BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 3 miesiąc temu #52542 przez natimp1
basba , cudna dzidzia , też chciałam umiescić fotę ale jakoś nie umiem-czy to w podpisie.
W sumie to moja wyglada identycznie jak Twoja na ostatnim usg,no ale na tym etapie to wszytskie dzdziulki tak samo cudnie wygladają:)

dam znac jak z Królową Matką( czyt dyr), pewnie gdzies o 14 podejdę do niej z informacją, to jescze dzis napisze.
Super ze z Twoja dzidzia wszytsko oki.

u mnie niby siuśka było widac ale tak jak pisałam jescze sie nie nastawiam

słuchajcie tak jak mówiłam minał pierwszy trymestr i kupiłam na gumtree zestaw jakis 40 ubranek od 0-6 mca , ze zdjęc kolory widac, ze uniwersalne są więc na bank zuzyje, sa tam czapeczki letnie, body z krótkim itp i słuchajcie 100 zł zapłaciłam, smiech na sali, i tak to wygotuję wszytsko a na pierwsze tygodnie mam po Makie. Fajnie bo kobietka ma dziodzie z czerca zeszłego roku wiec większośc bedzie pasować.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #52545 przez masuska
Cześć,
Świetny Maluszek, lubię te zdjęcia z USG:) Super że wszystko w porządku:)
Co do płci to nie ważne co będzie bo i tak będę kochała nad życie moje Maleństwo, oby zdrowe było (a preferencje na konkretną płeć mam).

Też miałam dziś seny z dzieciaczkami. W jednym oglądałam bajki i układałam puzzle z dziewczynką 6-7 letnia, a w drugim zajmowałam się chłopczykiem takim rocznym, niby mojej siostry, ale ona ma już 14-latka.

Lubie te sny w ciąży cały czas jakieś mam i strasznie wyraźne.

Powodzenia natimp1. Ja strasznie dyrektorek nie lubię...

U mnie teściowa trzyma ciuszki po moim Mężu, prawie 29 lat, nawet wózek ma, ale to dla mnie już jest zboczenie. Owszem pewnie z czegoś skorzystam, ale na około mam ciężarówki, akurat maluch ich będą miały 4 miesiące jak mój się wykluje, no i mam jeszcze 2 młode mamy. ciuchów, nawet nieużywanych, to obiecują mi dać, więc nie wiem co ja z nimi zrobię:)

14 lata 3 miesiąc temu #52568 przez natimp1
masuska od przybydku głowa nie boli, jesli masz gdzie chować. nie wiem jakie masz potem plany co do dzidzi czy bedziesz z nią siedzieć w domu czy oddasz gdzies do babci, ja miałam mnóstwo ciuchów dla Maksiorka, i ekstra bozajmowała sie nim mama ale u siebie jak ja wróciłam do pracy więc dzielilismy częśc u niej częśc u mnie, ale wózek 29 lat to juz faktycznie przeginka, ..
o widzisz wózek juz masz :)

14 lata 3 miesiąc temu #52575 przez masuska
Wózek to się kupi:)
Ale muszę łóżeczko obejrzeć bo tez jest, myślę że się przyda, albo jedno może zostać u teściów:) Też dobre rozwiązanie. Co do ciuszków to z miejscem marnie będzie, ale mebli to mogę jeszcze dokupić.
Właśnie ciągle się zastanawiam co to będzie po urlopie, czy wracać do pracy, czy siedzieć z maluszkiem, ale i tak wychowawcze mi się nie należy więc pewnie do roboty, albo na kuroniówkę.

14 lata 3 miesiąc temu #52637 przez natimp1
zakładając zew szystko bedzie z dzidzia i ze mna dobrze to po macierzynskim + zaległym urlopie pewnie wrócę do pracy , alebo sie moja mama zajmie albo jakas opiekunka , no chyba ze maz znajdzie jakos inna prace za jakąś piateczkę na reke to wtedy zostanę do roku :)
czyli sie nastawiam na powrót

14 lata 3 miesiąc temu #52678 przez natimp1
No więc jestem juz po rozmowie

W sumie ok, prócz tego ze sie rozryczałam nie wiem dlaczego. Dyrektorka zachowała sie spoko, mama kogos powoli szukać, zeby wybrac dobrze itp. Tak więc wszystko na +

14 lata 3 miesiąc temu #52688 przez masuska
No to dobrze wyszło:) A łzy to z nerwów i hormony szaleją:)

14 lata 3 miesiąc temu #52692 przez Xela
Ja też jak mówiłam mojemu dyrektorowi, że będę pracować tylko do czerwca ale potem wrócę to się bardzo denerwowałam, i głoś mi drżał i prawie się poryczałam... choć mój dyrektor jest do rany przyłóż :)

14 lata 3 miesiąc temu #52701 przez natimp1
no ja tak jakoś zawsze mam, w tamtej ciązy tez jak mówiłam to mi łzy leciały.
najwazniejsze ze wyszło ok, a co ze mna zrobi to sie i tak później dopiero okazuje,.

14 lata 3 miesiąc temu #52716 przez różyczka
Kurde a ja jak mowiłam swojej dyrce to usłyszałam - "ale nie pojdziesz na L4 mam nadzieję?" a gdy powiedzialam, że no wlasnie nie wiem jak sie bede czuła to usłyszałam "no oczywiscie , mam jednak nadzieję, że nie bedziesz tego naduzywała". Chryste panie pracuje w tej szkole 4 rok i nigdy nie byłam na zwolnieniu, więc gdy to usłyszałam zrobiło mi się tak jakoś przykro :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 3 miesiąc temu #52719 przez Xela
No właśnie ja nie wiem, jak to jest... tym na górze się wydaje, że my na dole to motorki mamy w d... i jesteśmy bezawaryjnymi maszynkami.... żadnych ludzkich uczuć.... jak to jest, że im wyżej zajdziesz tym bardziej masz w nosie tych na dole?
Choć muszę przyznać, że ja trafiam naprawdę na bardzo wyrozumiałych i życzliwych przełożonych i to co słyszę w około przyprawia mnie o gęsią skórkę.....
życzę Wam wyrozumiałych szefów/szefowych (jakby same nigdy nie rodziły dzieci...zapomniał wół jak cielęciem był?) i mało stresów... :)

14 lata 3 miesiąc temu #52721 przez różyczka
Hehe :) dokładnie!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 3 miesiąc temu #52772 przez wiola
witajcie,proszę was również opomoc,najbardziej na jedzenie,proszę kto moze niech nam pomoże,bedę wdzięczna,proszę zajrzec do mam sierpniowych 2010,strona 403,tam opisałam mój problem ,proszę o kontakt na wiadomosci prywatne,wierzę że mi pomozecie,dziękuję

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #52803 przez masuska
natimp1 żeby dodać zdjęcia trzeba kliknąć "Wybierz" obok okienka "dołącz obraz", znaleźć zdjęcie na dysku i już. Tylko że musi być nie za duże bo się nie wklei, ale to w paincie można zmienić. Dodaję zdjęcie jak coś:)

14 lata 3 miesiąc temu #52832 przez kaska191919
cze :blink: ile przytyłyscie w dotychczasowej ciąży??? ja zawsze wazylam 59-60 przy wzroście 172 a dziś rano ważyłam 61.1 a teraz wieczorem 62.5 więc już z 2 kg przytyłam ale pare dni temu ważyłam 60 ;) to moja pierwsza ciąża a lekarz jak narazie nawet ani razu mnie nie zważył a wizyte mam 20 dopiero i wtedy badania wwzystkie:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka