- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237212 przez luska
hejka
Olu też myślałam o chuście ale.... jak się zagłębiłam w temacie to wcale nie jest takie proste i zrezygnowała.Chyba, ze właśnie bym miała możliwość skorzystanie i z jakiś kursów
Kurka Iva jak się czyta , ze u was taka sielanka to już chce mieć maleństwo przy sobie
Batmanko głowa do góry , myślę tak jak Ola , ze tym razem szpital ci posłuży i normalnie sobie odpoczniesz
Madzia nie ma za cos

A zdjątko super , ale bym się zdziwiła jak by ci ktoś teraz jeszcze mówił , ze masz mały brzuch , bo jest spory
Kima ja tez nie gotowała , 60stopni i żelazko starczą
Sarna fajnie , ze macie możliwość takich porobienia takich zdjęć.My raczej walimy ful fotek z zaskoczenia , bo najbardziej takie lubimy
znaczy ja bo mój to wogole zdjęć nie lubi 
A co do drutów i reszty to mnie nigdy nie bawiło , ja i rzeczy z wełny, włoczki nie lubię
Sarna pierniczki super , ja sie nie mogę doczekać jak z maluchami przed świętami razem usiądziemy i będziemy robić takie pierniczki
Ale w tym rok to nam się chyba jeszcze nie uda 
Emka to masz łaskawa ta córeczkę
Fajnie , ze odpadł pępuszek
Ja sobie zachowałam 
Aniu tego chyba sama nie stwierdzisz
Olu też myślałam o chuście ale.... jak się zagłębiłam w temacie to wcale nie jest takie proste i zrezygnowała.Chyba, ze właśnie bym miała możliwość skorzystanie i z jakiś kursów

Kurka Iva jak się czyta , ze u was taka sielanka to już chce mieć maleństwo przy sobie

Batmanko głowa do góry , myślę tak jak Ola , ze tym razem szpital ci posłuży i normalnie sobie odpoczniesz

Madzia nie ma za cos

A zdjątko super , ale bym się zdziwiła jak by ci ktoś teraz jeszcze mówił , ze masz mały brzuch , bo jest spory

Kima ja tez nie gotowała , 60stopni i żelazko starczą

Sarna fajnie , ze macie możliwość takich porobienia takich zdjęć.My raczej walimy ful fotek z zaskoczenia , bo najbardziej takie lubimy

A co do drutów i reszty to mnie nigdy nie bawiło , ja i rzeczy z wełny, włoczki nie lubię

Sarna pierniczki super , ja sie nie mogę doczekać jak z maluchami przed świętami razem usiądziemy i będziemy robić takie pierniczki

Emka to masz łaskawa ta córeczkę

Aniu tego chyba sama nie stwierdzisz

Temat został zablokowany.
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237217 przez madziaska
Dzien dobry 
Dziekuje za mile slowa w kierunku fotki
sarna sliczne te Twoje dziela. czekamy na pierwsze fotki malenstw w tych cudach
Emka gratuluje odpadniecia pepuszka, szybko WAM poszlo. Ja zamierzam pielegnowac pepek Octeniseptem, jak odpadnie przez jakis czas rowniez tym.
Aniaa masz sie z tym czopem, kurcze ciekawe gdzie sie on miescil, skoro tak tego duzo
Roza skaranie Boskie z tym zebem. Ja przed ciaza wszytsstkie zeby wyleczylam... I co??? ten leczony kanlowo, podobnie jak u Ciebie co jakis czas daje o sobie znac... Moze nie boli mocno, ale jak juz zaczyna to pol szczeki mnie swedzi... Cos sie tam chyba zaczyna dziac... Jak urodze to sie przejde do tego pana doktorka, a raczej do jego szefa :/
@nulka dziekujemy za zyczenia
Ja tez wypralam pieluszki w 60 stopniach i wyprasowalam, na pupe ich zakladac nie bede wiec mysle, ze wystarczy
Milej niedzielki:) Ciekawe jak tam nasze dziewuszki Vestusia i Dorcia...
Luska faktycznie brzuchol mi sporo urosl i to wlasnie w 9 miesieacu tak podskoczyl...

Dziekuje za mile slowa w kierunku fotki

sarna sliczne te Twoje dziela. czekamy na pierwsze fotki malenstw w tych cudach

Emka gratuluje odpadniecia pepuszka, szybko WAM poszlo. Ja zamierzam pielegnowac pepek Octeniseptem, jak odpadnie przez jakis czas rowniez tym.
Aniaa masz sie z tym czopem, kurcze ciekawe gdzie sie on miescil, skoro tak tego duzo

Roza skaranie Boskie z tym zebem. Ja przed ciaza wszytsstkie zeby wyleczylam... I co??? ten leczony kanlowo, podobnie jak u Ciebie co jakis czas daje o sobie znac... Moze nie boli mocno, ale jak juz zaczyna to pol szczeki mnie swedzi... Cos sie tam chyba zaczyna dziac... Jak urodze to sie przejde do tego pana doktorka, a raczej do jego szefa :/
@nulka dziekujemy za zyczenia

Ja tez wypralam pieluszki w 60 stopniach i wyprasowalam, na pupe ich zakladac nie bede wiec mysle, ze wystarczy

Milej niedzielki:) Ciekawe jak tam nasze dziewuszki Vestusia i Dorcia...
Luska faktycznie brzuchol mi sporo urosl i to wlasnie w 9 miesieacu tak podskoczyl...

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez madziaska.
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 5 miesiąc temu #237242 przez Milla
Dzień doberek!
Ja wczoraj miałam zabiegany dzień. Najpierw sprzątanie, potem ktg.Później odwiedziła nas moja kumpela z ogólniaka z mężem i synkiem. I tak dzień zleciał
Mała na ktg oczywiście spała
a ja głupia tak schizuję, że napisałam do gina sms.
Dobrze, że już jutro wizyta.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Róża, współczuję bólu zęba. Mnie to też dopadło
Myślałam, ze może wyrzyna mi się ząb mądrości
ale jak policzyłam zęby to juz go mam i to właśnie ta cholera mi dokucza
górna lewa ósemka. Wrrr, nie mogę nawet zacisnąć zębów. Był już plombowany, więc może czeka mnie kanałowe leczenie. Nie boję się tego, ale jak mi go rozbabrze to może nie zdążyć w 2 tygodnie z wyleczeniem i co będę z dziurą chodzić?
Ja wczoraj miałam zabiegany dzień. Najpierw sprzątanie, potem ktg.Później odwiedziła nas moja kumpela z ogólniaka z mężem i synkiem. I tak dzień zleciał

Mała na ktg oczywiście spała

Dobrze, że już jutro wizyta.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Róża, współczuję bólu zęba. Mnie to też dopadło

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237263 przez Batmanik
witam,
ja nadal w dwupaku i ani pilka ani sprzatanie ani moj nie jest w stanie nic ruszyc:(( mam nadzieje ze mnie jutro nie zostawia bo jak ja wytrzymam bez Igora zapalacze sie tam:( moje szczescie - no a on za mna:(
ja robie ostatnie przygotowania bo to jutro ten dzien:(
ach lece wlosy plukac bo jeszcze sie spala hehe od farby:))
milej niedzieli!!!
ja nadal w dwupaku i ani pilka ani sprzatanie ani moj nie jest w stanie nic ruszyc:(( mam nadzieje ze mnie jutro nie zostawia bo jak ja wytrzymam bez Igora zapalacze sie tam:( moje szczescie - no a on za mna:(
ja robie ostatnie przygotowania bo to jutro ten dzien:(
ach lece wlosy plukac bo jeszcze sie spala hehe od farby:))
milej niedzieli!!!
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237266 przez Aleksandra
Cześc dziewuszki 
Ja dzisiaj nie do życia jestem. Natalkę męczy chyba kolka. Jest tak: budzi się na karmienie, zmieniam pieluszkę i przystawiam do cyca. Chwilę possie i zaraz jest wrzask, nie krzyk tylko wrzask!! Biorę ją na ramię, żeby jej się odbiło. Jak się odbije to znowu cyc i po jakimś czasie wrzask i tak się bujamy z jednym cycem ok 25 min. Jak już jakoś podje tego jednego to daję jej drugiego. Trochę po marudzi ale zje i usypia. Czy to kolka ??? Dziś w nocy do 3-ciej nie spała. Spała z nami w łóżku do rana. Poza tym było jeszcze tak, że ja karmiłam ją o 1 i zeszło nam się do 1.30. Położyłam ją do łóżeczka, była spokojna później trzeba było jej zmienić pieluszkę i nagle zrobiła się głodna - no to Zbyszek dał jej butę z moim mlekiem. Zjadła 90ml!! Ale za to spała do 7.30... Nie wiem co robić w takich sytuacjach. Zobaczę jak będzie teraz o 14 przy karmieniu...
Sarna ja mieszkam w okolicach Warszawy. Dokładnie w Złotokłosie. Czapucha i szaliczek rewelacyjne
Emka ja używam Octeniseptu. Psikam na patyczek do uszu i smaruję pępunio. Teraz to Nacia ma już ładnie zagojony
Jej też odpadł po tygodniu 
Batmanik jak cię zatrzymają to może nie będzie tak źle z Igorkiem a i ty dasz radę

Ja dzisiaj nie do życia jestem. Natalkę męczy chyba kolka. Jest tak: budzi się na karmienie, zmieniam pieluszkę i przystawiam do cyca. Chwilę possie i zaraz jest wrzask, nie krzyk tylko wrzask!! Biorę ją na ramię, żeby jej się odbiło. Jak się odbije to znowu cyc i po jakimś czasie wrzask i tak się bujamy z jednym cycem ok 25 min. Jak już jakoś podje tego jednego to daję jej drugiego. Trochę po marudzi ale zje i usypia. Czy to kolka ??? Dziś w nocy do 3-ciej nie spała. Spała z nami w łóżku do rana. Poza tym było jeszcze tak, że ja karmiłam ją o 1 i zeszło nam się do 1.30. Położyłam ją do łóżeczka, była spokojna później trzeba było jej zmienić pieluszkę i nagle zrobiła się głodna - no to Zbyszek dał jej butę z moim mlekiem. Zjadła 90ml!! Ale za to spała do 7.30... Nie wiem co robić w takich sytuacjach. Zobaczę jak będzie teraz o 14 przy karmieniu...
Sarna ja mieszkam w okolicach Warszawy. Dokładnie w Złotokłosie. Czapucha i szaliczek rewelacyjne

Emka ja używam Octeniseptu. Psikam na patyczek do uszu i smaruję pępunio. Teraz to Nacia ma już ładnie zagojony

Batmanik jak cię zatrzymają to może nie będzie tak źle z Igorkiem a i ty dasz radę

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237267 przez madziaska
Biedna Natalka
Moze to kolka... Skonczyla juz miesiac, wiec moze daj jej jakies kropelki lub herbatke. Moja kolezanka dawala synkowi przed kazdym karmieniem lyzeczke lub dwie przegotowanej wody, czekala chwilke, slyszala bąbelki w brzuszku i potem dopiero karmila. Moze to pomoze...
Pisalam do Vestusi... U niej nic sie nie dzieje, na ktg nie ma skurczy... Czeka i boi sie, ze zrobia jej cc, bo ma strasznie spuchniete stopy i skacze jej cisnienie...

Pisalam do Vestusi... U niej nic sie nie dzieje, na ktg nie ma skurczy... Czeka i boi sie, ze zrobia jej cc, bo ma strasznie spuchniete stopy i skacze jej cisnienie...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez madziaska.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237271 przez Aleksandra
Jak dziś będziemy na zakupach (ale chyba skończy się na tym, że sama pojadę bo oczywiście nasze wczorajsze plany już się zmieniają ale nauczyłam się nie nastawiać i lepiej to znoszę) to wstąpię do apteki i się spytam co mogę jej dać. Ale to z wodą to pierwsze słyszę
Dzięki za podpowiedź

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237274 przez Aleksandra
Pogoda jest dziś taka, że nic się nie chce człowiekowi. Jeszcze po zawalonej nocy to juz całkowite lenistwo... Kawy nie chcę pic bo boje się że następna nocka będzie do tyłu...
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237293 przez Milla
Oluś, Hubiemu kilka razy zdarzyło się mieć kolkę. Najpierw dawaliśmy mu espumisan (zanim skończył mc), a potem dorwałam od znajomych Sab Simplex (w Polsce go chyba nie dostaniesz).Też ma ten sam składnik tylko chyba w innym stężeniu. Młody potrafił płakać przez 2 godziny. Nic nie pomagało. A może spróbuj położyć na brzuszku cieplutką pieluszkę, słyszałam o suszarce do wlosów. Znam uczucie tej bezsilności, człowiek chce pomóc dziecku a nie wie jak albo nic nie pomaga.
- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Szymcio jest już z nami ;)))
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237294 przez Róża
Obiadek zjedzony, więc czas na chwile relaxu 
Milla - biedna, współczuje Ci szczerze
I rozumiem, bo ja tez się tego obawiałam, dlatego jak pobolewał to nie poszlam tydz temu., bo balam się, że jak go rozwiercą i nie zdążą na czas, to z dziurawym rozbabranym zebem będe rodzić
ale teraz bylam zmuszona pojechać, sama nie wiem teraz czy dobrze czy nie dobrze, że w ogóle mi go nie ruszyli, boje sie że skończe antybiotyk i jak tam się cos dzieje to znowu będzie za dwa tyg. to samo ... zyczę Ci aby minelo, może na pogode Cie troszkę męczy i przejdzie, mam taka nadzieję 
Madzia - ja wlasnie tak samo leczyłam zęby przed ciążą, żeby w trakcie nie mieć problemów, i też kanałowo przeleczony i kiszka, u mnie już leczenie przebiegało mega, pierwszy etap skończył się na antybiotyku, nacinaniu dziąsel i codziennych wizytach w gabinecie, a mowiłam, że jak zmiana jest duza,żeby mi go usuneli, ale ... chcieli ratowac, i po dwóch m-cach wypadl caly i w lutym na nowo zakładali mi plomby, jaka byłam ściekła wtedy ;/ myślałam, że to koniec, ale widac, że nie, już nie mówię ile kasy w tego zeba władowaliśmy ... masz rację, w takim wypadku, to trzeba by bylo żłożyć reklamację !!! Specjaliści
mam nadzieje, że u Ciebie nic sie w tego nie rozwinie!
P.S cudowny avatarek
Batmanik - bedzie dobrze, zobaczysz, dasz rade, mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli! Pozytywne nastawienie podobno potrafi zdziałać cuda, więc głowa do gory !
Ola - ja tez czytałam, że jak dzidzia skończy miesiąc moga sie pojawić kolki, może w aptece zapytaj o jakiś specyfik dla takiego maluszka, powinni wiedzieć, co może pomóc w takiej sytuacji, tak czy inaczej, mam nadzieję, że Natalka po prostu miała gorszy nastrój, trochę Wam podokuczala i juz będzie dobrze
U mnie postęp, ropień zaczął się oczyszczać, szczegołów nie będę przedstawiać, ale powinno być coraz lepiej, moge powoli ruszac lewa strona buzi

Milla - biedna, współczuje Ci szczerze

Madzia - ja wlasnie tak samo leczyłam zęby przed ciążą, żeby w trakcie nie mieć problemów, i też kanałowo przeleczony i kiszka, u mnie już leczenie przebiegało mega, pierwszy etap skończył się na antybiotyku, nacinaniu dziąsel i codziennych wizytach w gabinecie, a mowiłam, że jak zmiana jest duza,żeby mi go usuneli, ale ... chcieli ratowac, i po dwóch m-cach wypadl caly i w lutym na nowo zakładali mi plomby, jaka byłam ściekła wtedy ;/ myślałam, że to koniec, ale widac, że nie, już nie mówię ile kasy w tego zeba władowaliśmy ... masz rację, w takim wypadku, to trzeba by bylo żłożyć reklamację !!! Specjaliści

P.S cudowny avatarek

Batmanik - bedzie dobrze, zobaczysz, dasz rade, mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli! Pozytywne nastawienie podobno potrafi zdziałać cuda, więc głowa do gory !
Ola - ja tez czytałam, że jak dzidzia skończy miesiąc moga sie pojawić kolki, może w aptece zapytaj o jakiś specyfik dla takiego maluszka, powinni wiedzieć, co może pomóc w takiej sytuacji, tak czy inaczej, mam nadzieję, że Natalka po prostu miała gorszy nastrój, trochę Wam podokuczala i juz będzie dobrze

U mnie postęp, ropień zaczął się oczyszczać, szczegołów nie będę przedstawiać, ale powinno być coraz lepiej, moge powoli ruszac lewa strona buzi

Moderatorzy: ilona