BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #797182 przez Daarikaa
dzisiejsze harce na macie i ulubiona zabawka Klaudii mikser
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #797185 przez pauluska
Daarikaa no jak szybko zasypia to nie ma co narzekać ja czasami musiałam lulać Igę do godziny B) a teraz zresztą jest tak przyzwyczajona do łóżeczka że nawet na rękach mi nie uśnie ale coś maruda się zrobiła od wczoraj i znowu zagryza wargi czyżby kolejne ząbki nic nie widzę na razie nic nie czuję ale przed poprzednimi jedynkami było tak samo.

Moniaaak
jak sytuacja u Was ? U nas gorzej :( jutro z wynikami do pediatry a w czwartek chyba znowu do alergologa jedziemy i zrobimy testy przynajmniej mniej więcej będzie coś wiadomo a dzisiaj gotuję same ziemniaki z królikiem no to chyba nie uczuli.

11 lata 5 miesiąc temu #797201 przez anek
Tysiiak haha moze to jakis znak :unsure: :P ;)

Demonigue super ze Kubula tak pieknie wcina.a dajesz mu juz tylko mm czy osciagasz pokarm?
Gdyby Lena zjadła porcej mleka to na 100%po 2 godz nie zjadła by drugiej.
ostatnio napakowałam Małą na noc zeby dluzej spała i co godz 1 dalej pobudka.fakt mniej mleka zjadła ale co z tego jak pobudka musiała byc.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja podobnie jka Daarikaa usypiam na rękach.narazie Lena jest leciutka to spoko ale jak bedzie wieksza bede sobie pluła w brode ze do tego dopusciłam :P .

od 2 dni cwiecze Chodakowska i dzisiaj ledwo chodze.tak mnie nogi bolą ze masakra.ciezko mi dziecka z podłogi wziąsc.chyba zrobie sobie dzisiaj przerwe.
Pauluska,Olga a jak u Was ćwiczenia?tez Was tak połamało?

o jak Klauduska juz pięknie siedzi...o matko ile Ona ma zabawek, moja chyba połowy nie ma....za chwilke MIkołaj, choinka to nadrobimy. :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #797208 przez pauluska
anek ja odpuściłam ćwiczenia bo miałam okres a wtedy jestem jak jakaś ćpunka na słodkie ale dzisiaj wracam do gry :lol: a Ty co ćwiczysz - Skalpel ?

11 lata 5 miesiąc temu #797210 przez Alex_87
No zgadza się dziewczyny, nawet nie zauważyłam kiedy minęło pół roku, a sobie zaplanowałam już wydatki z całej pensji, a tu tylko 60% teraz będzie :dry:

Demonique ja dostałam wczoraj swój drugi okres, tamten był trochę skąpy, ale ten teraz jest taki w miare normalny, spóźnił mi się 5 dni już myślałam że zaciążyłam, ale tym razem raczej nie pójdzie tak szybko ;)

mi też czasem się zdarza usypiać małą na ręku, siedze sobie w fotelu a ona się tak fajnie wtula :D i jeszcze ściska mnie za ręke :) już mi jest przykro jak pomyśle, że niedługo będzie wolała spać tylko w swoim łóżku bo będzie taka "dorosła" :D

Darika urocza Klaudusia :cheer:

A Zuzka ma katar i niestety coś pokasłuje, pewnie skończy się na lekarzu

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #797215 przez anek
tak skalpel.
dzisiaj chyba odpuszcze bo chodze jak kaleka.

Lena spi i słysze jak kaszle:(bidulka.pewnie antybiotyk bedzie:(

11 lata 5 miesiąc temu #797220 przez KarinaM
Byłam już na szczepieniu z Iriną. Waży 7600 i ma 66cm ale nie prostowala nóg na siłę. Szczepienie poszło ładnie. Trochę poplakala ale szybko przestała.
Z Igorem też już byłam. Okazało się że to alergia więc leki trzeba zwiększyć. Mam nadzieję że przejdzie Mu. Pani powiedziała że to pewnie przez kaloryfery.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #797225 przez pauluska
anek odpuść jeden dzień na regeneracje bo jutro nie wstaniesz z łóżka ja to całęgo jeszcze nie wykonałam nie dałam rady może dzisiaj się uda :D

Co do zasypiania hmm ja tam lubię jak Iga zasypia sama zawsze to chwila dla siebie na szczęście u nas w miarę gładko poszło to zasypianie pierwsze 3 dni straszne tylko były (ale i tak warto ;) )wiedziałam że moja córka tego potrzebuje na rękach to ją co chwila coś rozpraszało a nawet jak udało się usnąć to przy odkładaniu wielki płacz teraz wie że łóżeczko jest od spania dlatego też nawet jej się bawić tam nie bardzo jednak daje bo jak kilka dni się bawiła w łóżeczku to chwilowo były zawirowania z tym zasypianiem jej łóżeczko kojarzy się tylko ze snem no a tymczasem lecę gotować zupkę mojemu brzdącowi :)

11 lata 5 miesiąc temu #797228 przez vika
darika Klaudusia superowo siedzi :) rzeczywiście zabawek ma pod dostatkiem :laugh: a co będzie po świętach :lol:
Tośka śpi już ponad dwie godz....oj już mi się nudzi :woohoo: :woohoo: :woohoo: stęskniłam się za nią :side:

11 lata 5 miesiąc temu #797234 przez Alex_87
Ja też nie daje się bawić Zuzce w łóżeczku, bo to miejsce do spania i ma się z tym kojarzyć. Zresztą ona nawet za długo tam nie wytrzyma jak nie śpi :D
Aż tak długo nie muszę się z nią przytulać do usypiania, żeby nie mieć chwili dla siebie ;) teraz śpi 2 godziny i nawet mi się bez niej nudzi :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #797246 przez paninka87
Czytam na bieżąco, ale odpisać nie mam kiedy.. taki młyn w pracy :P

U mnie okresu też jeszcze nie było, wcale na niego nie czekam, ale brzuch mnie tak czasem boli i wydaje mi się że zaraz dostanę a tu nic :angry:

Blanka jak była mała zasypiała przy cycusiu... piła 2 min, góra 5 i spała... później w okresie letnim głównie we wózku na dworze. Non stop chodziłyśmy na spacerki. Ale też uczyłam ją w łóżeczku... wieczorem z początku różnie bywało... miała taki okres że płakała niewiadomo czemu... no i kończyło się że zasypiała na rekach albo w bujaczku. Teraz wieczorem albo zaśnie przy piersi albo odkładam do łóżeczka i włączam karuzelke. W dzień muszę ją położyć na boczku i głaskać po główce... albo zaśnie w 5 min albo się męczy i wtedy odpuszczam :)

Heh te siostrzane przytulaski też są u nas z rańca przed wyjściem do szkoły :laugh: Blanka jest miętolona przez Amelie, natomiast Blanka oddaje jej ciągnąc za włosy :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #797250 przez pauluska
Moja też już śpiocha 1,5 godz a co przytulasów to wyprzytulam i wycałuję jak nie śpi hihi też tak macie że co chwilę całujecie dzieciaczki ? :cheer:

11 lata 5 miesiąc temu #797273 przez demoniqe
Anek głównie karmię piersią, ściągam w pracy i w domu i karmię butelką tylko w nocy cycusiem i na noc daje mm jedna butelkę. Chcę karmić piersią do końca wiosny żeby mały nie chorował.

Alex jak to możliwe???? nie kontaktował się z rodziną??

11 lata 5 miesiąc temu #797274 przez Daarikaa
Paulsuka Klaudia to juz ma dosc tych calusow hehe non stop ja cmokamy:)

Klaudia juz dosc stabilnie siedzi alw w razie czego zawsze wole podlozyc poduszki

11 lata 5 miesiąc temu #797275 przez Olka!
My szczepienie mamy jutro, dziś byłam zważyć Weronię i waży 6100 kurcze mało :-( zobaczymy co powiedzą jutro przed szczepieniem.

Miałam już dwa razy okres ale raczej taki skąpy i krótki, choć u mnie przed ciążą też tak było 3 dni i koniec.

Chce dziś mojej pannie rybę do zupki dodać ciekawe co ona na to hihi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka