- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #213904 przez Dorciaition
Vestusia co do papierosów zgadzam się z Tobą w 100%. Wkurza mnie jak moja szwagierka pali papierosa a potem włazi nam do auta. Myśli, że to nie czuć. Spaliła i poperfumowała się- jeszcze gorzej. Ja papierosy na kilometr wyczuje. Ostatnio jej powiedziałam, że truje mi dziecko. 
Oj Anakol nie miałam tego nigdy, ale współczuję Tobie bólu. Byłas z tym u lekarza?
Doti wagą się nie przejmuj. Tak jak Milla pisze usg też się myli. Są to wymiary orientacyjne. Najważniejsze, że maleństwo zdrowe. My z Madziaską też mamy kruszynki.
Aa to ciekawe. Moze szybciej urodzisz?
Kurka jaka jestem ciekawa, która z nas będzie następna. Już nie mogę sie doczekać naszych dzieciaczków
Ciekawe jak Ola. Czy dziś wyjdzie. Pisała do Was?
Vestusia powinnaś dostać na dupe za to wchodzenie z zakupami tak wysoko. Opanuj się Kobieto! Żeby mi to było ostatni raz!

Milla też mam takie plany przed terminem. Mycie, wchodzenie po schodach. Moze pomoze
Wczoraj po długim czasie z meżusiem sie poprzytulaliśmy. Spociłam się jak wieprz

Oj Anakol nie miałam tego nigdy, ale współczuję Tobie bólu. Byłas z tym u lekarza?
Doti wagą się nie przejmuj. Tak jak Milla pisze usg też się myli. Są to wymiary orientacyjne. Najważniejsze, że maleństwo zdrowe. My z Madziaską też mamy kruszynki.
Aa to ciekawe. Moze szybciej urodzisz?

Kurka jaka jestem ciekawa, która z nas będzie następna. Już nie mogę sie doczekać naszych dzieciaczków

Ciekawe jak Ola. Czy dziś wyjdzie. Pisała do Was?
Vestusia powinnaś dostać na dupe za to wchodzenie z zakupami tak wysoko. Opanuj się Kobieto! Żeby mi to było ostatni raz!

Milla też mam takie plany przed terminem. Mycie, wchodzenie po schodach. Moze pomoze

Wczoraj po długim czasie z meżusiem sie poprzytulaliśmy. Spociłam się jak wieprz

Temat został zablokowany.
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Doti
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #213906 przez Doti
MillaNie no, ja się tam nie martwię, wręcz doczekać się nie moge
wiem że maleństwo jest wykształcone w pełni, nawet płucka bo w 27 tyg dostałam dwie dawki celestone, to jest hormon aby małemu się szybciej płucka rozwinęły bo groził mi poród przedwczesny. A dzieciaczki wiadomo są mniejsze i większe, ja będę miała kruszynkę. A wagę oblicza się po obwodzie główki, klatki piersiowej oraz długości kości udowej.
vestusia jak ja bym miała chodzić po schodach na 4 piętro to po kilku dniach na bank bym urodziła

vestusia jak ja bym miała chodzić po schodach na 4 piętro to po kilku dniach na bank bym urodziła

- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #213910 przez Milla
Doti napisał:
Masę ciała rozwijającego się płodu określa się na podstawie kilku parametrów, takich jak: wymiar dwuciemieniowy, obwód głowy, obwód brzucha i długość kości udowej. Uznaje się jednak, że obliczanie masy ciała dziecka nawet najlepszymi metodami może być obarczone błędem rzędu nawet 15%. Dlaczego tak się dzieje? Okazuje się, że czynniki takie jak cechy danej populacji, ale też liczba i rodzaj mierzonych parametrów, a nawet czynniki techniczne mające wpływ na rozdzielczość obrazu, mogą powodować błąd w pomiarach.
Więc równie dobrze może ważyć i dwa kilo:)
Z netu:MillaNie no, ja się tam nie martwię, wręcz doczekać się nie moge
wiem że maleństwo jest wykształcone w pełni, nawet płucka bo w 27 tyg dostałam dwie dawki celestone, to jest hormon aby małemu się szybciej płucka rozwinęły bo groził mi poród przedwczesny. A dzieciaczki wiadomo są mniejsze i większe, ja będę miała kruszynkę. A wagę oblicza się po obwodzie główki, klatki piersiowej oraz długości kości udowej.
Masę ciała rozwijającego się płodu określa się na podstawie kilku parametrów, takich jak: wymiar dwuciemieniowy, obwód głowy, obwód brzucha i długość kości udowej. Uznaje się jednak, że obliczanie masy ciała dziecka nawet najlepszymi metodami może być obarczone błędem rzędu nawet 15%. Dlaczego tak się dzieje? Okazuje się, że czynniki takie jak cechy danej populacji, ale też liczba i rodzaj mierzonych parametrów, a nawet czynniki techniczne mające wpływ na rozdzielczość obrazu, mogą powodować błąd w pomiarach.
Więc równie dobrze może ważyć i dwa kilo:)
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 6 miesiąc temu #213921 przez luska
hej
Hehe Vestusia podejrzewam , jak ci się śmieje .Ale pewnie to nadmiar wody z ciebie schodzi bo w sumie ile 4kg mniej bo ostatnio pisałaś o 3........No a zdrowe jedzenia swoja droga.Chociaż ostatnio tez nie kupuje, czyli nie jem bo nie ma
słodyczy ,a waga i tak rośnie 
A poduszka na pewno sie przyda , no mi to bez apelacyjni bo po cc.Jednak brzucho będzie bolała a jak położę podusie na nią malutka to co innego zawsze.
Vestusia wez mnie nie strasz ,Ola dali mi czystego a nie wiem czy był kąpany, jednak rano przychodził codziennie i właśnie pod kranem myły.No a w Toruniu właśnie ponoć nie myją , samemu się dzidzie przeciera , właśnie bo ta maż itd .No ale jeżeli jest się dłużej niż te 3 dni to ponoć myją.Zresztą jak będę to się przekonam
Eh Kima sie nameczy bidula, ile ona już jest w szpitalu??No i prędko pewnie nie wyjdzie
Ta a was zaskoczę, ja się nie boje w sensie nie myślę o tym , bo bym osiwiała
.Musi być dobrze ,koniec kropka .Nie ma innej możliwości, już chyba jak dla nas ,wystarczająco po dupie dostaliśmy .Teraz ma być wszytko pięknie i ładnie nie wiedzie innej opcji
I nie słucham nie czytam nie interesują mnie mrożące krew w żyłach opowieści 
A no moje to nie jest tak , ze paliła piła i urodziło się zdrowe dziecko, prędzej czy później niesety wyjdzie coś nie tak, i wtedy taka człowiek płaci za nieodpowiedzialność swojej matki
Ania kurka no to nic nie pisałaś , ze to druga
Batmanko to co napisałaś to tylko takie wytłumaczenie palaczy, ale z każdym lekarzem co gadałam to rzucić rzucić rzucić to jest najlepsze wyjście.......... i jak ktoś chce to może.Papierochy zaczęłam palić jak miałam 16lat
I co jak się dowiedziałam o ciąży rzuciłam bez problemu , dziecko najważniejsze , to samo palenia przy dziecku nie ma ,w domu gdzie przebywa dziecko nie ma.Nawet jak mam wyszła na papierocha i chciała malego na rece to ni było o tym mowy , przebrac się musiała heheh
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hehe Vestusia podejrzewam , jak ci się śmieje .Ale pewnie to nadmiar wody z ciebie schodzi bo w sumie ile 4kg mniej bo ostatnio pisałaś o 3........No a zdrowe jedzenia swoja droga.Chociaż ostatnio tez nie kupuje, czyli nie jem bo nie ma

A poduszka na pewno sie przyda , no mi to bez apelacyjni bo po cc.Jednak brzucho będzie bolała a jak położę podusie na nią malutka to co innego zawsze.
Vestusia wez mnie nie strasz ,Ola dali mi czystego a nie wiem czy był kąpany, jednak rano przychodził codziennie i właśnie pod kranem myły.No a w Toruniu właśnie ponoć nie myją , samemu się dzidzie przeciera , właśnie bo ta maż itd .No ale jeżeli jest się dłużej niż te 3 dni to ponoć myją.Zresztą jak będę to się przekonam

Eh Kima sie nameczy bidula, ile ona już jest w szpitalu??No i prędko pewnie nie wyjdzie

Ta a was zaskoczę, ja się nie boje w sensie nie myślę o tym , bo bym osiwiała

A no moje to nie jest tak , ze paliła piła i urodziło się zdrowe dziecko, prędzej czy później niesety wyjdzie coś nie tak, i wtedy taka człowiek płaci za nieodpowiedzialność swojej matki

Ania kurka no to nic nie pisałaś , ze to druga

Batmanko to co napisałaś to tylko takie wytłumaczenie palaczy, ale z każdym lekarzem co gadałam to rzucić rzucić rzucić to jest najlepsze wyjście.......... i jak ktoś chce to może.Papierochy zaczęłam palić jak miałam 16lat

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #213925 przez luska
Doti waga synka sie nie przejmuj , bo to tylko usg i mój lekarz sam mówi , ze niczego nie może mi potwierdzić ani zaprzeczyć na 100%.Wiec wcale kruszynka nie musi być.Moja mała w 31 tc ważyła 1400g , tez jaki z niej pulpecik nie jest i dobrze.Powiem wam , ze ja to nie chce i nie chciałam nigdy , żeby dzidzia mi się duza urodziła, bo szybciej urośnie hehe i nie będzie taka słodka kruszynka , a chce się nacieszyć takim smerfikiem maleńkim

- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #213926 przez jo_anna20
Ja po wizycie i wszystko ok! Młody waży 2845
Ale najważniejsze, że wód płodowych mam juz w normie i waśnie mam zamiar wchłonąć cos słodkiego bo juz nie pamiętam co to za smak
Po drodze szukałam ptysi, ale nigdzie nie mieli 
Od przyszłego tygodnia mam sie zjawiać na ktg raz w tygodniu, no i mam zleconą kupę badań - HIV, toxo, combsa, HCV, i jeszcze coś tam.... więc już liczę zaskórniaki
Wymaz na gbs miałam w 34tyg.
A i poproszę o zmiane terminu porodu na 10.11.

Od przyszłego tygodnia mam sie zjawiać na ktg raz w tygodniu, no i mam zleconą kupę badań - HIV, toxo, combsa, HCV, i jeszcze coś tam.... więc już liczę zaskórniaki

Wymaz na gbs miałam w 34tyg.
A i poproszę o zmiane terminu porodu na 10.11.

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez jo_anna20.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #213930 przez luska
Eha my nockę ciężka mieliśmy , małemu się coś śniło , bał się położyć do łóżka
Do tego ja na jego płacz za szybko zareagowałam i sie zerwałam z łóżka dobrze , że fotel stał bo bym się chyba przewróciła tak mnie wszytko w dól pociągało 
A ja się tak zastanawiam jak mam mieć to cesarkę to czy ten wymaz mi potrzebny , chyba nie??
Do Oli pisałam eska ale jak na razie brak odp.Mam nadzieje , że u nich wszytko dobrze i te wyniki , ze ok wyszły

A ja się tak zastanawiam jak mam mieć to cesarkę to czy ten wymaz mi potrzebny , chyba nie??
Do Oli pisałam eska ale jak na razie brak odp.Mam nadzieje , że u nich wszytko dobrze i te wyniki , ze ok wyszły
Moderatorzy: ilona