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

moniaaak jak ja cie rozumiem ...tak bym chciała już zobaczyc Mikusia ale mam chwile takie jak dziś w nocy że sobie pomyśałam że może tam jeszcze posiedziec

Ogólnie mój starszy synek przesypia całe noce od baaaardzo dawna- zupełnie zapomniałam jak to jest zarywac nocki

tweety nie denerwuj sie -małż ma racje-to wpływa na synka

Kurcze a gdzie sisina dobrze myślę że coś sie u niej działo?
Ps.dziś byłam w szpitalu u siostrzenicy-co prawda na oddziale dla dzieci ale kurde sama atmosfera szpitalna tak mnie dobiła że SZOK!!!! i ja mam tam spędzic tyle dniiii

Karina daj cynka czy udało sie to skierowanie na cc.Ojjj wiem co czujesz myśląc o starszym synku-mi aż łzy stają w oczach na myśl że mam w sobotę sie z nim żegnac

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A wczoraj podczytywałam cie na styczniówkach -muszę podczytywac co tam u ciebie i widzę że tym razem to już PEWNIAK

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Po 15:30 jadę zrobić brwi. Myślałam że szybciej pójdzie w tym szpitalu a tu lipa.
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
piszę ze szpitala, Malutka najedzona śpi więc mam chwilkę aby coś napisać.
otóż zaczęło się wczoraj w nocy o godz. 1. Skurcze w miarę regularne co 10-12 minut, potek co 8. Liczyłam, zapisywałam bo nie chciałam za wcześnie obudzić męża. Sam wstał koło 4 i o 5 byliśmy w szpitalu. bóle trochę przeszły ale koło 7 zaczęły się znowu - rozwarcie na 3 cm. koło 11 odeszły mi wody i rozwarcie na 5 cm. koło 12 ordynator zarządził podłączenie kroplówki z oxy na nasilenie skurczów i przyspieszenie akcji porodowej

pozatym Dianka jest najukochańszym dzieckiem na świecie bo jest cała moja:)
a karmieniem idzie w dobrze tylko muszę ją częśto przystawiać i trochę już sutki bolą. ale to szczegół - najważniejsze że je i jakoś to idzie.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kochane majóweczki, gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie w 2pakach
Tweety - nie dołuj się tak bardzo. Ja teraz siedziałam w szpitalu i robili co mogli, nic się nie ruszyło. Masowali szyjkę, kazali masować sutki, zaliczyłam 3 kroplówki z oxytocyny i totalnie zero. Nic nie działało. Nawet po oxy skurczy nie było. w końcu skończyło się cc (i dobrze bo mały miał 4200g i bałam się rodzić naturalnie).
Lekarz stwierdził,że jeszcze po prostu było za wcześnie. Mówili, że data z pierwszego usg jest najbliższa prawdzie. Sprawdź sobie.
A przy pierwszym dziecku, piłam olejek rycynowy (bo też skończyło się na wywoływaniu) i za przeproszeniem nawet nie. Nie mówiąc o skurczach czy akcji porodowej. Więc z tym specyfikiem to różnie bywa.Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]pierdłam
Cierpliwości kochane 2paki![]()
![]()
![]()
![]()
Kwietniówka 2011 i 2013![]()
z pierwszego usg wyszlo 25 maja. wiec rozumiem ze sobota jest moja i tego bede sie trzymac. dzieki za wsparcie
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Super że wszystko dobrze,że jesteście zdrowe

Swoją drogą czy to Ty sie kiedyś nie zastanawiałaś czy nie zmienic imienia na Hania?? Teraz mi sie tak jakoś skojarzyło ...a jednak Dianka

Czyli Karinka jutro pora na Ciebie? Dobrze zrozumiałam że jutro cc? Czy jutro tylko wyjazd do szpitala ???
Nooo ciekawe która wyprzedzi mnie i moniaaak ...no chyba któraś sie zdecyduje na weekend??

- Urszula
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

melduje sie juz z domku

właśnie mam Kubunia przy cycusiu

To teraz mogę wam opisać mój poród

W piątek o godzinie 2 odeszly mi wody. Chyba z 5 litrów się polało i cały czas odchodziły. A wszystko za spawą upojnego sexiku z M.

Ok godz. 3 byliśmy na porodówce, tam papierkologia i 100 pytań do... Na porodówce okazało się że rozwarcie nadal na 2 palce i moje skurcze były słabe więc ok 5 podłaczyli mi oxy i zaczela sie jazda

Poszłam pod prysznic i marzyłam aby tam zostać bez tej kroplówki

o 12 rozwarcie na 4 palce i moj M. już blady patrzac na mnie ja juz w innej rzeczywistosci

o 13 rozwarcie na 4,5 palca - zaczynają się parte ale jeszcze zabronili przec... o 13.30 pełne rozwarcie i przemy na boku, klasycznie - głowka wchodzila w kanał i sie cofała po skurczu... i tak do 14.10 aż całe grono lekarzy i położnych trzymających mi nogi, plecy glowe przy skurczu zdecydowało, że mały się nie urodzi sam i na stół. Ja - złosc i ulga.
Jeszcze 2 mega parte gdzie nie moglam przec i nogi mi sie rozjechały ufff. Nagle czuje szarpanie brzucha i pokazali mi maleństwo

i oto jest Kubuś

ale sie rozpisalam

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Joasia ja jutro mam mieć cesarkę. O 12:00 mam stawić się na czczo żeby można było zrobić.
Ale zobaczymy co przyniesie dzień.
- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤

Ewela Tobie rownież

Karina to jutrzejszy dzień jest nasz

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-