BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #53035 przez asia26
Juleczko wszystkiego dobrego Aniołku :) a tak wogole to i Monisia i Julcia po prostu sliczne i obledne :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #53050 przez Emme
buziaki dla (jakby nie było) solenizantki :*
Wasza dziewczyny ssą smoczki, a moja nie lubi. Chciałaby czasem nim Tolkę uspokoić, ale zaraz wypluwa. a ma ich tyle,że żłobek by obdzieliła.
Jutro jadę do szkoły, a tak mi się nie chce, że szok ;/
Mam egzamin, a jeszcze nie miałam okazji zajrzeć do notatek ;/

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53121 przez sunaja21
ale słodkie Smerfiki :) ja dostalam pierwsZa @ .... jak gin mowil dokladnie 8tyg minelo:) wiec idealnie - ale jestem kiepska brzuch boli masakra i leci masakra...ale najwazniejsze ze @ jest :)

u nas tez ogolnie super - gdyby nie te kupki wstretne... przestalam mu dawac herb koper i plantex i ulat. trawienie i problem z straszymi gazami i krzykami ustal :):):) no i Dawidek mial przekuwany kanalik lzowy lewego oczka - bo od urodzenia mu ropialo i okazalo sie ze byl strasznie zapchany :) ale myslalam ze umre stojac pod drzwiami gabinetu i slyszac jak krzyczy - naszczescie trwalo to chwilke i teraz jest ok :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #53157 przez Emme
sunaja coś w tym jest, bo ja zaczęłam dawać Toli herbatkę rumiankową, bo nie było koperkowej i jest o niebo lepiej. kupkę robi bez żadnych wspomagaczy i nie płacze jak chce sobie bąka pościć

14 lata 3 miesiąc temu #53187 przez Ewa26
Dzięki Dziewczyny. :)
Emme ciesz się ze Twoja Niuńka nie ssie smoka przede wszystkim lepiej dla zgryzu a po za tym jak mojej Julci tylko wypadnie smok to jest jeden wielki krzyk :ohmy: Oczywiście nie ssie cały czas ale na pewno więcej ssie niż nie.

Ja dzisiaj też dostałam @ ku zdziwieniu bo się nie spodziewałam no i nic mnie nie boli zupełnie, do tego biorę tabletki anty dla matek karmiących hm...
Buziaki Dziewczyny :kiss:

14 lata 3 miesiąc temu #53244 przez sunaja21
emme a ile wypija Tolka tej rumiankowej dziennie???
dajesz jej codziennie????
a te kupki to teraz codziennie robi???

bo ja mojemu tez ja dawalam rumiankowa ale mi pediatra powiedziala ze mam nie dawac bo ona sciaga kupe:/ ale jak widac chyba nie!moj teraz robi juz co 4 dni i musze mu termometrem pomagac bo jakby nie moze jej zrobic bo kupka jest luzna nie jakas gesta czy twarda!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #53250 przez martela89
Emme moja do 3 miesiąca nie mała smoka bo nie chciała ale budziła się co 1-1,5 żeby tylko cyca pociumkać i wtedy kupiłam smoczek z Avent i go polubiła. Ale w ciągu dnia mało go cyca jak już to podczas zasypiania ale potem wypluwa i śpi dalej. Staram się go używać jak najrzadziej :)

14 lata 3 miesiąc temu #53252 przez Emme
w ciągu dnia wypija 200ml, a czasem więcej. daję jej między karmieniami. Z tym, że nie robię jej tak jak każą na 100ml 1 łyżeczka, tylko mniej. Teraz robi kupki min raz dziennie. Zdarzyło jej się zrobic zielone i trochę śmierdzące, ale już wróciło do normy. Też miała problem, mimo, że kupka była rzadka. pomagałam jej wcześniej termometrem, albo czopkiem glicerynowym. Nie ma teraz też takich strasznych gazów, do tego bolących.

14 lata 3 miesiąc temu #53327 przez Ewa26
Kurcze Sunaja to nie dobrze ze Twoja Niuńka się tak męczy :( Moja Julcia robi kupki kilka razy dziennie często po każdym cycu, oczywiście namęczy się troszkę ale na szczęście nie musiałam jeszcze jej pomagać. Co do herbatki też daje rumiankową z Bobowity.

Emme ja mam smoki z LOVI butelke zresztą też bo smok się rozciąga i przypomina sutek mamy jestem z nich zadowolona może spróbuj tego :)

14 lata 3 miesiąc temu #53440 przez Emme
ja mam smoczki z fisher price'a i aventu, ale ich nie lubi. te z fishara może ze 2 razy possała. Jak tylko się orientuje, że nic nie leci to wypluwa :)

Też nie bardzo chcę jej dawać, ale czasem lubi sobie potrzymać smoczka od butelki w buzi więc dlatego chciałam jej dac smoczka, ale mimo że kształt ten sam to już jej nie pasi.

14 lata 3 miesiąc temu #53447 przez sunaja21
musze jeszcze raz sprobowac z ta rumiankowa!bo juz mnie to wkurza zeby tyle dni kupki nie robil a jeszcze musze mu pomagac- szok!

ja tez mam smoka avent i maly lubi - daje mu jako uspokajacz chwile possie i jak jest ok to wypluwa!ale moja siostrzenica tez odrazu wwypluwala wogole utrzymac w buzi nie umiala i do dzis jest bez!takze zalezy od bobasa!

14 lata 3 miesiąc temu #53456 przez asia26
Oliwia tez nie ma smoka ale nawet nie kupilam zadnego wiec nie wiem czy by ssala :)

14 lata 3 miesiąc temu #53493 przez paulina2209
moja mała ssie smoczka dość często. jak zasypia to zawsze wypluwa na szczęście śpi bez. kupy robi co dzień i daję też rumianek i koperek.

14 lata 3 miesiąc temu #53567 przez mariosponge
Co do zielonych kupek. Mój też je czasami robi i się martwiłam że coś nie tak. A dzisiaj przeczytałam że zielona kupka bywa po spacerkach, że to od świeżego powietrza. Nie wiem jaki to ma związek jedno z drugim, ale tak było napisane w gazecie "Moje dziecko".

[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #53700 przez fredeczka
Witam po długiej nieobecności.Tyle nadrukowałyście że nie mam czasu tego wszystkiego przeczytać.Michaś coraz mniej śpi a ja nie mam na nic czasu teraz bo każdą chwile poświęcam jemu wiec jakiś czas mnie nie będzie.Pozdrawiamy pa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka