BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #54469 przez sunaja21
jak ktos karmi wylacznie piersia to moze nie miec @ tak dlugo jak karmi bo wtedy wytwarza sie wieksza ilosc prolaktyny ktora blokuje jajeczkowanie stad brak miesiaczki natoiast jesli ktops karmi wylacznie sztucznie lub mieszanie to moze dostac juz po 4 tyg od porodu- tak mi gin mowil!

co do wagi to ja juz po porodzie wazylam tyle co przed ciaza :) czyli 47 teraz mam wilczy apetyt i po porodzie przytylam 2 kg ale bardzo sie ciesze bo bylam mega chuderlak:)

becikowe zalatwialismy zaraz po wyjsciu ze szpitala i po miesiacu kasa byla na koncie :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #54471 przez Emme
kurde, dziewczyny, to po ile macie wzrostu przy takiej wadze?
ja ważę 64 przy 175 cm. Zostało mi 2 kg do wagi z przed ciąży. Chciałabym ważyc między 57 a 60. kiedyś, zanim mi się hormony popierniczyły i w ogóle to zawsze zażyłam 55, ale źle się z tym czułam. miałam bardzo chude ręce i nogi. w wakacje chodziłam w długich spodniach!

14 lata 3 miesiąc temu #54599 przez Ewa26
Ja tez karmie tylko i wyłącznie piersią a dostałam @ po 8 tyg. I też biorę tabletki anty dla matek karmiących więc może w następnym miesiącu już nie przyjdzie. Ja Ważyłam przed ciąża 53kg mam 170cm a teraz ważę 57 także jeszcze 4kg mi zostało a najwyższa moja waga w ciąży to 68kg. :blink:

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #54653 przez kakasia20
to misio

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #54667 przez Ewa26
Słodziaczek! :woohoo: :kiss:

14 lata 3 miesiąc temu #54762 przez mariosponge
Miodzio Misio :)
śliczniutki!

My dopiero decyzje o becikowych dostaliśmy.
A mój wzrost trochę ponad 160 cm, więc wielka nie jestem:)Metr dwadzieścia w kapeluszu jak to lubi mówić o mnie mój mąż.

[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #54770 przez Groszek
Ja mam równe 170cm i waga 60kg. Ale mam zakaz odchudzania od męża :) Bo jak to on twierdzi z kośćmi spać nie będzie :lol:

A Misio cudo :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 miesiąc temu #54773 przez paulina2209
ŚLICZNY MICHAŁEK
ja przed ciążą 5o kg 1,56 wzrostu. do porodu 67kg a teraz 56kg. i dobrze się czuję z tą wagą tylko denerwuje mnie duży nadmiar skóry na brzuchu. ale to się chyba wyrówna. mam nadzieję.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #54846 przez Martynka__89
Ja też już dostałam @ :dry: A o becikowe to jak tylko urodził się Mateuszek to Mąż zaraz załatwiał, a i otrzymaliśmy jeszcze drugi 1 000 :) w sumie dwa tysiące, i co miesiąc 68 zł(rodzinne). A Michałek Kasiu cudowny :) jeszcze nie kapałam Żuczka na brzuszku muszę spróbować ;) a co do kąpieli Mateuszek zaczął szaleć kopie nóżkami i trzepocze rączkami. Jak jest w wodzie to staje się małym delfinkiem :laugh:

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 3 miesiąc temu #54850 przez Emme
ja nie mam czasu, żeby się wybrac, a Sz pracuje w godzinach urzędowania MOPSu ;/
U nas też jest samorządowe becikowe i niektórzy dostają nawet 3 tys. My na to trzecie becikowe mamy za wysokie dochody :(

Mam już dośc @, tak było fajnie bez :D. Oby długo to nie trwało...

14 lata 3 miesiąc temu #54975 przez martela89
My też becikowe dostaliśmy zaraz po porodzie ale tylko 1000zł bo na 2tys za wysokie dochody.

A rodzinne pobieramy z Holandii :)

14 lata 3 miesiąc temu #54989 przez sunaja21
my tez tylko 1000zl bo za wysokie dochody :P

nasz maly tez uwilbia sie kapać:) ale na brzuszku nie probowalam!

ja mam teraz 49kg przy wzroscie 164cm - i ciesze sie ze przytylam te 2kg bo tez mialam mega chude rece i nogi zreszta caly czas mam:/

bylismy z Dawidkiem u kontroli i wazy juz 5125gram :) z kupkami mam poczekac co bedzie po 3 miesiacach bo bardzo czesto problem mija - a jesli nie to dostanie cos zeby robil normalnie bo w tej chwili jest za maly ....

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #55039 przez Ewa26
Martynka__89 gdzie się składa wniosek o zasiłek rodzinny? I te drugie 1000zł można dostać to jak ma się rodzinne dobrze mówię? Ile się czeka na przyznanie zasiłku rodzinnego? bo z tego co wiem te drugie 1000zł tylko do 3 miesiąca więc nie wiem czy zdążymy :(

14 lata 3 miesiąc temu #55163 przez Martynka__89
To wszystko załatwiał Mąż, ale w MOP-sie wszystko załatwiaj trzeba wypełnić papierki. Jak dostaniesz formularz z MOP-su to musisz powędrować do Urzędu Skarbowego bo odpis z pitów, a że rozliczenie było z 2009 roku ja zaczęłam pracę od października 2009, a mąż miał inną umowę o pracę to załapaliśmy się na 2 tysiąc :) wiadomo każdy pieniądz się przyda.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 3 miesiąc temu #55189 przez Monix
Dziewczyny zwrócę się do Was, ponieważ jesteście już doświadczonymi mamusiami :)
U mojej małej pojawił się na języczku biały nalot, czyżby pleśniawka ??? Czy spotkałyście się z czymś takim u Waszych dzieciaczków??? Jak temu zaradzić ???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka