BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 11 miesiąc temu #113846 przez Rika
Basba właśnie ostatnio miałam wklejać link tylko że do bodziaków :)

A co do nauki to ja szłam na żywioł :) zero przygotowań dlatego AŻ TAK nie przeżywam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #113852 przez basba
aska27 z tego co wiem, to jedna z dziewczyn zastanawiała się nad jego kupnem :)

13 lata 11 miesiąc temu #113866 przez aska27
moze i to wiaderko jest ok, skoro są chętni na kupno...ale jak dla mnie dość śmiesznie wygląda :)

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #113909 przez aska27
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #113974 przez asia26
a ja kapie po dzis w tym wiaderku od samego poczatku i tylko w nim i jestem mega super zadowolona Oliwka tez :) POLECAM WAM !!!!

13 lata 11 miesiąc temu #114003 przez różyczka
Dobrze kojarzysz Basba :)- to ja sie zastanawialam nad kupnem tego wiaderka :) Moja szwagierka mieszka w Niemczech, tam to jest bardzo popularne i ona była mega zadowolona z tego wiaderka. Ale tu na naszym forum jak o tym wspomnialam to raczej nikomu ten pomysł nie przypadł do gustu. Widziałam jak wygląda kąpiel tak na zywo w tym waiaderku i dzidzia wydawała się być baaaaardzo zadowolona a widziałam nieraz jak dzidzie boja się kapieli w zwykłej wanience i drą się w niebogłosy. Ale pewnie to zalezy tez od dziecka.
W Polsce z dużym dystansem podchodzi się do wszystkich nowości i dlatego pewnie u nas dalej znieczulenie do naturalnego porodu jest tak mało dostepne a w innych krajach to standart :dry: W Niemczech wiaderka do kąpieli nikogo nie dziwia - u nas wzbudzają smiech...i tak ze wszystkim co tylko choć troche odbiega od tradycji :)

Piekarniczyk gratuluję dorodnego synusia :) ja sie dowiem w poniedzialek ile wazy moja córcia...juz nie moge sie doczekać :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 11 miesiąc temu #114066 przez hoborr
Heloł!

Witam wszystkich. Rika a może jednak zdasz tą matmę!? Przecież coś może strzeliłaś! A choćby nawet to na tym świat się nie kończy! Tak czy inaczej trzymam kciuki za resztę!

Co do wiaderka to ja dostanę je od siostry! Jej się strasznie podoba! Wklejałam wam link to filmiku o kąpaniu i sama się śmiałam kilka dni - takie urocze bobaski!

Chyba w końcu dojrzałam do zrobienia wyprawki - (takiej do szpitala). I teraz nie wiem jakie miały być te pieluszki i chusteczki na początek, i czy potrzebna jest butelka? Jeśli tak to jaka? I oprócz Linomagu, pudru i oliwki (jakiej firmy?)coś trzeba więcej?

13 lata 11 miesiąc temu #114078 przez aska27
Dzień dobry Kochane! :)

różyczka ja tez w poniedizałek mam wizytę u lekarza i doczekać się nie mogę.. mam nadzieję,zę wszystko będzie ok.

Co do wiaderek.. moze i są praktyczne i fajne (nie neguję), ale sam widok mnie śmiszy .. kwestia gustu :blink:

hoborr widzę,ze przygorowania już na poważnie.. super :)

13 lata 11 miesiąc temu #114104 przez masuska
Cześć Dziewczyny.
Piekarniczyk proszę trochę wolniej, myślałam że razem wystartujemy na porodówkę, a tu co?

Basba, ja mam wizytę 10tego i dopiero wtedy się coś dowiem, ale czuję się wręcz świetnie, a i myślę że Piotrek sporo podrósł bo jakoś tak go więcej w brzuchu. Prawie 100 cm mam w pasie:P
Link do bluzy www.allegro.pl/show_item.php?item=1582417724

Wiaderka może i dobre, ale ja wole wanienkę. Nie chciałabym żeby mnie ktoś w czymś takim kąpał.

Rika trzymam kciuki za resztę przedmiotów. Nie ma co się poddawać bez wyników.

Bodziaki mi się podobały ale nie pamiętam która je dodała. Te "siedziałam 9 miesięcy" :)

Wczoraj na szkole rodzenia położna powiedziała, że żadnych kosmetyków dla dziecka nie musimy brać, bo na miejscu nam dają Sudocrem i spirytus do pępka jak Leko. Niby Szpital na prowincji a jaki sympatyczny:)

To torbę mam już spakowaną. Zostało mi dołożyć szczoteczkę do zębów i dokumenty. Tak myślę że ciuchów do wyjścia nie będę pakować, tylko mi Mąż przywiezie.

13 lata 11 miesiąc temu #114105 przez asia26
nie weim czy widok dziecka kapanego w wiaderku jest taki smieszny raczej normalny jak w wanience :) moja Oliwia nigdy nie plakala przy kapieli a byla od zawsze po dzis w nim kapana a syn naszych znajomych po dzis dzien jest kaany w wanience i drze sie jak wsciekly :( a poza tym wiaderko zmniejsza ryzyko wystepowania koelk u niemowlat i mysle ze wiele jest jego zalet wiecej niz wad ktorych wszyscy probuja sie w nim doszukac :)

13 lata 11 miesiąc temu #114110 przez masuska
asia26 to tak samo mogę napisać że mój siostrzeniec nigdy nie miał kolki jak był kąpany w wannie i uwielbiał ją, taka radocha była przy kąpieli że szok, prężył się i wyginał taki maluśki:) praktycznie od pierwszej kąpieli. Także nie ma reguły. Kwestia gustu.

13 lata 11 miesiąc temu #114120 przez asia26
dokladnie tylko nie powinno sie negowac z gory czegos czego sie nie zna :)

13 lata 11 miesiąc temu #114126 przez przyszla_mama
hej kochane

ja powoli walcze z moim lenistwem:) zajelam sie praca na zlecenie, ktora musze zrobic do konca maja, poza tym chce powoli poprzadkowac rzeczy ktore zakupilam Areczkowi, a juz troche tego sie nazbierało, takze chcialabym jakos to zorganizowac zeby mialo wszystko rece i nogi i zeby nam bylo wygodnie gdy dzidzius bedzie juz w domu

ostatnio zakupilam taki kocyk i u tego samego uztkownika kocyko-kolderke, goraco polecam bo taki milusi:)

allegro.pl/kocyk-dzieciecy-bawelniany-pl...aft-i1590091518.html

ja usilnie zastanawiam sie co zakupic, wanienke zwykla, czy moze profilowanaa, i te wiaderka wydaja mi sie fajne, ale jakos bym sie bala chyba takie malenstwo kapac dopiero urodzone.. starsze juz nie tak, ale takie malenkie jakos mialabym obawy.. chociaz na pewno duzo osob jest zadowolonych, tak jak asia26

no ale trzeba przemyslec i zdac sie na swoja intuicje, wtedy dzidzius bedzie zadowolony co bysmy nie wybraly, wazne zeby czul ze my wiemy co robimy :)

13 lata 11 miesiąc temu #114136 przez różyczka
Asia26 pewnie niektórych smieszy to, ze dzidziusie wygladają w tych wiaderkach jak ogórki kiszone w słoiku :) ale mnie przekonał widok kąpanej w nim siostrzenicy męża i to od pierwszych chwil, a poza tym podoba mi sie, ze dziecko jest zanurzone całe w wodzie..
Myslę o zakupie go i uzywaniu aż moja córeczka nie zacznie kąpac sie z tatą w dużej wannie :)
Moja pierwsza córa (tez Oliwia :))strasznie darła sie przy kapieli w normalnej wanience, jakby ją ktoś ze skóry obdzierał :silly:
A poza tym każdy ma prawo mieć swoje zdanie przeciez - to wolny kraj.
Ile ludzi np. krytykuje noszenie dzieci w chustach (bo się udusi), bujanie "bo sie przyzwyczai" itd. - przeciez dziecko i tak od pierwszych chwil w brzuchu jest bujane jak mama chodzi więc już jest przyzwyczajone do tego a w chustach to juz w zamierzchłych czasach babki na pole nosiły dzieci ze sobą, żeby je mieć na oku cały czas, bo pracowac musiały.

Aska no wiedziałam, ze ktos ma razem ze mną wizyte tego dnia :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 11 miesiąc temu #114153 przez masuska
Hehe, tak mi się przypomniało. Mąż nie wiedział że kupiłam ta bluzę na allegro (taka słodka tajemnica) wczoraj jak założyłam ją i mu się pokazałam, oczywiście z pytaniem "i jak?" odpowiedział "sexi" ale minę miał uroczą:) podobało mi się:)

Wygrzebałam taką tabliczkę z imieniem, taniej wychodzi niż literki i jest z wywrotką (Mąż lubi ciężarówki)

allegro.pl/tabliczka-literki-imie-dziecka-nowe-i1581622066.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka