BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #810924 przez Daarikaa
Karina jka bede po i bede mogla to dam znac. Dzwigac faktycznie nie mozna ale dowiem sie co oni rozumieja pod slowem dzwigac, ale jakby co to mąż ma teraz wolne az do po swietach a tak to moja mamuska pomoze.

Dobra szykuje sie a Wam kobitki miłego dnia zycze!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #810948 przez Sevilla
My walimy pierwszą drzemkę ... nocka masakryczna ... od dwóch nocek mały śpi z nami, najpierw nie może usnąć, a jak już usypia i przenoszę go do łóżeczka to płacz, jakby go ze skóry obdzierali ... wkońcu kładę go po swojej stronie, a mały luj na cztery, podchodzi, kładzie głowę mi na ramieniu i zasypia, jak niby nigdy nic ... dziś Michał go próbował ululać na klacie, Maks darł się ile sił w płucach (o dziwo teściowa nie przyszła i nie krzyczała: czemu dziecko tak płacze?!!), ostatecznie się poddałam, wzięłam go do siebie i mały diabeł usnął bez większych przeszkód ... tęsknota, czy po prostu gorsze nocki?? Na zęby nie ma co zwalać, co prawda dziąsła ma białe, lekko napuchnięte, ale oprócz tego nic, co mogłoby wskazywać na ząbkowanie ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #810981 przez munnecabrava
Sevi zatosuj sobie clotrimazolum + jakeś na recepte globulki dopochwowe jest coś tam z propolisem czy czymś coś ziołowego na razie powinno pomóc ehhh dałabym Ci moje leki bo mi po ciąży zostały :P No chyba że ktoś Ci sprzeda te na recepte. Pimafucin albo clotrimazol albo jest jeszcze jedne paskudnie sie czujesz po zastosowaniu swedzi piecze boli no koszmaar ale sa najlepsze coś na D hmmmmmm

11 lata 5 miesiąc temu #810985 przez tysiiiak
ja w ciaży stosowałam Invag ;) są bez recepty :)

11 lata 5 miesiąc temu #811019 przez demoniqe
Joasia chłopaki boskie :) dziewczyny też śliczne :) w ogóle śliczne te dzieciaki majówkowe :)

Daarika trzymam kciuki! Ja mam -9 i się waham czy robić operację. Może w wakacje się zdecyduję.

Kubula wstał dziś standardowo czyli 6:15 :) cycka nie chciał tylko się chicholił jak mu chciałam dać :) za to zjadł michę kaszy i szalał przez 3 godziny. Mam z nim problem bo nie chce raczkować, tylko się drze że chce chodzić. Śliczne te stópki przestawia, ale to nie zdrowe więc staramy się jak najmniej.

Sevi polecam Clotrimazolum (czopki i krem) i Tantum Rosa.

Ja wracam do Chodakowskiej po Świętach :) i pewnie połączę ją z Dukanem. Kiedyś schudłam na tej diecie 10 kg w 2 miesiące bez jojo

11 lata 5 miesiąc temu #811030 przez munnecabrava
Dzieeewczyny ale mam zakwasy ale nie takie normalne to ból jak niewiem nie mogę karkiem ruszyc każdy krok mnie boli a odkładanie Magdy do lóżeczka. Już wszystko próbowałam gorąca kąpiel magnezowa dawka podwójna wapno ....i nic boli jak diabli ......

11 lata 5 miesiąc temu #811037 przez vika
munecbrava to co Ty robiłaś :unsure: tak się załatwić na święta :unsure: :huh: współczuje.....
mnie ból głowy od rana atakuje poszłam spać po 2 a Tośka od 6 już na nogach....jak zasneliśmy wszyscy na pierwszą drzemkę po 9 to teście przyjechali :ohmy: no i oczywiście ja wczoraj zaprosiłam swoich rodziców do nas na wigilie a teście naś zaprosili dziś do siebie :huh: :ohmy: wiedziałam,że tak będzie :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #811039 przez Alex_87
Daarika powiedzenia na operacji :)

Hmm to Zuzka też je dorosłe jedzenie, jak jej damy od siebie, najbardziej lubi oczywiście kiełbasę... a jak jej daje łyżeczką jej zupkę to już kawałki jej nie smakują, może powinna zacząć jeść nasze obiady :D

U nas choinka już ubrana, ale Zuzka jakoś nie była bardzo podniecona tym faktem hehe

Demonique a Kuba sam wstaje i chce przy czymś chodzić? W końcu nie wszystkie dzieci raczkują ;) moja za to w ogóle nie chce leżeć tylko siedzieć, a że sama nie potrafi jeszcze do końca usiąść to staram się ją rzadko sadzać.

11 lata 5 miesiąc temu #811055 przez munnecabrava
Byłam na imprezie :P:p i odstawiałm you can dance:P a moi znajomi dobrze tańczą ja też dobrze tańczyłam kiedyś, ale po takiej przerwie bez rozgrzewki nie wsystko powinno się robić bo później efekt jest taki....

11 lata 5 miesiąc temu #811061 przez Sevilla
Mi właśnie chodziło o coś bez recepty. Bo w dni kiedy przyjmuję mój gin wypada święto. Maść mam, globulke Clotrimazolum miałam niestety tylko jedna z okresu ciąży...

11 lata 5 miesiąc temu #811066 przez pauluska
Jak dziecko nie próbuje chodzić samo nie powinno się go "prowadzać" robił tak mój kuzyn i zadowolony że 8miesięczne dziecko samo chodzić zaczęło a mały ma krzywe nogi a druga koleżanka dziecko które nic nie robi tzn jak się je położy tak leży żadnych obrotów, pełzania, okręcania no nic wsadziła w chodzik mądre to ? moim zdaniem przegięcie ale ona skwitowała a niech biega za mną bo tak to tylko ręce heh. Jestem zdania że jak dziecko będzie gotowe zacznie samo siadać, chodzić nie ma co tego przyspieszać na siłę.

Mąż zabrał Igulę a ja wróciłam od kosmetyczki i biorę się za porządki w garderobie Igi i swojej ;)

munnecabrava
poszalałaś miałam taki ból i nie pocieszę Cię u mnie trwał kilka dni dopiero jak zaczęłam smarować Ketanolem pomogło

11 lata 5 miesiąc temu #811073 przez Anabelle
infekcje - mi po ciąży też się przyplątują, kupiłam w aptece tabletki dopochwowe iladian direct plus i pomaga :)

chodzenie na siłe - tutaj niestem podobnego zdania jak pauluska - nie uznaję chodzików, nie uczę na siłę Antka chodzić, niech sam działa - jak jego układ kosto-stawowy będzie gotowy to zacznie chodzić.

11 lata 5 miesiąc temu #811091 przez Daarikaa
o 13 bylam juz po operacji, narazie wszystko ok. Jak bede mogla troszke byc przy kompie to dam znac bardziej szczegolowo.

11 lata 5 miesiąc temu #811104 przez Olka!
hej :-) Czytam Was regularnie, ale jakoś odpisać i nie było dane :-(

Ciągle coś, do czasu przeprowadzki to chyba padnę na twarz, to jakieś przegięcie jest!! No nic najważniejsze, że koniec widać :-)

U nas waga trochę wzrosła, szału nie ma ale jest już 6350, mocz badanie zrobione wyszło ok.

Boże wiecie co się nam dziś przytrafiło ku... dwoje dorosłych ludzi Weronia spadła nam z łózka :-( Ja myślałam, że mąż ją trzyma a on, że ja leżę obok. Nie mogę sobie tego wybaczyć głupia wyrodna matka ku... jak mogła do tego dopuścić!!!Chciałam jechać szybko do lekarza ale oczywiście mój mąż nie nie nie, no i nie pojechaliśmy mam nadzieję, że nic jej nie będzie!!

Zainspirowałyście mnie tymi sukienkami dla małych lasek i też wyjęłam dla Weroni żeby jej ubrać.

11 lata 5 miesiąc temu #811106 przez Anabelle
Wiem po wypadkach dzieci z innego forum ze się zdarzają właśnie z łóżka, bujaka, krzeselka... Powinno się dziecko obserwowa. Jak się zachowuje, czy nie jest ospale itp Nie powinno się pozwolić spać zaraz po upadku, ale dzieci są przystosowane do upadków - będzie ok ;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka