BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #820652 przez ewela86
i ja chętnie oddałabym moich parę nadprogramowych kilogramów :P po ciąży 3 na plusie - w sumie nie jest tak źle ale zawsze może być lepiej :blink: głownie chodzi mi o jędrność i zwisającą skórę na brzuchu B)

no to widzę że z tematu dzieci i powiększenia rodziny zrodził się nasz ulubiony - FACECI :) ja już nie będę sie rozkręcać na ten temat. Ja życzę sobie tylko żeby było tak jak jest bo jestem szczęśliwa w swoim związku. Do ideału nam daleko ale mi jest dobrze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

u nas ledwo chwila (całe 2 noce) spokoju w nocy po męczącym ząbkowaniu a już kolejne utrapienie: dopadł nas katar :( godzine męczyliśmy się z zaśnięciem i już kilka pobudek było na odetkanie noska :( nie zazdroszczę sobie tej nocy :( :( :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #820687 przez KarinaM
Witam się rano a dla niektórych w nocy.
Irinka miała kilka pobudek w nocy ale szybko zasypiala.
Jak mąż wrócił z kina to zapytał czy często musiałam wstawać do Niej bo akurat jak przyszedł po 24 to stekala w łóżeczku. Po 24 były jeszcze dwie małe pobudki. Mleczko wypiła o 4:45 jak wstałam do pracy więc nawet się wyspalam.
Życzę miłego dnia.
Igunia cudna. A jakie bujne ma włosy? Niedługo grzywka wejdzie Jej w oczy. Jak tak stoi to przypomina mi Irinę jak siupa w kojcu.

Lecę do pracy. Pa.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #820704 przez Olka!
Tysiak który jest w kolejce 400 to jakaś żenada jest !!!

Chyba też muszę się rozejrzeć za żłobkiem dla Weroni zobaczymy jak jest u nas.

W moją córkę wstąpił jakiś diabełek mały w nocy spać nie chciała, nawet z nami w łóżku wyrwała mi prawie wszystkie włosy, mało delikatnie sprawdzała czy matka ma nadal oko ucho i nos w tym samym miejscu hahah To jest mały pimpek no

11 lata 3 miesiąc temu #820726 przez Gabi31
Witamy porannie....
Dawno mnie nie było, ale poczytuję Was...
U nas nocka spoko, mała sie w nocy juz nie budzi ale zabki się jeszcze nie przebiły. Obudziła sie tylko nad ranem, więc ją wziełam do "dorosłego" łóżka i robiłą to samo co Weronisia:)A poźniej z łysą mamą to wstyd na miasto będzie wyjść :P

Wczoraj byliśmy u pediatry, Pola Waży 9300. Wyskoczyła jej jakas wysypka na twarzy, takie małe punkciki, które co prawda znikaja po 1-2 dniach, ale pojawiają się regularnie.Wczoraj wyskoczył wiekszy placek. Jak na razie mam nie podawac selera i dawać małej wapno.
Od dziś mam zacząć masaż Shantala bo mała jeszcze słabo nogi stawia...jak po dwoch tygodniach nie przyniesie to rezultatów to wtedy musimy isc na małą rehabilitację.

Pauluska- Igunia urocza, a jak ładnie stoi.

Tysiak- łoooo matko 400 w kolejce????masakrejszyn....Ja Polę zapisałam do państwowego żłobka w czwartek, własciwie to do dwóch i jak zapytałam Pani czy dużo osób w kolejce to odpowiedziała, ze dużo....więc spytałam konkretnie, powiedziała ze 18-20 dzieci, zalezy od grupy :)Wiec może jednak mamy do wakacji jakies szanse, choc tez wątpie w to żeby 18 dzieci się "wykruszyło".
U nas te dwa żłobki są jak na razie darmowe bo dofinansowywane z Unii Europejskiej, jeden po kapitalnym remoncie rok temu, drugi wybudowany w sierpniu.

Ok lecimy się masowac :P

11 lata 3 miesiąc temu #820727 przez Olga60
Dzień dobry :)

Gabi jak to słabo nogi stawia? ??? O co chodzi :huh: ???

11 lata 3 miesiąc temu #820737 przez Gabi31
Olga- chodzi o to, że dziecko trzymane za tułow powinno sprężynować (tańczyć)...Pola to robi czasami, a czasami zapomina, że ma nogi i je podciąga do góry nie szukając kontaktu z podłożem.Mam nadzieję, że udało mi opisac o co mniej więcej chodzi :)

A i nie pochwaliłam się, przedłużyli mi umowe o pracę, która się kończyła w styczniu :) Mam gdzie wracać po macierzyńskim ;)

11 lata 3 miesiąc temu #820742 przez Olga60
Gabi dzięki, rozumiem :) no i oczywiście Gratuluję podpisania umowy :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #820747 przez Alex_87
Ewela a wyszedł Wam już ten ząbek? U nas już go widać, ale coś nie chce się przebić a młoda coraz bardziej szaleje, cały dzień tylko buczy nic jej nie pasuje jeść nie chce, na szczęście w nocy śpi...

Gabi gratulacje z powodu umowy :) w dzisiejszych czasach bardzo chętnie zwalniają więc tym bardziej powód do radości :)

11 lata 3 miesiąc temu #820754 przez Gabi31
Tez się strasznie ciesze z tego faktu, bo wiem, że po macierzyńskim nie zostane z niczym :)
Jeszcze gdyby ten żłobek dla małej wypalił to by było super :) Jak nie to wtedy bede się martwić. Prywatnych żłobków u nas brak, przedszkoli za to mnostwo...znalazłam w razie czego prywatny w miescie gdzie pracuje moj P., ale to 30 km stąd, jak nie bedzie innej opcji to ją tam zapiszę, choc tez moze miejsc nie byc, nawet nie pytałam jeszcze. Tak w ogole to sobie na dzien dzisiejszy nie wyobrażam, ze ją zostawiam w żłobku...oj beda krokodyle łzy...mamusi :)

Pola okazała się berdzo chętna na masaż, napisałam pierwszego posta miałyśmy iśc sie masować...odłożyłam ja na chwilę do łożeczka bo mi sie przypomniałao ze jakaś muzyke relaksacyja przydało by się włączyc...no i oczywiscie na forum zerknęłam, bo jak tu nie zajrzec jak sie juz jest przy komputerze, odpisałam Oldze...wracam...mała spi :) hehehhehe.....no wyczuła czy co????bo ostatnio to z drzemakmi w dzień kiepsko u tej pani :Pz zasypianiem samej w łożeczku też :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #820854 przez Daarikaa
heja

Dzisa nocka dobra, mleczko o 3 i pobudka o 8:) przyszedl kurier i przyniosl chusteczki pampersa 12 opakowan za 65 zl z przesylka wiec mamy czym wycierac dzioba :)

Dla babci i dziadka zamowilismy kubek ze zdjeciem klaudii i dedykacja dla babci allegro.pl/foto-kubek-magiczny-ze-zdjeci...dka-i3822191721.html

Pauluska Igunia slodziutka! ale ma czuprynke, zaraz beda warkoczyki hehe:)

11 lata 3 miesiąc temu #820863 przez Daarikaa
dziewczyny jak nazywaly sie te buciki ktore byly polecane na Maksiowo , chodzi o te takie jakby gumowe buciki do chodzenia?

11 lata 3 miesiąc temu #820870 przez Gabi31
Daarikaa napisał:

dziewczyny jak nazywaly sie te buciki ktore byly polecane na Maksiowo , chodzi o te takie jakby gumowe buciki do chodzenia?

Z tego co kojarze to Attipas, Attipaski :)

11 lata 3 miesiąc temu #820880 przez Daarikaa
dzieki Gabi :) szukam bucikow do latania po domku

11 lata 3 miesiąc temu #820885 przez Gabi31
Darika-Na allegro znalazłam kiedys jeszcze coś podobnego

allegro.pl/buciki-skarpetki-do-nauki-cho...1cm-i3849817482.html

11 lata 3 miesiąc temu #821039 przez ewela86
no nareszcie usiadłam :P dzidzia śpi, a mamusia co? - kawusia i forum... to jest to :lol:

alex no właśnie nie, narazie nam się zatrzymało na dwóch dolnych jedynkach :huh: myślę że następny dalej się przebija ale już chyba mniej boleśnie. Dziąsełka górne spuchnięte ale nie mam jak tam zajrzeć czy coś więcej widać... Zobaczymy co z tego będzie.

a teraz dopadł nas katar i nocki dalej nie przespane bo biedna nie może oddychać przez zatkany nosek :( czy któraś z was używała EUPFORBIUM? bo ja mam w aerozolu ale trochę się boję przez to że podobno od 2 lat... wydaje mi się że wcześniej był o tym temat.

darika fajowy prezent! dziadki na pewno się ucieszą :)

gabi oj chyba też się skuszę na te "buciki", bo te oryginalne strasznie drogie :ohmy: może jak się sprawdzą to wtedy się na nie skuszę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka