BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #335650 przez KAMI
akciak super ciuszki :) :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #335651 przez misia88
śliczne są te koszule, będzie mały elegant :) Muszę udać się do tego ciucholandu :)

13 lata 1 miesiąc temu #335659 przez misia88
akciak to jest ten ciucholand: www.ciucholandia.com/kontakt.html ?

13 lata 1 miesiąc temu #335669 przez aga2+1
akciak świetne ciuszki:) te ogrodniczki są cudne:)

13 lata 1 miesiąc temu #335677 przez patrysiuniusia
Dobrą pamięc macie ;) 23 maja to była wersja pierwotna, zaraz pozniej sie zmienilo i w karcie ciazy mialam 15 maja wiec 10dni wczesniej to w dopuszczalnej granicy ktora nie robi roznicy. To ja juz chyba tez zaczne skladac mebelki co by cieszyly oczy.. :)

13 lata 1 miesiąc temu #335679 przez patrysiuniusia
a co do ciucholadow to naprawde cale szczescie ze sa bo inaczej wyprawka kosztowalaby majatek a tak to mamy juz sprawdzone i w dobrej cenie, ja lubie ten na swietokrzyskiej... ;)

13 lata 1 miesiąc temu #335728 przez akciak84
misia ja byłam dokładnie na aleje Jana Pawła II 41, ale fajnie wiedzieć, że jest tam dalej na 65 jeszcze coś. Ciekawe jak z ciuchami dla dzieci :)

patrysiuniusia a ty chodzisz na świętokrzyską? gdzie dokładnie?

normalnie dziewczyny "szał ciał" z tymi ciucholandami. Wiem,że jeszcze na okopowej jest całkiem niezły.

13 lata 1 miesiąc temu #335736 przez Dotka
patrysiuniusia napisał:

Cześć dziewczyny, już dawno tu nie zaglądałam i się stęskniłam za tymi wszystkimi nowinkami. Ale widzę że jeszcze żadna nie urodziła wiec wszystko dobrze i oby tak dalej. Moja Tosia ma ponad 2kg i wyznaczony termin cesarki na 5 maja. Zdrowa jak rydz, tylko mamusia ma ciągle jakieś bakterie :| no i non stop na globułkach. Kiedy składacie łóżeczka i takie tam? :)

Witaj oj dawno Cie nie było :) a tak z ciekawości termin porodu na kiedy miałas ?? Ja prawdopodobnie tez cesarkę będe miala i zastanawiam sie kiedy mniej wiecej a wydaje mi sie że Ty miałaś teramin po mnie do porodu :P

13 lata 1 miesiąc temu #335739 przez Dotka
akciak ale bedzie mały elegant :) fajne te koszule :D

13 lata 1 miesiąc temu #335745 przez patrysiuniusia
Agciak na swietokrzyskiej sa rzeczy dla dzieci w środy, to jest na przeciwko McDonalds, odzieżowy raj sie nazywa :)

Dotka z okresu mi wypadal na 15maja i tak tez mam wpisany w karte ciazy ale na samym poczatku mialam 23 maja biorac pod uwage rozmiary plodu z tym ze sie podciagnela moja Tosienka i teraz juz jest wszystko zgodne :) Dzis rozmawialam z pania dr i powiedziala zebym sie niczym nie przejmowala i ze trzeba po cesarce chociaz boli szybko wstawac i chodzic i bedzie dobrze i ze ona sama miala niedawno cesarke i wie co mowi wiec jestem dobrej mysli :)

13 lata 1 miesiąc temu #335753 przez beadka7
Kurde dziewczyny fajnie by było gdyby ten termin wyznaczony przez gino to był rzeczywisty termin porodu, człowiek by się tak psychicznie przygotował, a tak to w ciągłej niepewności :P hihihi

13 lata 1 miesiąc temu #335773 przez ewel7
akciak ciuszki super :) będzie Mały Przystojniak :)

ja już odebrałam okulary i póki co nie mogę się przyzwyczaić ;) jakiś taki świat mocno wyrazisty się zrobił ;) :P

13 lata 1 miesiąc temu #335791 przez misia88
Muszę się wybrać do tych ciucholandów, ale mąż mnie zabije, bo i tak już dużo tych ciuszków :P

A to mój dzisiejszy brzuszek:

13 lata 1 miesiąc temu #335830 przez akciak84
misia mam wrażenie, że ci nieźle urusł brzuch od ostatniego zdjęcia. Poza tym co do ciuszków to właśnie ja nie mam takich od 6 mies. w ogóle i jak jest coś fajnego teraz to się kuszę, bo wiem że to pojedyncze sztuki, nie tak jak w normalnym sklepie.

ewel to ty w ogóle nie miałaś okularów? tylko soczewki? Ja też chodzę w soczewkach ale jak uprawiam sporty...albo jak okulary nie pasują do ubioru. B) Nie wyobrażam sobie samych soczewek nosić.

beadka fajnie byłoby abym wiedziała dzień i godzinę skurczów. Tak sobie myślę, ze w tych terminach na cesarkę to dużo plusów. Przychodzisz i za jakieś 45 min. masz dzidzię. Ja się zaczynam naturalnego coraz bardziej bać :( ale też nie wiem czy nie wyskoczy coś nagle i cesarka. Najpierw cesarki nie chciałam, ale teraz to się chyba czuję bezpiecznie, że istnieje taka ewentualność. Bo póki co to nie mamy już dziewczyny wyjścia musimy urodzić :laugh:

aaa...i teraz patrzę na wyniki na necie i TSH w porzo :)

13 lata 1 miesiąc temu #335853 przez ewel7
misia brzusio fajniuchny:)

akciak miałam okulary, ale takie niefajne, które nosiłam tylko wieczorami w domu :silly: , tak to cały czas soczewki. Jednak ostatnio zauważyłam, że źle mi się je nosi w ciąży (oczy łzawiły często i były zaczerwienione) okulistka mi powiedziała, że tak często się dzieje w ciąży i dlatego powinnam nosić raczej okulary, a tylko od czasu do czasu soczewki. Zresztą wyszedł mi astygmatyzm na lewym oku więc normalne soczewki nie wchodzą w grę, a te specjalne, które korygują to okulista stwierdził, że nie sprawdzają się tak do końca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka