- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Co do zabawek, karuzeli to my póki co nic nie kupujemy... Misiek jeszcze za mały i wydaje mi się, że za wcześnie. Zresztą siostra obiecała mi jakieś zabawki po swoim synku cobym nie wydawała bez sensu kasy, łóżeczko turystyczne też mam od niej dostać (przyda się jak wybierzemy się do rodziców lub teściów). Dobrze z nią mam w sumie dostałam od niej całą wyprawkę jeśli chodzi o ciuszki, więc naprawdę dzięki temu sporo zaoszczędziłam. Wracając do zabawek to tak poza tym wydaje mi się, że nie ma co przesadzać bo jak to mądrze powiedziała mi położna "dla takiego niemowlaka jak najmniej gadżetów, jak najwięcej przytulania"

Rozważałam kupno pasa, ale zrezygnowałam na razie bo te apteczne (a myślę, że jeśli już to kupiłabym taki) są drogie, a nie do końca mam przekonanie...zwłaszcza, że jak się czyta w necie to zdania na ich temat są podzielone, znalazłam taki artykuł myślę, że warto przeczytać: www.benc.pl/czytelnia/525/pasy-i-gorsety...orodzie-tak-czy-nie/
Poczekam na wizytę u lekarza po okresie połogu i się poradzę zanim podejmę decyzję.
Zamiast tego poszalałam i zakupiłam sobie w aptece internetowej z musteli żel poporodowy, miałam próbkę, bardzo fajny i ładnie pachnie

www.apteka-melissa.pl/produkt_mustela-9-...ciala-200-ml_51.html
Miśko śpi, coś dziś maruderkowy miał humor pod wieczór więc zobaczymy jak minie nocka, oby w miarę spokojnie.
Wam też dobrej nocki, do jutra

- ruzyczka18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Za to kupiłam sobie nosidełko babybjorn activ jest teraz na promocji w smyku i rewelka polecam nasza Małgosia cały czas najchętniej by siedziała na rękach a jak trzeba coś zrobić to niezbędne są wolne ręce.
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Nas dziś odwiedziła pediatra. Z Basią wszystko dobrze. Porozmawiałyśmy o szczepieniach.
Jak szczepicie swoje dzieciaczki? Decydujecie się na szczepienia dodatkowe?
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

ale w ten sposób "pierwszy spacer" mamy za sobą

Beadka są herbatki z koperkiem dla dzieci... ja mam taką od 1 tygodnia... na razie nie podaję bo nie mam potrzeby...
a... Młody w ciągu tych dni przybrał jakieś 350 gr... Mała Głodomorra

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W czoraj też odpadł pepek i tak jak u MartiO jest bardzo brzydki i też ma taka wydzielinę z krwi i surowicy, ale pediatra kazał wysuszać spirytusem i po tygodniu powinien się zagoić ładnie.
Beadka damy radę jeszcze z 2 -3 tygodnie i dzieci będą bardziej kumate i też troszkę inaczej bedą funkcjonować. Poza tym możesz podawać małemu espumisan, ale to dopiero pod koniec 4 tygodnia.
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A my dzisiaj też na pierwszym spacerku byliśmy

Pozdrawiam

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
za nami spokojna noc, ale za to dzień głodomorry i przylepy, nie było mowy o spaniu tylko wtulać się i jeść... a inaczej ryk... teraz wreszcie troszkę przysnął, a ja szczerze mówiąc nie miałam nawet kiedy zjeść. A jeszcze w międzyczasie jak już przysnął sprzątałam bo jutro przyjeżdżają teściowie z babcią i siostrą męża, powiem szczerze, że padam na dziś...
Nam pępek jeszcze nie odpadł, ale wisi już ledwie... także czekamy...
MartiO na pewno wszystko się zagoi i będzie dobrze.
Brzuszek co do szczepień, myślimy... położna mi tylko mówiła, że z rotawirusami jest ryzyko bo to doustna szczepionka i dzieci często potrafią zwrócić, a kasy nikt nie odda...
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Nadrobiłam zaległości i się poryczałam, ale to chyba nie babyblues tylko ze wzruszenia:*
Dziewczyna, Jagielo, Martita jeszcze raz bardzo, bardzo Wam gratuluję!!! Ściskam mocno i wysyłam całuski dla skarbeczków kochanych:***
Jutro postaram się opisać jak to u mnie wyglądało a teraz muszę powoli kończyć bo Sonia już cichutko postekuje. To znak że będziemy zaraz się tulić i karmić. Brakowało mi Was w szpitalu... Dobrej nocki dla Was i maluszków, dużo snu i radości:*
- sister.anna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Widze ze baczki spedzaja nam totalnie sen z powiek.. a nasze maluszki mecza sie przy tym niemilosiernie. Chcialam sie Was spytac czy te herbatki koperkowe faktycznie cos daja? I czy podajecie je na noc czy w ciagu dnia tez?
A takze jak karmicie piersia to zawsze odbijacie swoje pociechy? Bo ponoc sa rozne szkoly... moja Ala odpada przy karmieniu i az serce peka jakbym miala ja budzic.. a z drugiej strony dobrze jest jak spi, bo jak tylko sie rozbudzi to na nowo to cyc 45min jakby nic nie jadla wczesniej...

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mój Miśko wreszcie śpi smacznie, padł po dzisiejszym dniu także mam nadzieję, że nockę prześpi spokojnie... a ja przed chwilą się wkurzyłam bo zaczęłam robić ciasto na jutrzejszy przyjazd gości i mi się śmietana zważyła, oczywiście rozryczałam się i mąż pojechał do tesco bo jeszcze otwarte i ma kupić drugą, zawsze jak chce zrobić coś od serca to mi nie wychodzi (ostatnio miałam tak jak robiłam mamie tort na urodziny ta sama sytuacja i to dwa razy mi masa nie wyszła

Miłej nocki i spokojnej z Maluszkami (co najważniejsze)