BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #821047 przez Daarikaa
Kurcze dziewczyny slyszayscie o tej polrocznej dziewczynce ktora zmarla po szczepionce?!?!?!?! :( maskara strasznie sie boje tej szczepionki (rozyczka, odra i cos tam) wolalabym nie szczepic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRAGEDIA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821053 przez Gabi31
ewela86 napisał:

alex.

a teraz dopadł nas katar i nocki dalej nie przespane bo biedna nie może oddychać przez zatkany nosek :( czy któraś z was używała EUPFORBIUM? bo ja mam w aerozolu ale trochę się boję przez to że podobno od 2 lat... wydaje mi się że wcześniej był o tym temat.

Ewela spokojnie możesz używac tego Eupforobium, Pola miała to zapisane jak miała 5 miesiący, lekarka nam powiedziała, ze kiedys Euphorbium było własnie juz dla takich maluchów, a skład się od tej pory nie zmienił, tylko jakis badań pewnie nie powtórzyli bo to kosztuje więc sie zabezpieczaja ze od dwóch lat. To homeopatyczny lek, wiec się nie przejmuj. Lekarze w kółko to dzieciom taki małym u nas zapisują.

11 lata 3 miesiąc temu #821060 przez ewela86
ufff :P dzięki gabi no to mi ulżyło... tak właśnie myślałam ale wolałam się upewnić:) a długo go stosowałaś?

darika pierwsze słyszę! w wiadomościach mówili czy jak?

11 lata 3 miesiąc temu #821078 przez Gabi31
Ewela z tego co pamietam to przez 5 dni, dwa razy dziennie po jednym psiku do kazdej dziurki noska :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821084 przez tysiiiak
Hej ;*

Kubulek dzisiaj zaczął podciągać się w łóżeczku do stania więc pewnie jeszcze troszkę i będzie stał :) Już prawie mu się udało ale się zachwiał i uderzył czołem w barierkę łóżeczka bidulek :(

Teraz siedzi grzecznie a mamusia również z kawusią na forum :) a co !

Byliśmy dziś i wczoraj na dłuższym spacerku nad morzem :) Fajna pogoda to korzystamy :) Troszkę mroźno ale ani nie pada ani nie wieje :)
Kuba pierwszy raz od dawien dawna urządził mi awanturę w wózku! Musiałam mu dać piętkę od chlebka bo akurat kupiłam żeby do domu dojechać. Niewiem o co mu chodziło.

Z tym żłobkiem to masakroza naprawdę niewiem co ja zrobie :(

ewela
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #821086 przez Daarikaa
no wlasnie widzialam w wiadomosciach na polsacie, poprostu jestem przerazona, dziewcznka zostala zaszcepiona pomimo kaszlu szczepionka 6w1 i po kilku dniach zmarla :(:(:(:(

11 lata 3 miesiąc temu #821091 przez Olga60
Daarikaa to szczepionka 6w1 czy mmr (odra-świnka-różyczka)?

11 lata 3 miesiąc temu #821096 przez Daarikaa
to byla szczepionka 6w1 bo mala miala pol roku wiec na mmr to za szybko. A tej mmr boje sie jak szlak, jakby mozna byloo to nie szczepilabym ja..... :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #821099 przez Gabi31
Bo ponoć ta mmr jest najgorszą ze szczepionek...ale ja już wolę na razie w ten temat sie nie wgłebiać bo można osiwiec....

11 lata 3 miesiąc temu #821103 przez Olga60
2, 5 letnie dziecko trafiło do szpitala po tym jak mamusia przywiązała za nóżkę do framugi by krzywdy sobie nie zrobiło :ohmy: a ona w tym czasie poszła do sklepu z trójką pozostałych swoich dzieci: 3 tyg niemowlę, 3 i 5 lat. Jak mogła samo zostawić dziecko a całą gromadkę zabrać, skąd ten wybór :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #821109 przez Daarikaa
Olga o tym tez wlasnie mowili, tyle tylko ze ona twierdzi ze nie miala jak sie zabrac z czworka dzieci w tym 3 tygodniowym, dltego 2,5 roczna dziewcynke przywiazala bo ona byla niepelnosprawna i nie umiala chodzic... widac ze jakas nieszczesliwa ta babka... wkurza mnie to ze w takich rodzinach rodzi sie tyle dziec, skoro opieka widzi ze ktos sobie nie radzi za bardzo ze soba to po co jeszcze mu tyle dzieci, powinni kierowac na podwiazanie takich ludzi bo cierpia tylko dzieci!

11 lata 3 miesiąc temu #821112 przez Alex_87
z tego co słyszałam to ta dziewczynka zmarła nie z powodu samej szczepionki, tylko właśnie była chora a wtedy nie powinno się szczepić...ale nie wiem w mediach różne rzeczy mówią, a jak było naprawdę niewiadomo...ja nie czytam za dużo o szczepionkach bo tylko będę się zamartwiać, a zaszczepić pewnie i tak zaszczepię.

Fajne te buciki co znalazłaś Gabi, no i tańsze niż te Atti coś tam ;) po dworze zamierzam inwestować w skórzane, ale tak po domu to szkoda mi kasy, wydaje mi się że wystarczą jakieś zwykłe szmaciaki z gumową podeszwą. ale może się mylę :huh:

u nas buczenia ciąg dalszy. już nie wiem o co kaman :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #821114 przez Olga60
DOKŁADNIE!!! Jak to jest, że właśnie w tych najbiedniejszych domach rodzi się tyle dzieci!!! Bieda, biedą, ale tam syf był i dzieci brudne!!! Mi to tak wygląda: wóda, jeb...nie (bo facet przecież musi) i tak na okrągło :P

11 lata 3 miesiąc temu #821132 przez pauluska
Oj tak taka patologia najgorsza a niestety pełno jej, później takie dziecko zero szans na normalne życie i powiela schemat rodzinny. Co do szczepionki ja najprawdopodobniej nie szczepie mmr
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #821136 przez Gabi31

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka