BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #213902 przez Milla
A miałyście już pobierany wymaz na gbs (paciorkowca)? mi planuje pobrać na następnej wizycie. Trochę szybko jak na moje. Ostatnio miałam pobierane w 36 tygodniu. : :unsure: dry:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #213903 przez Milla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 6 miesiąc temu #213904 przez Dorciaition
Vestusia co do papierosów zgadzam się z Tobą w 100%. Wkurza mnie jak moja szwagierka pali papierosa a potem włazi nam do auta. Myśli, że to nie czuć. Spaliła i poperfumowała się- jeszcze gorzej. Ja papierosy na kilometr wyczuje. Ostatnio jej powiedziałam, że truje mi dziecko. :angry:

Oj Anakol nie miałam tego nigdy, ale współczuję Tobie bólu. Byłas z tym u lekarza?

Doti wagą się nie przejmuj. Tak jak Milla pisze usg też się myli. Są to wymiary orientacyjne. Najważniejsze, że maleństwo zdrowe. My z Madziaską też mamy kruszynki.
Aa to ciekawe. Moze szybciej urodzisz? :)
Kurka jaka jestem ciekawa, która z nas będzie następna. Już nie mogę sie doczekać naszych dzieciaczków :)

Ciekawe jak Ola. Czy dziś wyjdzie. Pisała do Was?

Vestusia powinnaś dostać na dupe za to wchodzenie z zakupami tak wysoko. Opanuj się Kobieto! Żeby mi to było ostatni raz! :P :P

Milla też mam takie plany przed terminem. Mycie, wchodzenie po schodach. Moze pomoze ;)
Wczoraj po długim czasie z meżusiem sie poprzytulaliśmy. Spociłam się jak wieprz ;)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #213905 przez Milla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 6 miesiąc temu #213906 przez Doti
MillaNie no, ja się tam nie martwię, wręcz doczekać się nie moge :) wiem że maleństwo jest wykształcone w pełni, nawet płucka bo w 27 tyg dostałam dwie dawki celestone, to jest hormon aby małemu się szybciej płucka rozwinęły bo groził mi poród przedwczesny. A dzieciaczki wiadomo są mniejsze i większe, ja będę miała kruszynkę. A wagę oblicza się po obwodzie główki, klatki piersiowej oraz długości kości udowej.

vestusia jak ja bym miała chodzić po schodach na 4 piętro to po kilku dniach na bank bym urodziła :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #213907 przez Milla

13 lata 6 miesiąc temu #213910 przez Milla
Doti napisał:

MillaNie no, ja się tam nie martwię, wręcz doczekać się nie moge :) wiem że maleństwo jest wykształcone w pełni, nawet płucka bo w 27 tyg dostałam dwie dawki celestone, to jest hormon aby małemu się szybciej płucka rozwinęły bo groził mi poród przedwczesny. A dzieciaczki wiadomo są mniejsze i większe, ja będę miała kruszynkę. A wagę oblicza się po obwodzie główki, klatki piersiowej oraz długości kości udowej.

vestusia jak ja bym miała chodzić po schodach na 4 piętro to po kilku dniach na bank bym urodziła :silly:

Z netu:
Masę ciała rozwijającego się płodu określa się na podstawie kilku parametrów, takich jak: wymiar dwuciemieniowy, obwód głowy, obwód brzucha i długość kości udowej. Uznaje się jednak, że obliczanie masy ciała dziecka nawet najlepszymi metodami może być obarczone błędem rzędu nawet 15%. Dlaczego tak się dzieje? Okazuje się, że czynniki takie jak cechy danej populacji, ale też liczba i rodzaj mierzonych parametrów, a nawet czynniki techniczne mające wpływ na rozdzielczość obrazu, mogą powodować błąd w pomiarach.
Więc równie dobrze może ważyć i dwa kilo:)
13 lata 6 miesiąc temu #213911 przez Dorciaition
Milla ja też nie mam ochoty. Ale żal mi się zrobiło męża ;)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #213914 przez Milla

13 lata 6 miesiąc temu #213920 przez Suari

13 lata 6 miesiąc temu #213921 przez luska
hej

Hehe Vestusia podejrzewam , jak ci się śmieje .Ale pewnie to nadmiar wody z ciebie schodzi bo w sumie ile 4kg mniej bo ostatnio pisałaś o 3........No a zdrowe jedzenia swoja droga.Chociaż ostatnio tez nie kupuje, czyli nie jem bo nie ma :P słodyczy ,a waga i tak rośnie B)

A poduszka na pewno sie przyda , no mi to bez apelacyjni bo po cc.Jednak brzucho będzie bolała a jak położę podusie na nią malutka to co innego zawsze.

Vestusia wez mnie nie strasz ,Ola dali mi czystego a nie wiem czy był kąpany, jednak rano przychodził codziennie i właśnie pod kranem myły.No a w Toruniu właśnie ponoć nie myją , samemu się dzidzie przeciera , właśnie bo ta maż itd .No ale jeżeli jest się dłużej niż te 3 dni to ponoć myją.Zresztą jak będę to się przekonam :)

Eh Kima sie nameczy bidula, ile ona już jest w szpitalu??No i prędko pewnie nie wyjdzie :(

Ta a was zaskoczę, ja się nie boje w sensie nie myślę o tym , bo bym osiwiała :silly: .Musi być dobrze ,koniec kropka .Nie ma innej możliwości, już chyba jak dla nas ,wystarczająco po dupie dostaliśmy .Teraz ma być wszytko pięknie i ładnie nie wiedzie innej opcji :) I nie słucham nie czytam nie interesują mnie mrożące krew w żyłach opowieści ;)
A no moje to nie jest tak , ze paliła piła i urodziło się zdrowe dziecko, prędzej czy później niesety wyjdzie coś nie tak, i wtedy taka człowiek płaci za nieodpowiedzialność swojej matki :(

Ania kurka no to nic nie pisałaś , ze to druga :kiss:

Batmanko to co napisałaś to tylko takie wytłumaczenie palaczy, ale z każdym lekarzem co gadałam to rzucić rzucić rzucić to jest najlepsze wyjście.......... i jak ktoś chce to może.Papierochy zaczęłam palić jak miałam 16lat :dry: I co jak się dowiedziałam o ciąży rzuciłam bez problemu , dziecko najważniejsze , to samo palenia przy dziecku nie ma ,w domu gdzie przebywa dziecko nie ma.Nawet jak mam wyszła na papierocha i chciała malego na rece to ni było o tym mowy , przebrac się musiała heheh

13 lata 6 miesiąc temu #213922 przez Suari
Milla napisał:

A miałyście już pobierany wymaz na gbs (paciorkowca)? mi planuje pobrać na następnej wizycie. Trochę szybko jak na moje. Ostatnio miałam pobierane w 36 tygodniu. : :unsure: dry:

Ja miałam pobierany w 32tc5d.
13 lata 6 miesiąc temu #213925 przez luska
Doti waga synka sie nie przejmuj , bo to tylko usg i mój lekarz sam mówi , ze niczego nie może mi potwierdzić ani zaprzeczyć na 100%.Wiec wcale kruszynka nie musi być.Moja mała w 31 tc ważyła 1400g , tez jaki z niej pulpecik nie jest i dobrze.Powiem wam , ze ja to nie chce i nie chciałam nigdy , żeby dzidzia mi się duza urodziła, bo szybciej urośnie hehe i nie będzie taka słodka kruszynka , a chce się nacieszyć takim smerfikiem maleńkim :P
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #213926 przez jo_anna20
Ja po wizycie i wszystko ok! Młody waży 2845 :) Ale najważniejsze, że wód płodowych mam juz w normie i waśnie mam zamiar wchłonąć cos słodkiego bo juz nie pamiętam co to za smak :) Po drodze szukałam ptysi, ale nigdzie nie mieli :(

Od przyszłego tygodnia mam sie zjawiać na ktg raz w tygodniu, no i mam zleconą kupę badań - HIV, toxo, combsa, HCV, i jeszcze coś tam.... więc już liczę zaskórniaki :)
Wymaz na gbs miałam w 34tyg.

A i poproszę o zmiane terminu porodu na 10.11. :)
13 lata 6 miesiąc temu #213930 przez luska
Eha my nockę ciężka mieliśmy , małemu się coś śniło , bał się położyć do łóżka B) Do tego ja na jego płacz za szybko zareagowałam i sie zerwałam z łóżka dobrze , że fotel stał bo bym się chyba przewróciła tak mnie wszytko w dól pociągało :(

A ja się tak zastanawiam jak mam mieć to cesarkę to czy ten wymaz mi potrzebny , chyba nie??

Do Oli pisałam eska ale jak na razie brak odp.Mam nadzieje , że u nich wszytko dobrze i te wyniki , ze ok wyszły
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia