BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #595884 przez anszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #595977 przez bidol
witam się i ja

jestem chora - że ledwo ciepła :(

byliśmy z Kamką na morfologii i zrobiliśmy te badana alergiczne i 160 zł poszło w .... odchłań :lol:

Widzę że dzieciaczki dają popalić mamusiom :dry: u Nas też masakra- noc była tragiczna :dry:

AF - o taki?? allegro.pl/quinny-zapp-xtra-2013-extra-g...24h-i3093579957.html - mi się podoba :lol:

Anszka- to ile Wojtuś będzie miał ząbków już :unsure:

AF- a karmisz Filipka prosto ze słoiczka czy przekładasz do miseczki?? bo może cwaniak widzi że jedzonko pochodzi nie ze słoiczka :lol:

Ania- u Nas tez biało - masakra- :( zdrówka dla Matusia - Kamka też kaszle :dry:

KM - oto i nasza poczciwa polska wiosna :lol: spakuj lepiej zimowe ubrania :lol:

M_M , Dżasta - widzę Was - co się nie odzywacie????

o pannach jak

Maksiu, Chłopek, Saiko, Dana, BasiaOlek, Daners, już nie wspomnę
:angry:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #596031 przez Olga
Kurcze łobuz jeszcze nie śpi,od 7 jest na nogach. :angry: Co sie dzieje z tym chłopakiem :unsure: Już nie mam siły go nosić,dobrze,że Olga jest w domu i że mamy tą bujawke,bo bym chyba nie dała rady :(

U nas też biało,śniegu dużo i cały czas sypie :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #596042 przez anszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #596090 przez Daria23
Witam się ja ale tylko na chwile.Jestem zła, wykończona,załamana itd.Nie spałam dziś nic w nocy małego męczyła gorączka miał w nocy 38,5:(Usypiałam go na rękach jak zasn,ał i go odkładałam to był ryk odrazu także na końcu siedziałam oparta a on mi spał na rękach -myślałam że sie wykończe:(kręgosłup mnie tak dziś boli że ho...do tego mój M całą noc odśnieżał i zostałam sama.Teraz wrócił i śpi a ja zajmuje się małym nawet nie wiecie jakbym chciała się zdrzemnąć:(Dobra koniec tego narzekania.

AniaFilip-oj tak stres jest ja nigdy nie lubiłam być tak w centrum uwagi itp jak pomyśle że 80 osób będzie się na mnie patrzeć itp to mnie ciarki przechodzą:)

Tymek naszczeście jak narazie nie ma gorączki ale ciężko było ją zbić.Jednak gorączka + dziecko = katastrofa...
Kurcze zaraz święta znowu trzeba myśleć o jedzeniu co tu wymyśleć kompletnie nie mam głowy do tego:(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596099 przez bidol
Anszka - łał juz 7 ząbków :ohmy: ale super :) u Nas nadal 2 a juz od 2 tygodni gorne jedynki na wierzchu i przebic sie nie moga :( strasznie to wyglada :(

A co Ty tez opowiadasz :angry: Wojtus jest cudny i na bank potrafi to co reszta rowiesnikow :) ja bedac dzis w przychodni sie sama pocieszylam. Bo byl pokazany rozwój dziecka a roznych miesiacach no i raczkowanie bylo w 10 miesiacu :) hahaha to mamy jeszcze czas :)

Olga - ojj tak to jest z facetami. Marudni jak baby :) ucaluj Ignasia :)

No a mi sie z nosa katar leje jak Olgi Ignasiowi slina z buzi :) czyli litrami :)

Daria - wspolczuje kochana :kiss: biedna Ty biedny Tymuś. Ale uwierz jest gorsze polaczenie. Facet + goraczka hahahahaha :)

Własnie co na swieta. Bo u nas wypada sniadanie wielkanocne
A wiec bialy barszcz jajka na kilka sposobow salatki - jakie polecacie? Jakas odmiana by sie przydal :) wedlina, moze nalesniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym - hmmm juz sama nie wiem :)

12 lata 1 miesiąc temu #596128 przez anszka
Bidol - no to, że jest cudny, to nie podlega żadnym wątpliwościom ;)
Daria - gdy Wojtkowi wychodziły górne ząbki, to też nocki spędzał, śpiąc na mnie, bo nie było mowy, by go odłożyć, biedny Tymuś i Ty też. Człowiek, jak jest niewyspany, to czuje się tragicznie :(
Ja na razie o świętach nie myślę, jedynie o tym mazurku, na który nadal nie mam przepisu, bo jest tego tyle, że nie mogę wybrać :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596489 przez km
hej dziewczyny, cos tu sie ostanio cicho zrobilo, wszystkie mamuski zajete. Widze ze nie tylko moj brzdac daje popalic, moj na szczescie rano tacie :silly: az dzisiaj wyszedl do pracy od razu jak ja przyszlam, bo juz nie mogl wytrzymac, wolal pol godziny dluzej posiedziec w kantynie :lol: . Kacper tez sie strasznie slini ale on to od dawna, a zebow jak nie bylo tak nie ma, nie pamietam kiedy byl ostatnio bez sliniaka w ciagu dnia, chyba w pazdzierniku :lol: Zebow nie ma, ale za to pieknie stoi, non stop czolga sie do stolika i od razu wstaje, a jaki zadowolony jest wtedy :lol: :lol: .

bidol to teraz ty sie kurujesz :( wez juz mi tych zdjec nie pokazuj :silly: zamiast sukienki i szpilek na chrzest biore kozaki i spodnie :angry: Jejciu jeszscze tylko dwa dni i welcome poland :lol: :lol: :lol: mam tylko nadzieje ze nie zamkna lotniska w swidniku, bo ma chyba padac snieg :angry:

Widze ze zaczynacie przygotowania swiateczne, u nas bedzie jeden dzien z glowy, bo robimy chrzest w niedziele i idziemy do restauracji takze tylko trzeba ciasto upiec :silly:

AiF moj lubi moja zupe z dyni, marchewki, pietruszki, ziemniaka, pora, piers z kurczaka, oliwa z oliwek. Ilosc na oko :lol: ale dawno nie gotowalam, brakuje czasu cale szczescie ze sa te sloiczki :silly:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596509 przez Majowka
czesc Dziewczyny!

U nas dzis Dzien Ojca! :) ...Lucasek z prezencikiem byl juz rano u tatusia :laugh:

chyba gorna lewa jedyneczke widac...cos bialego przeswituje, jeszcze jutro bede obserwowac :laugh:

U nas tez pogoda brzydka, pada, blee, a zawsze o tej porze juz w letnich ciuszkach sie chodzi. Zreszta ja juz zimowe spakowalam do piwnicy. Wynioslam tez ogromny karton ciuszkow Lucasa, bedzie dla drugiego bobasa :))

Moi rodzice przylatuja dokladnie za tydzien, wiec swieta razem spedzamy! W Wielka Srode jedziem do zamku (restauracji), gdzie bedzie Lucaskowa impreza na testowanie menu, kilka potraw przystawek, deserow, nawet torty!!!!
juz sie doczekac nie moge!

AiF, ja zupke gotuje tak, aby tego slodkiego warzywa bylo najwiecej (marchew, dynia), mieszanki robie wielowarzywne: brokol, kalafior, pasternak, kolczoch, por, cukinia, seler, ziemniak slodki, burak....tez z ryzem podaje, gotowanym osobno w wywarze z warzyw.
Teraz do jutrzejszej zupki dodam szpinak i kukurydze!

12 lata 1 miesiąc temu #596736 przez mloda_mamuska

12 lata 1 miesiąc temu #596750 przez daners
witam z wieczora :)

widze4 ze niektore babelki daja popalic mamusiom ooch albo eeech te zabkowanie :blink:

u nas nadal sie nie przebily.. brak apetytu tzn nochoty na mleczo ;/
dzis byl dzien marudy ;] caly dzien i w tym 5 drzemek mial moj Fifi hehe a teraz juz spi ;] ciekawe jak noc .....

Bidol aaaaaaaaaa jestem i podczytuje i podpatruje fotosy ;p widziala Twoja Królewne z wozeczku noooo ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #596770 przez mloda_mamuska

12 lata 1 miesiąc temu #596783 przez daners
m-m to Ci rosnie mała wybredniacha :) Moj tylko w nocy na snie wypije a tak to dzis zrobilam budyn na mleczku wiec troszke dzis zjadl go :) niewiem od czegbo to zalezy sok wypije z butelki mleka sie nie chyci... w dzien woli doroslejsze jedzonko ;] obiadki jogurciki starte jablko i podskubie cos co jemy ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #596799 przez Majowka
M-M, z tymi stronami ciuszkow to bedzie ciezko, tylko jeden sklep ma online pokazane

www.jacadi.fr/VAD/moments-d-exception/th...:1:45:9074:10119.htm

lub ta stronka, ktora znasz:
www.nanos.es/coleccion-Ceremonia-Visor.asp

lucasek bedzie mial taka koszule i spodenki, moze marynarke do tego
www.google.com/search?q=ropa+de+ceremoni...ias%252F%3B600%3B900

cos w tym stylu :)

12 lata 1 miesiąc temu #596852 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) ja dzis wracam po fitnessie a Hania juz w lozeczku lezy gotowa do spania:) Ale sie tatus z tesciem spisali:) Teraz cos tylko zasnac nie moze, lezy i sobie gada i piruety w lozeczku robi;) Udalo mi sie przestawic mala na butelke :) Juz tylko w nocy dostaje cycusia. Nie wiem jak to zrobic zeby w nocy nie karmic a juz za tydzien musze zaczac antybiotyk brac. Probowalam oszukac ja woda ale nie da rady. Musze cos szybko wymyslic.

ME gratuluje zabka!!:)

Bidol swietnie sie prezentuje wasz wozeczek:) No a Z Kamilka w srodku to juz wogole bomba:) No a Sebus to niejednej zlamie serducho:)
Super ze z mala juz lepiej teraz ty sie kuruj biedulko:*

Anna pieknie Ci ten torcik wyszedl:) a skad wzielas mase marcepanowa? No i przede wszystkim spoznione buziaki dla solenizanta:*

Mm moja mala z kolei nie chce obiadkow jesc ... Za to kaszki moglaby jesc w kazdej ilosci:D ale wybredne te dzieciaczki nasze:)

Majowka piekne te ubranka:) Super ze rodzice na swieta przyjezdzaja:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka