BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #661787 przez Olga60
Daarikaa napisał:

Gratulacje dla swiezo upiczonych mamusiek!

Malunia spi, jak wstanie to wybieramy sie na spacerek :)
Karmienie jak narazie bez zmian, za malo mam pokarmu i musze dokarmiac...
malutka w 2 tyg przybrała 0,5kg :)

Moja malutka w 1,5 tyg przytyla 400g. Mi z cycow nawet tryska, ale niestety zaczęłam karmic sztucznym, bo to co wypila z cyca zaraz ulała, po czym znowu szukała, płacz, cyc, ulanie itp. :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #661816 przez Dave
Kochane majóweczki, gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie w 2pakach :laugh:

Tweety - nie dołuj się tak bardzo. Ja teraz siedziałam w szpitalu i robili co mogli, nic się nie ruszyło. Masowali szyjkę, kazali masować sutki, zaliczyłam 3 kroplówki z oxytocyny i totalnie zero. Nic nie działało. Nawet po oxy skurczy nie było. w końcu skończyło się cc (i dobrze bo mały miał 4200g i bałam się rodzić naturalnie).
Lekarz stwierdził,że jeszcze po prostu było za wcześnie. Mówili, że data z pierwszego usg jest najbliższa prawdzie. Sprawdź sobie.

A przy pierwszym dziecku, piłam olejek rycynowy (bo też skończyło się na wywoływaniu) i za przeproszeniem nawet nie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
. Nie mówiąc o skurczach czy akcji porodowej. Więc z tym specyfikiem to różnie bywa.

Cierpliwości kochane 2paki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kwietniówka 2011 i 2013 :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu #661849 przez MoNiaaa
gratuluje wszystkim mamusia

tweety nie smutaj sie maly najlepiej wie kiedy wyjsc widocznie jeszcze nie jego pora

a co z joasia?dawno sie chyba nie odzywala albo ja przegapilam?urodzila juz ?

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #661873 przez joasia10015
Hejjjj dziewczynki :)
moniaaak jak ja cie rozumiem ...tak bym chciała już zobaczyc Mikusia ale mam chwile takie jak dziś w nocy że sobie pomyśałam że może tam jeszcze posiedziec ;)
Ogólnie mój starszy synek przesypia całe noce od baaaardzo dawna- zupełnie zapomniałam jak to jest zarywac nocki :dry: A dziś miał jakieś koszmary i musiałam do niego wstac kilka razy...i powiem wam że cięęęęężżżżkoooo było!!!!Chyba mnie starszak przygotowuje na przyjscie młodszego ;)
tweety nie denerwuj sie -małż ma racje-to wpływa na synka :( Wiem co czujesz-bo sama z pierwszym przeszłam termin o tydzien i dalej NIC nie wskazywało na poród-gdyby nie wywołali to by siedział w brzuchu jakieś 45 tyg.-tak mu dobrze tam było ;) Będzie dobrze-zobaczysz-nie stresuj sie tylko kochana !!!!!

Kurcze a gdzie sisina dobrze myślę że coś sie u niej działo?

Ps.dziś byłam w szpitalu u siostrzenicy-co prawda na oddziale dla dzieci ale kurde sama atmosfera szpitalna tak mnie dobiła że SZOK!!!! i ja mam tam spędzic tyle dniiii :S :( :( :( :(
Karina daj cynka czy udało sie to skierowanie na cc.Ojjj wiem co czujesz myśląc o starszym synku-mi aż łzy stają w oczach na myśl że mam w sobotę sie z nim żegnac B) :ohmy: :(

11 lata 11 miesiąc temu #661875 przez joasia10015
MoNiaa jeszcze jestem w dwupaku - jadę w sobote do szpitala i w poniedziałek cc .
A wczoraj podczytywałam cie na styczniówkach -muszę podczytywac co tam u ciebie i widzę że tym razem to już PEWNIAK ;-)))) Nawet nie wiesz jak baaaardzo sie cieszę kochana ty nasza ,majóweczko,,;-)

11 lata 11 miesiąc temu #661911 przez KarinaM
Jak ja kocham te szpitale. Wizytę miałam na 11:00 a weszłam o 13:00. Pan doktor myślał że już jestem po operacji na kręgosłup. Jak się okazało że nie to dał bez mrugnięcia skierowanie na rezonans i zaświadczenie do położnika że nie mogę przeć przez tą przepuklinę. Sam powiedział że poród siłami natury nie wchodzi w grę bo może się to dla mnie źle skończyć.
Po 15:30 jadę zrobić brwi. Myślałam że szybciej pójdzie w tym szpitalu a tu lipa.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #661983 przez ewela86
hej dziewczyny.
piszę ze szpitala, Malutka najedzona śpi więc mam chwilkę aby coś napisać.

otóż zaczęło się wczoraj w nocy o godz. 1. Skurcze w miarę regularne co 10-12 minut, potek co 8. Liczyłam, zapisywałam bo nie chciałam za wcześnie obudzić męża. Sam wstał koło 4 i o 5 byliśmy w szpitalu. bóle trochę przeszły ale koło 7 zaczęły się znowu - rozwarcie na 3 cm. koło 11 odeszły mi wody i rozwarcie na 5 cm. koło 12 ordynator zarządził podłączenie kroplówki z oxy na nasilenie skurczów i przyspieszenie akcji porodowej :ohmy: i wtedy dopiero zaczęła się ostra jazda :ohmy: skurcze masakryczne non sop. o 13 zaczęły się bóle parte i gdyby nie to że główka szła razem z rączką - obyłoby się bez nacięcia. Tatuś byuł obecny przez cły czas i spisał się bardzo, szczególnie w I fazie porodu bo potem już mi było wszystko jedno bo i tak tylko na bólach mogłam się skupić.

pozatym Dianka jest najukochańszym dzieckiem na świecie bo jest cała moja:)

a karmieniem idzie w dobrze tylko muszę ją częśto przystawiać i trochę już sutki bolą. ale to szczegół - najważniejsze że je i jakoś to idzie.

11 lata 11 miesiąc temu #662050 przez tweety
Dave napisał:

Kochane majóweczki, gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie w 2pakach :laugh:

Tweety - nie dołuj się tak bardzo. Ja teraz siedziałam w szpitalu i robili co mogli, nic się nie ruszyło. Masowali szyjkę, kazali masować sutki, zaliczyłam 3 kroplówki z oxytocyny i totalnie zero. Nic nie działało. Nawet po oxy skurczy nie było. w końcu skończyło się cc (i dobrze bo mały miał 4200g i bałam się rodzić naturalnie).
Lekarz stwierdził,że jeszcze po prostu było za wcześnie. Mówili, że data z pierwszego usg jest najbliższa prawdzie. Sprawdź sobie.

A przy pierwszym dziecku, piłam olejek rycynowy (bo też skończyło się na wywoływaniu) i za przeproszeniem nawet nie

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
. Nie mówiąc o skurczach czy akcji porodowej. Więc z tym specyfikiem to różnie bywa.

Cierpliwości kochane 2paki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kwietniówka 2011 i 2013 :lol: :lol:

z pierwszego usg wyszlo 25 maja. wiec rozumiem ze sobota jest moja i tego bede sie trzymac. dzieki za wsparcie

11 lata 11 miesiąc temu #662052 przez tweety
Ewela, no to od pierwszych skurczy i tak calkiem szybko ci poszlo. jeszcze raz gratulacje.

11 lata 11 miesiąc temu #662075 przez joasia10015
ewela czyli nie było tak zle ;) W sumie z tego co piszesz to najgorsze bóle od 12;00 od podłączenia OXy a po 13 miałaś już DIankę przy sobie :)
Super że wszystko dobrze,że jesteście zdrowe :) To najważniejsze :) :blush:
Swoją drogą czy to Ty sie kiedyś nie zastanawiałaś czy nie zmienic imienia na Hania?? Teraz mi sie tak jakoś skojarzyło ...a jednak Dianka :blush: Ślicznie i oryginalnie :blush:

Czyli Karinka jutro pora na Ciebie? Dobrze zrozumiałam że jutro cc? Czy jutro tylko wyjazd do szpitala ???
Nooo ciekawe która wyprzedzi mnie i moniaaak ...no chyba któraś sie zdecyduje na weekend?? ;) ;) ;)

11 lata 11 miesiąc temu #662077 przez Urszula
Ewela GRATULUJĘ KOCHANA ŻYCZĘ WAM WSZYSTKO CO NAJLEPSZE!!! NIECH CÓRECZKA ROŚNIE ZDROWO :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #662106 przez tysiiiak
hej dziewczynki :)

melduje sie juz z domku :woohoo: :woohoo: :woohoo:
właśnie mam Kubunia przy cycusiu :) mleka mam tyle ze samo leci ;-) karmie też butelką ze ciągniętym moim mleczkiem bo Kubuś czasem bardziej sie "bawi" sutkami niz je a z butli pieknie mu to idzie.

To teraz mogę wam opisać mój poród :) :
W piątek o godzinie 2 odeszly mi wody. Chyba z 5 litrów się polało i cały czas odchodziły. A wszystko za spawą upojnego sexiku z M. :side:
Ok godz. 3 byliśmy na porodówce, tam papierkologia i 100 pytań do... Na porodówce okazało się że rozwarcie nadal na 2 palce i moje skurcze były słabe więc ok 5 podłaczyli mi oxy i zaczela sie jazda :( skurcze co 1-2 min, o 9 rano rozwarcie na 3 palce i załamka :(
Poszłam pod prysznic i marzyłam aby tam zostać bez tej kroplówki :S no ale niestety po pol godzinie czas wracac :( i oxy ... skurcze chyba non stop niewiedzialam co ze soba zrbic..
o 12 rozwarcie na 4 palce i moj M. już blady patrzac na mnie ja juz w innej rzeczywistosci :ohmy:
o 13 rozwarcie na 4,5 palca - zaczynają się parte ale jeszcze zabronili przec... o 13.30 pełne rozwarcie i przemy na boku, klasycznie - głowka wchodzila w kanał i sie cofała po skurczu... i tak do 14.10 aż całe grono lekarzy i położnych trzymających mi nogi, plecy glowe przy skurczu zdecydowało, że mały się nie urodzi sam i na stół. Ja - złosc i ulga.
Jeszcze 2 mega parte gdzie nie moglam przec i nogi mi sie rozjechały ufff. Nagle czuje szarpanie brzucha i pokazali mi maleństwo :kiss: i o wszystkim już zapomniałam, już nic się nie liczyło :)
i oto jest Kubuś :kiss:

ale sie rozpisalam :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #662148 przez KarinaM
Ewela gratulacje.
Joasia ja jutro mam mieć cesarkę. O 12:00 mam stawić się na czczo żeby można było zrobić.
Ale zobaczymy co przyniesie dzień.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #662197 przez Gusia
Tysiak to troszkę sie meczylas :( ale najważniejsze ze juz masz Kubusia przy sobie i jest wszystko ok :) jeszcze raz gratuluje !!!
Ewela Tobie rownież :))))

Karina to jutrzejszy dzień jest nasz :) z tym ze Ty szybciej będziesz miała malenstwo przy sobie , niby ja mam być na 8 w szpitalu ale najpierw bedą mi wywoływać więc troche to potrwa :( a Ty o 12 , minuta osiem i juz będziesz szczęśliwa mamunią:))))

11 lata 11 miesiąc temu #662215 przez KarinaM
Gusia ja też nie tak szybko, bo najpierw badania a potem cesarka.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka