BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 3 miesiąc temu #52859 przez Green
Ja przed ciaza wazylam 64 kg , teraz na bank waze jakies 4 kg wiecej, zeby tylko te 4 kg :dry: , ale moze dlatego ze w odroznieniu od wiekszosci kobiet niemialam zadnych mdlodci , nudnosci ani takich tam .Zamiast tego mialam SPORY APETYT i ciagle jadlam wiec niema co sie dziwic ze kg pna sie do gory .Pocichu licze ze nieprzybedzie mnie wiecej jak 80 kg :dry:
[/color][/i]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #52860 przez Green

A ja z takim pytankiem do was tez . Gdzies kiedys wyczytalam , uslyszalm w TV (sama niewiem) ze wczasie ciazy niepowinno uzywac sie peelingow jestem ciekawa czy to prawda a jesli tak to czy to tez tyczy sie peelingow do twarzy :unsure:
[/color][/size][/i]

14 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #52897 przez masuska
Hej, jeszcze nie chce mi się spać, wspominam sobie troszkę:) Odnośnie wyglądu sprzed ciąży to zobaczcie to:

Dokładnie od dnia wesela mam liczoną ciążę.
a teraz przytyłam 4 kg od papierochów, a 4,5 od malucha. Dam wam link do kalkulatora wagi w ciąży, tam możecie sobie śledzić, czy dobrze tyjecie, ja się mieszczę w normie, gdyby nie te papierochy:( Green, warzyłam tyle przed ciążą

14 lata 3 miesiąc temu #52932 przez basba
No no mamuska... ale taniec wyćwiczyliście :)
Co sie przejmujesz wagą! Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10 kg a maluszek miał 3180... Zbędne kg szybko zrzuciłam - trochę ruchu przy dzieciaczku, niekiedy mało czasu na jedzonko :)do tego po tem raz w tygodniu miałam przepustkę na aerobik hehehe no i spadło do wagi sprzed ciąży chyba w 2 miesiące.

14 lata 3 miesiąc temu #52933 przez natimp1
hej

ja przed ciaza wazylam 63- 1,5 zostało mi jescze z poprzednie, teraz mam jakies 64,5 przynajmniej tydzień temu. Tak jak pisałam wczesniej w poprzedniej ciazy przytyłam 18 czyli niby duzo, ale tez udało mi sie w miare szybko zrzucic, te 1,5kg co zostało to było widac tylko na wadze.

Wczoraj usiedlismy do imion- dojechalismy do literki c i zrezygnowalismy, chyba nie był nasz dzień, póki co wygbralismy by brac póxniej pod uwagę- Aurelia, Amelia Agatka lub Blanka , a dla chłopca Alan, Alex lub Arkadiusz :) potem bedziemy zmniejszac co iles az zostanie to o które nam chodzi:)

kurcze cos znów gardło mnie pobolewa

14 lata 3 miesiąc temu #52937 przez różyczka
Masuska przepieknie wygladaliście no i ten taniec!!! Gratulacje! :)
A jeśli chodzi o wagę to obserwuję ostatnio takie zjawisko, ze żadnej z moich koleżanek nie został ani gram po ciązy. Mało tego - wszystkie są baaaardzo szczupłe, nawet bardziej niż przed ciążą. Dlatego chyba nie macie co martwić na zapas dziewczyny ;)
Ja w I ciązy bardzo schudlam na poczatku bo do końca 4 m-ca ciągle wymiotowałam, nawet herbaty nie mogłam sie napić. Więc w samej ciązy przytyłam 7 kilo tylko (córka ważyła 2950 - urodziła sie w 37 tyg.). Teraz zaczynalam ciąże z wagą 62 kg., przez pierwsze 2 m-ce sporo jadłam żeby zagłuszyć mdłosci i przytyłam 1,5 kg. Dzis mam wizytę wieczorem u lekarza wiec zobaczę ile mi sie przytyło w 3 m-cu.
Jesli chodzi o imiona to ja mam w głowie tylko 1 - Borys :) Ale małż upiera się na Kajetan no i mamy problem ;)Dla dziewuszki - Bianka, Malwinka, Marcelina, Ninka :)
Ach...czemu ta ciąża trwa tak długo... tak bym chciała już poznać swoją dzidziunie :)
Miłego dnia kobietki :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #52943 przez masuska
Cześć wszystkim:)
Dziękuję za miłe słowa odnośnie naszego tańca:) Tak mi się wczoraj wkręciło że nawet trochę wesela obejrzałam:)
Wkurzam się najbardziej że mam już 8 kilo przytyte, ale 4kg przeze mnie. Jak pójdzie dobrze to po ciąży będę miała te 4 kilo nadmiaru, więc chyba dojdę do siebie:) 16 kilo raz schudłam:)

A dziś się cholera nie wyspałam się, znów mi Męża w nocy do pracy wezwali, wczoraj go nie było 19 godzin i dziś znów go męczą. Ale za to jak się przebudziłam to poczułam Maluszka, to na pewno był on bo to było jakby motylek, tak jakby coś się wierciło:) albo nóżkami i rączkami waliło:) Śmieszne uczucie:)

Miałam dodać jeszcze odnośnie imion, sprawdźcie końcówki list. Nie wiem jak można nazwać dziecko np. Żyraf. No ale nie mnie oceniać.
gorny.edu.pl/imiona/

14 lata 3 miesiąc temu #52947 przez różyczka
Poczułaś trzepotanie motylka??! :)
Oh jak ja Ci zazdroszczę!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 3 miesiąc temu #52950 przez masuska
No właśnie taki motylek:) Ale poczułam jak się lekko przebudziłam i jakiś czas leżałam nieruchomo, całkiem przypadkowo to wyszło, ale poczułam, jestem pewna:) No ale chyba już normalne co nie , w niedzielę będzie już 17 tydzień, a swoja drogą te suwaki są jakieś lewe.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #52965 przez Xela
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16kg a w drugiej 21kg i ciężko było to zrzucić... poza tym miałam problem z hormonami (przez rok nie miałam owu i w pierwszym cyklu z owu zaszłam w ciążę)i zamiast zrzucać tyłam.... zaczynałam tą ciążę z nadwagą 12kg...i teraz się bardzo pilnuję... od początku ciąży przytyłam 2,5kg - zobaczymy jak dalej...
co do imion - tu jest dość duży wybór: www.female.pl/ksiega-imion/842/A/

masuska - gratulacje :laugh: , zobaczymy, która kolejna :)
co do tygodnia ciąży: ciazaporod.pl/kalkulator_tygodnia_ciazy.html

14 lata 3 miesiąc temu #52970 przez masuska
No i w tym kalkulatorze wychodzi jak wól że kończę 16 tydzień!

A te imiona, Xela jak dużo, a tylko na A widziałam:)

14 lata 3 miesiąc temu #52977 przez Xela
Na górze masz cały alfabet, klikasz daną literkę i masz imiona na tą literkę :)

14 lata 3 miesiąc temu #53023 przez piernikarczyk07
Hej dziewczyny ;)

Jak już masuska się pochwaliła to ja również to zrobie :)
Ja wczoraj leżąc wieczorem poczułam najpierw taką "piłeczkę", a później jakby motylki łaskotały mnie skrzydełkami w brzuszku :laugh:

Nie byłam pewna czy to właśnie dzidzia dlatego nic nikomu nie mówiłam...

Mi również wychodzi 17 tydzień hmm, a co do przytycia to ważyłam 54kg przed ciążą teraz ważę 57.5kg (waga z 5 stycznia :P ) i również jak niektóre z Was nie palę od 4 miesięcy :)

Pozdrawiam Was dziewczynki i życzę miłego dnia :)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53036 przez masuska
Jakby nie było tylko dzień różnicy mamy:) tak myślałam że piernikarczyk07 się nie długo odezwie:) A taka piłeczkę to miałam 2 razy 7.01, a dziś skrzydełka.

Nic nie przytyłaś od rzucania? zazdroszczę. Mi waga od 2.01 skoczyła już o kilogram, ale i z dnia na dzień brzuch mam coraz większy. Oby maluch był zdrowy:)

Kiedy masz następną wizytę?

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53042 przez piernikarczyk07
Masuska ja ważę się tylko na wizycie u lekarza, uwierz mi dużo mniej się wtedy człowiek stresuje :)

Ja brzucholek mam od samego początku duży! Teraz wyglądam jakbym była minimum w 6 miesiącu ciąży :P Już od dawna w nic się nie mieszczę, chodzę w sukienkach i tunikach...
Ja jestem niska więc już wyglądam jak mała parówka hehe albo dzidziuś od słonika :laugh:

Następną wizytę mam 02.02 już nie mogę się doczekać ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka