BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 4 miesiąc temu #53835 przez paulina2209
mam problem z ludźmi którzy nas otaczają. Monika nie lubi jak ją ktoś bierze na ręce.powoduje to u niej straszny strach, potem zrywa się z krzykiem jak zaśnie, cały czas chce być przy cycu i wymiotuje. tłumaczę proszę zakazuje i nie daje żadnego skutku. najgorzej jest z moją babcią teściową i bratową. nie mogą tego zrozumieć i jak ja nie widzę to "żebym nie truła" korzystają i biorą ją na ręce. za każdym razem kończy się tak samo płacz i cała reszta. nie mam już sił.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #53844 przez Emme
ja dziś dostałam @, a na jutro miałam wizytę u gina. I znów muszę przełożyć i zamiast sześć tygodni po będzie 9;/. wcześniej był długi weekend i przyjmował przez 2 dni, później miał dopiero wolny czwartek na 21.20 (plus 2 godziny bankowego czekania), więc podziękowała, a teraz to ;/
poza tym tola ma katar :( i zaraz wybieramy się do apteki.

paulina ja mam podobny problem, ale mi chcą ją budzić! zawsze mówię, że dopiero zasnęła, a nie spała od rana np, to na szczęście dają sobie spokój. powiedz im, że Ty później z nią zostajesz i że nie one muszą ją uspokajac. i że nie można tak brac dziecka, ze jak chcą to mogą podejśc do łóżeczka, odezwac się, nachylic, pogłaskac, tak żeby się przyzwyczaiła do nich, a nie ją tak zrywac! a jak się nie będą stosowały, to ich więcej nie zaprosisz.

14 lata 4 miesiąc temu #53992 przez mariosponge
Trochę Wam zazdroszczę, mój synek nie ma nikogo oprócz mnie i ojca. Mojego brata z żoną widział ze 2-3 razy, ojca męża tak samo, a moich rodziców jeszcze nie widział i nie wiem kiedy zobaczy...

Emme
ale to mówienie nic nie da, wiesz jakie bywają babcie, teściowe i bratowe...

Ja mam takie pytanie, męczę się z tym już jakiś czas. Chodzi o to że nie miałam z kim zostawić dziecka w 6 tyg po porodzie żeby pójść do lekarza. Mąż pracuje, a na resztę rodziny niestety liczyć nie mogę. Do tej pory jestem "nie zbadana". Martwię się czy nic mi nie jest, bo już 2 razy miałam okres w ciągu krótkiego czasu, oprócz tego cholernie boli mnie pod czas stosunku, mimo że sporo czasu minęło i przynajmniej raz w tygodniu próbujemy.
Teraz nawet jakbym znalazła z kim zostawić dziecko, jest chyba głupio iść do lekarza który prowadził mi ciąże się zbadać, bo nie poszłam w 6 tyg. Zastanawiam się nad zmianą lekarza, no ale na następnego trzeba czekać kilka tygodni, bo kolejki są długie... Nie wiem co zrobić...

[/url]

14 lata 4 miesiąc temu #54000 przez Emme
zawsze możesz powiedziec, że niedługo po porodzie wyjechałaś z dzieckiem np do rodziny i dopiero wróciłaś. Głupio, nie głupio, nie ważne co sobie pomyśli, ważne że się zbadasz. Lepiej teraz niż w ogóle.

Ja na szczęście z mamą nie mam problemu, bo jak mam jej coś do powiedzenia to powiem, teściowa się nie wtrąca, poza tym widujemy się z nią ewentualnie w niedziele na obiedzie, może czasem powie, że ona robiła tak i tak, a ja (i Sz) jej odpowiadam że "nam położna mówiła, żeby robić tak i tak". Z moją siostrą jest tak, że sama muszę jej Tolkę na ręce wciskać, bo ta jest tak zestresowana, że za chiny sama by tego nie zrobiła :)
A inne "ciotki" często nie przychodzą, bo już w ciąży powiedziałam, że jak będą pielgrzymki czy jakieś katary, to będę wyganiać :)

14 lata 4 miesiąc temu #54018 przez paulina2209
mariosponge lepiej idź nawet dla własnego spokoju. a co do bólu to ja też nadal mam straszny mimo że miałam cesarkę, mi lekarz powiedział ze to może być przez małą liczbę hormonów i pochwa się dobrze nie nawilża.

a ja jadę teraz na weekend do teściów i już nie mogę spać w nocy z nerwów. nie wiem jak mała zniesie taką podróż

14 lata 4 miesiąc temu #54024 przez mariosponge
paulina2209 napisał:
mi lekarz powiedział ze to może być przez małą liczbę hormonów i pochwa się dobrze nie nawilża.

No w moim przypadku raczej jest inaczej, ponieważ ostatnio miałam owulacje (zawsze wiem i czuję kiedy ją mam) i było baaardzo dużo "nawilżenia", a jednak bolało. Ale masz rację, muszę pójść. Najwyżej z dzieckiem, no trudno...

a ja jadę teraz na weekend do teściów i już nie mogę spać w nocy z nerwów. nie wiem jak mała zniesie taką podróż[/quote]

Najlepszym wyjściem będzie się nie martwić na zapas. Może nie będzie tak źle jak myślisz. Martwienie się tylko dodaje stresu, a lepiej się stresować raz niż dwa :) zresztą dziecko czuję że się martwisz i też może być nie spokojne. Wiem że łatwo mówić, też się ciągle stresuje i po nocach nie śpię.

[/url]

14 lata 4 miesiąc temu #54220 przez paulina2209
macie racje najwyżej powiem dosadnie co myślę. najwyżej się obrazi. na szczęście mąż jest po mojej stronie.
emme jak twoja siostra?
a ja buzę się co rano po strasznym śnie. takich koszmarów nie miałam nawet w ciąży. co chwila śni mi się że ktoś kradnie lub krzywdzi moje dziecko.

14 lata 4 miesiąc temu #54222 przez kakasia20
hej tez wlasnie od wczoraj wieczorku mam okres ciekawe ile potrwa czy juz 7 dni czy dluzej lub mniej niz te 7 dni;? wazne ze jest :) po za tym tez wczoraj sie ugadalam z polozna na srode na wizyte i bded zaraz ja przekladala..... a w czwartek ide 2 raz na usg bioderkowe z misiem:))

ps. wroociliscie do wagi z przed ciazy??? zostal wam jakis tluszczyk itp po porodach lub brzuszek..... ja szlam na odwage i zaluje kupilam skakanke 1h skakalam i potem z bolu podbrzusza sie kuliłam bolalo mnie na szwach po cc............w dodatku kupilam tabletki na odchudzanie by ta faldke dolna z ciecia usunac stracic ale tez sie po 2 dniach zle czulam i dalam sobie spokuj:) teraz sa tylko spacery z wozkiem i psem zawsze jakis ruch mam:) ........pozdrowienia odemnie i michałka:)...pfff 3 kg musze stracic do swojej wagi przed ciaza wazylam 60kg , w ostatnim dniu przed urodzeniem 82kg, a teraz 63kg,,, wracam do siebie :)

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 4 miesiąc temu #54225 przez Emme
Dziewczyny, załatwiałyście już becikowe?

14 lata 4 miesiąc temu #54240 przez paulina2209
tak ja już dostałam decyzję że mi przyznali teraz czekam na kasę. kakasia po cesarce brzuch można ćwiczyć po 4 miesiącach, tyle rozpuszczają się szwy na macicy.

14 lata 4 miesiąc temu #54242 przez paulina2209
a ja dalej nie mam okresu ani nawet śladu. nie wiem czy nie powinnam się martwić

14 lata 4 miesiąc temu #54255 przez martela89
Niczym się nie martw jak karmisz piersią to możesz jeszcze długo nie mieć, ja co prawda dostałam po 6 tyg ale teraz już nie mam bo biorę tabletki przy których nie ma się okresu :)

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #54279 przez paulina2209
to mnie trochę uspokoiłaś. a tak w ogóle to nie tęsknię :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu #54450 przez mariosponge
Co do snów...
Wczoraj obudziłam się prawie z płaczem, bo śniło mi się że zabrali mi Andrzejka i jedynie mogę go karmić piersią i przewijać. Ale on nie należy do mnie i ja nie będę jego matką. Okropne! Skąd moja podświadomość takie głupoty bierze?

Na temat wagi
Przed ciążą ważyłam 47, przed porodem 67, a już po 3 tygodniach po porodzie 50 kg. Po świętach niestety przytyłam i zaczęłam jeść wszystko, nawet kapustę i cebulę. Synkowi nic nie jest, nie widzę żadnej negatywnej reakcji, więc sobie na wszystko pozwalam. Odpowiednio ważę 51-52 kg. Ale to nic, od następnego tygodnia zacznę chodzić na aerobik i mam nadzieje że wrócę do swoich 47. Tylko kurcze, 47 kg to waga wymuszona dietą, a teraz nie mogę się odchudzać w ten sposób... :/ no zobaczymy.

My już jesteśmy po badaniu stawów biodrowych i niby wszystko ok, ale chirurg powiedział żeby zakładać dziecku 2 pieluchy a między nimi jeszcze pieluszkę tetrową wsadzać, żeby dziecko miało szeroko nogi. To mnie martwi, ponieważ przedwczoraj przeczytałam w gazecie że są to stare metody które bardziej szkodzą niż pomagają i żeby w żadnym przypadku tak nie robić. Teraz nie wiem czy mam się stosować do zleceń lekarza (który jest już raczej stary niż młody), czy mam się słuchać tej gazety. Jak myślicie?

[/url]

14 lata 4 miesiąc temu #54452 przez mariosponge
paulina2209 napisał:

a ja dalej nie mam okresu ani nawet śladu. nie wiem czy nie powinnam się martwić

Moja bratowa po porodzie 8 miesięcy nie miała, a ja np równo 6 tyg po porodzie dostałam. Różnie to bywa, każda sytuacja indywidualna, więc się nie martw. Na pewno okres jeszcze wróci :)

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka