BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #143532 przez aniaw
Cześć moje kochane opuchlinki i inne okrąglutkie:)

masuska mi jakoś od 3 dni stopy puchną a wczoraj to masakra jakaś była :angry: Ciężko mi było palcami u stóp ruszać :huh: Co jakiś czas musiałam się kłaść i nóżki do góry brałam to było trochę lepiej. Ech uroki ciąży :blink:
Ale mi lekarz nie zalecił, żadnych dodatkowych badań. Ręce na szczęście mi nie puchnę i pierścionek zaręczynowy jak był troszkę za luźny tak jest :lol: Ale może u Ciebie przyszla_mama to dobry pomysł z tymi badaniami, bo przynajmniej Cię uspokoją.

Lucy ja też bardzo czujnie śpię, ale staram się wysypiać. Dziś np prawie do 10tej, bo mój men w domu, więc zajął się Szymciem. Ja dodatkowo taka czujna, bo nasz Mały teraz w drugim pokoju przecież sypia :blink:
Ale powiem Wam, że jak urodzą się Wasze Maluszki (no u Piernikarczyk może nie taki Maluszek :) , ale da radę :laugh: ) to będziecie jeszcze bardziej czujne :lol:

aska miło Cię widzieć i oby do przodu z tą przeprowadzką i oby kartony szybko Wam znikały z mieszkanka :blink:

Green coś w tym jest, że im bardziej się czeka, żeby poród się zaczął tym bardziej to się dłuży i jakoś przesuwa w czasie....

Rika Ola to taka samodzielniacha już, bo chce sama sobie wybrać termin i już :lol:

Dorotas mój Mały od wczoraj ma wysoką gorączkę i zastanawiam się, czy to przeziębienie czy zęby.. Zobaczymy. Po nocy troszkę mu przeszło, ale łepek nadal gorący...

A Ty różyczko wstawaj już wstawaj :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #143543 przez Green
a wogole to nam tez zaginela kaska nic sie nieodzywa dziewczyna :huh:

13 lata 10 miesiąc temu #143553 przez aniaw
Green No kaska miała wyjechać przecież na tą wioskę :)

13 lata 10 miesiąc temu #143559 przez Green
racja :silly: Skleroza nie boli ,heh :silly:

13 lata 10 miesiąc temu #143564 przez różyczka
Cześć kuleczki B)

Czytam Was ale weny do pisania brak bo dziś mam dolinę taka, ze hej :( źle mi, ciężko, ja obraczki nie noszę już od końca 4 m-ca chyba i bardzo za nia tęsknie :( jestem spuchnieta jak baleron, co nie ubiore na siebie to wyglądam jak szynka taka w siateczke kratkowaną wciśnięta, paluchy od rąk jak serdelki, a twarz.... szkoda gadać...
Meczy mnie już ta ciąża, pójście z pokoju do kuchni powoduje, że sapię jak lokomotywa, z domu wychodze tylko w 1 wielkich biedronkowych klapkach :(
Ale lekarz mowi, ze to wszystko norma, forme mam nadzwyczaj dobra :ohmy: wyniki jak sportowiec itp. itd. :unsure:

od wczoraj caly czas ryczę i użalam sie nad sobą :(

o terminie porodu w wogóle nie rozmyslam bo u mnie jeszcze duzo czasu :dry: nie to co u Was..

Dziś mi sie śniło, ze przyszla_mama urodziła jako nastepna :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu #143567 przez różyczka
O kłopotach z snem o juz nawet nie gadam bo to masakra jakas :( Lucy myślę, ze po urodzeniu nie przespisz baaaaaaaaardzo dlugo paru godzin jednym ciagiem niestety, no chyba, ze trafisz /mam nadzieję, że nam wszytskim bóg zesle takie dobre dzieci/ na wyjatkowego malucha.
Ja sobie tłumacze, że nasz organizm juz teraz trenuje przed premierą :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu #143583 przez Kamilka24
Cześć Bąbelki :lol:

OOOOooo temat sen: jak my idziemy spać to ja już się martwię, mój zasypia w przeciągu 5 minut a ja z boku na bok, prosto- w każdej pozycji mi niewygodnie, a jak już uda się zasnąć to siku mnie obudzi, a jak przewracam się to ból krocza jest nieziemski, masakra jakaś...

Ja na razie nie puchnę, trochę palce mam grubsze, bo pierścionków też nie mogę założyć, ale tak poza tym to ok.

Masuska ta piosenka jest śliczna, tylko ten koleś co śpiewa nie pasuje mi :blink:

Green ten maluszek z czerwcówek na prawdę jest słodziutki, jak z obrazka :kiss:

Dziewczyny
tak patrzę na Wasze suwaczki i te dni chyba już zaczynają mnie przerażać- co raz bardziej się boję, ale zarazem nie mogę doczekać :S

13 lata 10 miesiąc temu #143599 przez Green
Dziewczyny ile maja wasze brzuszki ? Moj na wysokosci pepusia ma 122 cm :woohoo: :kiss:

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #143600 przez Lucy
Wiecie co skóra mi się łuszczy na brzuchu :ohmy: co to znaczy :unsure: rozstępy bedą :unsure:
greenmój ma ok 102cm[/ul]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 10 miesiąc temu #143602 przez przyszla_mama
o ludzie, różyczko, nie strasz :):):) u mnie torba do konca jeszcze nie spakowana :):) ale dzieki Tobie zrobie to na pewno szybciej :)

a mi sie dzisiaj snilo, ze urodzilam tak ciezkieee dziecko, ze nie dalam rady go nosic, co bralam na rece, to az sie przechylalam w druga strone i musialam je odkladac, ochhh juz pewnie coraz wiecej takich snow bedziemy mialy

Różyczko, jeszcze troszke musimy wytrzymac.. ta koncowka juz taka ciezka, i nasz organizm zmeczony i psychika... jeszcze troszke damy rade slonce :*

13 lata 10 miesiąc temu #143648 przez masuska
jaki dziś leniwy dzień. Masakra. Namawiam Męża na wypad nad jezioro. Piotrek mi tak wierzga że aż mnie w środku kluje.

A te kopytka moje to bym pomoczyla bym w jeziorku to by może zeszło.

W pasie mam na wysokości pepka 99 cm, jak się najem to może 100.

13 lata 10 miesiąc temu #143650 przez angellika1
DZiewczyny juz niedługo lipiec i Wy zaczniecie się rozpakowywać pewnie niektóre zahaczą o czerwiec a niektóre o Nasz sierpień :D

13 lata 10 miesiąc temu #143657 przez aniaw
Green a ja myślałam, że już mam największy brzuch na świecie :lol: Mam dokładnie tyle co Ty 122cm :silly:

masuska oj leniwy leniwy dzień. ja właśnie po drzemce z Szymusiem. Oj on biedny dziś i marudny. czopki przeciwgorączkowe średnio działają.

A my dziś mamy 5 rocznicę, kupiłam mojemu kartkę i napisałam tak od serca. Poryczałam się jak to czytał, bo widziałam, że też się wzruszył...
Dziś mamy dzień tylko dla siebie, bez żadnych specjalnych planów, wypadów, odwiedzin znajomych. Tylko my :) Fajnie jest :laugh:
I dostałam merci i rafaello, bo nie mógł się zdecydować a wie, że i to i to uwielbiam :silly:

przyszla_mama a mi się jeszcze nic nie śniło związanego z Maluszkiem ani z porodem, aż dziwne... Ale wczoraj za to moja siostra mówiła, że już mój synek jej się śnił i miał tak dużo czarnych włosków :) Bo mój Szymuś blądasek i prawie włoski z przodu mu nie rosną tylko z tyłu tak śmiesznie :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #143660 przez Rika
Rany dziewczyny ale upał, byliśmy w kościele i spuchłam jak prosie :(

Czop odchodził warstwami ale dzisiaj tyle go wyleciało że szok :ohmy:
I brzuch mnie już od godziny boli, twardnieje coraz bardziej... nie liczę co ile bo mi się nie chce. Czuję tylko bardzo nisko główkę i przeszkadza mi to. Wiem ze to już niedługo

13 lata 10 miesiąc temu #143661 przez Green
Aniu nie, nie, nie napewno niejestes posiadaczka najwiekszego brzusia :silly: Pozatym ty juz w 2 ciazy jestes a ja dopiero w 1 ciekawe jaki bedzie u mnie obwod w 2 ciazy przy koncowce? :unsure:

Co tu tak cichutko? :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka