BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #273120 przez ewitkun
aska poleć swoim znajomym fundację takie jak w polscacie, tvn, są różne oni bardzo dużo pomagają takim dzieciom, organizują sprzęt, turnusy rehabilitacyjne a nfz niestety nic

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #273123 przez różyczka
Masusko no tak mnie dręczy ta sprawa z tym zamiennikiem ryzu :dry: hmmmmm
nie bede mogła przez to spac :blink: jesli znajdziesz te info to daj znac prosze....

Oposku smakuje Ci ten sos? bo wg mnie bajka.... :side:

to racja, ze studentka albo emerytka/rencistka bo ktos około 30-40 bedzie wolał raczej cały etat, ja sie boje,ze starsza pani moglaby nie dac rady bo to naprawde trzeba miec krzepe i energie przy takim raczkujacym i uczacym sie chodzić dziecku :S

Ewitkun ja całe życie miałam niedowage i nie mogłam przytyć, ciągle gadałam tak jak Ty :) a teraz mam nadwage i wiem jak ciezko sie odchudzić i teraz wiem jak to musiało denerwwac innych gdy gadałm o tym przytyciu, a wszystkie wokół sie odchudzały :)
i tak źle i tak niedobrze :blink:

Aska cho do mnie na śmietane :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #273125 przez aska27
ewitkun napisał:

aska poleć swoim znajomym fundację takie jak w polscacie, tvn, są różne oni bardzo dużo pomagają takim dzieciom, organizują sprzęt, turnusy rehabilitacyjne a nfz niestety nic

Chętnie tylko nie wiem jaką ..i jak to się załatwia!
Poza tym malutka ma niecałe 2 latka i teraz uczy się chodzić,duzo ćwiczy no i potrzebuje codziennie ćwiczeń,a to kosztowne jest bardzo,duzo myslałam o tym,ale nie mam pojęcia jak pomóc. Jakbyście widziłay jak ona ćwiczy, przy krzesle,bo narazie nie mają sprzętu ..i ma łezki w oczach to aż serce ściska!!!

Różyczko pomidorówka, śmietana..mmm Ty to mnie rozumiesz kobieto.. dobrze,ze blisko nie mieszkamy,bo do 100kg lekko byśmy dobiły :laugh: ale co tam... :blink:

www.bobovita.pl/poradnik?check_cookie=1

13 lata 4 miesiąc temu #273133 przez ewitkun
aska mojej przyjaciólki koleżanka ma dziecko z zanikiem mięsni i cały czas jest w takim stabilzatorze i wymaga mega opieki i korzystają z pomocy fundacji i bardzo sobie chwalą, dopytam konkretnie jaka to i jak się do nich zgłosić co trzeba zrobić

Mikołajek się przekręca a Antek tylko z plecków na lewą stronę :( ciekawe ile zajmie jemu odkrycie drugiej strony :(

13 lata 4 miesiąc temu #273134 przez kaska191919
hejka
MasuskaPiotrus super sie z Toba bawi :P
Kamilkawszystkiego najlepszego Kochana!!
Aśkahehe widze że masz zachcianki :P

ja dzis pisze pracę do szkoły i to :P ie mam jak mała cały dzień marudna, nieśpi wogle, oczy jej łzawią ciagle, płacze z byle powodu i ma temperature podwyzzona trochę :(

13 lata 4 miesiąc temu #273166 przez masuska
Taaaak Oposku, na blondynkę najlepsza metoda:)

Różyczko ja Ci dam nadwagę!!! Masz wagę w normie, ale w górnej granicy!!!

Ewa chętnie oddam trochę balastu:)

Różyczko mam tylko taki przepis

www.mojeprzepisy.pl/Przepis/ryz_kalafiorowy/ ale to z majonezem

Co do zastąpienia ziemniaków kalafiorem to proszę bardzo. Często spotykam taki sposób:
ninawkuchni.blogspot.com/2009/05/puree-z-kalafiora.html

Jak znów będę mieć PW (czyli za 5 dni) to spróbuję z jogurtem i może pierś z kurczaka i mizeria:)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, cieszę się że Piotrek Wam się podoba, prawie tak bardzo jak mi :silly:

Oj, Kaśka ciekawa jestem co się dzieje...

A o jeszcze jedno pediatrę mam dopiero na środę...:(

Hoborrku, Aniu o której widziałyście Kornelkę? Po 17 dostałam potwierdzenie że została usunięta, wcześniej sama sprawdzałam i wysunęłam takie wnioski, ale to mogło być przez awarię....

13 lata 4 miesiąc temu #273225 przez hoborr
JA KORNELI nie widziałam.... :ohmy:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #273250 przez ufolka
hej ;)
ja też kornelii nie widziałam

dziś byłam na zakupach w carefourze, za punkty z karty wybrałam od razu dzbanek i pucharki do lodów, doszłam do samochodu i reklamówka się porwała i te pudełko z pucharkami upadło na chodnik, i z 6 zostały 4. Ale się wkurzyłam ;/ Już nawet drzwi miałam otwarte, no jak pech to pech ;/
wróciłam do domu a tu patrzę mąż małą kąpie, nie musiałam nic mu mówić hehe ja tylko nakarmiłam i właśnie usnęła, ciekawe jak długo pośpi ;p

oposku b. ładny avatar ;)

13 lata 4 miesiąc temu #273261 przez ewitkun
aśka fundacja zdążyć z pomocą www.dzieciom.pl tam są warunki uczestnictwa, są jeszcze inne fundacje, mogę podać na priv numer telefonu mamy tego chłopczyka i opowie Tobie czy tej właściwej zainteresowanej mamie gdzie jeszcze można taką pomoc otrzymać, z czego najlepiej skorzystać oni z wielu źródeł, form korzystają

13 lata 4 miesiąc temu #273264 przez różyczka
aniaw napisał:

Różyczko a ile Twój klopsik już waży? No fakt cięzko tak po urzedach, ale może choć jakies ulgi miałas co??? :silly:

hehe żadnych ulg :dry:
no nie wiem ile wazy teraz, jak miala 4,5 m-ca to wazyla 7100 teraz ma 5,5 to ponad 8 pewnie wazy (tak pokazuje domowa waga) +ubranie zimowe to lekka nie jest :dry:

Masusko to ja Ciebie źle chyba zrozumiałam z tym zamiennikiem ryzu, bo mial to nie byc ryż z kalafiorem a podałas teraz przepis na ryz z kalafiorem wiec ja juz nic nie rozumiem teraz :blush:
ja ogolnie jem ryz tak czesto jak jakis chińczyk, a dziw bierze, ze jeszcze nie mam skosnych oczu :woohoo: ale nauczyłam sie w Biedronie brązowy kupowac - zdrowszy jest. No i kasze jem rownie czesto - gryczana, peczak, jaglana, kuskus albo jęczmienna mniaaaam :side:

dziewczyny a Bianka nadal sie nie przekreca bo nie znosi w ogóle na brzuchu leżeć, a jak sie ja kładzie to próbuje pelzac i strasznie sie wkurza :S

Ufolka ale szkoda tych pucharków :( i po co Ci 4 teraz?? lepiej mi je przeslij - ja je zagospodaruje :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #273266 przez ufolka
eee jakbym miała 6 to bym wysłała, a tak to taki nieskompletowany to lipa wysyłać... :silly:

ja jakoś nie mogę się przekonać do kaszy, ryż to tak sobie ale kaszę baaardzo rzadko niestety, ciągle te ziemniaki i ziemniaki, nie dziwne że du*pa jak szalupa :unsure:

13 lata 4 miesiąc temu #273289 przez kaska191919
Masuskawiem że jesteś specem komputerowym :) a ja pisze prace i mam problem, piszę pracę w wordzie i ściągnęłam z neta tekst i tekst na szarym tle na białej kartce którego nie mogę usunąć. B) poradź mi coś :unsure:

13 lata 4 miesiąc temu #273353 przez masuska
Różyczko teraz to mnie nie zrozumiałaś, szukałam tego ryżu z kalafiora i znalazłam tylko ryż z kalafiorem:P No i dlatego pytałam Was dziewczyny czy coś wiecie na ten temat. A to Puree z kalafiora nie podoba się? Mnie kusi:)

Kasia na PW Ci napiszę, oki?

Ufolka ja też nawet lubiłam ziemniory i czasem bym sobie skubła, ale nie i koniec. Dziś zgrzeszyłam bo zjadłam 2 łyżeczki słodkiej chwili budyniu... ALE warto było:)

A najbardziej lubię gotowanego, młodego, małego ziemniaka z masłem i troszkę pietruszki na wierzch:) MNIAM:)

13 lata 4 miesiąc temu #273375 przez kaska191919
Masuskaok

13 lata 4 miesiąc temu #273404 przez Lucy
Sylwik wpadaj do nas czesciej :)

Adee nic sie nie martw, probuj co pare dni jedna lyzeczke i w koncu Maja polubi bo to dla niej nowy smak przeciez :)

Beti i jak na basenie?? Filipek polubil??

Agusia ładny magnesik :) az mnie nakrecilo zeby tez zrobic :)

A Iga zasypiala 45 minut :huh: widzialam ze sie kreci i wierci, wklada kciuk do buzi albo pieluche i ssie, znowu posmarowalam dziąsła i minuta i dziecko śpi :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka