BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #83584 przez masuska
No prawda:) Męża w niedzielę wygoniłam na spacerek do jego rodziców na obiad, marudził na początku, ale później już zadowolony był:)

Wygrzebałam na kompie taką fotkę:)

Robiłam to w 22tc, a teraz już 25tc.
A i pod suwaczkiem u mnie jest że Maluszek ma mieć około pół kilograma, a miał już 01.03. Ciekawe jak teraz urósł?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #83586 przez masuska
No różyczko, dwanaścioro ich było, jedno zmarło, a teraz to już staruszki są ci starsi, a Teść ma 54 latka:)

a 3 tysia to tak, Becikowe, zapomoga od MOPSu i ponoć jeszcze dodatek od gminy, a wszystko jeśli dochód nie przekroczył 504 zł na osobę w zeszłym roku. Podobno na 3 osoby się liczy. Musze jeszcze wszystko posprawdzać, bo wiadomo w internecie wszystko piszą.

14 lata 1 miesiąc temu #83601 przez różyczka
Ale fajny brzuszek masuska :laugh:
Urodzić i wychować 12 dzieci to mega wyczyn!!! Niewyobrażam sobie :cheer:
Zresztą apropo wychowywania wlasnie ise przed chwila rozpisałam tu:
www.zapytajpolozna.pl/forum/czas-relaksu...dy/Page-7.html#83594

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 1 miesiąc temu #83621 przez Rika
Dziewczynki dawno mnie nie było ale jak wiecie, pogoda po prostu piękna i szkoda mi było siedzieć w domu przed lapkiem. Latałam z małą po podwórku :) Od piątku wchodziłyśmy do domu tylko zjeść :)
Teraz mam chwilkę bo Zuza jeszcze śpi a ja zbieram się na 11 do lekarza. W końcu doczekałam się USG 4D :D po wizycie jak znajdę chwilę to napiszę :D
Miłego dzionka!

14 lata 1 miesiąc temu #83638 przez olka1730
Witam,dziewczyny dopiszcie do Olka1730-syn :laugh: wyszło na USG 100% powiedziała moja pani ginekolog.Na glukozę idę w piątek
Jeżeli chodzi o ubrania ciążowe o których piszecie mam spodnie z pasem na brzuch ciążowe co prawda kosztowały 140 zł,kupiłam rozmiar "S" i tak Mi się rozlazły ze ciągle spadają ale ze przybieram na wadze to chyba niedługo kłopotu nie będę miała.Poza tym nie mam żadnych ciążowych bluzeczek specjalnych,szkoda Mi kasy...kupuje T-shirt większe i śmigam do dżinsów,poza tym bluzy polarowe tez rozmiarowo większe;)myślę ze tak od 7 mies,brzuszek Nam już się pokaże całkiem spory,wiec może wtedy pomyślę o jakiś bluzeczkach specjalnych;)cieplej już będzie wiec pewnie krótki rękawek:)

pozdrawiam Was..

14 lata 1 miesiąc temu #83648 przez różyczka
Olka gratuluję syneczka :)
Rika może u Ciebie też będzie chlopiec do kompletu, co? :)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #83650 przez masuska
Proszę bardzo:)
Masuska - 02.07
Piernikarczyk07 - Nikodem Dawid 03.07
Rika - Córeczka 03.07
Iwanek1 - Hanna 06.07
Green - 06.07
Xela - Synek 07.07
Natimp1 - 09.07
Hoborr - 09.07
Sandraczekolada - Córeczka 11.07
Olka1730 - Synek 11.07
Martus0707 - Oliwier 13.07
Oposek - Synek 14.07
Monique - Córeczka 15.07
Aska27 - Mikołaj 15.07
Kamilka24 - Amelia 16.07
*******************1987gosia - 19.07
Rita - Marek i Wojtek 19.07
Basba - Córeczka 20.07
Kaska191919 - Córeczka 20.07
Anka2011 - Synek 20.07 lub 24.07
*******************Takajedna - 21.07
Luz_de_luna - Maciej 22.07
aga1040 - Synek 25.07

Przyszła_mama - Córeczka 27.07
Różyczka - Bianka\Michalina 30.07
Mania_mm1 - Córeczka 30.07
Patka22o2 - Synek 30.07
Happymamma - Synek 01.08

Różyczka - ciekawą masz ta pracę:)

14 lata 1 miesiąc temu #83678 przez piernikarczyk07
Hej mamusie ;)

Mnie też dłuższy czas nie było ale czytałam codziennie co piszecie :)

Ja z ubrań ciążowych mam tylko spodnie z pasem z H&M jestem z nich bardzo zadowolona, poza tym mam bardzo dużo sukienek, tunik, leginsów i koszul w których chodzę częściej niż w spodniach :silly:

olka1730 gratuluję synusia :woohoo:
Rika czekamy na wieści z USG 4D :blink:

U nas dziś również piękna wiosenna pogoda, więc zbieram się do rodziców na spacerek z pieskami he :silly:

Miłego dnia! :)

14 lata 1 miesiąc temu #83731 przez masuska
A właśnie tak patrzę po liście kogo dawno nie było no i piekarniczyk07 opierniczasz się:P
Ciekawa jestem jak Kamilka24 wypoczywa w PLu?

14 lata 1 miesiąc temu #83784 przez MoNiaaa

14 lata 1 miesiąc temu #83812 przez różyczka
Masuska a czemu na tej liście przy takajedna i gosia są takie czarne gwiazdki?

No własnie piekarniczyk dawno Cię nie bylo :) Ale też Xeli dawno nie było... Natimp...i wogóle laseczki powinnysmy nadgonic trochę sierpniówki :) One mają już grubo ponad 200 stron.

Często je podczytuje i wczoraj bardzo sie zmartwiłam gdy jedna z nich trafiła do szpitala (okazało sie, ze ma skurcze i szyjka macicy sie skraca). Kurde az mi ciarki przeszły :(

14 lata 1 miesiąc temu #83830 przez piernikarczyk07
Dobra, dobra dziewczyny nie krzyczcie obiecuję się poprawić :silly:

Wiecie co...jutro mam wizytę u lekarza! Nie mogę się doczekać ale też się coś martwię :pinch: jakoś bardziej niż wcześniej...
Mam nadzieję, że z małym wszystko ok! Na pewno jest cięższy, bo od jakiegoś tygodnia czuję go jak nigdy! :) Nawet delikatnie pobolewa mnie na dole brzuszek jakbym miała zakwasy po brzuszkach hehe :laugh:

Aaa i doszłam do wniosku że rodzę w czerwcu :silly: Nie dam rady czekać aż do lipca hehe

14 lata 1 miesiąc temu #83842 przez różyczka
Hehe w czerwcu powiadasz? :lol: ładnie to tak koleżanki opuszczać?? Czy to oznacza, ze nie masz dla nas czasu bo na czerwcówkowym forum siedzisz?? :)

14 lata 1 miesiąc temu #83946 przez masuska
różyczka Zaznaczyłam te osoby które się nie odzywają.
Piekarniczyk07 popieram, ja też chcę już w czerwcu się rozpakować, np. w dzień ojca, albo w urodziny mojej mamy, ale z lipcóweczkami jestem serduchem i tak pozostanie. Tylko broń Boże od 4 lipca.

14 lata 1 miesiąc temu #83982 przez natimp1
masuska , ale na czarno-ja sobie wypraszam :)
kochane ja zalatana w pracy strasznie jestem i nie miałam czasu zajrzec, dzis młodą wziełam w obroty i musi sie bardziej przyłozyc do pracy zeby mnie odciażyc

Oczywiscie czytam co tam U "nas" słychac bo ale wiecie jak to z odpisaniem..

w sprawe ciuchów ciążowych to ja znów mam etap lumpexu-kurcze jakie fajne sukienki kupiłam, szok razem 12 zł za nie dałam, teraz noszę na bluzkę z dlugim rękawem a potem same :)
teraz sie bardziej zastanawiam nad kurtka, bo takie wiosenno jesienne sa mi małe , i pózniej jeszcze ok bo beda odpiete a teraz jeszcze jednak nie jest tak ciepło.. a no i buty jakikeś jedne sportowe, a potem płaskie do spódnicy. o nic pomysli się.

green mnie etz mega irytują nie cązowe modelki!!! które reklamuja ubrania ciążowe, no ale co zrobic.

kurcze zazdroszcze wam wizyt u lekarza ja teraz 1/04 i juz sie mega denerwuję, bo to te połowkowe więc myślę czy dzidzia zdrowa itp.
Moje maleństwo sie rusza ale spokojne raczej jest więc to kolejna sprawa o której myślę. No nic zobaczymy.
generalnie nadal mam adh ciązowe, ciagle mnie nosi itp a przy tej pogodzie to juz wogóle ekstra , z Maksiorkiem wszytskie place zabaw w okolicy juz odwiedzielismy..

p.s wczoraj urodził mi się chrzesniak, malutki taki 2900 ma a w 40tc się urodził , nie wiem od czego to w sumie zależy ....jak spojrzałam na zdjecie to juz bym chciala zeby moje słońce było na swiecie

-ale na czarno-no ja was proszę;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka