BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #596856 przez bidol
Daners - dzięki - :kiss: nas też tak ząbki męczą - już mam wrażenie że się cofają :dry:

Majówka - co Ty mi mówisz- letnie ubrania :ohmy: aż żal ucho ściska :S widziałaś co się u Nas dzieje?? :dry: No i kolejny ząbek u Lucaska - super :lol:

M_M - łał już 6 ząbków ma nasz rozrabiaka :lol: super- no i nie wolno nas tu tak same zostawiać bo doła dostajemy :blush:

KM - ojj - wiem wiem - pogoda Nas nie rozpieszcz :( ale bądź dobrej myśli - a z tymi lotam to kiepsko - dzisiaj były przekierowane do rzeszowa :(

no i mam pytanko :huh:

chcemy gdzieś na week majowy wyjechać w Polskę i nie mam pojęcia gdzie :unsure: może coś doradzicie - polecicie - bo przecież są takie miejsca o których się mało słyszy a są warte zobaczenia :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597070 przez saiko
Cześć Dziewczynki,

u mnie dobrze

chociaż ostatnio przypętało się przeziębienie znowu, malutki pierwszy raz brał antybiotyk (ceclor czy jakos tak) i bardzo mu nie smakował więc było dużo płaczu

ząbków żadnych jeszzce nie widać

Szymul jada co ok 3h
w dzień 9, 12, 15, 18, 21 : kaszkę Sinlac, 2xkaszka na mleku, obiadek i mleko z kleikiem
i w nocy 2-3 i 4-6 mleczko lekko zagęszczone kleikiem

w obiadkach to gotuje mu obiadki z mięsa królika i warzyw z dodatkiem żółtka
ostatnio odważyłam się eksperymentować warzywami: dodałam odrobinę ogórka kiszonego, fasolki szparagowej i pomidora

mały nadal zasypia tylko na rękach, ale szybko mu to ostatnio idzie
nauszył się wstawać w łóżeczku, od dziś też klęka jak do raczkowania :)
rozgadał sie strasznie :) i nawet mamamama :D

strasznie nie mogę doczekać się wiosny,

w szkole ciężko w tym semestrze, bardzo duzo pracy mnie czeka

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #597075 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #597084 przez Majowka
Bidolku, u nas tez zimno...nie ma czego zazdroscic, spakowalam zimoWE ciuchy, ale chodze w caly czas w starym polarze, w nocy 10stopni! brrrr

AiF, na chrzest/urodzinki Lucaska

Saiko, Szymek cuuuuudowny!!!!!!!!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597278 przez Anna77
Dzień Dobry :) Melduję się dzisiaj, choć nastrój mam średni. Mateusz kaszle mam wrażenie coraz bardziej, do tego ma potworny katar i leci mu z nosa :( Zamiast zdrowieć, jest raczej coraz gorzej :dry:

Majówka 10 stopni :ohmy: To faktycznie zimno. Na weekend słyszałam dwie prognozy odnośnie temperatury w nocy. Jedna mówi że będzie -14, druga -18 :ohmy: A od piątku w ogóle ma być zimniej. No więc zazdroszczę tych 10 stopni :)

Bidol Kupiłam wczoraj te granulki homeopatyczne na katar. Mam nadzieję że nam pomogą.

Saiko Szymon cudny i ma pięknie oczka :kiss: :kiss: :kiss:

Misiowa masę marcepanową kupiłam w markecie (chyba firmy Zentis) U nas widziałam w Piotrze i Pawle i Almie. "Pofarbowałam" ją dodając kakao.

A odnośnie świąt, to kompletnie nie mam na nie nastroju. Próbowałam przeforsować, żebyśmy wyjechali na ten weekend i święta zrobili w Kołobrzegu. Chciałam pobyć razem, nigdzie się nie spieszyć i nie spędzać świąt w samochodzie. Do tego Kamil byłby w domu i nie chodziłby na treningi. Ale chyba niestety się nie uda, bo ruch oporu jest bardzo waleczny :(

Nie mam w ogóle ochoty na święta.

12 lata 1 miesiąc temu #597316 przez Daria23
Heja z rana i my się witamy.Kolejna nocka zaewana eh:(Tymuś wczoraj na wieczór miał 39 stopni gorączki:(ja to tak przeżywam z nim...dziś od rana miał 37,3 i bardzo dużo śpi więc może pomału te cholerstwo go puszcza...żal mi go naprawde:(

Anna-ja też nie mam ochoty na świeta i też bym chciała wyjechać i zostawić te gotowanie wielkie spotkania rodzinne daleko w tyle..
Bidol-na weeken majowy powiadasz i coś godnego zobaczenia hmm.......no to zapraszam do Wolsztyna na mój ślub:P:P:P

I kolejny dzień w domu będziemy się kisić ehhh jakoś mi się udziela ta Tymka choroba i ta zima wredna tylko dołka załapuje przez to..

12 lata 1 miesiąc temu #597490 przez Olga
Hej.

Witam się,dzisiaj u nas ciepło,śnieg topnieje,słonko świeci,więc jak maly wstanie (ale najpierw muszę go uśpić :angry: ) to zaraz na spacer idziemy,bo dwa dni nie byliśmy :(

Byłam rano u gina.pigułki mam zapisane,od następnej miesiączki zaczynam,ciekawe,czy będa mi służyły,tych nigdy nie miałam :) Oby się sprawdziły ;)

Saiko śliczny ten Twój synuś,oczka ma przepiekne :kiss: ,ale dawno Cię nie było u nas ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597515 przez bidol
Doberek :kiss:

ojjj widzę że jakieś dołki łapią mamusie - no dziewczyny (.)(.) do góry zima nie trwa wiecznie- jedynie bite 6 miesięcy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Swięta też mnie dobijają :dry: w dodatku że znowu muszę ugościć 20 osób :dry: już nie wpomnę ile to sprzątania przed po i w trakcie jest no i ile kasy pójdzie :dry: w dodatku nie mem pomysłu na dania :dry:

Daria,Ania - ojj - kochane ale macie nastawienie :ohmy: czerwona kartka. Może dawka chromu i magnezu coś zaradzi Waszej depresji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majówka- no wiesz- chciałaś nas chyba dobić - (10) stopni nocą - ja się pytam kiedy u nas będzie 10 stopni - chociażby w dzień :ohmy: :ohmy: jak u Nas nocą jest co najmniej (-10) stopni :dry:
ale rozumiem że dla Ciebie te 10 stopni to tak jak dla nas -10 :blink:

Saiko - Szymcio słodziutki - a jaką piękną cerę ma- jak ostatnio Go pokazywałaś to miał AZS a teraz już chyba nie :huh: Pijecie nutramigen??
No i dla Ciebie też czerwona kartka - gdzie się podziewasz?? Czemu Nas zostawiłaś?????

AF - No to trafiłaś na szczęśliwego posiadacza wózka z siedziskiem kubełkowym :lol: to mit że są niebezpieczne dla zdrowia dzieci :angry: Jak dla mnie są bardzo wygodne :lol: mój Buzz ma takie :lol:
- nie wiem czy widziałaś - tu jest filmik i widać jak dziecku dobrze sie śpi :lol: co do samego wózka to pojęcia nie mam jaki jest - ma dość dobre opinie - www.bangla.pl/opinie/p18549/quinny-zapp-xtra - jedynie co to mi się nie podoba to to że zkłada się na siedzisko i stelaż osobno :huh: ale poza tym jest ok.

macie na lepszy humor :woohoo:

Olga - ciepło powiadasz- hmmm- spacerek?? ja siedzę uwiązana bo ma gościo do zmywarki przyjechać :lol:

Daria- no to fajnie - zaproszenie przyjęłam :lol:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #597545 przez Daria23
Bidol-odrazu czerwona????no wiesz:)
Ale Kama stoi masakra jej i ona nie przewróci się np do tyłu?Tymi to jednak w czołganiu jest dobry ale w stójce i siedzeniu to nie za bardzo

12 lata 1 miesiąc temu #597570 przez Misiowa
Dziendobry mamusie:) Nocka nie najgorsza choc nie powiem zebym byla wyspana;) u nas dzis dalej snieg pada...ehh kiedy ta wiosna do nas zawita:( moja biedna spacerowka stoi i sie kurzy...

Majowka ile ja bym dala zeby u nas chociaz w dzien bylo 10 stopni:))

Saiko Szymus sliczny jest:)

AIF w sumie to z dnia na dzien coraz lepiej jej szlo picie z butli az w koncu zaczela wszystko ladnie wypijac:) wieczorami wogole nie ma problemow ale czasem w poludnie nie chce pic, wtedy wlaczam teledysk "cukierki cukierki"(meza znajomi w pracy polecali bardzo) i wtedy wypije wszystko:D wiem ze to srednio wychowawcze ale co zrobic;) najgorzej jest w nocy. Budzi sie 2-3 razy i tylko cyc ja usypia. Nie mam pomyslu co zrobic.

Bidol swietne te zdjecia:) Jak ja bym chciala wanne;) Kamilka super stoi!!

Olga zazdroszcze Ci tego sloneczka;)

Chyba musze sie na jakis spacer wybrac bo jestem strasznie senna...najchetniej bym sie spac polozyla...

12 lata 1 miesiąc temu #597572 przez chłopek
hej mnie nie bylo bo maż w domku
nie wiem czy wiecie na czerwcówkach Dzidostwo w ciązy :)
u nas wszystko ok
bidol do krynicy:)ale nie wiem czy byłaś w Ciężkowicach skamieniałe miasteczko tam jest

12 lata 1 miesiąc temu #597699 przez Olga
Mały śpi od godzinki,teraz objął inna technikę zasypiania.Kula się po całym łózku,a ja go muszę za nogę trzymać,żeby mi nie spadł i w końcu pada w jakiejś śmiesznej pozycji :)

U mnie po slońce 20 stponi dobija :silly: tylko zanim Ignacy się wyśpi i zje obiad,o będzie z 16 :(

Dzisiaj Top model-oglądacie :unsure: W zamku Czoch będzie ten odcinek,zwiedzaliśmy go rodzinką jakieś 4 lata temu jak Marika była w Świeradowie w sanatorium :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #597744 przez Kamykowa84
Hejka mamusie :blink:
Majówka no 10 stopni to rzeczywiście Syberia heheheh u nas na minusie,a w weekend ma być minus 18 :( :( :( gdzie ta wiosna ja pytam :unsure: :unsure: co Lucas sprawił tatusiowi na dzień ojca?
Bidol,ale rozdajesz kartki :ohmy: :ohmy: śliczne masz dzieciaczki,a Kamilka tak stoi sama ??podziw :ohmy: :kiss:
Daria stresik jest już????
Olga ja oglądam :blink:
Saiko jesteś,no wreszcie :) Szymuś słodki i buzia idealna,nie ma już problemu ze skórką?

12 lata 1 miesiąc temu #597748 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #597821 przez bidol
ok - więc odwołuje te czerwone kartki - Kamyczka mówi że nie mam uprawnień :silly:

Daria- no widzisz- Kamka stoi stabilnie ale czołgać się nie chce :(

Misiowa - nie cierpię pryszniców - uwielbiam wanne i godzinne kąpiele :lol:

Chłopek - nie byłam :huh: zaraz sprawdzę w necie :blink:

Kamyczka - peplasam :S No Kamilka ładnie stoi przez chwilę no i piękne kroczki robi- takie wyważone i drobniutkie - jak przystało na damę :lol: (oczywiście trzymana pod paszki :silly: )

M_M - Seba już ma taką szopę na głowie jak Beatles :lol:
żółta :(
no a łazienka to moja chluba :lol:

Ania - odnośnie tych granulek - to w pierwszy dzień możesz mieć wrażenie że katarku jest więcej - ale na drugi dzień już jest dużo lepiej - przynajmniej u nas :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka