BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

13 lata 10 miesiąc temu #491322 przez Sysia
Lalka czkam na Ciebie i na to napoleonki mmmm ale mi smaczka narobiłaś :P ... a u mnie taka śnieżyca brr aż się z domu nie chce wychodzić ...

aa lalka podłoga nie zając zrobi się jutro :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #491337 przez lalka
tak sobie myślę dziewczyny,że faceci to nigdy doznają uczucia jak to jest poczuć w sobie ruchy dziecka!!!!!!!i dobrze im tak!!!!nie potrafią zrozumieć,że ciężarną jest w stanie nawet dowcip doprowadzić do szału!!!

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #491344 przez lania
Wiem,że już kilka z was ma pierwsze ruchy maluchów za sobą :) powiedzcie, z jaką częstotliwością po pierwszych ruchach czułyście kolejne :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: bo ja po pierwszych ruchach we wtorek wieczorem nic do tej pory :angry: , to normalne :unsure: :unsure: :unsure:

ps Oczywiście wczoraj się pochwaliłam, że głowa mnie praktycznie nie boli, to mam...od rana ból łba :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

13 lata 10 miesiąc temu #491355 przez lalka
lania nie wiem jak u innych lasek,ale u mnie ta częstotliwość ruchów jest kiepska...moja dzidzia w sobotę zrobiła sobie andrzejki i tańczyła przez chyba pół godziny....a do dzisiaj to kiepsko..oszczędna w ruchach......bardzo!!!!ale dobrze wiedzieć,że inne mamuśki też tak mają...mniejszy stres!!!moja dzidzia ma ok 18cm,więc może mamy jeszcze czas na konkrety!!!!

tylko lania proszę Cię nie czytaj nic o ruchach w necie!!!!!!

13 lata 10 miesiąc temu #491359 przez lania
lalka napisał:

tylko lania proszę Cię nie czytaj nic o ruchach w necie!!!!!!

No dobra :blink: rozumiem ze bym się tylko dołowała...na razie tłumaczę sobie, że pierwsze tak normalnie to koło 20 tc, a regularne to wiem, ze dopiero później :silly: :silly: :silly: :silly: tak spytałam, sama wiesz, że jak kilka osób ma podobnie to jakoś tak lżej :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #491519 przez lalka
hej Laski czy wszystkie was zasypało???taka tu cisza jak w weekend!!!!!nie dobrze!!!

13 lata 10 miesiąc temu #491576 przez MoNiaaa
dzis mikolaj to kazdy pewnie prezentow wypatruje:)
u nas juz byl siedzial ponad godzine ale za to w tym czasie julka sie oswoila z nim i sie pobawili bo na poczatku byl strach i placz :(

http

]

13 lata 10 miesiąc temu #491578 przez lalka
Dziewczyny co można kupić męzowi na gwiazdkę jeżeli co roku chce majtki i skarpetki????????zegarka nie nosi...pasków ma całą kolekcję!!!wczoraj żartował,że jak nie wiem to może być złoty łańcuszek!!!!

13 lata 10 miesiąc temu #491585 przez lalka
ab u nas w domu to jest taka tradycja,że Mikołaj przynosi prezenty w nocy i zostawia w butach(dlatego ja rano kapciach miałam drożdżówkę)i są to tylko słodycze!!!!za to gwiazdor we wigilię przynosi juz konkrety!!!!więc u mnie teraz go niema!!!!tzn mikołaja!!!

13 lata 10 miesiąc temu #491631 przez tysiiiak
u mnie jak u lalki :) Mikolaj wklada do buta prezenty :)

ja za to dostalam od mojego Mikolaja pieknie umyta kuchenke, pozmyane naczynia i posprzatana kuchnie :D
chyba komus sie nudzilo przed praca ;p jak wstalam to zastanawialam sie czy nie pomylilam mieszkan ;p ;D

na szczescie bol glowy dzis odpuscil :)

mam nadzieje ze na swieta poczuje juz jakiegos kopniaka ;p

13 lata 10 miesiąc temu #491644 przez hexia
lalka to chyba będziemy miały obie pięknych synów,bo jeśli to u mnie facet w brzuchu rośnie to nie może być inaczej-wyglądam jak potwór z Loch Ness!!!!!!A jakbym pudru na twarz nie nałożyła-to tylko mnie wstawić koło cmentarza na Hallowen,taka piękna jestem :( Załamka normalnie!!!!!!

U nas koniec remontu,a co za tym idzie mega-wielkie sprzątanie :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Dziś wstaliśmy z moim M o 6 rano,on przed pracą dokańczał kuchnię ,a ja potem jak pojechał na popołudniówkę-szlifowałam kuchnie i pokój w którym śpimy!!!!!Boże!!!!!!!jaki syf B) B) B) Aż się wstyd przyznać,ale taka prawda.Skończyłam o 21!!!!Padam z nóg, a wygladam jak niewygląd...
U nas też pada snieg,a rano było -9 stopni!!!!
Jutro sprzątania ciąg dalszy!!!!
Trzymajcie kciuki!!!!

13 lata 10 miesiąc temu #491648 przez tysiiiak
hexia ważne, że już bliżej niż dalej końca :) pomyśl że już niedługo bedzie czysto i pieknie :)

ja tez bez pudru nie wyjde bo wygladam jakbym nie spala z 3 noce ;p najgorszy jednak mam dekold, co tam sie dzieje ... :angry:

13 lata 10 miesiąc temu #491651 przez lalka
no to hexia musimy się wymienić adresami" meilowymi"i poprzesyłamy sobie zdjęcia...hi...taki nasz mały ranking...która gorzej wygląda!!!!hi...hi...hi..albo spotkajmy się w Poznaniu koło Okrąglaka!!!!na pewno byśmy się poznały!!!!bo tu u nas na forum to same laski...hi..hi

13 lata 10 miesiąc temu #491656 przez lalka
tysiiiak to co dzieje się z moja twarzą to szok!!!!mąż jak wrócił dzisiaj z nocki to spytał się czy mi ktoś w nocy wpieprzył??????z dekoltu poschodziło mi....z pleców też!!!!!to moja druga i jakże inna i odmienna ciąża!!!

13 lata 10 miesiąc temu #491683 przez joasia10015
Kurde napisałam takiego długiego posta i jakims cudem go skasowałam B) Spróbuję go powtórzyc :unsure:
Ha,ha,ha ale sie naśmiałam...... :woohoo: :lol: :laugh: hexia ,,wyglądam jak niewygląd...,,powalił mnie na nogi!!!! Teraz już wiem jak nazwac to co czuje jak na siebie patrze ;)
Ojjj ja wygladam okropnie-chyba szykuje sie córa bo naprawde odbiera mi urode(jaką urodę :unsure: )Achhhh a puder to mój najlepszy przyjaciel-nie rozstaje sie z nim na krok-bo tak to jestem przezroczysta :S :ohmy:
Haha,któraś z was napisała wczesniej że ,,mając 60 kg.czuje sie jak by miała 30 lat,,-to mnie też rozbawiło ;) Ja mam 30 lat i normalna waga u mnie to ok.55,57 kg(nie licze ciąży)
i powiem szczerze kochana że w 99 przypadkach ludzie ktorzy mnie poznaja daja mi nie wiecej jak 25 lat...więc w sumie nie rozumiem co ma 60 kg.do tych 30 lat???? Mam 30 lat,prawie 60 kg.i uwierz że nie jest ze mna aż tak zle jak mogłabys myślec :blink: :silly:
Co do igraszek z mężem to wczoraj ,,dałam,, mu prezent od MIkołaja i w stroju śnieżynki wpadłam do sypialni-BYŁ w SZOKU!!!!Dzis niestety JA od Mikołaja nic nie znalazłam w bucie poza zimnem ,ale za to mąż obiecał mi umyc wszystkie okna iiiii....umył jedno :P Zmachał sie straszliwie,i pow.że będzie mył po jednym dziennie ;-P Uśmiałam sie i pow.mu że ja zawsze (oprocz ciąży :blink: )myje w jeden dzien wszystkie okna...a on na to ,,SZACUN KOBIETO,, :laugh: :lol: :woohoo: :blush: Kocham go niesamowicie :kiss:
Ostatnio zrobił mi ogromną niespodziankę i wziął wolne cały GRUDZIEN -strasznie sie cieszę-a najbardziej z tego że mam wizytę i GINA w poniedziałek iiiii jedziemy razem zobaczyc malenstwo :kiss: :lol: :kiss: :woohoo: :kiss:
Achhhh dziewczyny znikam ,bo miałąm ciężką noc(nie myślę o igraszkach :blush: )zaczynam miec dziwne sny o ktorych niektore z was juz wspominały,do tego czesciej musze siusiu i jak już wstaję o 2 czy 4 w nocy to czuje sie wyspana-chwile potrwa zanim znowu wpadne w sen :( Tak więc nocki nie ciekawe ostatnio B) :( Aaa dziewczynki miałam was juz wczesniej pytac-bo jakies 2 tyg.temu jak by zaczynało mnie chorubsko brac ,poszlam do apteki i pani mi poleciła takie tabletki PRENATAL Grip Care (na bazie czosnku,dzikiej róży ,aronii,witaminy C ,cynku i wit.D3 )i naprawde po dwoch dniach czułam sie super-czy ktoras z was to moze brała???? BO w sumie nie dzwoniłam do swojego GINA po ,,pozwolenie,,i posłuchałam jej ,,rady,,-brałam po jednej tabletce dziennie (zalecane 1-2) i w sumie oprocz tego biore tylko kwas foliowy bo witamin mi nie kazal brac.Myslicie że te tabletki moga mi jakos zaszkodzic????Moze ktoras to brala i wczesniej pytała lekarza????Od jutra mam zamiar brac tylko rutinoscorbin (zapobiegawaczo na chorobę)i kwas f.,ale moze dalej pociagne ten Prenatal-hmmmm-sama nei wiem !!!!! :S :ohmy:
DObra nie ma mnie już :blink:
POgoncie mnie bo jak nie zagladam ,to nie zagladam ale jak zaczne pisac to nie moge skonczyc...,,a kysz ty 30-letnia ,,staruszko,,-spac i nie marudzic,, :woohoo: :lol: :) (JAK JUŻ SAMA DO SIEBIE PISZĘ TO JESTEM POWAŻNIE ZMĘCZONA :huh: :lol: :woohoo: :S )paaaaaaaa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka