- Otrzymane podziękowania: 76
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Elwerka ani razu nie było u ciebie położnej od porodu? położna musi przyjść w ciągu 7dni od powrotu do domu, albo szpital zgłasza urodzenie do przychodni albo samemu się informuje jeśli masz np. wybraną położną.
My do pediatry idzemy 9maja, M był po deklarację do wyboru lekarza w przychodni i taki termin jej ustalili. Mam nadzieje że powie co i jak ze szczepieniami i innymi badaniami bo jestem zielona w tym temacie. A na bioderka jestesmy umówieni na 25.05. bo to trzeba załatwić między 4-6tyg.
Dziewczyny jak dzieciaczki nie lubią herbaty koperkowej to same ją pijcie o ile karmicie piersią oczywiście

Wczoraj mieliśmy gości a knypeczek cały czas był marudny, nie wiem czy się denerwowała czy była głodna ale uspokoić ją nie szło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szolrak1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szolrak1 madzia
- Otrzymane podziękowania: 0
jutro jade zdjac szwy po cc buuu
brzuch masakra fałda wisi i opiera siue o cc boli , czuje sie strasznie niekomfortowo .
ciekaww kiedy brzuch wroci do siebie:/
zeszło 10kg zostało jeszcze 12:/
aj aj aj
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u mnie położna była w pon , ja wróciłam do domu w piątek
podawałam w szpitalu położną jaką mam wybraną i przychodnię dla dziecka
oni wysyłają dokumenty do przychodni
do pediatry nie mogłam umówić,bo jak dzwoniłam przed wolnym wekendem to jeszcze nie mieli dokumentów małego ze szpitala,jutro będę dzwonić,by nas umówić
nelka kryzysy to normalne,hormony skaczą, my mamy prawie zerową laktację,ale próbuję i odciągam,bo mały niestety nie chce się przyssać

mój mały też ma osad na języku i często ma czkawkę
- Elwerka00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Elwerka ty weź zadzwoń do tej przychodzi i się przypomnij, położna powinna już ci ciągnąć szwy!
Normalnie wieczorem jest już zmęczona, denerwuję się czy mała zaśnie i da troszkę pospać, na dodatek mój teść często wpada właśnie wieczorem jak ją chcemy kąpać i nerwowo nie wytrzymuję

Kala a próbowałaś z nakładkami? wydaję mi się że mojemu knypkowi wtedy łatwiej się piję tylko muszę uważać bo jak jej się przyśnie a w tej nakładce zostaje mleko to mi się krztusi potem

- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
całe szczęście miałam kogo o wszystko sie zapytać bo bym chyba oszalała z niewiedzy.
jutro jak przyjedzie to się jej zapytam czy na kawe przyjechała bo na wizytę położnej po porodzie to chyba troche za późno!
zła jestem okropnie na tą całą sytuację.
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
straszny głodomor z tego mojego
kto karmi butlą,ile dajecie mleka?
jakie?
- Elwerka00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale ja bylam u siebie w przychodni.. To wszystko mnie juz denerwuje ;/ wszystko musze zalatwiac sama;/ tydzien po porodzie musialam lazic i zalatwiac juz te durne papiery ;/
Jutro tez zameldowac musze isc ;/ mam dosyc ;/
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
gdyby do nas połozna nie przychodziła a była juz 3razy to bysmy chyba nie dali rady, naprawde ta kobitka to skarb wiec to jakies nieporozumienie jak przychodzi dopiero 3tyg po porodzie

- Elwerka00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwcia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja karmiłam najpierw bebilonem a teraz nanem. Moja mała bardzo chce jeść, jak tylko spróbuję odebrać jej butelkę to jest wielki płacz, potem trochę jej się ulewa, zdarza się że zwraca też.
Teraz robimy jej tak 110, a do tej pory jadła tak 100. W sumie w ciągu doby je 7 razy w odstępach 2,5-3 godz, chodź z tym jest różnie bo czasami woła już po 2 h a czasami dopiero po 3-4, ale generalnie jest to 7 razy. Do tego dopajamy herbatką koperkową.
Dzięki za info odnośnie formalności

U mnie położna była na drugi dzień jak przyszłam ze szpitala, z tym że byłam po cesarce prawie tydzień, ale za bardzo mi się nie przydała bo w szpitalu miałam znajomą pielęgniarkę, która była na noworodkach i wszystko mi pokazała, jak zmienić pielusze, przystawić do piersi itp, wypytałam się jej dosłownie o wszystko więc ta cała wizyta położnej to była formalność.
Gdzieś czytałam że powinien przyjść na wizytę domową też lekarz pediatra. Ja w szpitalu podawałam dane przychodni którą wybrałam dla dziecka, ale jeszcze nie byłam małej zapisać. Pierwszą wizytę mieliśmy już w przychodzi ale innej, przy wypisie dostaliśmy skierowanie do poradni neonatologicznej i tam w sumie doktorka zrobiła tylko ogólny ogląd, wywiad no i było też ważenie. Teraz w maju mamy być jeszcze raz bo Oliwia ma mieć robione usg, a co do tych bioderek to mamy też skierowanie do poradni ale dopiero na 22 czerwca.
Mam takie zaświadczenie lekarskie ze szpitala że urodziłam, i zastanawiam się do czego mi to? czy do becikowego? ale w sumie nie pisze na nim nic o tym że byłam pod opieką ginekologa od 10 tygodnia ciąży?
Nasza córeczka Oliwia

- szolrak1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szolrak1 madzia
ja karmilam nano nestle ale maly miał czkawki fest i wymiotowal, znalazłam mleko najbardziej zblizone do matki , drogie ale mam to gdzies ENFAMIL PREMIUM LIPIL IDHA/OMEGA 3 . KUPILAM W APTECE 30 ZL.

- Elwerka00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kolejna nocka nie przespana przez te gazy malego;/ plakal i co tylko ;( ahh nie wiem jak mu pomoc..
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Kinie tez dzisiaj strasznie w nocy cos meczylo i meczy niestety dalej

- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
+to mikro co ode mnie ale to jest łyżeczka
ale jak się uda coś ściągnąć to daję zawsze jakies przeciwciała
my mamy wizytę lekarza 15.04(ale do innej niż chciałam-druga z kolei,bo do tej co chciałam na maj juz nie ma terminów)

ja takie pismo dostałam od lekarza mojego w szptalu na becikowe,ale tam było napisane o wszystkich 3 trymestrach. a taką małą kartkę na macierzyński i potem wypis dla mojego lekarza i dla dziecka do jego pediatry+książeczka zdrowia dla małego.
nasz sika do góry, wasi chłopcy tez? często muszę zmieniać prześcieradła,zastanawiam się czy tak będzie jak nie będę wywijać już pampersa jak kikutek odpadnie
wstawiłam pranie i pracuję, a mały śpi
dziś sami,bo tatuś do pracy wrócił
ja używam tego co w szpitalu nan pro 1 (800-ok 40 zł)