BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #797602 przez ewela86
vika jasne!!!! moja jest uzależniona od dźwięku suszarki (specjalnie nagrałam na telefonie), choć podobno działa tylko do 3-go miesiąca... znacznie ułatwia nam usypianie i uspokajanie. Karuzela nie wzbudza w niej większego zainteresowania, a wręcz musiałam ją zdemontować bo chyba działał jej na nerwy i rozpraszała przy zasypianiu. :lol:

paninka super że tak pałaszuje kaszki, oby tak dalej! Diana też wcinała ,igiem, ale teraz coś ciężej jej wchodzi choć i tak zjada.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #797678 przez Alex_87
Echh moje dziecko dopiero zasnęło :/ pierwszy raz ma katar, nie sądziłam że to takie męczące...Fridą nie daje sobie odciągnąć, zresztą ja nie daje rady żeby jej wszystko odciągnąć. Ma któraś tą nakładkę na odkurzacz do kataru? :D
Ciekawe ile razy się obudzi w nocy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #797687 przez madi
Cześć :)

Od trzech dni Duśka była bardzo niespokojna, problemy z jedzeniem – tego nie tamtego nie, większość czasu na rączkach, nie chciała zasypiać sama w łóżeczku - w nocy pobudki z płaczem i marudzenie przez sen… a sprawcą tego zachowania są wyrzynające się dwie dolne jedynki :)

U nas jeszcze 1,5 opakowania NAN 1 i później już będzie 2 więc dzięki Wam wiem jak wprowadzać :)

Ewela wow … obydwie świetni się prezentujecie.

Najlepsze życzonka zaległe dla wszystkich półroczniaków

Joasia ja mam tommee tippee i polecam. A i gratuluję chłopaków , są suuuper :kiss:

Na chwilę obecną daję chrupki i smakują bardzo, a biszkoptów jeszcze nie dawałam.

Co do ciemności to u nas też jest lęk, nawet jazda samochodem po zmroku odpada bo jest płacz.

Spokojnej nocki :) dobranoc.

11 lata 5 miesiąc temu #797705 przez KarinaM
Najlepszego dla naszych dzisiejszych półroczniaczków: Mikusia i Kacperka. Chłopcy dajcie wyspać się Waszym wspaniałym mamusiom.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #797720 przez ewela86
Dzień dobry!!!

Nocka super :) jedna pobudka o 2.30 na mleczko i spokój do 7... poproszę o więcej :laugh: czasem ma jeszcze trochę litości dla mamy ta moja córcia :lol:

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW MIKUSIA (szczególnie od Dianki i KACPERKA

madi dziękujemy :) u nas ten sam problem: wyżynające się jedynki nie dają o sobie zapmnieć, chociaż są nocki: tak jak dzisiaj że jest chwila wytchnienia :silly:

pora na śniadanko mamusi i niuni bo od tej nocnej przekąski nic nie chciała jeść.... może kaszką nie pogardzi.

11 lata 5 miesiąc temu #797744 przez joasia10015
Najjjjlepszego dla Kacperka!!!!Szkrabie mały pośpij dłużej,mamusia sie wyśpi...a szczęśliwa mamusia to szczęśliwy synuś ;-) :kiss: :kiss:
moniak już wiem co przeżywasz od kilku dni -Miki tak mi dał dzis w kosz w nocy ze szok.Oprocz swoich normalnych pobudek ,budzil sie czesciej i z WIEELKIM krzykiem.Nic na niego nie dzialalo,do tego katarku dostal i ledwo oddychał :( B) Masakra jakaś :( Przypuszczam ze to w koncu ząbki -wczoraj tak znęcał sie na gryzaczku ze aż piszczało ;) Bidulek mały :(

Ostatnio któras pytała o @ -ja nadal nie mam :S

11 lata 5 miesiąc temu #797754 przez vika
witam moja wstała dziś o 7 przed 8 zjadła mleczko zrobiła siusiu do woreczka....jak zwykle bezproblemowo :laugh: chwilkę pobawiła się na macie i właśnie usypia tzn już chyba śpi....mąż wpamydł do domku bo nie zdążył rano zrobić śnaidanka do pracy...zaspaliśmy :lol: zabrał siuśki do laboratorium...a ja robię murzynka dla starszej córci(uwielbia) no ale brakło mi kakao...ale kochaniutki mąż powiedział,że mi przywiezie :laugh:
CHŁOPCY....Kacperek i Mikuś......Najlepsze życzonka i mnóstwo całusków od cioci i Tosi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: no i dla Szymusia ....bo jakoś się zagapiłam :dry: wszystkim półroczniakom bużki gorące :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #797760 przez Karolka85
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych półroczniaków!!! :) rośnijcie zdrowo

Alex ja mam odciągacz kataru "KATAREK" do odkurzacza- rewelacja. fakt że przy odciąganiu jest sporo płaczu bo żadne dziecko tego chyba nie lubi ale nic tak dobrze nie wyciąga śpików jak ten odciągacz. Więc polecam!!!

My właśnie próbujemy uśpić się na 1 drzemkę... od cuda się dzieją w tym łóżeczku :lol: Julka kombinuje jak koń pod górę ale na szczeście nie płacze... jeszcze :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #797790 przez Daarikaa
Kacperku Mikusiu moc buziaczków dla Was

Wczoraj wracalam z fitnesu przed 21, wchodze a tam moja krolewna juz spi i na dodatek maz mowi ze zasnela w lozeczku - chyba musze codziennie wracac w jej porze snu hehe ;) ale plonna byka moja radosc "wolnego" wieczoru bo po M jak milosc Klaudia oczy jak 5 zł i ani mysli spac i zabawa do 23 hehe i tyle bylo z mojego wolnego wieczoru - padlam jak kawka

11 lata 5 miesiąc temu #797799 przez moniaaak
Dziękujemy za życzenia, szczególnie te o spaniu napawają mnie nadzieją ;).

A my z Kacperkiem oczywiście życzymy wszystkiego najpiękniejszego Mikusiowi, bezbolesnego ząbkowania i również przespanych nocek :) :) :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Joasiu, u nas już nie ma tych krzyków nocnych,jak ząbki się przebiły to jest lepiej( ale za to ja już czuje jak będzie mnie gryzł jak wyjdą całkiem- mam już przedsmak ).

Teraz zasypia później, bo około 20.30, do 2.00-3.00 śpi znośnie( tzn budzi się co 2 h), a potem to już co godzina. I dziś znów pobudka o 5.30

11 lata 5 miesiąc temu #797800 przez tysiiiak
Hejka :)

Sto latek do naszych małych nocnych przytulasków :) Najlepszego Mikusiu i Kacperku :kiss:

Nocka u nas BEZNADZIEJNA :( co chwilę pobudka bo a to smoka włożyć a to pobujać, pić, ululać spowrotem do snu i o 4 mleczko i eMek wziął go do nas do łóżka i pospaliśmy wreszcie ciągiem do 9 ;) Byłam w szoku bo wypił całe 150 ml mleczka w nocy co daaaawno mu się nie zdarzyło i rano też prawie tyle :cheer: :)

11 lata 5 miesiąc temu #797811 przez Alex_87
Mikusiu, Kacperku dużo dużo zdrówka i samych przespanych nocy ;)

U nas też noc beznadziejna przez katar :dry: Teraz trochę mniejszy, ale i tak marudna jest, cycek też jej średnio idzie, mąż próbuje ją uśpić.

11 lata 5 miesiąc temu #797813 przez moniaaak
Pytanie do mam karmiących piersią. Jak to u Was wygląda? Alex, Ty z tego co pamiętam dajesz tylko obiadki i sam cycuś.
Joasia a jak u Ciebie? Dużo urozmaicasz?
Bo u mnie to już wyszło, że pierś tylko dwa razy rano, potem po kąpieli i w nocy, a czasami w ciągu dnia, ale tak tylko, żeby przepić.

11 lata 5 miesiąc temu #797815 przez moniaaak
widziałyście ten filmik?

Mega jest- ja się popłakałam

11 lata 5 miesiąc temu #797828 przez paninka87
Oglądałam jakiś czas temu..oj wzrusza bardzo :blink:

Najlepsze życzonka dla Kacperka i Mikołajka :kiss:

U nas karmienia wyglądają tak:
5-6 pierś
9 mm
12 obiad
14 deserek (pół słoiczka)
16 pierś
17:30 kaszka lub jogurcik
19 pierś
w nocy dziś karmienie o 23, 1 i 5

Współczuję katarków i zdrówka życzę.. oby to na ząbki ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka