BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594042 przez Kamykowa84
Hejka mamusie :blink:
U nas jak zwykle słonko,ale zimno,chcę już wiosnę!!!!!!!
Bidolek biedolinku,ja o dziwo pomimo nocnych karmień wyspana :) zdrówka raz jeszcze dla księżniczki :kiss:
Krecik nie było grudek,czysta papka-może taki dzień był :unsure:
Słoneczko nie smutaj się kochana,przytulam :kiss: :kiss:
Olga u nas zawsze kupe kasy idzie,lubimy jeść :lol: a poza tym ta nasza kasa g....warta jest

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594043 przez Olga
słoneczko usmiechnij się do nas,taki piękny dzień mamy.Wszystko się ułozy,a kiedy spodziewasz się okresu? Długo będziesz jeszcze czekać :unsure:

bidol no własnie nie wiem,co robić,czy ma wypić go do końca :unsure: Zobaczę jutro,może sie spacerkiem przejdę :silly:

kamyczka ja własnie na jedzeniu nie umiem nic zaoszczędzić,zresztą ja na niczym nie umiem ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #594053 przez km
hej dziewczyny u nas dzisija pada deszcz ze sniegiem :angry: gdzie ta wiosna ja sie pytam :angry: W koncu po prawie 2 tygodniach katar kacprowi minal.

AiF ja nadal obstawiam wynik 1 !!!!
Olga to strasznie duzo tego antybiotyku Ignas dostal jak tylko na gardlo,z katarem uwazam tak ja bidol , to tylko katar nie choroba, trzeba odciagac i juz, spacerowac to bedzie sie lepiej Ignasiowi oddychac. A katar to tak przewaznie 2 tygodnie maluchow trzyma, przynajmniej u nas zawsze tak jest :(

12 lata 1 miesiąc temu #594064 przez Olga
km on ten antybiotyk miała na gardło,wtedy jeszcze kataru nie mial.Jutro już bedzie tydzień jak go męczy.Ja się tylko zastanawiam,czy do końca go wybrać,jeszcze ze 2 dawki będzie ;) żeby choroba nie wróciła,jak nie wybierzemy wszystkiego,bo antybiotyku raczej się nie przerywa ;)

Szukam dziewczyny autka dla siebie,bo chyba w tym tyg.mi mama kupi :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594069 przez Anna77
Hej Dziewczyny. Szybciutko się wprzywitam, bo dzisiaj znowu masę pracy. U nas słonecznie bardzo, ale około 0 stopni.

Właśnie skończyłam dekorować torcik Kubusia. Jest na wierzchu tak prosto, ale jak na mój pierwszy tort z masa marcepanową, to jestem zadowolona. W środku jest biszkopt. Jedna warstwa to krem z malin, białej czekolady i waniliowego danio, a druga to masa krówkowa orzechowa z duuuużą ilością posiekanych, lekko zezłoconych migdałów. Ciekawe jak będzie smakował, bo to moja inwencja twórcza. Torcik wygląda tak:

Słoneczko ale Pawełek to silny chłopak :ohmy:

ME Kuba też jest wciągnięty, właśnie czyta HP i jest już w połowie szóstego tomu :)

Olga z antybiotykiem się z Tobą zgadzam. Nie przerywałabym i mimo wszystko wzięła do końca. A masz już jakiś upatrzony model tego autka :unsure:

Krecik Kuba z urodzinek zadowolony, choć było baaardzo mało dzieci. Zaproszonych było 16 osób, a było tylko 6 :( Choroby zdziesiątkowały maluchy. U Kuby w grupie w tym tygodniu było tylko sześcioro dzieci :ohmy: A odstresowanie czy odpoczynek niestety jeszcze przede mną, w bliżej nieokreślonej przyszłości :dry:

Uciekam ogarnąć domek, bo w końcu goście dzisiaj :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #594084 przez km
Olga masz racje z antybiotykiem, mnie zawsze mama uczula ze antybiotyk to do konca trzeba brac, na szczescie kacper mial tylko na 5 dni. A juz masz jakis samochod na oku? :) Moj pierwszy samochod to bym matiz, maly pryszcz ale wszedzie moglam zaparkowac, i wszystko przy nim maz mogl zrobic, bo czesci latwo i tanio mozna znalezc :lol: tylko troche wolny, a ja to nerwowy kierowca jestem i od razu wszystkich wyprzedzam jak ktos sie wlecze, dlatego jak sie ze mna jedzie to trzeba uszy zatkac , bo tak krzycze na innych kierowcow ze za wolno jezdza :silly:

anna torcik bombowy, Ty to masz talent, naprwade extra :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594148 przez MamaEmilki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594177 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #594183 przez krecik
ale dzisiaj niedzielnie, bylismy w trójkę na spacerze, pozwiedzaliśmy okolice i ledwo żyje, a Staskowi dopiero wzięło się na zabawy..

Bidol oj Wy to się namęczycie:(co do ubranek, właśnie przy dziewczynce można się wykazać. Jak mam pełno ciuchów po S. ale tak che, żeby u siostry była dziewczynka:d

Olga, ja miałam kiedyś seicento i naprawde świetnie mi sie jeździło, tak więc polecam

Anna77 torcik jak z folderu cukierni:)

ME no i się wyjasniło-gratulujemy:*

skoro nikt oprócz KM i Olgi nie podejmuje się wyzwania podania wyniku równania z podstawówki ogłaszam wynik: 9. KM kolejmość wykonywania działań, najpierw mnożenie/dzielenie, potem dodawanie, ale 2+1 bylo w nawiasie więc najpierwo trzebabylo zrobić to co w nawiasie, potem pomnożyc/podzielić. dużo osób sie na tym wykłada, podobno są nawet dyskusje na necie;D

AiF
mi tam nie przeszkadza, że nas pomylono:). Szkoda, że musisz pracować dzisiaj, u nas piękna pogoda i właśnie w takie dni najgorzej wysiedziec w pracy

12 lata 1 miesiąc temu #594196 przez AniaiFilip

12 lata 1 miesiąc temu #594218 przez km
krecik no wlasnie dlatego wynik to 1

6/2(2+1) najpierw w nawioasie to 3 pozniej 2razy 3to 6 no i 6 podzielic przez 6 to 1

12 lata 1 miesiąc temu #594232 przez krecik
sprawdziłam w necie: Jeżeli w wyrażeniu występuje tylko dzielenie albo mnożenie i dzielenie, to działania te wykonujemy w takiej kolejności, w jakiej są zapisane, od strony lewej do prawej.

ale przyglłupiałam na chwilke, heheh pewnei dlatego tyle osób kłóci sie o wynik:D

12 lata 1 miesiąc temu #594241 przez Olga
Ja uważam,że 6/2=3 i 2+1=3 a 3x3=9 Nie wiem,czy dobrze myslę,bo matematyka to nie moja mocna strona ;)

Muszę wam sie pochwalić,że wczoraj ruszyłam sama przed 23 po moją Olgę po d szkołę,bo byli na meczu w Poznaniu i wracali tak późno.Wszyscy już w domku spali,a ja stwierdziła,że nie będę pieszo leciała ( ale cwaniara ze mnie ha ha,jeszcze tydz.temu bym nie miała wyjścia )i udało mi się bez problemu :silly: Przepraszam,że was tak nękam tym moim prawkiem,ale tak się cieszę,bo balam się,że nie będę miała odwagi wsiąśc.Co do samochodu to nie mam pojęcia,bo ja się nie znam.Teraz mamy Opla i dobrze mi się nim jeździ,ale drugiego takiego samego nie kupię,a mam tylko 3 tys.na jakiego grata,bo to tylko mi potrzebny na jeżdżenie po miasteczku,nie na żadne dłuższe trasy :silly:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594242 przez bidol
ojj - ja to humanistka jestem - wystarczy że wiem ile to jest 2+2 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ME- GRATULACJE :ohmy: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to kto nam jeszcze bez zabka pozostał :unsure:

nam idą juz strasznie długo te górne jedynki i to jest powód naszych nieprzespanych nocy- juz dzisiaj jej dałam taką sucha bułke bo Olga pisała ze Ignasiowi dziasełka pokaleczyła - i nic - ma jakies twarde dziasła - bo zamiast się przebic to sie coraz bardziej rozciagają :( :(

Krecik -no niby fajne są ubranka dla dziewczynek ale chłopięce jakoś bardziej przemawiają do mnie :lol:

Ania - torcik przeeeeeśliczny - taki bardzo gustowny delikatny - śliczniutki :cheer: buziaczki dla Kubusia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Słoneczko - tulę :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

a u Nas piękana pogoda :lol: Kamka nie ma gorączki więc wyszliśmy przed domek - przespała się troszkę - a na słoneczku to +18 było :ohmy: :lol:

taka u Nas góra śniegu :)

aż musiałam Sebka przebierać - cały był mokry :lol:

Olga - gratulacje :kiss: cieszę się razem z Tobą :lol:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #594372 przez Olga
bidol ale masz śliczne dzieciaczki,Sebuś mi bardzo przypomina synka mojej znajomej :) a górkę macie super do zjeżdżania :lol: i mój ulubiony wózeczek i to na czterech kółkach,ja cały czas czekam,kiedy sobie taki kupię. :silly: Może w kwietniu już będzie zwrot ze skarbówki :lol:

ME gratuluje ząbka,może to on był winny tej gorączki u Emilki :unsure:

Anna torcik super-masz zdolności :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka