BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 miesiąc temu #797021 przez Daarikaa
Hej! Nocka super od 21:30 do 5 (mleko i standardowo do 8:30 potem 5 minut bajki w lozku i harce na macie :silly:

Joasiu Kurczak Mały - to ja zapodałam ;) Swietnych masz chłopakow. Rajdowiec rosnie z Mikiego ale ma fun na tym motorze ;)

Vika Tośka rządzi. Co za pozy ja nie moge hehe :D:D:D:D to jest mała słodka agentka!

moja dama zasypia tylko na raczkach :) no chyba ze czasem przy butli:) jakos sie przyzwyczailam juz do tego i trudno - dam rade :) nie moge zniesc jak jest jej smutno, zle, jak placze, czy jeczy i wymiekam i biore na rece, moja wina ze ja tak nauczylam wiec musze wypic to piwo :)

16 grudnia ide na badania w kierunku laserowej korekcji, zobaczymy czy sie zakwalifikuje :) te badania maja trwac jakies 3-4 godz :ohmy: :ohmy: omg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #797038 przez Karolka85
Mam do Was jeszcze pytanie- czy orientujecie się w sprawie urlopu ojcowskiego? mój mąż nie wykorzystał go zaraz po urodzeniu się Julki. woleliśmy z tym poczekać na moment kiedy będzie miał przestój w pracy i zamiast iść na bezpłatny to pójdzie na ojcowski. tylko teraz pytanie- ten ojcowski to jest 14 dni roboczych? czy można go wybrać w dwóch częściach? tzn tydzień teraz i tydzień za jakiś czas?

12 lata 4 miesiąc temu #797047 przez vika
karolka na pewno trzeba go wykorzystać w ciągłości....i z tego co kojarze jest to 14 dni ciągłości.....mój też jeszcze nie wykorzystał...a i chyba trzeba złożyć wniosek na przynajmniej 7 dni przed rozpoczęciem urlopu....ale może się myle...kiedyś o tym czytałam

12 lata 4 miesiąc temu #797069 przez pauluska
Oooo Daarikaa Klaudia duża dziewczyna więc podziwiam za te rączki Iga waży 9 kg i zwyczajnie nie dałabym rady.

Karolka85
5 razy to nic uwierz mi :) niektóre pierwszego dnia muszą robić to po 100 razy ale z dziećmi tak jest tylko konsekwencja przyniesie rezultaty jak się łatwo poddasz to nic z tego nie będzie. Dla dziecka to ogromna zmiana zasypiało tak a teraz inaczej nie rozumie tego dlatego potrzebuje czasu ale wszystko jest wykonalne :)

Moja Pyza już zasuwa po całym pokoju pełzając koniecznie muszę kupić kojec bo na minutkę strach spuścić z oka.

12 lata 4 miesiąc temu #797070 przez gusiek_kom
urlop mozna wykorzystac w ciagu roku od urodzenia dziecka. jesli jest 14 dni urlopu to powinno byc roboczych.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

12 lata 4 miesiąc temu #797085 przez Alex_87
To jest 14 dni ciągłych i nie można dzielić na części, mój idzie w styczniu dopiero.

No no moja pyza zaczyna coraz częściej robić obroty, dzisiaj wlazła między krzesła, chciała się dostać do miski i akurat wtedy przewróciła się na plecy, zawsze sobie miejsce wybierze, trochę się przestraszyłam, a najlepsze jest to, że kręciłam film telefonem, myślałam, że może przeraczkuje trochę, a tu niespodzianka.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #797086 przez tysiiiak
Hejka.;)

Sto latek dla Szymonka :kiss:

Nocka super! Kuba zasnął zaraz po.kąpieli i obudził się o 6 na mleczko.i dospalismy razem jeszcze do 9.:)

Właśnie słyszę ze kończy pierwsza drzemkę :)

Joasiu chłopaków masz boskich :*
Vika jak zawsze gwiazdeczka :*

Ja już zdarzyłam całą kuchnię.posprzątać i pomoc podłogi jestem z siebie dumna :p. Emek w domu dziś bo leje deszcz ze śniegiem to pracy nie mają i mi lapka okupuje :/

Karolka mój M. Też bierze te 2 tyg niedługo i to jest 2 tyg ciągiem a nie dni robocze i trzeba na raz cały wykorzystać :)

Alex Kuba też nie raz zaryje.głową o podłogę jak sie przewróci z brzuszka na plecy :(

12 lata 4 miesiąc temu #797103 przez gusiek_kom
Zus mógł wyliczy proporcjonalnie do 26 tygodnia, bo później mamy płatne 60%, moze dlatego dostałas mniej...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

12 lata 4 miesiąc temu #797116 przez pauluska
Alex_87 na pewno proporcjonalnie Ci wyliczyli bo już część przeszłaś na te 60 % ja w tamtym miesiącu też miałam proporcjonalnie (za część 100 % za część 60 %) a w tym już tylko 60 %.

12 lata 4 miesiąc temu #797123 przez vika

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #797125 przez tysiiiak
hmmm tylko że ja dopiero teraz dostanę proporcjonalnie więc Alex tak samo powinna mieć bo urodziła 5 dni później tylko więc skontaktuj się z jakże szanowną instytucją :dry: Współczuję kolejnych starć z nimi :(

aaa wogóle jaki ja miałam sen :cheer: Śniło mi się, że raptownie odeszły mi wody i urodziłam następne dziecko a nawet nie wiedziałam, że ciąży jestem (dziewczynkę :D ) niestety jej nie widziałam :( i po porodzie zaraz zaszłam z trzecim dzieckiem hahaha ale HARDCORE :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #797157 przez vika
Tysiak

a sen miałaś naprawdę ciekawy :laugh: chyba obudziła bym się cała spocona ze strachu :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #797169 przez demoniqe
urlop ojcowski trzeba wykorzystać chyba do roku od urodzenia dziecka, albo 1,5 roku....

mój M też jeszcze nie brał i pewnie skorzysta w kwietniu to pojedziemy gdzieś z malutkim :)

ja czasem Kubę usypiam na reku w dzień bo tak szybciej. Wręcz ekspres bo jak go zanosze do pokoju to marudzi a kładę go w poziomie na reku i sam zamyka oczy :)) musze mu robić szzzzz przez jakąś minutkę i śpi.

Wieczorem staramy się być konsekwentni i usypiamy go w łóżeczku :) to zajmuje jakieś 10-15 min.

Kuba teraz je bardzo duzo w dzień. Potrafi zjeść 190 ml zupki (cały słoik duży) z dogotowaną kasza manną :) oprócz tego je 4x180 ml mleka, raz pierś ok 120 ml i pół słoiczka owoców, do tego pije soczek wyciskany z jabłka i marchewki ok 100 ml dziennie.
Do mleka na noc dosypuje mu 2 łyżeczki kaszki na noc z Bobovity.

Ale zauwazyłam że to ile zje na noc nie gra roli, bo czy zje pół butelki czy całą to budzi sie i tak raz około 4-5 i śpi do rana.

Fakt że ma wpływ na to moim zdaniem zwiększenie częstotliwości karmienia wieczorem. Czyli normalnie je mleko/zupę co 4 godziny, a po karmieniu mlekiem o 17 dostaje następne mleko już na noc o 19 czyli po 2 godzinach a nie 4. I to pomaga mu zmagazynować pokarm na całą noc :)
fakt, że robię tak od początku więc nie wiem czy teraz dal by się do tego przyzwyczaić.
Ja jeszcze daję na noc mm 1. Mm 2 zacznę dawać po skończeniu opakowania czyli gdzieś za 2-3 tygodnie bo daję mm tylko na noc.

12 lata 4 miesiąc temu #797173 przez demoniqe
do dziewczyn karmiących piersią: czy miałyście już @???? bo ja nadal nic :) jakieś lekkie plamienie jak zaczęłam brać tabletki...

dziś wracam do ćwiczeń. Planuje robić raz w tygodniu skalpel 1 i raz w tygodniu chodzić na fitness ABT płaski brzuch u nas w siłowni.

12 lata 4 miesiąc temu #797174 przez Daarikaa
Pauluska nie powiem ze mnie nie bola rece i plecy ale coz sama zgotowalam sobie taki los :) tlumacze sobie ze Klaudia tylko raz bedzie dzieciem i zawsze wszystko z czasem mija :) a po drugie odkad chodze na fitness to mam wiecej powera i sily w rekach wiec nie jest zle zwlaszcza ze ona szybko zasypia na rekach:)

Tysiakk coz za sen hehe produkcja tasmowa u Ciebie ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka