- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
tak,zero dzwigania,nawet Dominika-a on lubi rączkiŁo, matko! Myślałam, że to kwestia kilku tygodni. Na pewno będzie dobrze
A czy on będzie musiał się teraz bardzo oszczędzać (np. ograniczyć wysiłek fizyczny)?

dobranoc mamusie

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ale rzeczywiscie chyba macie racje najwyzej taki prosty podgrzewacz sobie sprawie jesli skoncze z kp a przejde w nocy na butle o ile bedzie jeszcze pil w nocy

- kejtin
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

AIF a masz wage w domu? żeby ważyć szkraba? bo mi kiedyś poradziła dr laktacyjna, że jeśli nie wiem ile mała z piersi zjadła to żeby ją ważyć przed i po karmieniu (w ubraniu, ze wszystkim) i wtedy wiesz ile dzidzia zjadła i ew. dokarmiasz jeśli za mało, a jeśli nie chce jeść to stopniowo trzeba zwiększać dawki żywieniowe..
Ja też miałam tak że mała potrafiła mi pół dnia przespać a potem żeby to nadrobić jadła co półtorej albo 2h, więc mimo wszystko zaczęłam wybudzać, czasem jadła na śpiocha ale pilnowałam tej regularności że co 3h, czasem co 4 ale od razu widziałam różnicę w zachowaniu małej jak miała większe przerwy, więc tego pilnuję - teraz je pięknie jak w zegarku i nie mam żadnych problemów oprócz tej naszej pierwszej alergii - jutro idę do pediatry bo kropelki fenistilu niestety nie pomagają...Sprobuj wprowadzić regularność i nawet jak śpi.. ja bym mimo wszystko wybudzała, niech zje i idzie spać dalej:)
Moja dzidzia na dworze potrafi kilka godzin przespać, niby to cieszy mamusię, ale...

Majoweczko - polecam:) frajda dla malucha:)
MamaEmilki ja wlasnie zakupilam bebiko2 które jest z kleikiem od razu - małej smakuje... wczesniej podawalam bebilon2 ale nie wiem czy ta alergia wlasnie nie od tego, jutro się dowiem. To mleko normalnie się podaje z butelki:)jest gęstsze ale bez problemu przechodzi przez smoczek

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Mój Ignaś ma dzisiaj senny dzień-spał 2 godz,w południe,prawie 4 po południu i po dwóch godz poszedł na noc

kejtin z hakami w futrynie nie byłoby problemu,ale raczej męzuś uszyć tych sznurków by nie umiał,a szkoda

AiF no ja się nie wypowiem,bo nigdy nie wstawałam w nocy robić butelkę,zawsze pierś była na miejscu,ale wydaje mi się,że ciężko by mi to szło i możliwe,że bym chciała ułatwić sobie życie

- MamaEmilki
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kejtin -ale zastanawiam się czy jak bym jej podawała cały czas to z kleikiem to czy by za bardzo nie przybierała na wadze

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dopuki jadl tylko piers nie bylo problemu a teraz te obiadki kaszki dopajanie i wszystko sie poprzestawialo no i probowalismy raz tak raz siak. Trzeba na cos sie zdecydowac i tego trzymac

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ohhh jak mnie dzis Jedrula wnerwia

Kamyczka - ojj to strasznie dlugo

Majowka - pojecia nie mam jak sie nazywa - ale chyba portretowy

Ania - no ja czekam wiosny. Juz mam dosc tych kombinezonow foli na wozek itd.
AF -- no nie kus

Daria - Tymcio sliczny. Te oczka. Te usta. Ale bedzie przystojniak

Majoweczko - Lucasek booski. Ale on pieknie pozuje. I zawsze taki dystyngowany i powazny. Piekny

Słoneczko - gdzie sie podziewasz. Buziakuje

M_M - nooo panna nagrabiłaś se.

A i moj tata wyszedl dzis ze szpitala

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

kochane jestescie!
czapeczka, wylapana na wyprzedazach, w takim tutejszym sklepie, niestety nie z sieciowek

AniaFilip, ja uzywam patentu z czajnikiem elektyrycznem. Jest niezastapiony. Nie kupuj zadnych podgrzewaczy, bo to tylko strata pieniedzy (tez kupilam ten aventu za 60euro, ale za dlugo podgrzewa, nigdy nie wiesz czy teperatura dobra). Wlewasz wode do czajnika gotujesz i ja tak zostawiasz. kiedy chcesz zrobic mleczko, na kilka sekund wlaczasz czajnik i sprawdzasz lyzka jaka tem, bardzo szybki sposob....tak samo dobry jak ten daners z termosami, ale ja mam zawsze wode w czajniku i nie musze myslec o niczym innym. Tak jest najprosciej, a sobie robie herbate w garnuszku

a to z ukrywaniem udalo sie! dzieki! bede tez stosowac... AniaiFilip prosze nie cytuj fotek, to wtedy mozna skasowac te z tylu i slad po nich zaginie

Dziewczyny, dla ciekawostki Wam powiem, ze dzis zrobilam Lucaskowi zupke z kolczocha!!!!!!

Tu jest opis:
pl.wikipedia.org/wiki/Kolczoch_jadalny
Pediatra mi zrobil krotka liste warzyw na zupe, w kolejnosci: cebula (jako pierwsza), dynia, slodki ziemniak, cukinia, por, kolczoch!, Żerzucha (pojutrze robimy), salata (widzial ktos zupe z salaty

- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
od 4 spac niemoglam jakos cala ciaza mi przeszla przez łepek ;] wspomniania bole itd:)
a teraz juz wstalam bo ilez mozna wspominac ;p a maly spi

m-m taaaak ja nadal kawoszka i czekam na Ciebie

a kiedy wracasz bo niepamietam juz ;/
Wspólczuje tu zab teraz bol gardla,choroba- zdrowka zycze. ;] a Oliwierek jak sie sprawuje dokucza mamusia

no i teraz przez Ciebie---ide po kawa

mamusie pobuuudeczka ;] prosze wstawac nie marnowac dnia ;p hahahaha
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dzieki dziewczyny za wasze rady mysle ze niedlugo jakos sie ogarne z tym wszystkim hehe

Zazdroszcze tym popijajacym kawke ja przed ciaza uwielbialam a teraz podrobe Inke pije

Majowka - Ojj to przepraszam, juz nie bede

mloda mamuska - zdjecie w avatarku to nie moje dzielo niestety

Musze leciec...