- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
natimp1 Moi znajomi fajnie tłumaczyli starszym dzieciom że urodzi im się jeszcze jedno. Starszej córce powiedzieli że będzie wszystkiego uczyć i pomagać, że będzie zaraz po mamie najważniejsza w domu itd. Usłyszał to młodszy synek i się popłakał bo nie będzie do niczego potrzebny. Tata go wziął na bok i przekonuję że starszy brat to jest gość, bo jak coś się będzie działo, ktoś będzie na podwórku zaczepiał to brat obroni i brata starszego trzeba się słuchać i że z tatą to mają najwięcej do powiedzenia, bo to faceci.
Numery też były jak mówili o płci dziecka, ale to długa historia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
masuska-ja oczywiscie też młodemu mówie ze bedzie rodzeństwo ze bedzie pomagał, ze starszym bratem będzie i ze bedzie mógl dłuzej bajki oglądąć od młodszego itp, wiesz wszytsko to co moze przekonać prawie 3 letnie dziecko, ale zycie tworzy swoją historie teraz sie cieszy a zobaczymy co bedzie póxniej,.
Fajn e jest to ze latem rodzimy, czyli w sumie wiekszośc czasu i tak na dwiorze sie siedzi, wiec Maksymilian bedzie brykał na placu a ja z smerfiątkiem na ławeczce .
U nas tylko problem jest taki że młody sie nastawił na brata, bo jego kuzynka bedzie miała brata, a oni musza zawsze miec to samo, oczywiscie nastawiam go ze dziewczynki to fajne tez sa itp ze mozna je bronić itp ale jakoś go to nie przekonuje,.

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W razie czego jak będzie już pewne że dziewczynka to można powiedzieć że chłopak będzie mu zabierał zabawki, samochody itd. A dziewczynka tylko lalkami się będzie bawić

Powiedziałam Mężowi jak wrócił z pracy o tym co dziś poczułam, jak się ucieszył i ciągle podpytuje kiedy on będzie mógł poczuć

- monique
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

masuska ja też nie mogę się doczekać, kiedy poczuję ruchy maleństwa. To moja pierwsza ciąża, wiec mam nadzieję, że niczego nie przeoczę... już nie wspomnę o tatusiu - ten to dopiero niecierpliwy. Chciałby, żebym już miała gigantyczny brzuszek itp.

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
te które są pierwszy raz w ciąży bardzo przypominają mnie jak byłam z Maksiorkiem w ciąży, też nie mogłam doczekać się ruchów itp, teraz jest troszku inaczej bi wiem ze wszystko w swoim czasie,
wczoraj jakoś brzuch mnie bolał, wzdęcia miałąm itp, martwiłam sie ale naszczeście brzuch nie był twardy, dziś juz wszystko wróciło do normy:)
zbieram się bo muszę iść na zakupy i na spacer z Maksiorkiem
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziś zaczyna się u mnie 16 tc, nie wiem o co chodzi z tymi suwakami bo inaczej pokazują niż mówi lekarz, no ale cóż. Co do dolegliwości to tak koło 13-14 tc wszystko mi przeszło i momentalnie miałam więcej energii, ale do łazienki w nocy chodzę jeszcze 2-4 razy, łazienkę mamy na parterze, a sypialnie na piętrze. No ale jeszcze z pół roku i koniec z tym, tylko wstawanie do Maluszka:P
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Co do kupowania dla Malucha to ja już wykorzystałam poświąteczne promocje i kupiłam kilka ubranek w neutralnych kolorach. Naprawdę wszystko da się kupić duuużo taniej, a i czasu jest więcej, żeby wybrać wszystko takie, jakie się podoba. Mam nadzieję, że nie zapeszę i wszystko będzie dobrze z dzieckiem...
We wtorek idę na usg i oczywiście już się denerwuję.
Nie wiem, jak u Wam, ale w Warszawie pogoda paskudna, a wczoraj było tak ślisko, że myślałam, że do pracy nie dojdę.
Miłego dnia, Kochane!
- Xela
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
o oposek ... z Warszawy jesteś? Ja też

U mnie jeszcze nic nie widać i nic nie czuć.... rzeczywiście mam jakby mniejsze mdłości ale nadal nie mogę jeść wielu rzeczy bo mam jakiś taki niesmak w ustach...
W pierwszej ciązy pamietam że brzuch mi wyskoczył tak w 16 tyg tak z dnia na dzień

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Ja miałam nadwagę przed ciążą i teraz po prostu wypchnęło mi wszystko do przodu, ale nie wyglądam, jakbym była w ciąży, raczej na przejedzoną po świętach;)
- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Xela
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a brzuszek juz maly mam, ale jakie piersi , dzis byłam na basenie to normalnie cycki mi wyskakują ze stanika juz ostro za mały , musze nowy stroj na basen kupic. ale moja waga jest taka sama prawie zawsze wazylam 59-60 i teraz 60 waze tak przez 3 mies.
Co sądzicie o tych przestrogach : ze nie wolno patrzec sie na kroliki czy nosic korali???
martwie sie bo u rodzicow w domu jest krolik miniaturka i jak bylam na BN to sie patrzyłam, mam nadzieje ze wszystko ok bedzzie:(
- Xela
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

mówiłam że to tak z dnia na dzień....

- martus0707
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A tak poza tym to ja też mam kilka kg nadwagi i do tej pory nie przytyłam ani kilograma, lekarz mówi że jest szansa że mało przytyję przez całą ciążę ale w trakcie się okaże:)
Wczoraj miałam wesele, troszkę potańczyłam i niestety dziś cierpię

- Xela
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-