- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Monika moje szczęście KAF'ka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
poza tym tola ma katar

paulina ja mam podobny problem, ale mi chcą ją budzić! zawsze mówię, że dopiero zasnęła, a nie spała od rana np, to na szczęście dają sobie spokój. powiedz im, że Ty później z nią zostajesz i że nie one muszą ją uspokajac. i że nie można tak brac dziecka, ze jak chcą to mogą podejśc do łóżeczka, odezwac się, nachylic, pogłaskac, tak żeby się przyzwyczaiła do nich, a nie ją tak zrywac! a jak się nie będą stosowały, to ich więcej nie zaprosisz.
- mariosponge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
- Otrzymane podziękowania: 0
Emme
ale to mówienie nic nie da, wiesz jakie bywają babcie, teściowe i bratowe...
Ja mam takie pytanie, męczę się z tym już jakiś czas. Chodzi o to że nie miałam z kim zostawić dziecka w 6 tyg po porodzie żeby pójść do lekarza. Mąż pracuje, a na resztę rodziny niestety liczyć nie mogę. Do tej pory jestem "nie zbadana". Martwię się czy nic mi nie jest, bo już 2 razy miałam okres w ciągu krótkiego czasu, oprócz tego cholernie boli mnie pod czas stosunku, mimo że sporo czasu minęło i przynajmniej raz w tygodniu próbujemy.
Teraz nawet jakbym znalazła z kim zostawić dziecko, jest chyba głupio iść do lekarza który prowadził mi ciąże się zbadać, bo nie poszłam w 6 tyg. Zastanawiam się nad zmianą lekarza, no ale na następnego trzeba czekać kilka tygodni, bo kolejki są długie... Nie wiem co zrobić...
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja na szczęście z mamą nie mam problemu, bo jak mam jej coś do powiedzenia to powiem, teściowa się nie wtrąca, poza tym widujemy się z nią ewentualnie w niedziele na obiedzie, może czasem powie, że ona robiła tak i tak, a ja (i Sz) jej odpowiadam że "nam położna mówiła, żeby robić tak i tak". Z moją siostrą jest tak, że sama muszę jej Tolkę na ręce wciskać, bo ta jest tak zestresowana, że za chiny sama by tego nie zrobiła

A inne "ciotki" często nie przychodzą, bo już w ciąży powiedziałam, że jak będą pielgrzymki czy jakieś katary, to będę wyganiać

- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a ja jadę teraz na weekend do teściów i już nie mogę spać w nocy z nerwów. nie wiem jak mała zniesie taką podróż
- mariosponge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mi lekarz powiedział ze to może być przez małą liczbę hormonów i pochwa się dobrze nie nawilża.
No w moim przypadku raczej jest inaczej, ponieważ ostatnio miałam owulacje (zawsze wiem i czuję kiedy ją mam) i było baaardzo dużo "nawilżenia", a jednak bolało. Ale masz rację, muszę pójść. Najwyżej z dzieckiem, no trudno...
a ja jadę teraz na weekend do teściów i już nie mogę spać w nocy z nerwów. nie wiem jak mała zniesie taką podróż[/quote]
Najlepszym wyjściem będzie się nie martwić na zapas. Może nie będzie tak źle jak myślisz. Martwienie się tylko dodaje stresu, a lepiej się stresować raz niż dwa

- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
emme jak twoja siostra?
a ja buzę się co rano po strasznym śnie. takich koszmarów nie miałam nawet w ciąży. co chwila śni mi się że ktoś kradnie lub krzywdzi moje dziecko.
- kakasia20
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ps. wroociliscie do wagi z przed ciazy??? zostal wam jakis tluszczyk itp po porodach lub brzuszek..... ja szlam na odwage i zaluje kupilam skakanke 1h skakalam i potem z bolu podbrzusza sie kuliłam bolalo mnie na szwach po cc............w dodatku kupilam tabletki na odchudzanie by ta faldke dolna z ciecia usunac stracic ale tez sie po 2 dniach zle czulam i dalam sobie spokuj:) teraz sa tylko spacery z wozkiem i psem zawsze jakis ruch mam:) ........pozdrowienia odemnie i michałka:)...pfff 3 kg musze stracic do swojej wagi przed ciaza wazylam 60kg , w ostatnim dniu przed urodzeniem 82kg, a teraz 63kg,,, wracam do siebie

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794
Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- martela89
-
- Gość
-

- paulina2209
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mariosponge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wczoraj obudziłam się prawie z płaczem, bo śniło mi się że zabrali mi Andrzejka i jedynie mogę go karmić piersią i przewijać. Ale on nie należy do mnie i ja nie będę jego matką. Okropne! Skąd moja podświadomość takie głupoty bierze?
Na temat wagi
Przed ciążą ważyłam 47, przed porodem 67, a już po 3 tygodniach po porodzie 50 kg. Po świętach niestety przytyłam i zaczęłam jeść wszystko, nawet kapustę i cebulę. Synkowi nic nie jest, nie widzę żadnej negatywnej reakcji, więc sobie na wszystko pozwalam. Odpowiednio ważę 51-52 kg. Ale to nic, od następnego tygodnia zacznę chodzić na aerobik i mam nadzieje że wrócę do swoich 47. Tylko kurcze, 47 kg to waga wymuszona dietą, a teraz nie mogę się odchudzać w ten sposób... :/ no zobaczymy.
My już jesteśmy po badaniu stawów biodrowych i niby wszystko ok, ale chirurg powiedział żeby zakładać dziecku 2 pieluchy a między nimi jeszcze pieluszkę tetrową wsadzać, żeby dziecko miało szeroko nogi. To mnie martwi, ponieważ przedwczoraj przeczytałam w gazecie że są to stare metody które bardziej szkodzą niż pomagają i żeby w żadnym przypadku tak nie robić. Teraz nie wiem czy mam się stosować do zleceń lekarza (który jest już raczej stary niż młody), czy mam się słuchać tej gazety. Jak myślicie?
- mariosponge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a ja dalej nie mam okresu ani nawet śladu. nie wiem czy nie powinnam się martwić
Moja bratowa po porodzie 8 miesięcy nie miała, a ja np równo 6 tyg po porodzie dostałam. Różnie to bywa, każda sytuacja indywidualna, więc się nie martw. Na pewno okres jeszcze wróci